Αρχικά πράγματα!

Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time

Κατ'αρχάς γειά χαρά σε όλους μιάς και είμαι νέος στο φόρουμ!
Κατα δεύτερον είπα να κάνω ενγραφή για περισσότερες πληροφοριές απο άτομα που ήδη έχουν ασχοληθεί με μάρκες και διάφορες
εταιρίες που είναι πιο σημαντικό για μένα,παρά η εμπειρία που μαθαίνεις μόνος σε οτιδήποτε που θέλει αφοσίωση απο σένα,προφανώς!

Θέλω επίσης να πώ οτι πριν απο ένα χρόνο έλεγα να πάρω ξυράφι 'που θα μείνει' γιατί πίστευα οτι θα έκανε και καλύτερη κοπή και θα υπήρχε πραγματική διάρκεια μέχρι το επόμενο ξύρισμα.Επίσης γνωρίζω πολύ καλά οτι οι εταιρίες πλουτίζουν με τα σκουπίδια που μας πουλάνε και όσο και να το έχω χρησιμοποιήσει το 5λέπιδο gillette μέχρι όσο δεν πάει,απλά μετά μου τραβάει και το δέρμα μαζί οπότε λέω ώς εδώ τα πεταμένα χρήματα και επίσης τα σκουπίδια στη φύση.Ποτέ όμως δεν αγόραζα με το κιλό ξυραφάκια,πάντα μέχρι τελικής πτώσης η χρήση,πραγματικά.Έριξα λοιπόν μια ματιά χθές εδώ αφού ήδη είχα ψάξει στο EBAY πρώτα και είχα βρεί 2 που μου αρέσαν εμφανισιακά αλλα θα είχα αρχική προτίμηση να ξεκινήσω με το πιο καλό φθηνό και μετά πέρνω το καλύτερο,γι'αυτό θα ζητήσω βοήθεια με το πιο οικονομικό.

*Αυτά μου αρέσαν για αργότερα που βρήκα.

FEATHER All Stainless Steel Double Edge Razor AS-D2.
Εικόνα

FEATHER Artist Club DX Folding Shaving Razor w Wood.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Εκτιμώ πως επιβάλλεται να ξεκινήσεις με κάτι οικονομικότερο στην αρχή, ώστε αργότερα να εκτιμήσεις βάσει εμπειρίας τα όποια ακριβότερα προϊόντα θα έρθουν. Οι μηχανές που παρέθεσες συγκαταλέγονται έκαστη στα κορυφαία προϊόντα του είδους, αλλά θα μπορούσες με σημαντικά λιγότερα χρήματα να έχεις ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα αν δώσεις προσοχή και σε άλλες λεπτομέρειες...
Για να σου απαντήσω μόνο ότι αφορά τη μηχανή, η απάντηση είναι... Edwin Jagger DE89

Επιπλέον θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά εδώ,
όπου απαντώνται παρόμοια ερωτήματα με τα δικά σου...

Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε !
Καλώς ήλθες στην παρέα μας !
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11

Γειά σου!Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Πάτησα το λίνκ και είδα πολλές εταιρείες και μου ήταν πιο εύκολο να βρώ τώρα απο πρίν που έψαχνα σκέτο στα αγγλικά 'κλασσική ξυριστική μηχανη'.Αυτή που μου πρότεινες είναι κάπως ακριβή.Τί άποψη έχεις για την Feather Popular TTO Safety Razor (13 ευρώ) και την Merkur 33C Double Edge Safety Razor (30 ευρώ).Έλεγα μια απο αυτές τις 2 να πάρω που έψαξα αμέσως μετά απο την Edwin Jagger DE89.Ευχαριστώ!

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Θα σου πω την γνώμη μου με λίγα λόγια . Πρώτον αν ξεκινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσεις μόνο στην αγορά μιας μηχανής . Δεύτερον για κάποιον που ξεκινάει θεωρώ οτι η Edwin Jagger 89L με τιμή κάτω απο 30 € (ή όποια άλλη Jagger σου αρέσει) είναι η επικρατέστερη επιλογή . Εγω αν ξεκινούσα τώρα με την πείρα που έχω αποκτήσει , η επιλογή της θα ηταν μονόδρομος . Μετά θα έβλεπα και τίποτε άλλο , χωρίς να σημαίνει οτι δεν θα σε καλύπτει και για μετά. Το να αρχίσεις να ψάχνεσαι τώρα με διάφορα μόνο μπέρδεμα θα σου φέρει.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
donP
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 630 times
Been thanked: 807 times

Bamagiotis έγραψε:Γειά σου!Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Πάτησα το λίνκ και είδα πολλές εταιρείες και μου ήταν πιο εύκολο να βρώ τώρα απο πρίν που έψαχνα σκέτο στα αγγλικά 'κλασσική ξυριστική μηχανη'.Αυτή που μου πρότεινες είναι κάπως ακριβή.Τί άποψη έχεις για την Feather Popular TTO Safety Razor (13 ευρώ) και την Merkur 33C Double Edge Safety Razor (30 ευρώ).Έλεγα μια απο αυτές τις 2 να πάρω που έψαξα αμέσως μετά απο την Edwin Jagger DE89.Ευχαριστώ!
Δεν έχω άποψη για την Popular TTO, αλλά μπορώ να σου πω για την 33C...
Τη χρησιμοποιούσα για δύο χρόνια και δεν μπορούσα να πετύχω κάποιο καλό ξύρισμα, χωρίς να ξέρω την αιτία...
Αλλαξα πολλές κρέμες, κάποια σαπούνια, βελτίωσα την τεχνική μου, παιδεύτηκα με pre-shave oils, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σταθερά μέτριο... Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου πως μπορεί να ευθύνεται η μηχανή γι'αυτό...
Ωσπου μετά από δύο χρόνια δοκιμών αναγκάστηκα να εξετάσω και το ενδεχόμενο της μηχανής...

Επέλεξα την EJ και...άλλαξαν τα πάντα!
Το ξύρισμά μου βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και επιπλέον οι ερεθισμοί είναι πολύ λιγότεροι χωρίς να αλλάξω κάποια άλλη σημαντική παράμετρο...

Ολα αυτά βέβαια στο δικό μου δέρμα το οποίο θα το χαρακτήριζα από αρκετά έως πολύ ευαίσθητο,
ενώ είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν μέλη τα οποία έχουν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές μου...
Η αντικειμενική αλήθεια είναι πως η EJ είναι ηπιότερη από την 33C και γι' αυτό ενδέχεται να ταιριάξει καλύτερα στο πρόσωπό σου (όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωσή μου).
Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να ξεκινήσεις με κάτι ήπιο και στην πορεία που θα έχεις συλλέξει αρκετές πληροφορίες και θα έχεις γνωρίσει καλύτερα το δέρμα σου, να προχωρήσεις σε κάτι ακριβότερο ή κάτι επιθετικότερο...

Οπως ανέφερε και ο Αρης παραπάνω θα μπορούσες να ξεκινήσεις με κάποια από τις φθηνότερες εκδόσεις της EJ89 και αφού βγάλεις τα συμπεράσματά σου, προχωράς παρακάτω...
Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος.
Δημόκριτος
Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11

aris22 έγραψε:Θα σου πω την γνώμη μου με λίγα λόγια . Πρώτον αν ξεκινήσεις δεν πρόκειται να σταματήσεις μόνο στην αγορά μιας μηχανής . Δεύτερον για κάποιον που ξεκινάει θεωρώ οτι η Edwin Jagger 89L με τιμή κάτω απο 30 € (ή όποια άλλη Jagger σου αρέσει) είναι η επικρατέστερη επιλογή . Εγω αν ξεκινούσα τώρα με την πείρα που έχω αποκτήσει , η επιλογή της θα ηταν μονόδρομος . Μετά θα έβλεπα και τίποτε άλλο , χωρίς να σημαίνει οτι δεν θα σε καλύπτει και για μετά. Το να αρχίσεις να ψάχνεσαι τώρα με διάφορα μόνο μπέρδεμα θα σου φέρει.

Είναι σίγουρο οτι δεν ψάχνομαι τόσο ώστε να θεωρήσω οτι έχω εθιστεί στο ψάξιμο και δεν προχωράω για πραγματική δοκιμή.
Μπορεί να μου προτείνατε απο εμπειρία κάτι καλό όντως αλλα δεν θα πώ ψέμματα γιατί απο αυτά που έβαλα στο μάτι και ρώτησα
είναι σχεδόν σίγουρο οτι τελικά θα επιλέξω την Feather για αρχή μόνο με 13 ευρώ και όχι λόγο τιμής αλλα επίσης και ότι έχω διαβάσει στο φόρουμ απο άποψη αποτελεσματικότητας.Απ'ότι κατάλαβα το όλο μυστικό κυρίως είναι η προετοιμασία και η μηδαμινή πίεση της όποιας μηχανής για να μην γίνεις φιλέτο :P
Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11

Τελικά πήρα απόφαση για την ΤΤΟ Feather όπως είπα και στον aris22 και μόλις θα την έχω και δοκιμαστεί θα δώσω λεπτομέρειες.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πάντως να ασχοληθώ με κρέμες (συγκεκριμένα εγώ) μιας και όταν έμαθα να ψάχνομαι περισσότερο απο το 2011 τα έκοψα όλα αυτά τα χημικά.Μια χαρά ξυρίζομαι μετά απο μπάνιο πάντα,το οποίο γνωρίζω απο εποχές σχολείου οτι είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο ξύρισμα μιας και χαλαρώνει απο την ζέστη το πρόσωπο.Πράσινο σαπούνι και τίποτα άλλο.Ότι ερεθισμούς είχα ήταν απο κακή προετοιμασία και τα ξυραφάκια δεν κόβανε αρκετά καλά.Πιστεύω οτι επιθετικά και επικίνδυνα είναι όλα εάν δεν είσαι προσεκτικός πάντως..
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Και εγω Edwin Jagger εχω να σου προτεινω.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ορίστε και αλλού η ΕJ89 με τιμή κάτω από 30 Ε, με μεταφορικά. Κοίτα και την Merkur 42C , μια εξίσου καλή επιλογή στα 21 Ε.
Bamagiotis
Νήπιο
Νήπιο
11

Ευχαριστώ για τα λίνκ γιατί την EJ την βρήκα πιο ακριβή αλλού και δεν ήταν και το μοντέλο που μου προτείναν πριν τα παιδιά.Δηλαδή όλοι το λέτε για αυτή την μηχανή βλέπω.Αμα είναι όντως τόσο καλή επειδή η Feather που βρήκα δεν κοστίζει πολλά ίσως πάρω και τις 2 και ξεκινήσω με την EJ τελικά..Θα δείξει! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”