Πρώτον, για συζήτηση, άλλα κι άλλα έχει το φόρουμ, να μην έχει ένα για στυλό, πένες και μολύβια, που χρησιμοποιούμε όλοι σχεδόν καθημερινά... Εδώ κάποιοι περνάμε την μέρα μας μ' ένα στυλό στο χέρι, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές πρώτοι και καλύτεροι. (Επίσης άνθρωποι σε γραφεία, γιατροί, μεταφορείς για τις φορτωτικές, η θεία Νίτσα για τη λίστα με τα ψώνια.) Δε νομίζω να περνάει μέρα που να μη πιάνουμε τουλάχιστον ένα στυλό ή μολύβι στο χέρι μας!
Δεύτερον, αν τραβήξει ενδιαφέρον, ανεβάζουμε και ξεχωριστή ενότητα! (πως φαίνεται ότι το τελευταίο θέμα που διάβαζα ήταν το: Δημιουργια νεων υποκατηγοριων )
Εισαγωγή τέλος, με το post τώρα!
Προσωπικά, ως φοιτητής μαθηματικού (που πάω στα μαθήματα και κρατάω σημειώσεις
Έχω βρει την υγεία μου με τα jetstream της uni, βολικά, δε θέλουν πίεση, είναι από-αυτά-που-ανοιγοκλείνουν-κάνοντας-κλικ-κλικ-και-που-δε-ξέρω-πως-λέγεται (δηλαδή δε φοβάμαι μη χάσω κανά καπάκι), αλλά είναι λίγο φουτουριστικά!
Το τελευταίο το γράφω σαν αρνητικό, διότι δε κάνουν καλή αίσθηση σε ένα γραφείο πχ γιατρού!
Παίρνουν ανταλλακτικά τα οποία τα βρίσκω εύκολα, τα στυλό χρειάστηκε να ψάξω λίγο, αλλά έχουν γίνει της μόδας τελευταία και τα βλέπω πιο συχνά!
Έχω επίσης ένα παλιό της μητέρας μου με ρολογάκι επάνω (για την εξεταστική) όμως δεν έχει το παραμικρό διακριτικό (όλο ασημί με μια οθονίτσα.. κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτό) στο οποίο βάζω ανταλλακτικά τύπου parker (faber castel αν βρω ή inoxcrom που μου τα πρότεινε ένας βιβλιοπώλης -στην μισή τιμή απ' τα faber, στο 1/3 απ' τα parker-)
Σημείωση: Η parker το 'χει ξεφτυλίσει με τα μελάνια της, τα ακριβαίνει σταθερά και ρίχνει την ποιότητα εκθετικά!
Τέλος, τι θα είχαμε απογίνει όλοι μας χωρίς τα θρυλικά bic!
Τα bic είναι θρησκεία για 3 λόγους.
1. Είναι bic.
2. Έχουν με διαφορά τον μεγαλύτερο λόγο ποιότητα/τιμή.
3. Τα βρίσκεις παντού.
Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα στυλό, αλλά δε φοβάσαι μη τα χάσεις, μπορείς να έχεις ένα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, του γραφείου και 5-6 στο αυτοκίνητο, χωρίς να μπεις σε έξοδα ΚΑΙ μπορούν να βελτιωθούν!
Τυλίγω το σημείο απ' το οποίο τα κρατάω με λευκοπλάστ (ΟΚ, μοιάζουν λίγο σα στραβοχημένο ξερατό, ειδικά αν είναι το μπεζ λευκοπλάστ, ΑΛΛΑ) αυτό προσφέρει μια πολύ καλή λαβή σε ένα ήδη αρκετά καλό στυλό, με συνολικό κόστος κάτω του 50λεπτου!
uni jetstream
τιμή ~ 2.50 - 3.00€
Θετικά: Απίστευτη χρηστικότητα (το καλύτερο στυλό για το χέρι μου)
Αρνητικά: Ακριβό για στυλό της σειράς, Εμφάνιση αν προορίζεται για γραφείο!
bic
τιμή ~0.30€
Θετικά: Τιμή, Χρηστικόττα
Αρνητικά: Κουράζει το χέρι αν γράφεις πολύ ώρα!
bic, τροποποιημένο
τιμή ~ 0.30€ + λίγα εκατοστά λευκοπλάστ (αμελητέο σε μεγάλο πλήθος)
Θετικά: Τιμή, Απίστευτη χρηστικότητα.
Αρνητικά: Μειωμένη εμφάνιση, Δε κλείνει το καπάκι.
Αυτό με το ρολογάκι δε το αξιολογώ γιατί δεν έχω στοιχεία!
Υ.Γ.: bic, υπάρχει και το cristal clic, (με το s σαν το σύμβολο του ολοκληρώματος :megagrin ) που 'ναι κι αυτό κλικ-κλικ, λίγο πιο ακριβο, στα ίδια κυβικά, δε το βρίσκεις κάθε μέρα!
Θα επανέλθω με μολύβια (μηχανικά και συμβατικά), μπλοκάκια και τετράδια, καθώς επίσης και με φωτογραφίες, όταν πάρω το καλώδιο του κινητού για να τις περάσω μέσα!
(Λογικά αυτό θα γίνει μαζί με τα ξυριστικά που έρχονται την Δευτέρα! )
Σημείωση για τα uni: Υπολογίστε τουλάχιστον ένα νούμερο κάτω το πάχος γραφής τους (αν λέει 0.7 είναι σαν 0.5, αν λέει 1.0, είναι σαν 0.7)