Από όσα έχω διαβάσει, καμία δεν πλησιάζει την R41 (ειδικά την 2011 έκδοση). Σαν απόδοση, πιστεύω, πας μετά σε Merkur 37C και iKon Slant.
H iKon είναι λίιιγο καλύτερη από την Merkur και είναι stainless steel. Και σου μένει και η λαβή για να τη χρησιμοποιήσεις με άλλη κεφαλή αν θέλεις.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι πρέπει να κοιτάζεις σα το γεράκι γιατί εξαφανίζονται αμέσως, είτε από το μαγαζί, είτε από τα φόρουμς.
Ατσαλινα!!!
-
NavalArchitect
1. Merkur Futur, ρυθμισμένο στο #6 (το τέρμα της κλίμακας δηλαδή). Το ίδιο και για Vision 2000.
2. Merkur travel DE, open comb, μόνο η vintage έκδοση.
3. Μετά πρέπει να πας πιθανόν σε Old Type, No. 15 και #77/#88 αλλά εκεί η επιθετικότητα πέφτει (συγκριτικά πάντα).
4. Πολύ επιθετικά είναι τα SE, αν έχεις δυνατότητα δοκίμασε όποιο open comb μπορείς, κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά.
2. Merkur travel DE, open comb, μόνο η vintage έκδοση.
3. Μετά πρέπει να πας πιθανόν σε Old Type, No. 15 και #77/#88 αλλά εκεί η επιθετικότητα πέφτει (συγκριτικά πάντα).
4. Πολύ επιθετικά είναι τα SE, αν έχεις δυνατότητα δοκίμασε όποιο open comb μπορείς, κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά.
-
NavalArchitect
Αλέξη, όλα τα προαναφερόμενα ξυράφια ασφαλείας είναι ατσάλινα (εκτός αν κάνω εγώ κάποιο λάθος). Τα έχω όλα και από όσο γνωρίζω, λ.χ. για το Futur, είναι από ατσάλι. Για όλα τα άλλα δεν το συζητάμε, είναι vintage.
- Αλέξης
- Γυμνάσιο

- 13
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Αλήθεια? Στο site της Dovo νομίζω λέει ότι η Futur (ίσως και η Vision) ότι είναι επιχρωμιωμένη. Δεν ξέρω τι υλικό ακριβώς υπάρχει κάτω από την επιχρωμίωση αλλά νόμιζα ότι μιλάμε μόνο για ατόφιες stainless steel μηχανές.
-
nikos.a
Εχει δικιο ο Κωνσταντινος. Νοτη, κι εγω την Futur θα σου προτεινα. Ειναι παρα πολυ καλη και σε υψηλες ρυθμισεις( 4-6) ειναι αρκετα εως πολυ επιθετικη. Επιπλεον, εχει και το διπλασιο βαρος απο την R41.
EDIT: Το λεει κι εδω. Αν μιλαμε για ατσαλι, οπως λεει κι ο τιτλος, η συγκεκριμενη ειναι κατασκευασμενη εξ' ολοκληρου απο αυτο το υλικο.
EDIT: Το λεει κι εδω. Αν μιλαμε για ατσαλι, οπως λεει κι ο τιτλος, η συγκεκριμενη ειναι κατασκευασμενη εξ' ολοκληρου απο αυτο το υλικο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikos.a την 07 Δεκ 2013, 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Αλέξης
- Γυμνάσιο

- 13
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Παιδιά νομίζω τον ενδιαφέρουν κυρίως οι stainless steel μηχανές.
Δεν ρωτάει "ποια μηχανή ξυρίζει σαν την R41". Νομίζω ρωτάει για μηχανές όπως η Ikon, η Goodfella ή η Atlas .
Είναι η Merkur Futur ή η Vision stainless steel? Εδώ δεν τις αναφέρει ως stainless.elefsina73 έγραψε:Θελω να ρωτησω ρε μαγκες μηπως κανεις ξερει να μου πει, ποια ατσαλινη ξυριστικη μηχανη ειναι
κοντα στο ξυρισμα που κανει η R 41?
Αν υπαρχει να την παρω, γιατι με ενδιαφερει πολυ το ατσαλι!!!
:thnx
Δεν ρωτάει "ποια μηχανή ξυρίζει σαν την R41". Νομίζω ρωτάει για μηχανές όπως η Ikon, η Goodfella ή η Atlas .
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Χωρις να θελω να διαφωνησω με τον Κωνσταντινο :-) ξερω οτι ολα τα safety της Merkur (κατα δηλωση της ιδιας της εταιρειας) ειναι απο zamak (zamac) και τα vintage της Gillette ειναι απο brass. Και στις 2 περιπτωσεις φυσικα επιμεταλλωμενα.

- Kostas1979
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 52 times
Καλημέρα σας !!!
Νότη έχε κατα νού και την Tradere Οpen Comb, την iKon OC Deluxe, καθώς και την νέα σειρά της Above The Tie και ειδικότερα την Η2 που από ότι διαβαζω είναι κοντά στην Muhle R41 2013.
Νότη έχε κατα νού και την Tradere Οpen Comb, την iKon OC Deluxe, καθώς και την νέα σειρά της Above The Tie και ειδικότερα την Η2 που από ότι διαβαζω είναι κοντά στην Muhle R41 2013.
Amat Victoria Curam
-
nikos.a
Νομιζω πως για να ησουν αρκετα σαφης θα επρεπε να πεις μηχανες απο ανοξειδωτο ατσαλι κι οχι απλα ατσαλινα...
Η Futur αν δεις στον δεσμο που επισυναψα αναφέρεται ως steel(= ατσαλι) κι αυτος ειναι και ο λογος που στην προτειναμε ο Κων/νος και μετεπειτα κι εγω. Το ιδιο πρεπει να ισχυει και με τις υπολοιπες που σου προταθηκαν απο μερους του.
Η Futur αν δεις στον δεσμο που επισυναψα αναφέρεται ως steel(= ατσαλι) κι αυτος ειναι και ο λογος που στην προτειναμε ο Κων/νος και μετεπειτα κι εγω. Το ιδιο πρεπει να ισχυει και με τις υπολοιπες που σου προταθηκαν απο μερους του.