καλημέρα και καλή σαρακοστή.
λοιπόν εδώ και λίγο καιρό (ούτε μηνα) έχω τη μοναδική ξυριστική μηχανή ασφαλείας που έχουν τα χόντος στη λάρισα.
ξυρίζομαι καθημερινά και αν δω ότι με "παίρνει" ίσως να πάω για δεύτερη μέρα στη δουλειά χωρίς ξύρισμα.
λοιπόν η NPV των χόντος χωρίς να θυμάμαι κόστος, στη βάση της λαβής έχει αρχίσει το νίκελ να φεύγει και φαίνεται το μαύρο σημάδι ότι πρέπει να πάρω κάτι καλό.
οκ δε λέω, καλή μηχανή, στην αρχή από όσα διάβασα φοβήθηκα για το τι θα γίνει με τη λεπίδα αλλά οκ. το' χω και τώρα ξυρίζομαι κανονικά όπως με τα παλιά μου ξυραφάκια. με ξένεψε στην αρχή το θέμα της κοντής λαβής αλλά οκ το συνήθισα όμως δε θα έλεγα όχι σε κάτι πιο μακρύ.
ερώτηξη πρώτη.
open comp και close comp.
πρακτικές διαφορές;
ερώτηξη δεύτερη.
έψαξα λίγο το μαγαζί του παιδιού στην αθήνα το luxe και διάβασα σε μία της mule ότι είναι κατάλληλη για άνδρες που ξυρίζονται συχνά 1-2 φορές τη βδομάδα. τι είναι αυτό που κάνει τη μηχανή να διακρίνεται για συχνό ξύρισμα; και τι πρέπει να αναζητήσω εγώ που ξυρίζομαι 4 με 5 φορές τη βδομάδα;
πάντως το βάρος της NPV σε σχέση με τα wilkinson με εντυπωσίασε και μου άρεσε πράμα που σημαίνει ότι θα μου άρεσε κ μια μηχανή των 90 γραμ.
επιλογή μηχανής για 5 ξυρίσματα τη βδομάδα
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
καλημέρα φίλε Αλέξιε. όπως σου είχα ξαναγράψει, είμαι κι εγώ συνάδελφος και έχω εγώ το ίδιο θέμα του καθημερινού ξυρίσματος. θα σου πω όσα μου είχαν πει κι εμένα πάνω κάτω : πάρε κάτι κλασσικό. κάτι απλό για αρχή και κλασικό, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο καθένας.τρεις είναι οι γνωστές μάρκες που παράγουν σήμερα: merkur, mulhe, edwin jagger (που στην ουσία μεταποιεί τις muhle). τώρα βέβαια υπάρχουν κι άλλες εταιρείες αλλά νομίζω μένουν πίσω σε ποιότητα από αυτές τις 3 και vintage (πχ gillette)αλλά είναι άλλη ιστορία.
όσον αφορά στις ερωτήσεις σου, οι open comb είναι αυτές με τα δόντια που εκθέτουν πιο πολύ λεπίδα ενώ οι close comb έχουν μικρότερη έκθεση της λεπίδας χάρη στο safety bar που έχουν. αυτό καθιστά τις open (θεωρητικά) πιο επιθετικές, για πιο πυκνά και σκληρά γένια και ίσως για πιο αραιά ξυρίσματα ενώ τις close (πάλι κατά κανόνα) πιο ήπιες, για πιο μαλακά γένια και έχουν περιθώριο να κάνεις και κανένα λάθος αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να μείνεις και αξύριστος. τα παραπάνω απαντούν και στη δεύτερη ερώτηση σου γιατί μία πολύ επιθετική μηχανή ίσως είναι δύσκολο να ξυρίζεσαι καθημερινά γιατί υπάρχει κίνδυνος να γδαρθείς. λαμβανοντας υπόψη και τον παράγοντα του βάρους και του μεγέθους της λαβής και των λεπίδων που βάζεις αυξάνεται η διαφορά μεταξύ μηχανών.
Εσύ, η τεχνική και το δέρμα σου πρέπει να αποφασίσετε τι κάνει περισσότερο στις απαιτήσεις και τα γούστα σου. Αν έπρεπε να κάνω μία λίστα των top-5 κλασσικών , απλών και εύκολων για αρχή μηχανών (και open και close) για να σε βοηθήσω, θα ήταν αυτή :
1)merkur 34 hd
2)merkur 33c
3)edwin jagger de89
4)muhle r106
5)merkur 41c (open comb)
όσον αφορά στις ερωτήσεις σου, οι open comb είναι αυτές με τα δόντια που εκθέτουν πιο πολύ λεπίδα ενώ οι close comb έχουν μικρότερη έκθεση της λεπίδας χάρη στο safety bar που έχουν. αυτό καθιστά τις open (θεωρητικά) πιο επιθετικές, για πιο πυκνά και σκληρά γένια και ίσως για πιο αραιά ξυρίσματα ενώ τις close (πάλι κατά κανόνα) πιο ήπιες, για πιο μαλακά γένια και έχουν περιθώριο να κάνεις και κανένα λάθος αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να μείνεις και αξύριστος. τα παραπάνω απαντούν και στη δεύτερη ερώτηση σου γιατί μία πολύ επιθετική μηχανή ίσως είναι δύσκολο να ξυρίζεσαι καθημερινά γιατί υπάρχει κίνδυνος να γδαρθείς. λαμβανοντας υπόψη και τον παράγοντα του βάρους και του μεγέθους της λαβής και των λεπίδων που βάζεις αυξάνεται η διαφορά μεταξύ μηχανών.
Εσύ, η τεχνική και το δέρμα σου πρέπει να αποφασίσετε τι κάνει περισσότερο στις απαιτήσεις και τα γούστα σου. Αν έπρεπε να κάνω μία λίστα των top-5 κλασσικών , απλών και εύκολων για αρχή μηχανών (και open και close) για να σε βοηθήσω, θα ήταν αυτή :
1)merkur 34 hd
2)merkur 33c
3)edwin jagger de89
4)muhle r106
5)merkur 41c (open comb)
καλησπερα συνονόματε.
εύκολες διαφορές ανάμεσα στο χτένι και στη μπάρα ασφαλείας.
το θέμα είναι όταν έχω γένι μιας ημέρας, εκεί που ενώ φαίνεται μαύρο το πρόσωπο, είναι η τρίχα λίγα δέκατα του χιλιοστού με αποτέλεσμα να θέλει 2 ή 3 φορές για να το πάρω. εκείνη τη τρίτη φορά θέλω να γλυτώσω.
γκουγκλάρισα την merkur 34 hd και είδα ότι είναι με κοντή λαβή οπότε δε θα μου αρέσει τόσο πολύ.
στα αποτελέσματα βρήκα και αυτή τη σελίδα, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία leesrazors
καταλαβαίνεις ότι έρχεται η μέρα της πληρωμής και έλεγα να πάρω κάτι με 60-80 ευρώ.
ψάχνω για κάτι καλό να πάρω. μια επιτομή κάποιας μάρκας ή κάποιο πολύ πολύ καλό μοντέλο.
για ξυραφάκια στο νέο απόκτημα θα δοκιμάσω τα wilkinson και θα πάρω και μια 5άδα τα feather.
εύκολες διαφορές ανάμεσα στο χτένι και στη μπάρα ασφαλείας.
το θέμα είναι όταν έχω γένι μιας ημέρας, εκεί που ενώ φαίνεται μαύρο το πρόσωπο, είναι η τρίχα λίγα δέκατα του χιλιοστού με αποτέλεσμα να θέλει 2 ή 3 φορές για να το πάρω. εκείνη τη τρίτη φορά θέλω να γλυτώσω.
γκουγκλάρισα την merkur 34 hd και είδα ότι είναι με κοντή λαβή οπότε δε θα μου αρέσει τόσο πολύ.
στα αποτελέσματα βρήκα και αυτή τη σελίδα, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία leesrazors
καταλαβαίνεις ότι έρχεται η μέρα της πληρωμής και έλεγα να πάρω κάτι με 60-80 ευρώ.
ψάχνω για κάτι καλό να πάρω. μια επιτομή κάποιας μάρκας ή κάποιο πολύ πολύ καλό μοντέλο.
για ξυραφάκια στο νέο απόκτημα θα δοκιμάσω τα wilkinson και θα πάρω και μια 5άδα τα feather.
- Value
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 117 times
Γεια σου Αλέξη. Δεν έχω να σου πω κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη σου είπε ο συνονόματος σου, πέραν του ότι μη θεωρείς ότι π.χ. μια Edwin Jagger DE89 που αναλόγως το μοντέλο την βρίσκεις από 25-30 ευρώ είναι σε κάτι υποδεέστερη από μια μηχανή των 60-80 ευρώ. Οι μηχανές που ήδη σου πρότεινε ο Αλέξης είναι εξαιρετικές επιλογές, δοκιμασμένες από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και είναι μηχανές που έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη (αλίμονο) από την δική μας!
Βαλάντης
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
και εγώ αυτά τα γένια μίας ημέρας θέλω να εξαφανίζω και την έχω καταβρεί με την merkur 41c...χωρίς να θέλω να σε κατευθύνω, θα ήθελα να επισημάνω 2 πράγματα : πρώτον, για να αρχίσει καλά η εισαγωγή σου στο παραδοσιακό ξύρισμα θα πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα σίγουρο, επιβεβαιωμένο και γρήγορο στην αποστολή και με φθηνά μεταφορικά πχ αυτό και αυτό. από όσα κατάλαβα θες ένα στιβαρό μοντέλο με μακριά λαβή (αν και δεν θα έπρεπε να φοβάσαι την κοντή) αλλά για το αν σκέφτεσαι open ή close δεν μας είπες. γι' αυτό θα σου πρότεινα πιο συγκεκριμένα να δεις ένα βαρύ close, ένα μακρύ open και ένα adjustable, που ρυθμίζεις εσύ την έκθεση της λεπίδας (άρα και της επιθετικότητας) μέσω της απόστασης που υπάρχει στο διάκενο λεπίδας-μπάρας ασφαλείας (αν και κάποιοι δεν το συνιστούν για αρχαρίους).
και όπως θα είδες όλα κοστίζουν πολύ κάτω από 60-80 Ε :dance3
και όπως θα είδες όλα κοστίζουν πολύ κάτω από 60-80 Ε :dance3
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Για 5 ξυρίσματα την εβδομάδα προσωπικα, δεν θα πρότεινα open comb. Οι ej 89 και merkur 34c ειναι ίσως ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε καινουργια μηχανη. Στα σχετικά θέματα θα δεις αρκετές παρουσιάσεις και συγκριτικές αναλύσεις. Το υπόλοιπο των χρημάτων του budget σου να το φυλαξεις γιατι έρχονται δύσκολες μέρες ( εννοώ με το σπορ που έμπλεξες... :megagrin ).
Χάρης
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Επειδη μπορει να τυχει να μεινεις για καιρο αξυριστος στις διακοπες πχ θα σου προτεινα μια Merkur Progress με long handle αφου δεν σου αρεσουν οι μικρε λαβες. Με την Progress που ειναι adjustable μπορει να ρυθμισεις καθε ωρα και στιγμη ποσο επιθετικη θελεις να ειναι η μηχανη σου απο ηπια μεχρι επιθετικη.
Το Ιασονας με Ο
- marinos79
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Αλέξιε, καλησπέρα απ' ότι κατάλαβα θές μιά μηχανή γενικής χρήσεως (γιά να χρησιμοποιήσω στρατιωτικό όρο), την θες γιά καθημερινό ξύρισμα, αλλά να τα καταφέρνει εξ ίσου καλά και με γένια τριών ημερών, να είναι όμορφη αλλά και με προσιτή τιμή, στιβαρή και με σχετικά μακριά λαβή. Να προσφέρη βαθύ και χωρίς ερεθισμούς απολαυστικό ξύρισμα ακόμη και το πρωί που βιάζεσαι.
Άρα οι επιλογές σου είναι :
1.- edwin jagger de89
2.- muhle 89
Αυτές οι δύο είναι με όμοια κεφαλή, η πρώτη Αγγλική και η άλλη Γερμανική. Η πρώτη με καλλίτερο φινίρισμα και κατά δέκα περίπου γραμμάρια βαρύτερη. Τιμή η πρώτη 27 και η δεύτερη 32 Ευρώ. Υπάρχουν σε Ελληνικό κατάστημα.
3.- merkur 33c Γερμανική εξ ίσου καλή με τιμή γύρω στα 30-32 Ευρώ.
4.- Τελευταία επιλογή σου, παλαιά μεταχειρισμένη Gillette, όπου ανάλογα με την κατάστασή της είναι και η τιμή της.
Άρα οι επιλογές σου είναι :
1.- edwin jagger de89
2.- muhle 89
Αυτές οι δύο είναι με όμοια κεφαλή, η πρώτη Αγγλική και η άλλη Γερμανική. Η πρώτη με καλλίτερο φινίρισμα και κατά δέκα περίπου γραμμάρια βαρύτερη. Τιμή η πρώτη 27 και η δεύτερη 32 Ευρώ. Υπάρχουν σε Ελληνικό κατάστημα.
3.- merkur 33c Γερμανική εξ ίσου καλή με τιμή γύρω στα 30-32 Ευρώ.
4.- Τελευταία επιλογή σου, παλαιά μεταχειρισμένη Gillette, όπου ανάλογα με την κατάστασή της είναι και η τιμή της.
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Αλεξη μην σε φοβασαι τις μηχανες με κοντη λαβη, αυτη που εχεις με αυτες που σου προτεινανε τα παιδια δεν εχουν καμια σχεση. Θα σου ελεγα να δης καμια πρωτα να την πιασης στα χερια σου και μετα να αποφασισης. Τωρα επειδη αν καταλαβα καλα μενεις Λαρισα επικοινωνισε με τον Ηλια ( boltsis ) και αυτος Λαρισα μενει να συναντηθειτε να δης καμια μηχανη απο κοντα.
Ολα ειναι δρομος
ευχαριστώ για τις απαντήσεις... ψάχνω σε ότι σελίδα βρω κάτι να μου αρέσει. ομολογώ ότι μου κάνουν περισσότερο κλικ αυτές οι οποίες έχουν χαραγμένες κεφαλές όπως ενός παιδιού που έχει για άβαταρ μία G7, ή κάποιες άλλες που έχω δει στο ίντερνετ. αυτή όμως που έχω στο άβαταρ και τη βρήκα σε μία σελίδα, την έχω ερωτευτεί... αλλά είναι 60γρ
δε ξέρω αν θέλω open combo ή closed μιας και αυτή που έχω τώρα με την μπάρα ασφαλείας δε με ενοχλεί και ξυρίζομαι πλέον χωρίς φόβο.
γένια πάνω από 3 μέρες, έχω περίπου 5-6 φορές το χρόνο οπότε ανέκαθεν εκείνες τις ημέρες πάντα ξυριζόμουν 2 φορές σε λίγες ώρες. ειδικά δε με τις κλασικες μηχανές, πφφφφφ απελπισία να στομώνει...
άσχετο αλλά αυτή η φωτό μάρεσε...

δε ξέρω αν θέλω open combo ή closed μιας και αυτή που έχω τώρα με την μπάρα ασφαλείας δε με ενοχλεί και ξυρίζομαι πλέον χωρίς φόβο.
γένια πάνω από 3 μέρες, έχω περίπου 5-6 φορές το χρόνο οπότε ανέκαθεν εκείνες τις ημέρες πάντα ξυριζόμουν 2 φορές σε λίγες ώρες. ειδικά δε με τις κλασικες μηχανές, πφφφφφ απελπισία να στομώνει...
άσχετο αλλά αυτή η φωτό μάρεσε...