Απορία σχετικά με ξύρισμα στο λαιμό

Προσεκτικός
Νήπιο
Νήπιο
12

Καλησπέρα και καλή χρονιά ,

Θέλω να ρωτήσω κάτι που με απασχολεί εδώ και καιρό , και πιστεύω το φόρουμ σας εχει τους κατάλληλους γνώστες.Αυτο που με απασχολεί ειναι το εξής :

οταν ξυρίζομαι φτάνω το ξυραφάκι μέχρι ενα σημείο στο λαιμό ... απο εκεί και κάτω δε θέλω να το πάω , διότι φοβάμαι οτι αναγκαστικά οι λεπίδες θα ακουμπήσουν και ατριχο δέρμα και μετά θα γεμίσουν και εκεί τρίχες.Το θέμα ειναι ομως οτι κάτω απο αυτή τη ''νοητή'' γραμμή υπάρχουν λίγες τριχούλες , μαύρες , που μένουν μετά το ξύρισμα ... με το ψαλιδάκι δυσκολεύομαι να τις πάρω και με ξυριστική πάλι δεν ειναι οπως το ξυραφάκι.

Θα χρησιμοποιήσω και εικόνες για να με καταλάβετε καλύτερα

Εικόνα

Να ναι καλά ο άνθρωπος που χρησιμοποιώ την εικόνα του ( :dance ) , δεν ειμαι εγώ.
Οπως βλέπετε , χρησιμοποιώ τις λέξεις ξυραφάκια.Χρησιμοποιούσα proglide απο gilllete ( το 5 λεπιδο , χωρις τη γλιτσα) , και τώρα πήγα στη mach 3. Εχω επισης και blue 2 slalom , που το χρησιμοποιώ μονο για το λαιμό , για αυτή τη ''γραμμή'', επειδή ειναι αρκετά σταθερό ( βασικά νομίζω δε πηγαίνει καθόλου πάνω κάτω η ''κεφαλή'' του) , αρα το χειρίζομαι καλύτερα.Ενω το proglide αλλα και το mach με τις 3 λεπιδες ακουμπαν περισσοτερη επιφανεια , και νομιζω απο εδω πηγαζει και ο φοβος μου , οτι θα ακουμπησει ατριχο δερμα.

Φοβάμαι πάντως να πάω παρακάτω
Εικόνα

Φοβάμαι και εχω κουραστεί με τα πολλά ξυραφάκια και τη μηχανή ... δώστε τα φώτα σας :hellas Λέτε να βγουν νέες τρίχες αμα πάω παρακάτω για να ειναι πεντακάθαρος ο λαιμός ; ήδη νομίζω οτι σε σχέση με τους συνομήλικους η τριχοφυια στο λαιμο μου ειναι παρακάτω ( ειμαι νεος) και μου δημιουργει κομπλεξ

αμα το προσέξει κάποιος φανταζομαι θα σκεφτεται<< του ξέφυγαν τριχες στο λαιμο >> , <<δε ξέρει να ξυρίζεται αυτός ;>> και αλλα παρομοια.

ευχαριστώ...

Υ.Γ θα ξεκινήσω και εγώ το παραδοσιακό ξύρισμα.I promise.Πρώτα ομως να φύγει η θητεία...
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα αμα πας στο ατριχο δερμα που λες, κανενας εδω μεσα να χρησιμοποιει νοητη γραμμη για το ξυρισμα του λαιμου του. Οπου υπαρχουν γενια τα παιρνεις, απλα τα πραγματα.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Συμφωνώ με τον Ιάσονα. Δεν προκύπτει από κάπου ότι αν ξυρίσεις άτριχο δέρμα θα γεμίσει τρίχες. Αν ήταν έτσι όλοι μας θα είχαμε τρίχες ενωμένες από το πρόσωπο ως το στήθος, αφού κάθε λίγο και λιγάκι θα κατεβαίναμε και πιο κάτω. Θεωρώ αυτονόητο ότι σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί την τεχνική του να ξυρίζει ως ένα όριο και να αφήνει τρίχες.Προσωπικά μάλιστα πάντα ξυρίζω παρακάτω από τις τρίχες για να είμαι σίγουρος ότι θα "καθαρίσω" τελείως.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ο μόνος φόβος που ίσως υπάρχει είναι μήπως οι τρίχες-χνούδι που είναι σαν αόρατες γίνουν πιο μαύρες με το ξύρισμα. Αλλά να θυμάσαι, είναι γονιδιακά καθορισμένο πόσες, τι είδους τρίχες θα βγάλουμε στο σώμα μας και πού ακριβώς θα τις βγάλουμε. Αν ήταν έτσι, οι σπανοί αν ξυρίζονταν θα βγάζαν τρίχες. :xp1 Η γνώμη μου είναι να ξυρίζεσαι μέχρι εκεί που υπάρχουν τρίχες αλλά μην το παρακάνεις, μην κατεβαίνεις πολύ κάτω από το μήλο του Αδάμ.

Εγώ το βλέπω ως εξής :

νοητή γραμμή τριχών λαιμού-στήθους : μήλο του Αδάμ.

Πάνω από το μήλο, ό,τι τρίχα υπάρχει είναι τρίχα του λαιμού- και κόβεται κατά το ξύρισμα. Κάτω από το μήλο, στο λαιμό αν υπάρχει καμιά τριχούλα αφαιρείται με τσιμπιδάκι για αισθητικούς λόγους αμα είναι μαύρη και φαίνεται και όσο πιο κάτω είναι, εντάσσεται στις τρίχες του στήθους, που είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα αν θες να την ξυρίζεις ή όχι.
Προσεκτικός
Νήπιο
Νήπιο
12

Ο μόνος φόβος που ίσως υπάρχει είναι μήπως οι τρίχες-χνούδι που είναι σαν αόρατες γίνουν πιο μαύρες με το ξύρισμα
Πολύ φοβάμαι Αλέξη οτι κάτι τέτοιο ήδη συνέβη , γι αυτό διστάζω να προχωρήσω.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει πάνω και απο το ύψος των ρουθουνιών ... και εκεί με νοητή γραμμή το δουλεύω , γιατί βλέπω τριχούλες ( που ηταν ξανθες καποτε ) να αγριευουν και σιγα σιγα να πλησιάζουν τα μάτια.Δε ξέρω ποιος τις πείραξε , μπορεί εγώ καταλάθος με τα ξυραφάκια ή ο κουρέας .Τιποτα τραγικό φυσικά , το θέμα μου ειναι ο λαιμός.
Και σύντομα φεύγω στο στρατό οποτε θα βρω τη λυση.Δηλαδή ποια λύση , θα συνεχίσω συνδυασμό ξυραφιών ... Blue 2 slalom για να φύγουν με προσοχή αυτές οι τρίχες στο λαιμό και κατι αλλο για τον υπολοιπο λαιμο και μαγουλα :dash

Θα ψαχτώ περισσότερο για ξυραφάκια μιας λεπίδας , σταθερά , - αν υπάρχουν -για να βγαζω τις τριχουλες αυτες με περισσότερη άνεση.
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 59 times

Τις τριχούλες που λες στα μάγουλα και στα ζυγωματικά, δεν τις πείραξε κανείς. Απλά μεγαλώνεις -δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά αν είσαι κάτω από 20 αυτό πρέπει να σε χαροποιεί- και τα χνουδάκια (αγόρι) γίνονται τρίχες (άντρας).

Εγώ πιστεύω ότι αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Αν είναι οι τρίχες σου να γίνουν μαύρες στο λαιμό, θα γίνουν μεγαλώνοντας γιατί είναι γραμμένο στο DNA σου. Εσύ ελάχιστη "συμμετοχή" θα έχεις στην όλη διαδικασία. Αυτό στο υπογράφω. Οπότε μην αγχώνεσαι τσάμπα. Αλλά και να έχεις γένια και λίγο κάτω από το μήλο του Αδάμ τι έγινε? Ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος? Για δες εδώ γνωστούς κυρίους (που λατρεύουν οι κυρίες) που φτάνουν τα γένια τους :

Εικόνα

Εικόνα

Αν τώρα οι τρίχες είναι πολύ μαύρες και φτάνουν πολύ κάτω από το μήλο του Αδάμ, και η λύση του ξυρίσματος δεν αρκεί, μόνο τότε πρέπει να σκεφτείς πιο δραστικά μέτρα (όχι ότι είναι και απαραίτητα).
nikos.a

Φιλε μου, ο,τι σου ειπαν τα παιδια! Δεν χρειαζεται να ανησυχεις, ουτε να αγχωνεσαι! Κι οι δικες μου τριχες στο λαιμο φτανουν κατω απο το λεγομενο μηλο του Αδαμ και ειναι πολυ σκληρες, αλλα δεν μπηκα σε διαδικασια ποτε σαν αυτην που περιγραφεις. Οταν ξυριζομαι, τις παιρνω ολες. Σε αλλους φιλους μου( τους οποιους παρεπιμπτοντως μυησα), οι τριχες σχεδον ενωνονται με αυτες του στηθους. Και παλι, ομως, δεν μπορουν να κανουν κατι.
Προσεκτικός
Νήπιο
Νήπιο
12

Οπως ειπα , ειμαι νεος , και συγκεκριμένα 18 στα 19 ... γι αυτο και με φοβίζει , με αγχώνει το όλο ζητημα.Ευχαριστώ παντως για τις καθυσηχαστικές απαντήσεις.Πανω κατω γνωριζουμε ολοι ποσο τριχωτοι ειμαστε , ε βλεποντας το πατερα μου και μενα ειναι καπως ''τριχοφιλα'' τα γονιδια ( :dance3 ) , ευτυχως σε μενα μεχρι τωρα ειναι μονο λιγο παραπανω απο το standard (αν και η αληθεια ειναι οτι πλεον ολοι αποτριχωση κανουν , και δεν εχεις την ευκαιρια να παρατηρήσεις τη τριχοφυια των αλλων ! :bigsmilie ).

Δε μου αρεσει η προοπτική ομως να το ρισκάρω και να δω τα αποτελεσματα.Θα κανω ο,τι εκανα τοσο καιρο με χρηση δυο διαφορετικων μοντελων μεχρι να ξεκινησω με safety rasor , που ελπιζω να ειναι καλυτερο και να μου λυσει κι αλλα προβληματα με το κουσουρικο ξυρισμα μου , π.χ στο πηγούνι ποτέ δε γίνεται βαθύ ξύρισμα , και 100 φορές κόντρα να κάνω ποτέ δε γίνεται μωρουδίστικα λείο :dash

Μεγάλο κουσούρι το θεμα ξύρισμα εδώ και κάτι χρόνια :hellas
sperman
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 336 times

εχει πουθενα το φορουμ οδηγιες για το ξυρισμα στον λαιμο;; παντα εχω ατελειες στο ξυρισμα μου εκει και φυσικα ειναι πολυ ενοχλητικο. δηλαδη, οταν χαιδευω εκει, ολο και κατι αισθανομαι απο ακοπες τριχες και με χαλαει αρκετα....
nikos.a

Aπλά πρέπει να βρεις τη φορά των τριχών σε εκείνα τα σημεία και να τις ξυρίσεις αναλόγως. Μια πολύ καλή λύση είναι η αγορά μιας Slant.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”