Αν και είναι πιθανόν να πάρω το SOC 2 band, έψαξα και για κάτι φθηνότερο, αφού διάβασα πολλή ώρα
σχεδόν όλα τα θέματα του φόρουμ κ απαντήσεις για τα 2 Band και τα Finest του FrankShaving, κατέληξα σε 3 που μου άρεσαν πιό πολύ. Τι θα σας ρωτήσω....
Το μπωλάκι που χρησμιμοποιώ για αφρό, είναι 11 εκ και βάθος 4 εκ.
Τα δύο από τα πινέλα έχουν κοντύτερη λαβή και θύσανο. Είναι ΟΚ για Bowl lathering;
Η καλύτερο το λίιιγο μεγαλύτερο;
Καλά για το SOC 2 band δεν ρωτάω. Εχω διαβάσει τις γνώμες σας :bigsmilie
Frank Shaving FInest : Λαβή 52, Loft 48
New Forest 1901: Λαβή 45 και Loft 45
Και το "μακρύτερο" Frank Shaving FInest : Λαβή 50, Loft 54
Ξέρω πώς ο καθένας βολεύεται με διαφορετικό μεγεθος κλπ, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας
Με το χελωνάκι του Χόντου που είναι περίπου σαν το τρίτο ανωτέρω βολεύομαι μια χαρά
:thnx
Frank Shaving Finest ή New Forest 1901
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 802 times
- Been thanked: 6049 times
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Νώντα , αν είναι να την κάνεις κάντην :
ή εδώ New Forest 2204 Super Badger Two Band 22 50 τιμή 37
ή εδώ New Forest 2402 Super Badger Two Band 24 52 τιμή 46
Νομίζω οτι είναι πιο ισορροπημένες οι διαστάσεις και καλύτερη ποιότητα ο ασβός.
ή εδώ New Forest 2204 Super Badger Two Band 22 50 τιμή 37
ή εδώ New Forest 2402 Super Badger Two Band 24 52 τιμή 46
Νομίζω οτι είναι πιο ισορροπημένες οι διαστάσεις και καλύτερη ποιότητα ο ασβός.
if you have a great shave you have a great day
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
Πολύ Ωραίο το 2204, το βάζω στη θέση του 1901 στη λίστα... :thnx
και μάλλον απορρίπτεται και το ¨κοντό" από τα 2 FS
μόλις μέτρησα στο περίπου και το χελωνάκι μου, λαβή 45 (πολύ βολική BTW) Loft ~52
Οπότε νομίζω θα με βολέψει ή το 2204 ή το FS (το 3ο - Η λαβή του μ άρεσε πολύ :bigeek ).
(Εκτός κι άν "χτυπήσω" το SOC 2 Band μόλις το φέρει ο Γιώργος)
Αν θέλετε όσοι χρησιμοποιείτε παρόμοια σε μέγεθος, πείτε τη γνώμη σας.
ΤΙ μέγεθος δλδ προτιμάτε, όσοι και όταν κάνετε Bowl Lathering. Μπορεί να βοηθήσει νέα μέλη στην επιλογή τους...
και μάλλον απορρίπτεται και το ¨κοντό" από τα 2 FS
μόλις μέτρησα στο περίπου και το χελωνάκι μου, λαβή 45 (πολύ βολική BTW) Loft ~52
Οπότε νομίζω θα με βολέψει ή το 2204 ή το FS (το 3ο - Η λαβή του μ άρεσε πολύ :bigeek ).
(Εκτός κι άν "χτυπήσω" το SOC 2 Band μόλις το φέρει ο Γιώργος)
Αν θέλετε όσοι χρησιμοποιείτε παρόμοια σε μέγεθος, πείτε τη γνώμη σας.
ΤΙ μέγεθος δλδ προτιμάτε, όσοι και όταν κάνετε Bowl Lathering. Μπορεί να βοηθήσει νέα μέλη στην επιλογή τους...
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
Από απάντηση του Κωνσταντίνου σε αντίστοιχο για FAce Lathering θέμα
NavalArchitect έγραψε:(......
(β) Το ιδανικό μήκος για face lather είναι 50mm (loft). Όσοι παραγγέλνουν πινέλο αποκλειστικά για face lather (οποιαδήποτε γνωστή μάρκα, Simpsons, Shavemac, κλπ.) το σετάρουν από 48-52mm και πάντα σε συνάρτηση με το knot size diameter - αλλά one way or another στα 50 χιλιοστά θα καταλήξεις (εκτός αν μιλάμε για Polo 14!) Στα 48mm loft είσαι πιό hardcore, στα 53mm είναι σχεδόν πασπαρτού, δηλαδή και για face αλλά και για bowl lathering (π.χ. Semogue Owners Club 2-band). Επίσης καλό είναι να βρίσκεσαι στα 23-24mm, dense knot, για καλό backbone. Φερ'ειπείν 19-άρι πινέλο είναι μικρό.
Οι προσωπικές προτιμήσεις όμως δύναται να διαφέρουν πολύ. Εγώ ξεκίνησα από τέτοια πινέλα, Duke 3, Chubby 2, NF 2201, 57, NF 2206, SOC boar, κλπ., τα πρώτα τρία κυρίως σεταρισμένα στα 50mm για face lather. Στην πορεία όμως ερωτεύθηκα τα πινέλα με αρκετά μεγαλύτερο loft - Omega Νο. 48, Νο. 98. Τώρα χρησιμοποιώ αυτά και μόνο καθημερινά, το 50-άρι loft δεν μπορώ εύκολα να το δουλέψω (πήγα εχθές να κάνω test lather με το SOC 2-band και το TFS σαπούνι στο Ikea bowl και ένιωθα σα ψάρι έξω από το νερό). Οπότε όλα είναι σχετικά.
Οι διάφοροι κατασκευαστές επίσης προσφέρουν και άλλη πυκνότητα στα πινέλα τους (ο ένας από τον άλλο). Τα Shavemac, για παράδειγμα, είναι συνήθως πάρα πολύ πυκνά, όπως και το Duke 3 (ειδικά αν το κάνεις custom). Άλλα, είναι λιγότερο πυκνά στο θύσανο - Frank Shaving, αρκετά New Forest, κλπ.
Πρέπει να ξέρεις τί σε βολεύει, τί θες, πώς προτιμάς να φορτώνεις το σαπούνι, αν θες κάτι που να ανοίγει αρκετά στο πρόσωπο, κλπ. και βέβαια να υπολογίζεις και τί προτίμηση έχεις στο handle. Μερικά handles είναι κοντά (Semogue 830) ενώ άλλα σχετικά ψηλά (SOC).
- Νώντας
- Εξειδίκευση
- 12
Τελικά πήρα ένα Frank Shaving Finest, 24 Knot, 50 λαβή και 54 Loft (Τό τρίτο από τα ανωτέρω).
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε διάφορα θέματα, και Backbone θα έχει δυνατό(24άρι) και μαλακό θα είναι και εμένα θα με βολέψει για bowl Lathering. (κόλλησα και με τη λαβή του.....)
Πέρα απ αυτό άν και το μικρούλι Ωμέγα πουχω (10018) μέχρι τώρα δε με "τραβάει" να το χρησιμοποιώ συχνά, αργότερα θα πάρω ένα Semogue μάλλον το 830 , μήπως τα πράματα είναι διαφορετικά με τα Semogue....αργότερα όμως :bigsmilie
Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε διάφορα θέματα, και Backbone θα έχει δυνατό(24άρι) και μαλακό θα είναι και εμένα θα με βολέψει για bowl Lathering. (κόλλησα και με τη λαβή του.....)
Πέρα απ αυτό άν και το μικρούλι Ωμέγα πουχω (10018) μέχρι τώρα δε με "τραβάει" να το χρησιμοποιώ συχνά, αργότερα θα πάρω ένα Semogue μάλλον το 830 , μήπως τα πράματα είναι διαφορετικά με τα Semogue....αργότερα όμως :bigsmilie
- stelakis1914
- Λύκειο
- 14
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Θα σε ικανοποιήσει σίγουρα Νώντα, αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα του.