ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 49 times

Με την συνεχως επιδεινούμενη οικονομικη κατασταση της Ελλαδος, αυξανουν και πληθύνουν τα αρθρα που αναφερονται σε νεα κυματα μεταναστευσης κυριως νεων στην Ευρωπη και οχι μονον.

Αληθεια πιστευει κανεις οτι σαν Ελλαδα θα ξαναγινουμε οπως ειμασταν; Προσωπικα πιστευω οτι οι γενικοτερες οικονομικες (κ οχι μονο) ελευθεριες μας εχουν αρχισει να χανονται με γοργους ρυθμους.......

Η Θηλια εχει περαστει κ σιγα σιγα σφιγγει.

Δεν ξερω αλλα ολο και περισσοτερος κοσμος σκεφτεται το εξωτερικο. Χθες στην δουλεια μου απολυθηκαν 2 ατομα :(
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

εγώ δεν έχω πρόβλημα, έχω να με φιλοξενήσουν, ε Μocca φανταστικέ συντονιστή και φανταστικέ φίλε? :mrgreen:
Σοβαρά τώρα, είμαι και εγώ 2 εβδομάδες χωρίς δουλειά, καθώς τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Κατά την γνώμη μου μετανάστευση δεν μπορεί να υπάρξει καθώς από ότι μαθαίνω και αλλού τα πράγματα δεν είναι καλά και ενδέχεται να χειροτερέψουν. Μιλάω για χώρες που γνωρίζω, Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλλία. Θα μπορούσε και ο Στέφος να μας δώσει μια εικόνα της Γερμανίας. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15

minorguitarist έγραψε:ε Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…
To περιμενε ειναι λιγο ομως δικοπο μαχαιρι Αποστολε. Μπορει τα πραματα να αρχισουν να βελτιωνονται μπορει κ οχι. Αλλα κ να βελτιωθουν ποιος θα αντεξει μεχρι να γινει αυτο; ηδη πολλες επιχειρησεις (οσες δεν εχουν ηδη κλεισει) καταγραφουν ζημιες ενω στα δακτυλα μετριουνται πλεον αυτες που παρουσιαζουν καποια αξιοσημειωτα κερδη :o

Δυστυχως η λυση (αν εξαιρεσεις την Γερμανια αλλα σαφως θα ξερει καλυτερα ο Στεφος) δεν βρισκεται στην Ευρωπη....

Ακουω ολο και περισοοτερο για χωρες οπως Καναδας, Αυστραλια, Ν.Ζηλανδια (τις ΗΠΑ τις ξεχναμε καθως πλεον δεν σου βγαζουν VIZA εργασιας ουτε σε 100 χρονια)...

Ζουμε σε πολυ περιεργους καιρους :?
My Ammo
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Πρωτα να πω οτι διαφωνω με τον τιτλο.

Εαν καποιος εχει στο μυαλο του οτι (θα) ειναι "μεταναστης" δεν ειναι σε καλυτερο επιπεδο απο εναν Αλβανο ή Πακιστανο στην Αθηνα. Δεν με θεωρω μεταναστη (αυτη ειναι μια εννοια που εμεινε μετα την μεγαλη φυγη στις δεκαετιες του '50 και '60) γιατι εχω προσαρμοστει στο κλιμα του τοπου που ζω. Ζω εδω, εργαζομαι, μιλαω τη γλωσσα (απταιστα αλλα ειναι καθαρα ΔΙΚΗ ΜΟΥ επιλογη - την εναλλακτικη κατασταση θα την δειτε στην πλατεια Αμερικης ή στην Ομονοια), μεχρι που γνωρισα τη Δωρα μου δεν ειχα κανει σχεση με ελληνιδα, παρα μονο με γερμανιδες, δεν με θεωρω ξενο κομματι της κοινωνιας που ζω. Μιας κοινωνιας που εφοσον λεω οτι εχω δικαιωματα εχω και υποχρεωσεις, για να εχω δικαιωμα στα δικαιωματα. Ειχα κατεβει Ελλαδα απο τον Σεπτεμβριο του 2007 εως τον Μαϊο του 2009 και ηδη απο τον Μαϊο του 2008 ηξερα οτι ΑΥΤΟ ηταν το μεγαλυτερο μου λαθος.. Ημουν σα "μεταναστης" στην ιδια μου την πατριδα... Τα μαζεψα και ηρθα. Ειχα την επιλογη. Και την ευκαιρια την οποια αξιοποιησα. Με το που ηρθα να πω οτι τιποτε δεν ηταν οπως το ηξερα, κυριως σε ο,τι αφορα τη δουλεια μου. Δεν μπορεσα να βρω στον τομεα μου, γιατι τα 2 αυτα χρονια απλα εχασα το τρενο. Και δεν παιζει ρολο το τι εκανα πριν, οποτε μη ρωτατε.

Δεν ξερω τι εχει περασει στην Ελλαδα σε ο,τι αφορα τη Γερμανια γενικοτερα, για την οικονομια της, για τις ευκαιριες εργασιας κλπ. Ακομη και σημερα πολλοι νομιζουν οτι η Γερμανια ειναι ο παραδεισος που ηταν στη δεκαετια του 1970 αντε και του 1980.. ΛΑΘΟΣ μεγαλο. Και αυτο διοτι η Γερμανια ειχε την συνενωση με την πρωην Ανατολικη Γερμανια, κατι το οποιο της κοστισε παρα πολυ χρημα, αλλα και ειχε σαν αποτελεσμα οι "δυτικογερμανοι" κατασκευαστες να πανε στην πρωην Ανατολικη Γερμανια γιατι τα κοστη παραγωγης ηταν πολυ πιο χαμηλα. Εαν καποιος δεν δουλευε σε μια εταιρεια που ειχε να κανει με μεταλλα (αυτοκινητοβιομηχανια, παραγωγη εργαλειων, καλωδιων κλπ κλπ) στα τελη του περασμενου αιωνα την ειχε βαμμενη. Και μετα ηρθε το €! Παρα το γεγονος οτι η ισοτιμια ηταν 1:2 περιπου, ακομη και σημερα υπαρχουν Γερμανοι που υπολογιζουν σε DM!

Η κατασταση με το ανοιγμα προς την ανατολικη Ευρωπη εχει δημιουργησει ακομη πιο εντονα προβληματα τη δεκαετια που τελειωνει, οχι μονο οικονομικα, αλλα και κοινωνικα. Ενδεικτικα, να πω οτι π.χ. στο Βερολινο υπαρχει ολοκληρο γκετο στο οποιο οταν πει η αστυνομια να μπει, το κανει με ειδικες δυναμεις (κατι σαν τα ΜΑΤ, μονο που τα ΜΑΤ ειναι παιδικη χαρα απο καθε αποψη, ακομη και αν συγκριθουν με την απλη αστυνομια εδω) και συνοδεια εφιππων αστυνομικων! Το θεμα ειναι οτι λογω της οικονομιας της η Γερμανια αφαιμαζεται πιο αγρια απο καθε αλλη χωρα απο την ΕΕ. Σκεφτειτε οτι το Μοναχο εχει ΑΕΠ μεγαλυτερο απο αυτο της Ελλαδος, και μιλαω για μια πολη μονο, με υπολογισμενη ακτινα εως το αεροδρομιο που ειναι στα 45 χλμ! Βεβαιως ειναι γεγονος οτι οι Γερμανοι προτιμουν Ελληνες απο τουρκους για παραδειγμα στις δουλειες τους, αλλα εχουμε το εξης παραδοξο: ξερω Ελληνες που ειναι 45 χρονια εδω και δεν ξερουν γρι. Η νεα γενια θελει να τελειωσει εδω το σχολειο και να παει Ελλαδα. Και παει Ελλαδα. Και τρωει την παπαρα. Και κοιτανε πλεον χωρις εκπαιδευση χωρις τπτ να ερθουν αρον αρον πισω! Και ερχονται εδω και... Εικόνα Απο την αλλη, οι τουρκοι εχουν αφομοιωθει εδω πληρως, τη νεα γενια δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ειναι τουρκοι (ειδικα τις τουρκαλες που παιδια, τερμα οι μαλακιες, ειναι πολυ *γκουχ*) γιατι μιλανε τη γλωσσα οπως οι γερμανοι και συν τοις αλλοις εχουν και γερμανικη παιδεια! Λιγοι ειναι οι ελληνες που πανε σε γερμανικα σχολεια, και οφειλεται στο οτι οι γονεις δεν ειναι σε θεση να βοηθησουν γιατι δεν κατεχουν τη γλωσσα! Γιαυτο και καταφευγουν στα ελληνικα σχολεια. Να τονισω οτι με εξαιρεση τη Γαλλια, μονο η Ελλαδα επιτρεπεται να εχει σχολεια στην Γερμανια. Δεν υπαρχουν αγγλικα, ισπανικα, ιταλικα (ουτε καν τουρκικα και εχει η Γερμανια πανω απο 3500000 τουρκους!)

Και ερχεται το ερωτημα. Στη θεση του γερμανου εργοδοτη ποιον θα προτιμησεις? Σε τελικη αναλυση αυτον που σε καταλαβαινει και τον καταλαβαινεις και ειναι αστερι στη δουλεια του! Ο γερμανος τερματιζει γρηγορα με τους συναισθηματισμους, και ειναι και ενας απο τους λογους γιατι αυτη η χωρα ο,τι και να γινει ανακαμπτει σχετικα γρηγορα.

Για να επανελθω ομως στο θεμα που καιει. Οκ, χαθηκε η εργασια στην Ελλαδα. Δανεια κλπ τρεχουν. Τι κανω? Εαν ξερω μια γλωσσα προσπαθω να την κοπανησω. Μαγκες στην Ευρωπη η Γερμανια ειναι οντως στην καλυτερη θεση απο πολλες, μετα απο αυτη εγω λεω Γαλλια, αλλιως... Η.Α.Ε. και δεν κανω πλακα!! Εαν ειστε χημικοι ειδικα, ή εχετε καποια μηχανικη ιδιοτητα (πχ μηχανικος αεροπλανων ή αεροναυπηγος) θα σας βουτηξουν απο τα μαλλια! Η Αυστραλια ειναι ζορικη για βιζα εργασιας, εχει πιο αγριο νομο αποτι οι ΗΠΑ. Και στις 2 περιπτωσεις πρεπει να εχεις βρει ηδη δουλεια, να εχεις προσκληση απο τον εργοδοτη ο οποιος πρεπει να εχει προηγουμενως αποδειξει οτι δεν εχει βρει καποιον ντοπιο για αυτη την θεση, οποτε ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ και σε χρειαζεται! Ο Καναδας ειναι μια εναλλακτικη λυση την οποια την βλεπω ακομη και εγω. Σαν το επομενο σταδιο εξελιξης μου. Αλλα στον Καναδα πρεπει να ξερεις 2 γλωσσες, οχι μια, μην ξεχναμε οτι ειστε αλλοδαποι!

Ειναι στο χερι του καθενος τι θα κανει. Εσυ ξερεις τι βασεις εχεις, τι δυνατοτητες εχεις, και περισσοτερο ποσο ψηλα και ΠΟΥ θες να πας. ΕΣΥ και ο καθε ΕΣΥ ο οποιος αισθανεται θιγομενος απο το κειμενο.

Τελος να πω οτι τιποτε δεν ειναι ανεφικτο. Μεχρι και στην Ιαπωνια μπορει να παει και να διαπρεψει, αν εχει τα cojones! Εαν καποιος κανει σοβαρα σκεψεις για Γερμανια τον παρακαλω να επικοινωνησει μαζι μου μεσω ΠΜ. Ειπα μερικα πραγματα γενικα, αλλα για την ειδικη περιπτωση του καθενα ισχυουν διαφορετικες καταστασεις και καθεστωτα. (κινητρο: εδω το Tabac ειναι σε γελοια τιμη σε σχεση με το γνωστο ηλεκτρονικο μπακαλικο που λεει οτι ειναι το μεγαλυτερο διαδικτυακο αρωματοπωλειο στην Ελλαδα, ενω βεβαια η ποικιλια εδω ειναι ασυγκριτα πιο μεγαλη!)

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Σε γενικές γραμμές Στέφο συμφωνώ μαζί σου. Να πώ μόνο ότι όποιος ζει και εργάζεται εκτός της χώρας που γεννήθηκε και μεγάλωσε είναι μετανάστης κατά την κυριολεκτική έννοια του όρου. Το αν ο όρος δίνει άσχημη εικόνα δεν έχει να κάνει με την λέξη…

Εγώ πάντως δεν θέλω – μπορώ να φύγω από την Ελλάδα για δικούς μου λόγους ένας εκ των οποίων είναι ότι πλέον δεν έχω μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλω από την ζωή λίγα και καλά και αυτά μέχρι στιγμής η Ελλάδα μου τα δίνει. Θα αποφασίσω όταν σταματήσει να μου τα δίνει, και ας είναι αργά.

Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε αισιόδοξος, έχω τα μάτια μου ανοιχτά.

P.S. όσοι ψάχνονται να φύγουν ας τσεκάρουν και την Κύπρο.
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15

Καταρχην μην παρεξηγεις Στεφο την εννοια μεταναστης.

Πιθανολογω οτι την μπερδευεις με την εννοια προσφυγας. Τι είναι λοιπόν ο μετανάστης; Είναι κάποιος που φεύγει από τον τόπο του με τη θέλησή του –σε αντίθεση με τον πρόσφυγα, που φεύγει παρα τη θεληση του κυριως λογω πολεμων, πεινας κλπ κλπ.

Καθαρα λοιπον σαν εννοια ο ορος μεταναστης ειναι δοκιμος κ οχι παρεξηγήσιμος νομιζω.

Θα συμφωνησω μαζι σου οτι στην ιδια μας την πατριδα νοιωθουμε ξενοι, πολυ περισσοτερο απ'οτι αν ειμασταν σε πολιτισμενες χωρες του εξωτερικου. Ιδιαιτερα οταν ειμαστε σε ενα κρατος που μονο απαιτει αλλα ποτε δεν προσφερει. Χαιρομαι για τον Στεφο που εχει κατσει Γερμανια κ που το προβλημα του αυτη τη στιγμη ειναι οι αυριανες θερμοκρασιες.

Αποστολε συμφωνω μαζι σου οτι σου αρκουν τα λιγα κ εισαι ευχαριστημενος. Θα ελεγες τα ιδια ομως για το παιδι η τα παιδια σου? θα σου αρκουσε να μην μπορεις να τους προσφερεις ουτε τα λιγα κ βασικα? τι θελω να πω χωρις να παρεξηγηθω...

Οταν κανεις παιδια τα πραματα γινονται απο σοβαρα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ σοβαρα. Δυστυχως τα απλα κ βασικα (υγεια, εκπαιδευση, ασφαλεια, μια αξιοπρεπης δουλεια) που ολοι θελουμε για τα παιδια μας οδευουν προς την ανυπαρξια. Κοινως το κρατος ΔΕΝ σε βοηθαει. Εκτος και αν εχεις να τα πληρωνεις ολα απο την τσεπη σου, εισαι καταδικασμενος στη μιζερια και την μετριοτητα. Αληθεια ποιος το θελει αυτο για τα παιδια του? να μην πω αν θελησεις να δωσεις το κατι παραπανω τι γινεται.

Για να κλεισω μενω σε αυτο που ειπε ο Στεφος. Αν εχεις @ρχιδια προχωρα κοινως οπως λεγαν οι παλαιοι μας προγονοι ο Τολμων νικα.

Και ο Θεος βοηθος
My Ammo
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Για την Κυπρο εχω ακουσει πολλα, αλλα

1. Η Κυπρος θα ειναι το επομενο μεγαλο μπαμ στην ΕΕ να με το θυμαστε!
2. Κυριως ζητουσαν γυναικες για babysitting οταν εκανα ερευνα αγορας και οι καλυτεροι μισθοι που δινανε ηταν 1800 για αρχιτεκτονα.. Εγω τοσα εβγαζα χωρις να εχω φαει τη ζωη μου με μαθηματικα κλπμ!
3. Η "προστασια" της ΕΕ λογω τουρκιας δε με καλυπτει.. Στον Ηρακλη εχουμε ενα συνθημα: "Και χρονια γραφει η ιστορια, πως ειστε ολοι σας μουνι@, πως ειστε ολοι σας ρουφιανοι, και σας γ@μ@ει η γρια". Πολυ οπαδικο, αλλα παρτε τα 2 πρωτα μερη που εχω σε italic. Η ιστορια επαναλαμβανεται και με την πολιτικη κατασταση σημερα να ειναι ασταθεστερη αποτι την εποχη της χουντας, το μελλον της περιοχης ειναι περισσοτερο απο επισφαλες. Μακαρι να κανω λαθος, αλλα το ξερω οτι δεν κανω.

Στο μεταξυ ειδα οτι ο Αρης εγραψε απαντηση και θα αναφερθω στον Αποστολο. Εισαι σιγουρος οτι θελεις να το κανεις αυτο το "κακο" στα παιδια σου? Σκεψου το. Ειναι εγωιστικο, και ναι μιλαμε ανοιχτα οτι η νεολαια δεν εχει μελλον στην Ελλαδα. Αλλου ειχα εκφρασει την αποψη οτι μια επανασταση σωζει τον τοπο. Και δυστυχως ετσι ειναι. Δεν θα συμφωνησω μαζι σου Αποστολε, εσυ μπορει να βολευεσαι. Αν σε 20 χρονια γυρισει και σε πει το παιδι σου: "Γιατι ρε πατερα ησουν τοσο μαλακας?" Τι θα του πεις? Με το συμπαθειο κιολα, αλλα δεν πιστευω να παρεξηγηθηκες. Και γιατι να μεινεις με τα ελαχιστα και με τα χιλια ζορια ικανοποιημενος ενω μπορεις ρε Αποστολε να εχεις πιο πολλα, και πιο ανετα? Τελος παντων, ειναι προσωπικη επιλογη του καθενα, να τονισω μονο οτι ειναι εγωιστικο και λεγεται ευκολα το "ειμαι ικανοποιημενος", χωρις να παιρνουμε σοβαρα υποψιν τις αναγκες της οικογενειας..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Το θέμα παιδιά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν κινούμαι στη ζωή μου με βάση τις ανάγκες των άλλων. Όσοι έχουν ή θέλουν να κάνουν παιδιά λογικό είναι να τους απασχολούν στις ενέργειες τους.

Δεν περιστέφονται όλα γύρω απο το χρήμα και τα υλικά αγαθά. Υπάρχουν πράγματα που μου δίνει η Ελλάδα ενω η Ελβετία δεν θα μου τα έδινε.

Προσοχή: Μιλάω για την φάση της ζωής που είμαι τώρα. 5 χρόνια πρίν είχα άλλες απόψεις και πολύ πιθανόν 5 χρόνια μετά να έχω άλλες. Οι απόψεις μου είναι ζωντανές πάντα, ποτέ παγωμένες.
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Με λίγα λόγια, είμαι απο αυτούς που αγαπούν να μισούν την Ελλάδα. :mrgreen:
or
Grow A Beard
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11851 times
Επικοινωνία:

Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω τουλάχιστον από την Αθήνα...
Αλλά εδώ έρχονται και με σταματάνε 1000 πράγματα!
Στεγαστικά, καταναλωτικά, δάνεια, οικογένεια, φόβος και άλλα πολλά.
Δεν αρκούν μόνο τα @@ για να αρχίσεις μία νέα ζωή.
Πρέπει να έχεις και την "άνεση" να μπορείς να τα κάνεις.

Μακάρι να μπορούσα να φύγω!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Μακριά από από την χώρα που τρώει τα παιδιά της!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”