Καλησπέρα.
Είμαι αρκετά νέος μπορώ να πω (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξυραφάκι ασφαλείας)
Λίγο πολύ έχω πάρει μια ιδέα από διάφορες δημοσιεύσεις και κατέληξα σε αυτήν. Και λογικά λεπίδες διάφορες ώστε να πειραματιστώ.
Δε θα ήθελα να αλλάξω ξυραφάκι αργότερα και θέλω να ελπίζω ότι έκανα σωστή επιλογή. (είμαι στόκος μη βαράτε).
Προς το παρών χρησιμοποιώ σαπούνι και ένα....... Gillete fusion (lol).
Αυτά που διαθέτω μέχρι στιγμής:
Τabac σαπούνι (με το μπολάκι του κλπ :megagrin )
Tabac κρέμα
Proraso σαπούνι και κρέμα
Proraso pre-shave cream.
Arko maximum comfort cream
Arko Ice mint cream
Palmolive mint cream
444 menthol cream
Semogue 620 πινέλο αν και σκέφτομαι να πάρω κάποιο silvertip της semogue (ψοφάω για την ακρυλική λαβή)
After shave Old spice Whitewater.
Αυτό που με φοβίζει είναι τα κοψίματα :shocking Και γι αυτό έχω κολλήσει στο ξυράφι.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Ερώτηση για επιλογή ξυραφιού.
-
- Νήπιο
- 11
- Has thanked: 15 times
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 26 Μαρ 2014, 19:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Μην φοβάσαι Κωνσταντίνε, απλά να σέβεσαι τη μηχανή ασφαλείας. Σωστή γωνία, σωστή πίεση, να μάθεις την φορά της τρίχας στα διάφορα σημεία του προσώπου και καλή προετοιμασία. Τα υπόλοιπα θα έρθουν γρήγορα.
Η επιλογή που έχεις κάνει για ξυράφι είναι απλά "εγγύηση", από τα λίγα ξυράφια που πάνω κάτω έχει ο κάθε ένας που ξυρίζεται παραδοσιακά.
Η επιλογή που έχεις κάνει για ξυράφι είναι απλά "εγγύηση", από τα λίγα ξυράφια που πάνω κάτω έχει ο κάθε ένας που ξυρίζεται παραδοσιακά.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Νήπιο
- 11
Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Αυτό που είχα πάντα σαν απορία είναι αν μπορείς να ξυριστείς κόντρα με αυτά τα ξυραφάκια χωρίς να κάνεις χαρακίρι. Σχετικά με τη γωνία και την πίεση έχω διαβάσει εδώ μέσα διάφορα (πολύ καλή δουλειά στο φόρουμ) και σε videos. Το gillete αν και ένα ξυράφι της σειράς μου κάνει το πρόσωπο γυαλί.
Προς τον αγαπητό συντονιστή Αντώνη: Ζητώ συγνώμη δεν είχα διαβάσει (κλασικός :beah2 ) και μιας και είχα να γράψω σε phpbb πολύ καιρό απλά τεμπέλιασα και πέταξα το link έτσι. Ενημερώθηκα όμως οπότε δε θα ξανά συμβεί
Αυτό που είχα πάντα σαν απορία είναι αν μπορείς να ξυριστείς κόντρα με αυτά τα ξυραφάκια χωρίς να κάνεις χαρακίρι. Σχετικά με τη γωνία και την πίεση έχω διαβάσει εδώ μέσα διάφορα (πολύ καλή δουλειά στο φόρουμ) και σε videos. Το gillete αν και ένα ξυράφι της σειράς μου κάνει το πρόσωπο γυαλί.
Προς τον αγαπητό συντονιστή Αντώνη: Ζητώ συγνώμη δεν είχα διαβάσει (κλασικός :beah2 ) και μιας και είχα να γράψω σε phpbb πολύ καιρό απλά τεμπέλιασα και πέταξα το link έτσι. Ενημερώθηκα όμως οπότε δε θα ξανά συμβεί

- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29649 times
- Been thanked: 29927 times
Μην αγχώνεσαι Κώστα, στα νέα μέλη είμαστε πολύ πιο ελαστικοί.
Τώρα στο ερώτημά σου, συμφωνώ με τον Δημήτρη αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) αυτά θα πρέπει να τα δεις στην πράξη, την γωνία, την πίεση και τα υπόλοιπα. Μην βιάζεσαι και μην απογοητευτείς αν στην αρχή δεν είναι και τόσο καλά τα ξυρίσματά σου. Θέλει χρόνο το δέρμα σου και το χέρι σου μέχρι να συνηθίσουν και ασφαλώς χρόνο για να βρεις τι σου ταιριάζει από σαπούνια, κρέμες, πινέλα, λεπίδες κλπ.
Τώρα στο ερώτημά σου, συμφωνώ με τον Δημήτρη αλλά δυστυχώς (ή ευτυχώς) αυτά θα πρέπει να τα δεις στην πράξη, την γωνία, την πίεση και τα υπόλοιπα. Μην βιάζεσαι και μην απογοητευτείς αν στην αρχή δεν είναι και τόσο καλά τα ξυρίσματά σου. Θέλει χρόνο το δέρμα σου και το χέρι σου μέχρι να συνηθίσουν και ασφαλώς χρόνο για να βρεις τι σου ταιριάζει από σαπούνια, κρέμες, πινέλα, λεπίδες κλπ.
-
- Νήπιο
- 11
Χμ εν ανάγκη δε θα ξυριστώ κόντρα μέχρι να αρχίσει να στρώνει το χέρι μου λίγο.
Πιστεύετε ότι κάτι λείπει από αυτά που έχω? Λογικά είμαι καλυμμένος εκτός από ξυράφι.
Ξέχασα να γράψω ότι έχω και το αιμοστατικό gel της proraso.
Ευχαριστώ και πάλι.
Πιστεύετε ότι κάτι λείπει από αυτά που έχω? Λογικά είμαι καλυμμένος εκτός από ξυράφι.
Ξέχασα να γράψω ότι έχω και το αιμοστατικό gel της proraso.
Ευχαριστώ και πάλι.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Κώστα καλησπέρα,
Η μηχανη που διάλεξες ειναι θεωρώ ιδανική για ξεκίνημα στο παραδοσιακό ξυρισμα, στην αρχή θα είσαι επιφυλακτικός, θα ψιλό φοβάσαι μην κοπεις και σφαχτεις αλλα μέρα με την μέρα θα βελτιώνεσαι. Για αρχή μην κανεις κόντρα, μετα θα σου βγει φυσιολογικά κατα το ξυρισμα και θα το ευχαριστηθεις ! Καλη αρχή και οτι θες εδώ είμαστε !
Η μηχανη που διάλεξες ειναι θεωρώ ιδανική για ξεκίνημα στο παραδοσιακό ξυρισμα, στην αρχή θα είσαι επιφυλακτικός, θα ψιλό φοβάσαι μην κοπεις και σφαχτεις αλλα μέρα με την μέρα θα βελτιώνεσαι. Για αρχή μην κανεις κόντρα, μετα θα σου βγει φυσιολογικά κατα το ξυρισμα και θα το ευχαριστηθεις ! Καλη αρχή και οτι θες εδώ είμαστε !
Πέτρος
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
-
- Νήπιο
- 11
Ευχαριστώ και πάλι.
Λογικά η τέλος εβδομάδας η αρχή του μήνα θα προμηθευτώ από τη σελίδα το ξυράφι μαζί με άλλα πράγματα.
Θα σας ενημερώσω για το πρώτο ξύρισμα η θα δείτε στις ειδήσεις κάποιον που σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξυριστεί
'Ήδη έχω ψήσει και τον αδερφό μου να αλλάξει και μάλλον θα προμηθευτώ έξτρα πράγματα.
Λογικά η τέλος εβδομάδας η αρχή του μήνα θα προμηθευτώ από τη σελίδα το ξυράφι μαζί με άλλα πράγματα.
Θα σας ενημερώσω για το πρώτο ξύρισμα η θα δείτε στις ειδήσεις κάποιον που σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξυριστεί

'Ήδη έχω ψήσει και τον αδερφό μου να αλλάξει και μάλλον θα προμηθευτώ έξτρα πράγματα.
Καλώς ήρθες!
Πολύ καλή επιλογή. Οι περισσότεροι την έχουμε!
Όσον αφορά τώρα το φόβο για τα κοψίματα, δεν υπάρχει θέμα να σε ανησυχεί. Όσο είσαι προσεκτικός και δεν βιάζεσαι, όλα θα κυλούν ομαλά. Ακόμα και οι πιο έμπειροι κόβονται. Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.
Πολύ καλή επιλογή. Οι περισσότεροι την έχουμε!
Όσον αφορά τώρα το φόβο για τα κοψίματα, δεν υπάρχει θέμα να σε ανησυχεί. Όσο είσαι προσεκτικός και δεν βιάζεσαι, όλα θα κυλούν ομαλά. Ακόμα και οι πιο έμπειροι κόβονται. Μέσα στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.
- Petros.Mp
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 1131 times
- Been thanked: 2139 times
Ωραία θα περιμένουμε, μόλις την πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις γιατι ειναι μια απο τις πιο όμορφες, ειδικά η λαβή της, σιγα σιγα θα ψήσεις και άλλους να μπουν στο μαγικό κόσμο του Π.Ξ !
Πέτρος