Composition:
Potassium Palmate, Sodium Palmate, Potassium Palm Kernelate, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Aqua (Water), Parfum (Fragrance), Palm Kernel Fat Acid, Sodium Chloride, CI 77891(Titanium Dioxide), Citral, Eugenol, Hexyl Cinnamaldeyde, Limonene, Linalool, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Editronate.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι αν και γαλλικό προϊόν, κατασκευάζεται από την Culmak στην Αγγλία. Η Culmak κατασκευάζει πολλά ακόμα γνωστά σαπούνια (T&H, Cyril R Salter, D.R. Harris, C&E, Maison du Barbier, TOBS, κλπ.).

Το σαπούνι, αν και refill βολεύτηκε μια χαρά μέσα στο tin από το περισσευούμενο Benessere. Είναι σκληρής υφής, στα πρότυπα όλων των σαπουνιών αυτού του είδους, δηλαδή επίπεδα από την μια πλευρά και καμπύλα από την άλλη. Επίσης, δεν υπάρχει κανενός είδους λογότυπο ή χάραξη επάνω του.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από ένα test lather που έκανα.

Μετά το φόρτωμα (60 στροφές).

Στα μισά του χτυπήματος.

Ο αφρός που δημιουργήθηκε, ήταν πηχτός και συμπαγής. Είχε πολύ καλή καλυπτικότητα και διάρκεια. Τόσο στο test lather (SOC Boar) όσο και στο ξύρισμα (Omega 48), εφάρμοσα την ιταλική μέθοδο. Παραδόξως, το 48άρι φάνηκε να υστερεί κάπως στο water retention (κατακράτηση νερού ?) και γι’ αυτό αναγκάστηκα να προσθέσω αρκετές σταγόνες κατά το face lathering.
Το άρωμα του, νομίζω κινείται προς τα κιτρώδη. Σε αρπάζει λίγο στην μύτη, χωρίς όμως να είναι πολύ οξύ και να ενοχλεί. Γενικά, είναι κάπως λεπτό και ραφιναρισμένο. Έχει αρκετή διάρκεια χωρίς όμως να είναι πολύ έντονο. Έχει δηλαδή μια κάπως αδιόρατη παρουσία. Πάντως δεν είναι καθόλου mainstream ή μοντέρνο. Νομίζω θα ταίριαζε περισσότερο σε ετοιμασία για γάμο ή οικογενειακή γιορτή παρά σε ετοιμασία για βραδινή έξοδο (αυτό το τελευταίο το έκλεψα από τον Δορυφέροντα).
Κατά το ξύρισμα, οι ιδιότητες του σαπουνιού, είναι οι αναμενόμενες. Το ξυράφι γλιστράει γλυκά και ομαλά επάνω στο δέρμα, χωρίς σκαλώματα ή άλλα προβλήματα. Επίσης δεν είχα κανένα θέμα με την ενυδάτωση που μου προσέφερε, αφού μετά το ξύρισμα το δέρμα ήταν απαλό και δεν είχα πουθενά τραβήγματα ή αίσθημα καψίματος.
Γενικά, νομίζω ότι ανήκει στη ίδια κατηγορία με το C&E Sienna αν και για κάποιο ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο, θεωρώ το Klar Kabinett ένα κλικ ανώτερο και από τα δυο.
Υ.Γ. Σήμερα ήταν η πρώτη δοκιμή του σαπουνιού. Για τυχόν λάθη ή παραλείψεις, θα επανέλθω.