Εν Αθηναις 1928

Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Το σαπουνακι το προμηθευτηκα απο το παραδοσιακο κουριο του Βασιλη στην Σοφοκλεους επειτα απο αναφορα του σε ενα θεμα του φορουμ. Το σαπουνι φτιαχνεται απο μια σαπουνοποιο αποκλειστικα για τον Βασιλη οπως και μια σειρα σαπουνιων μπανιου. Η οψη του δεν θυμιζει ουτε γλυκερινης αλλα ουτε και triple milled σαπουνι. Το αρωμα του ειναι κατι μεταξυ εσπεριδοειδων και menthol, ενα αρωμα που εγω προσωπικα το βρισκω απιθανο γιατι μου αρεσουν παρα πολυ και οι δυο κατηγοριες.
Οταν του εκανα ενα πρωτο τεστ μαντεψτε ποιο σαπουνι μου θυμισε.... το williams, ο αφρος που εκανε ηταν αδυναμος και με λιγο νερο αρχιζε να βγαζει πολλες φυσαλιδες και εξαφανιζοταν. Τοτε σκεφτομαι οτι το williams αποδιδει πολυ καλα οταν το δουλευω μεσα σε μια κουπα του καφε (χωρις καφε μεσα :beah2 ), παω λοιπον στην κουζινα και παιρνω μια κουπα του 2004 με τον Φοιβο και την Αθηνα :bigsmilie . Οταν ηρθε λοιπον η ωρα να ξυριστω παιρνω το σαπουνοκουπο πεταω μεσα το πινελο (Semogue 1250) και το αφηνω με ζεστο νερο για κανα δεκαλεπτο. Αδειαζω λοιπον το νερο και αρχιζω να φορτωνω το πινελο, απλωνω τον αφρο στο προσωπο και βλεπω οτι ηταν εμφανως βελτιωμενος, ωστοσο μετα απο καποια ωρα παλι εξαφανιζοταν (με de προλαβαινες να ξυριστεις αλλα για μαχαιρι ουτε λογος).
Παιρνω την μηχανη (EJ DE89) και με βαρια καρδια παω να κανω το πρωτο περασμα. Εκει ειναι που εμεινα με το στομα ανοιχτο, παροτι ο αφρος δεν σου εδινε καμια μα καμια απολυτως εμπιστοσυνη οπτικα το ξυραφι γλιστραγε πολυ ωραια πανω στο δερμα κοβοντας τις τριχες χωρις κανενα προβλημα κατι το οποιο συνεχιστηκε για τα υπολοιπα δυο περασματα.
Το αρωμα του σαπουνιου εντονο ,κατι το οποιο μου αρεσει πολυ σε ενα σαπουνι, και η μενθολη δροσιζε ωραια το προσωπο. Το ξυρισμα ηταν μπορω να πω καλο χωρις κανεναν ερεθισμο ή κοψιμο και καλη περιποιηση του δερματος μετα την ολη διαδικασια.
Το δευτερο ξυρισμα που εκανα μαζι του ηταν με μια Gillette New η οποια ειναι σαφως πιο επιθετικη και εδειξε οτι το σαπουνι δεν σηκωνει τετοια εργαλεια. Το ξυρισμα ηταν μετριο και δεν το ευχαριστηθηκα ,ειχα και 2-3 κοψιματακια.
Συνολικα ειναι ενα σαπουνι που δεν θα σου δωσει πλουσιο αφρο αλλα με μια μετριας επιθετικοτητας μηχανης θα σου δωσει ενα τιμιο ξυρισμα. Η τιμη του ειναι στα 7 ευρω, ακριβο αν καποιος το συγκρινει με σαπουνια οπως το palmolive stick ή το arko. Θα το ξαναγοραζα; Μαλλον ναι (αν καποτε μου τελειωσει με τοσο rotation).
(+) Αρωμα, αποδεκτες μηχανικες ιδιοτητες (αφηνει ενα καλο προστατευτικο φιλμ και περιποιειται σχετικα καλα το δερμα), μενθολη
(-) Αδυναμια αφρου, τιμη

Οριστε και μια φωτο του σαπουνιου στο σελοφαν του

Εικόνα

Υ.Γ. Προτεινω στον Βασιλη αν θελησει να γραφτει στο φορουμ γιατι σαν επαγγελματιας ολο και καποια ενδιαφερον αποψη θα εχει για το αθλημα μας
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Ιάσονα ευχαριστώ για την παρουσίαση.

Είναι σκληρο;
Είναι διαφανές (έστω και λίγο);
Μου φαίνεται να έχει βάση τη γλυκερίνη αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Μπορούμε να μάθουμε συστατικά;
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Τιποτα Δημητρη , χαρα μου!

Μια καποια διαφανεια την εχει και οπως ειπες πρεπει να εχει βαση την γλυκερινη. Τα συστατικα του δεν τα γνωριζω και δεν τα γραφει πανω, μπορεις ομως να επικοινωνησεις με τον Βασιλη μεσω facebook (Barber shop Ενα Αθηναις 1928). Απο οτι μου εχει πει η συνθεση του σαπουνου ειναι καθαρη χωρις αφριστικα, βιοκτόνα ή αλλεργιογόννες αρωματικές ουσίες (τα βιοκτονα δεν εχω ιδεα τι ειναι και οι αρωματικες ουσιες που λεει να φανταστω ειναι τα FO;;;)
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Οριστε και η απαντηση που μου εστειλε ο Βασιλης για το review.

"Ιασoνα , καλημέρα !!

Όντως , έφτασε επιτέλους η κριτική !! Διάβασα με προσοχή όσα έγραψες , και εχω να σου γραψω πως θα μπορούσα να λάβω το όλο κείμενό σου με δύο τρόπους και δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες ! Θα αρχίσω με την πρώτη , και θα σου τελειωσω με την δευτερη που με αντιπροσωπεύει ! Διαβάζοντας την αρχή σου και κρίνοντας σαν επαγγελματίας θα μπορούσα να σου πώ πως , άχ ρε Ιάσωνα ... δεν εισαι χθεσινός (ο αφρός εξαφανίζεται....) Όπως πολύ καλά ξέρεις το κάθε σαπούνι έχει την δική του συμπεριφορά ! ζεστο ,χλιαρο ,καυτο νερό στραγγισμα ,λιγο νερο ,ή μέτριο ανακάτεμα κ αφρος στο μπωλακι η ανακατεμα κ αφρος στο πρόσωπο κτλ κτλ κτλ. Τα είχαμε πεί κ απο κοντά , είναι τόοοοσα πολλά , τόσοοοσες πολλές παράμετροι στο ξύρισμα . . . που θέλει κάποια επανάληψη με κάθετι , είτε αυτο είναι σαπουνι , πινέλο , ξυραφι . . . για να πείς εντάξει το έμαθα ! Εσύ σαν ιδιώτης-pro, γιατί το ερασιτέχνης νομίζω το έχεις περάσει προ πολλού, θα έπρεπε να καταλαβαίνεις όλα τα παραπάνω.Αυτή ήταν μία επιθετική κριτική στην κριτική σου , αλλά δεν με εκφράζει . Η δεύτερη που σου είπα παραπάνω , είναι αυτή που κ μου ταιριάζει και μέ κανει χαρούμενο ! Λοιπόν όπως θα θυμάσαι στα προηγούμενα μνμ μας σου εξηγησα απο την αρχή πως όλη η υλοποιημένη ιδέα του Barbershop - Έν Αθήναις 1928 έχει βασιστεί στην αλήθεια και την γνώση .Και στην κριτική σου επαληθεύεις κάθε τι που καυχήθηκα για το σαπούνι ! Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσω την αλήθεια για να αιτιολογήσω πώς είμαι χαρούμενος απο την κριτική σου ! Όντως όλα αυτά που επιτυχώς και αληθώς περιγραφεις συμβαίνουν. Πάμε όμως να συζητήσουμε τα 3 πράγματα που έθιξες . Αφρός - Θυμάσαι σου είπα στο κουρείο πως το σαπούνι δεν ειναι ενα σαπούνι βιομηχανικής παραγωγής , με πολύ πλούσιο αφρό απο το πρώτο ανακάτεμα ή χωρίς να το μάθεις κ να του πάρεις τον αέρα ! Αυτό γιατί σου ανέφερα πως δεν έχει ΑΦΡΙΣΤΙΚΕΣ ουσίες !! Οι οποίες αυτές ξέρουμε τι αμεσες επιπτώσεις έχουν !! και όπως σου είπα το πινέλο χωρίς πλύσιμο-ξέβγαλμα δεν μυρίζει άσχημα. Ερεθισμός - και εδώ θυμάσαι είχα αναφέρει ότι το σαπούνι δεν έχει βιοκτόνα ή αλλεργιογόννες αρωματικές ουσίες μέσα του (για να διατηρείται περισσότερο καιρό η πλάκα , ή να μυρίζει ιδιαίτερα) τα οποία αυτά είναι ουσίες που προκαλούν επιπλέον ερεθισμούς στο φρεσκοξυρισμενο δέρμα.Για αυτό δεν είδες ερεθισμούς , κ για αυτό πελάτες στο Barbershop - Έν Αθήναις 1928 μετά απο ένα ξύσισμα βλέπουν το δέρμα τους λείο κ απαλό. Τιμή - Αν υποθέσουμε ότι , είναι ένα σαπούνι μικρού παραγωγού , μικρής παραγωγής (και όχι εκατοντάδον τεμαχίων παγκοσμιας κυκλοφορίας και συνεπάγεται ελάχιστου κλόστους συστατικών ανάλογα με την ποσότητα) με υλικά τα οποία τα γνωρίζουμε ένα ένα , ml/ml στην σύνθεσή του είναι αρκετά εκπληκτικό ότι μπορεί να κάνει ότι υπόσχεται και ότι ανέφερες.Με λίγη προσπάθεια στον αφρό ,ακόμα περισσότερα!!! Συνοψίζοντας θέλω να σου αναφέρω κάποια πράγματα που συζητήσαμε στο κουρείο. ¨Ειναι καλό να ασχολείστε με τόσο πάθος για κάτι που το κάνετε για προσωπική σας χρήση , και πάθος που στις μέρες μας έχει εκλείψει. Όπως βέβαια έχει εκλείψη και η αλλήλεγγύη ανάμεσσά μας. Όταν βλέπουμε εταιρείες να κλείνουν , συνάνθρωποί μας να χάνουν καθημερινά την δουλειά τους , στην δική μας περίπτωση να αναφέρω το σαπούνι ξυρίσματος ΣΠΛΕΝΤΙΤ , ένα πραγματικό κόσμημα , κειμήλιο της ελληνικής εφευρετικότητας , μοναδικό στον κόσμο ! ιστορικό όσο και το ξύρισμα με ηλικία 120 χρόνων ! ειναι κρίμα να το βλέπουμε να σταματάει την παραγωγή του , για κάποιους λόγους μερικούς εξ¨αυτών και η υπέρογκη κυκλοφορία και ξενομανια μας για αλλων εθνικοτητων σαπουνια. Αυτό το πρόβλημα όσο βαθαίνει η κρίση θα το αντιμέτωπίζουμε όλο και πιο πολύ , και θα έρχεται πρός τα εμάς όλο και περισσότερο.Άρα λοιπόν είναι καλό να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον , μέ όλους τους τρόπους , αφήνωντας ¨μικρά¨ στην άκρη και στοχεύοντας στα ¨μεγάλα¨ Αυτό χρειαζόμαστε όλοι και αυτό χρειάζεται κ το Barbershop - Έν Αθήναις 1928. Τελειώνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω κ πάλι για την ευκαιρία που μου έδωσες να γνωριστούμε , όπως και με το Men's only , και να πω κάποια πράγματα για την υλοποιημένη ιδέα του επαγγέλματος που τόσο αγαπώ και την έκανα πράξη σε μία στοά της Αθήνας !

Ευχαριστώ , Βασίλης

Ε.Γ μετα απο την επικοινωνία μας έχουν γεννηθεί πολλές ιδέες για το forum σας και το Βarbershop - Έν Αθήναις 1928 τα οποία θα συζητήσουμε έν καιρώ ! "
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ομορφη παρουσιαση. Και το κειμενο - απαντηση με επαληθευει... Ποσες φορες εχω πει οτι ο αφρος απο μηχανικη αποψη δεν προσφερει κατι.. Μονο οπτικα. Το ζητουμενο ειναι, αυτο το πραγμα που απλωνουμε να κανει τη δουλεια του... Η οποια ειναι να καθαριζει την τριχα απο το λιπος του δερματος, να την βοηθαει να ρουφηξει νερο, κατι που εχει σαν αποτελεσμα να κοβεται πιο ευκολα, κατι που οδηγει σε μηδαμινους ερεθισμους και κοψιματα.. Αυτα.. Παρτε τα τωρα και απο εναν επισημο μπαρμπερη, για να μη λετε οτι σας τα ελεγα στο ετσι! :beah2

:megagrin :megagrin :megagrin

ΥΓ: Για το Σπλεντιτ το αφηνω ασχολιαστο.. :shocking
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Βέβαια Στέφανε, ο μπαρμπέρης τη δουλεία του θέλει να κάνει και τα προιόντα του να προμοτάρει (με καλή έννοια). Εγώ θα ήθελα να ακούσω και την άποψη του Δημήτρη για τα γραφόμενα του Βασίλη -Εν Αθήναις 1928 σχετικά με το σαπούνι του.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29394 times
Been thanked: 29550 times

Δεν θέλω να διακόψω την όμορφη συζήτησή σας, απλά να υπενθυμίσω ότι η όποια συμμετοχή του κ. Βασίλη στο forum (ως επαγγελματία), προϋποθέτει την επικοινωνία με τον Αντρέα.

:thnx
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Ο κύριος Βασίλης δεν μας τα λέει καλά. Δηλαδή το σαπούνι με το tallow που έχω φτιάξει έχει αφριστικές ουσίες για να βγάλει σταθερό αφρό; Απαντάει σαν να μην ξέρει τι εστί πραγματικό σαπούνι ξυρίσματος.

Η αλήθεια είναι ότι με παίδεμα μπορείς να ξυριστείς και με σαπούνι Αρκάδι, αλλά δεν το κάνουμε.

Δεν μας είπε πως να το χρησιμοποιούμε όμως και τι συστατικά έχει (τουλάχιστον την βάση).

Μήπως να περάσω από το κουρείο να του αφήσω ένα δείγμα από το δικό μου;
Δεν το λέω με καμία εμπάθεια και μπράβο του κυρίου Βασίλη που προσπαθεί έτσι. Αλλά ο σταθερός αφρισμός πιστεύω ότι είναι σημαντικό για ένα σαπούνι ξυρίσματος, έστω και αν έχει καλές μηχανικές ιδιότητες.

Επίσης δεν χρειάζεται να έχει αλλεργιογόνα και άλλες ουσίες το σαπούνι για να σου προκαλέσει ερεθισμούς.
Και ο Αλεπουδέλης έκλεισε λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη, όχι διότι τον εκτόπισαν ξένες εταιρίες. Έχει δίκιο σε αυτά που λέει ο κ. Βασίλης αλλά μην τα κάνουμε όλα σούπα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Ήξερα από πριν ότι θα συμφωνούσα με τον Δημήτρη.

1)
Iasonas έγραψε:Αφρός - Θυμάσαι σου είπα στο κουρείο πως το σαπούνι δεν ειναι ενα σαπούνι βιομηχανικής παραγωγής , με πολύ πλούσιο αφρό απο το πρώτο ανακάτεμα ή χωρίς να το μάθεις κ να του πάρεις τον αέρα ! Αυτό γιατί σου ανέφερα πως δεν έχει ΑΦΡΙΣΤΙΚΕΣ ουσίες !! Οι οποίες αυτές ξέρουμε τι αμεσες επιπτώσεις έχουν !! και όπως σου είπα το πινέλο χωρίς πλύσιμο-ξέβγαλμα δεν μυρίζει άσχημα.
Τι άμεσες επιπτώσεις ακριβώς έχουν οι αφριστικές ουσίες??? Σε ποιο σαπούνι, χωρίς ξέβγαλμα το πινέλο μυρίζει άσχημα?

2)
Iasonas έγραψε: ειναι κρίμα να το βλέπουμε να σταματάει την παραγωγή του , για κάποιους λόγους μερικούς εξ¨αυτών και η υπέρογκη κυκλοφορία και ξενομανια μας για αλλων εθνικοτητων σαπουνια. Αυτό το πρόβλημα όσο βαθαίνει η κρίση θα το αντιμέτωπίζουμε όλο και πιο πολύ , και θα έρχεται πρός τα εμάς όλο και περισσότερο.Άρα λοιπόν είναι καλό να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον , μέ όλους τους τρόπους , αφήνωντας ¨μικρά¨ στην άκρη και στοχεύοντας στα ¨μεγάλα
Αν δεν είναι καλό ένα προϊόν και του κολλητού μου να είναι, θα προτιμήσω αυτό που με ικανοποιεί σαν ξυριστή και με συμφέρει σαν καταναλωτή.

3)
dimitris έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι με παίδεμα μπορείς να ξυριστείς και με σαπούνι Αρκάδι, αλλά δεν το κάνουμε.

Δεν μας είπε πως να το χρησιμοποιούμε όμως και τι συστατικά έχει (τουλάχιστον την βάση).
Σωστό. Τα βασικά συστατικά οφείλει να τα ξέρει ο καταναλωτής.

4)
Iasonas έγραψε:απλωνω τον αφρο στο προσωπο και βλεπω οτι ηταν εμφανως βελτιωμενος, ωστοσο μετα απο καποια ωρα παλι εξαφανιζοταν (με de προλαβαινες να ξυριστεις αλλα για μαχαιρι ουτε λογος).
Iasonas έγραψε:με μια Gillette New η οποια ειναι σαφως πιο επιθετικη και εδειξε οτι το σαπουνι δεν σηκωνει τετοια εργαλεια. Το ξυρισμα ηταν μετριο και δεν το ευχαριστηθηκα ,ειχα και 2-3 κοψιματακια.
Θέλω να τονίσω ότι πιστέυω πως θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί όσο μπορούμε με ελληνικά προϊόντα όπως και με ξένα. Αν ένα άλλο σαπούνι έδινε τέτοια αποτελέσματα (όπως τα αναφέρει ο Ιάσονας : μέτριος αφρός, ξεραίνεται γρήγορα, δεν τραβάει ξύρισμα με μαχαίρι ούτε με open comb, και κοστίζει 7 Ε τα 100-150 ??? γραμμάρια) , θα το είχαμε χαντακώσει για πλάκα (βλ. Erasmic Stick που κάνει και 1.5 Ε) Προσωπικά είμαι ένθερμος υποστηρικτής των εγχώριων προσπαθειών στο χώρο του ΠΞ αλλά μόνο όταν μπορούν να συγκριθούν και να ανταγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα με αντίστοιχες του εξωτερικού. Θέλω να ζητήσω από τον Ιάσονα, με το χέρι στην καρδιά και όσο πιο αντικειμενικά μπορεί να το βαθμολογήσει με άριστα το 10 συγκριτικά με όλα τα σαπούνια που έχει δοκιμάσει (δεν είναι λίγα) ως προς :

Άρωμα
Μηχανικές Ιδιότητες (Αφρισμός, Γλίστρημα, Προστασία, Ενυδάτωση επι μέρους αν γίνεται)
Τιμή
Σχέση ποιότητας/τιμής
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Λοιπον για να μην υπαρξει καποιο μπερδεμα.
1) Τον Βασιλη δεν τον ηξερα απο χτες, αφορμη για να παω στο κουρειο για το σαπουνι εγινε μια αναφορα του απο ενα αλλο μελος στο θεμα με τα μπαρμπερικα.
2) Η τελευταια μου αναρτηση δεν ειναι δικο μου κειμενο αλλα copy paste αυτο που μου εστειλε ο Βασιλης στο φβ (οπου και μπορειτε να τον βρειτε για τυχον αποριες).

Αρωμα: 9 (10 παιρνει το Tabac και 1 η L'occitane Cade)
Μ.Ι. : 7 (10 παιρνει το MWF, 1 η κολυνος)
Τιμη : 5 (10 παιρνει το Palmolive stick και 1 η L'occitane Cade)
Π/Τ :6 ( 10 παιρνει το palmolive και το αρκο και 1 η L'occtane Cade)

Για τυχον αποριες μπορειτε να απευθυνθειτε μεσω fb στον Βασιλη στην σελιδα Barber Shop Εν Αθηναις 1928, εγω παντως τον προετρεψα να γινει μελος. Οπως καταλαβαινετε εγω μια απλη παρουσιαση εκανα ουτε ξερω το σαπουνι απο τι φτιαχτηκε ουτε ξερω ποιες ειναι οι αφριστικες ουσιες ουτε για το αν μυριζει ασχημα το πινελο μετα.
Το Ιασονας με Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”