Θέλω να πάρω ένα Semogue ,αλλά έχω μπερδευτεί με τις τόσες πολλές γνώμες από εδώ και από εκεί.Θα ήθελα να τις συγκεντρώσω εδώ για να βρω και εγώ μια άκρη.Πινέλο χοίρου θέλω,που να έχει δυνατή και πυκνή ραχοκοκαλιά με μαλακές τρίχες,για face lathering.Κάτι αντίστοιχο με το ωμέγα 49 που έχω δηλαδή και είναι σούπερ.Είμαι ανάμεσα στα 1305,830,1250,1800 και δευτερευόντως στο 2000,που όλα μου αρέσουν εμφανισιακά.Ποιό συγκεντρώνει -κατά την γνώμη σας-τα χαρακτηριστικά που θέλω περισσότερο από τα άλλα?Και αν υπάρχει κάποιος που έχει κάποια από αυτά,καλό θα ήταν να μας πει την γνώμη του.Ευχαριστώ.
Α,να μην το ξεχάσω.Οι ξύλινες λαβές είναι πιο ευπαθείς?Κινδυνεύουν από υγρασία να ξεκολλήσουν ή να να ανοίξουν?
Semogue επιλογή
-
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 3384 times
- Been thanked: 5292 times
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Διονύση καλησπέρα. Από Semogue έχω τα 2000 ,SOC 2 band badger ,SOC Bristle. Αν ήταν να κρατήσω μόνο ένα αυτό θα ήταν το SOC Bristle . Μετά το 2 band και τελευταίο το 2000. Χωρίς να θέλω να μειώσω τα άλλα 2, το SOC Bristle για μένα είναι το ιδανικό πινέλο. Ποιοτικό, με σωστό ύψος βάσης και loft , μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για face lathering αλλά και για bowl lathering με άριστα αποτελέσματα. Έχει πολύ καλό backbone (σε καμία περίπτωση δεν θέλω περισσότερο) και τρίχες απίστευτα μαλακές στο πρόσωπο.Επισης βγάζει τον αφρό κανονικά και δεν τον"καταπίνει" όπως κάποια άλλα. Όσον αφορά τις ξύλινες λαβές δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν κάνεις 2-3 απλά πραγματάκια. Όσο μουλιάζει το πινέλο να μην είναι μέσα στο νερό ή λαβή, και στο τέλος όταν ξεπλένεις το πινέλο να σκουπίζες καλά την λαβή. Επίσης προσοχή στο bowl lathering να μην χτυπιέται η λαβή στα τοιχώματα του μπολ. Επίσης να σημειώσω ότι το SOC Bristle ήταν έτοιμο για ξύρισμα μετά το τρίτο test lather σε αντίθεση με το 2000 που άρχισε να αποδίδει τα αναμενόμενα μετά την 22-23 φορά που το χρησιμοποίησα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
-
- Λύκειο
- 13
Καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει τόσο Άρη,αλλά δικαιολογείται λες η διπλάσια τιμή του από το 1305 πχ?
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24976 times
- Been thanked: 7869 times
Για face lathering από τα μοντέλα που αναφέρεις (και που έχω) θεωρώ καλύτερο το 830. Με την προϋπόθεση πως δεν σε ενοχλεί η κάπως κοντή λαβή του. Δεν έχω άποψη για το 1250 κα το 1800, έχω ακούσει όμως αρκετά καλά σχόλια για το δεύτερο.
Γιάννης
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Διονύση πρώτα από όλα, ρίξε μια ματιά εδώ.
Το 1305 και το 830 έχουν τον ίδιο ακριβώς θύσανο, με διαφορά ότι το 830 είναι πιο πυκνό. Από εκεί και πέρα διαλέγεις ποια λαβή σου αρέσει.
Το 1250 είναι σχετικά μαλακό και θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο σε bowl lather.
To 1800 είναι η εξαίρεση από αυτά που διάλεξες. Έχει δυο ειδών τρίχες και είναι εξαιρετικό για face lathering.
To 2000 είναι το "τέρας" της Semogue, που πρέπει να διαθέσεις χρόνο και υπομονή για να σε ανταμείψει.
Όπως καταλαβαίνεις εγώ θα σου προτείνω το 1800. Επίσης θα σου πρότεινα και το 620 που είναι πιο κοντό από όλα αυτά και θεωρείται το πιο "scritchy" και πολύ δυνατό για face lathering.
Οι ξύλινες λαβές γενικά δεν έχουν πρόβλημα, με εξαίρεση το 1305. Αν σου πέσει, ενδέχεται να φύγει χρώμα και θα φαίνεται άσχημα. Αν όμως προσέχεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
ΥΓ. Έχω και τα 5.
ΥΓ2. Μεγαλύτερη πυκνότητα θύσανου δεν είναι απαραίτητα καλό. Αυτός που φτιάχνει το πινέλο πρέπει να πετύχει τη σωστή αναλογία πυκνότητας και ύψους, αλλιώς το πινέλο "καταπίνει" τον αφρό ή δεν τον απλώνει. Με εξαίρεση το 2000, τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Το 1305 και το 830 έχουν τον ίδιο ακριβώς θύσανο, με διαφορά ότι το 830 είναι πιο πυκνό. Από εκεί και πέρα διαλέγεις ποια λαβή σου αρέσει.
Το 1250 είναι σχετικά μαλακό και θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο σε bowl lather.
To 1800 είναι η εξαίρεση από αυτά που διάλεξες. Έχει δυο ειδών τρίχες και είναι εξαιρετικό για face lathering.
To 2000 είναι το "τέρας" της Semogue, που πρέπει να διαθέσεις χρόνο και υπομονή για να σε ανταμείψει.
Όπως καταλαβαίνεις εγώ θα σου προτείνω το 1800. Επίσης θα σου πρότεινα και το 620 που είναι πιο κοντό από όλα αυτά και θεωρείται το πιο "scritchy" και πολύ δυνατό για face lathering.
Οι ξύλινες λαβές γενικά δεν έχουν πρόβλημα, με εξαίρεση το 1305. Αν σου πέσει, ενδέχεται να φύγει χρώμα και θα φαίνεται άσχημα. Αν όμως προσέχεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
ΥΓ. Έχω και τα 5.
ΥΓ2. Μεγαλύτερη πυκνότητα θύσανου δεν είναι απαραίτητα καλό. Αυτός που φτιάχνει το πινέλο πρέπει να πετύχει τη σωστή αναλογία πυκνότητας και ύψους, αλλιώς το πινέλο "καταπίνει" τον αφρό ή δεν τον απλώνει. Με εξαίρεση το 2000, τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Λύκειο
- 13
Αλέξη,όταν τα χρησιμοποιήσεις πες μας και δυο λόγια.Γιάννη,ωραίο δείχνει το 830 αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψει που είναι κοντό.Δημήτρη,χοντρική τα παίρνεις? :megagrin .Semogue-ας κανονικός.Τον έχω δει τον πίνακα,αλλά άλλο είναι να διαβάζεις διαστάσεις και άλλο να διαβάζεις εμπειρίες.Η λαβή πάντως που μου κάθεται καλά στο μάτι είναι του 1305,πολύ κλασική και όμορφη.Οπότε μάλλον αποκλείω το 2000 και το 1250 .Και μένουν τα υπόλοιπα.
Μπορείτε να τα συγκρίνετε αυτά με ένα Ω49 ,για παράδειγμα?Από άποψη απόδοσης,χαρακτηριστικών και αίσθησης?
Και ,χωρίς να το έχω ψάξει,μάλλον έχεις δίκιο Δημήτρη όσον αφορά την πυκνότητα.Απλά θέλω να είναι δυνατό και να το νιώθω στο πρόσωπο χωρίς όμως να τσιμπάει.Είναι άλλη αίσθηση αυτή του σκληρού πινέλου(πινέλο είπαμε,όχι νταβανόβουρτσα,ε?).Και σίγουρα δεν είναι καθόλου πρακτικό να καταπίνει τον αφρό-αν δεν είναι εκνευριστικό.
Μπορείτε να τα συγκρίνετε αυτά με ένα Ω49 ,για παράδειγμα?Από άποψη απόδοσης,χαρακτηριστικών και αίσθησης?
Και ,χωρίς να το έχω ψάξει,μάλλον έχεις δίκιο Δημήτρη όσον αφορά την πυκνότητα.Απλά θέλω να είναι δυνατό και να το νιώθω στο πρόσωπο χωρίς όμως να τσιμπάει.Είναι άλλη αίσθηση αυτή του σκληρού πινέλου(πινέλο είπαμε,όχι νταβανόβουρτσα,ε?).Και σίγουρα δεν είναι καθόλου πρακτικό να καταπίνει τον αφρό-αν δεν είναι εκνευριστικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paratairosexthros την 15 Σεπ 2013, 15:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Επιβεβαιωνω και εγω οτι το 1250 ειναι πολυ μαλακο και κανει κυριως για αφρο στο μπωλ
Το Ιασονας με Ο
- YMMV
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 998 times
- Been thanked: 1110 times
Από τα 610, 620, 1800, 1250 και 830 που έχω (από χοίρους):
Για face lathering θα προτιμούσα ή το 1800 που έχει μεγαλύτερη λαβή, ή το 620 που έχει ακόμη λίγο πιο ισχυρή ραχοκοκκαλιά (με πιο κοντό θύσσανο) αλλά μικρότερη σε μέγεθος λαβή. Κατ' εμέ, το 1800 είναι μάλλον το καλύτερο πινέλο της Semogue για την τιμή του αφού κάνει για τα πάντα -και αφρό στο πρόσωπο και σε μπολ . Το SOC (χοίρο) δεν το έχω παρά μόνο το αντίστοιχο σε ασβό.
Για face lathering θα προτιμούσα ή το 1800 που έχει μεγαλύτερη λαβή, ή το 620 που έχει ακόμη λίγο πιο ισχυρή ραχοκοκκαλιά (με πιο κοντό θύσσανο) αλλά μικρότερη σε μέγεθος λαβή. Κατ' εμέ, το 1800 είναι μάλλον το καλύτερο πινέλο της Semogue για την τιμή του αφού κάνει για τα πάντα -και αφρό στο πρόσωπο και σε μπολ . Το SOC (χοίρο) δεν το έχω παρά μόνο το αντίστοιχο σε ασβό.
Γιώργος
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Επειδή τα εχω όλα τα semogue,μπορείς να τα τοποθετήσεις σε μια κλίμακα τιμών :
1520 1800 1305 620 830 OC2Boar . Το 2000 είναι άλλη κατηγορία (48αρι Omega) .
Απο εκεί και πέρα είναι θέμα εμφάνισης και βολής στο θέμα της βάσης. Τι δηλαδή σου πάει στο χέρι καλύτερα και κατόπιν μήκος τρίχας ανάλογα με τη χρήση.
Η ποιότητα στην τρίχα είναι δεδομένη αλλά θα πρέπει να κριθεί μετά απο κάμποση χρήση. Μαλακώνουν απίστευτα. Το πιο all around θα έλεγα οτι είναι το 830 . Είναι και θέμα οπτικής.
Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που τα πήρα όλα !!!
1520 1800 1305 620 830 OC2Boar . Το 2000 είναι άλλη κατηγορία (48αρι Omega) .
Απο εκεί και πέρα είναι θέμα εμφάνισης και βολής στο θέμα της βάσης. Τι δηλαδή σου πάει στο χέρι καλύτερα και κατόπιν μήκος τρίχας ανάλογα με τη χρήση.
Η ποιότητα στην τρίχα είναι δεδομένη αλλά θα πρέπει να κριθεί μετά απο κάμποση χρήση. Μαλακώνουν απίστευτα. Το πιο all around θα έλεγα οτι είναι το 830 . Είναι και θέμα οπτικής.
Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που τα πήρα όλα !!!
if you have a great shave you have a great day