Σε συνεχεια των συζητησεων που ειχαμε με τον Αρη (aris22) και το σχολιο του Δημήτρη (dimitris) ανοιγω το θεμα σχειτικά με το προβλημα που αντιμετωπίζουμε το Semogue 2000.
Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχω κάνει, δεν μπορω να το κάνω να δουλέψει σωστά με τα σαπουνια. Παρά τα πολυ καλα φόρτωματα (ακόμα και 100 στροφών ή 1') και την αρχικά καλη σαπουναδα που κάνει, μετά από λίγα λεπτά, το σαπούνι εξαφανίζεται...με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαπουναδα ούτε καν για δεύτερο γύρο. Το lathering το κάνω πάντα στο πρόσωπο (ιταλική μέθοδο), αλλα το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Αρης (aris22) που κάνει bowl lathering.
Να προσθέσω φυσικα οτι το πρόβλημα υφίσταται με ολα τα σαπουνια, ενώ με την ίδια μέθοδο φορτωματος έχω ιδιαιτερα θετικά αποτελέσματα με ολα τα omega χοίρου ή ασβού ή το Simpson μου.
Ειναι κρίμα, γιατι κατά αλλα το πινέλο έχει απίστευτα καλα χαρακτηριστικά: πυκνό θύσανο με καλές διαστάσεις, πολυ μαλακή τρίχα και ωραία ξύλινη λαβή (αν και θα την ήθελα λιγο μεγαλύτερη όπως του omega 48). Δεν μπορεί το πινέλο να εχει κερδίσει τόσους wet shavers σε όλον το κόσμο τυχαία. Κάτι δεν κάνω καλα.
Τελικά ποιό είναι το μυστικό του;
Πρόβλημα με Semogue 2000
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Χάρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Χάρη με κάλυψες 100% με ολα αυτά που ανέφερες. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Όπως ανέφερες έφτασα να φορτώνω με 100+ στροφές το 2000 ( Dr Harris , MWF ) και ενω γίνεται αφρός , ο οποίος να τονίσω οτι εμφανισιακά και ποιοτικά δεν φτάνει τον αφρό που γίνεται με τα ίδια σαπούνια με τα omega 49+48 στην κυριολεξία εξαφανίζεται και δεν φτάνει να τελειώσω ούτε το πρώτο πέρασμα. Όπως ανέφερα στο τελευταίο ξύρισμα με το εν λόγω πινέλο και το MWF ηταν μια παντελής αποτυχία και βρέθηκα να φορτώνω εκ νέου σε κάθε πέρασμα και απο bowl να το γυρίσω σε face lathering για να τελειώσω το ξύρισμα. Ενω στο προηγούμενο ξύρισμα απο αυτό αλλάζοντας μόνο το 2000 με το 48άρι είχα κάνει εναν απίστευτο αφρό που κρατήθηκε μέχρι και το 3 πέρασμα χωρίς να στεγνώσει καθόλου. Υποψιαζόμουν και απο πριν οτι κάτι τρέχει (είχα δείγματα γραφής νωρίτερα ) αλλά αναφέροντας και ο Χάρης οτι εχει το ίδιο πρόβλημα και κάνοντας το τελευταίο πείραμα (με το MWF) δεν υπήρχαν περιθώρια αμφισβήτησης οτι ευθύνεται το 2000. Λοιπόν Δημήτρη η "μπάλα" σε σένα μπας και βρούμε το κουμπί του εν λόγου πινέλου που κατα τα άλλα όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Χάρης το χαρακτηρίζει ποιότητα και ομορφιά!!
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Κι Μερικά σχόλια γενικά:
Το 2000 είναι πιο πυκνό πινέλο από τα 48, 49 και 98 και από την εμπειρία μου θέλει περισσότερο φόρτωμα. Εγώ κάνω περισσότερες από 100 γύρες στο ιταλικό φόρτωμα.
Μου φαίνεται ότι αυτά που παρατηρείτε είναι όταν δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι στο πινέλο μετά το φόρτωμα. Δοκιμάστε με περισσότερες γύρες ή πρόσθετη πίεση στο φόρτωμα.
Θα ξυριστώ αργότερα με το 2000 και θα ανεβάσω φωτογραφίες. Πάντως για μένα το εν λόγω πινέλο δεν έχει σχέση με τα Omega. Ανώτερη τρίχα, λαβή και πιο μαλακό αλλά με πολύ backbone.
ΥΓ. Υποθέτω ότι είναι στρωμένα τα πινέλα σας.
φωτογραφία...
Το 2000 είναι πιο πυκνό πινέλο από τα 48, 49 και 98 και από την εμπειρία μου θέλει περισσότερο φόρτωμα. Εγώ κάνω περισσότερες από 100 γύρες στο ιταλικό φόρτωμα.
Μου φαίνεται ότι αυτά που παρατηρείτε είναι όταν δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι στο πινέλο μετά το φόρτωμα. Δοκιμάστε με περισσότερες γύρες ή πρόσθετη πίεση στο φόρτωμα.
Θα ξυριστώ αργότερα με το 2000 και θα ανεβάσω φωτογραφίες. Πάντως για μένα το εν λόγω πινέλο δεν έχει σχέση με τα Omega. Ανώτερη τρίχα, λαβή και πιο μαλακό αλλά με πολύ backbone.
ΥΓ. Υποθέτω ότι είναι στρωμένα τα πινέλα σας.
φωτογραφία...
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Ευχαριστω Δημήτρη. Ναι στρωμένο ειναι το πινέλο. Βέβαια η τρίχα του δεν εχει ανοίξει όπως του δικού σου. Θα δοκιμάσω αύριο με μεγαλύτερη πίεση και ελπίζω να πετύχει.
Χάρης
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Ευχαριστώ Δημήτρη.θα δοκιμάσω και εγω . Πάντως περίεργο μου φαίνεται ενα τέτοιο πινέλο να θέλει πάνω απο 100 στροφές για να φορτώσει.Λογικά εφόσον εχει περισσότερες τρίχες απο τα Omega θα έπρεπε να φορτώνει γρηγορότερα απο αυτά...Ειδικά στην ιταλική μέθοδο ηταν παταγώδη η αποτυχία μου.Τι να πω ,θα δοκιμάσω με καμιά 150 γυρισιές και βλέπουμε . Μάλλον θα το χρησιμοποιώ στα σαπούνια που θέλω να ξεπαστρέψω γρήγορα... :bigsmilie
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Άρη δεν είναι έτσι. Τα πολύ πυκνά πινέλα έχουν πρόβλημα flow through, δηλαδή να απελευθερώνουν τον αφρό. Που να δεις το 2011 LE boar 2 που έχω! Για αυτό θέλουν πολύ σαπούνι. Θα ανεβάσω αύριο φωτογραφίες από το βραδινό ξύρισμα για να δεις την ποιότητα του αφρού.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Οκ φίλε , μακάρι να μου δουλέψει και μένα. Το ξέρεις ετσι και αλλιώς οτι μου αρέσει πολύ σαν πινέλο, το συζητούσαμε και στην συνάντηση οταν ημουν στην Αθήνα. Μόνο με την Ιταλική μέθοδο το φορτώνεις, η εχεις δοκιμάσει και με τιναγμένο το πινέλο και σταδιακή προσθήκη νερού? Αν ναι τι σου δουλεύει καλύτερα??
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Άρη, φορτώνω με Ιταλική μέθοδο και όχι ιδιαίτερη προσοχή. Το 2000 είναι μεγάλο πινέλο και αν κρατήσει όλο το νερό από το μούλιασμα στο θύσανο, θα χρειαστεί πάρα πολύ σαπούνι για να κάνει αφρό (μη υδαρό). Έτσι εγώ το πιέζω λίγο περισσότερο από άλλα πινέλα. Δεν βάζω άλλο νερό καθόλου κατά το lathering.
Λοιπόν, οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα από το βραδινό ξύρισμα.
Μετά από αρκετά περάσματα στο σαπούνι (DRH Marlborough):

Μετά το πρώτο άπλωμα (face lathering):

To πρώτο άπλωμα:

Μετά το δεύτερο άπλωμα:

Και αυτό που έμεινε μετά απο 2 περάσματα:

Λοιπόν, οι φωτογραφίες που σας υποσχέθηκα από το βραδινό ξύρισμα.
Μετά από αρκετά περάσματα στο σαπούνι (DRH Marlborough):

Μετά το πρώτο άπλωμα (face lathering):

To πρώτο άπλωμα:

Μετά το δεύτερο άπλωμα:

Και αυτό που έμεινε μετά απο 2 περάσματα:

Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ . Πολύ κατατοπιστικές οι φωτό. Δυο ακόμη πράγματα θέλω να μου διευκρινήσεις. Πρώτον,πόσες στροφές έκανες με το πινέλο και ειδικά στο Dr Harris που με ενδιαφέρει, και δεύτερον αν βγάζοντας το πινέλο απο εκει που το μουλιάζεις το τινάζεις μια φορά έστω και απαλά, η το βάζεις πάνω στο σαπούνι με τα νερά να τρέχουν απο αυτό?? Πες μου αυτά τα δυο πράγματα και μετά θα του ξηγήσω εγω το όνειρο του 2000 ... :!@#! :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Πάνω από 100 στροφές αλλά δεν τις μετράω, κοιτάω απλά να έχει φορτώσει καλά το πινέλο.
Δεν το τινάζω, απλά το αφήνω να στραγγίξει χωρίς να το κουνήσω.
Δεν το τινάζω, απλά το αφήνω να στραγγίξει χωρίς να το κουνήσω.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός