Καλησπέρα σε όλους
είναι το πρώτο θέμα με το οποίο συμμετέχω ενεργά στο forum αν και έχω διαβάσει αρκετά άλλα πριν σας γράψω και γίνω και μέλος
.Πριν από περίπου 1,5 μήνα αποφάσισα να ξεκινήσω να ξυρίζομαι με straight razor.
πήγα λοιπόν στην αθήνα αγόρασα
μια λεπίδα Dovo και
το αντίστοιχο δέρμα,
όπως και μεταλλικό μπολ,
πινέλο και
παραδοσιακό Σάπων Σπλέντιτ :bigsmilie
έπειτα από μερικές μέρες αγόρασα pre shave oil και κρεμα της Cella..
αποπειράθηκα να ξυριστώ...έπειτα από 45 λεπτά είχα καταφέρει πού λίγα πράγματα..
δεξιόχειρας είμαι και η δεξιά πλευρά ήταν σαν να είχα να ξυριστώ 2 μέρες περίπου..για την αριστερή δεν το συζητώ..πιγούνι μουστάκι ούτε που ακούμπησα..
έκτοτε μετά από 4-5 ξυρίσματα (κ 20 ημέρες περίπου σε χρόνο)
το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό
διάβασα εδώ ( και σε ξένα site)
παρακολούθησα video στο youtube
ξαναπροσπάθησα..
χαρακτηριστικότερο όλων ΗΤΑΝ ( και είναι) ο πόνος..
πονάω κάθε φορά που περνάω την λεπίδα
απογοητεύτηκα...
έτυχε να βρεθώ στην Νέα Υόρκη για Χριστούγεννα
έψαξα και βρήκα λοιπόν το εξής, όπου και πήγα και παρακολούθησα ένα μάθημα (επί πληρωμή) ξυρίσματος στο πρόσωπό μου.
πρώτα εγώ επάνω μου έπειτα εκείνος επάνω του και έπειτα εκείνος επάνω μου..
περίπου 45 λεπτά :dance
όλα αυτά έγιναν με Shavette για λόγους υγιεινής.
παρατήρησα όμως το εξής..
η Shavette γλιστρούσε πάνω στο δέρμα μου και έκοβε αβίαστα τις τρίχες..ΚΑΘΟΛΟΥ πόνος όπως με το ξυράφι μου...
σε σχετική συζήτηση και ερώτηση αποφάνθηκε ο Κύριος εκεί ότι η Dovo αν και καινούργιο...ήθελε ακόνισμα..
γύρισα πίσω πήγα για ακόνισμα..το έκανα....δοκίμασα σήμερα...και συνεχίζω να πονάω.
Τι φταίει???
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χάρης
υ.γ η διαδικασία προετοιμασίας μου έχει ως εξής
καυτό μπάνιο
pre shave oil και μασάζ για 3-4 λεπτά
αφρός με πινέλο συνέχεια για 2-3 λεπτά...και αναμονή άλλα 2-3 ...
αν και έχω δοκιμάσει και μεγαλύτερους χρόνους ο πόνος παραμένει..
είναι κρίμα μια τόσο ωραία διαδικασία να αφήνει το αίσθημα της απογοήτευσης..
πονάω όταν ξυρίζομαι
-
- Νήπιο
- 12
- Been thanked: 2 times
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stefanos την 30 Δεκ 2012, 19:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ενσωμάτωση του συνδέσμου! Επίσης και http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=44&t=2020#p39631
Λόγος: Ενσωμάτωση του συνδέσμου! Επίσης και http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php?f=44&t=2020#p39631
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Καλως ηρθες Χαρη!
Οι shavette εχουν λεπιδα που αλλαζει. Λογικο λοιπον να ξυριζει τελεια!
Παω 200€ στοιχημα οτι το ξυραφι σου ακομη δεν ειναι shave ready!.. Το να το ακονισεις ειναι τεχνη. Θελεις διαφορες πετρες αλλα και υπομονη και εξασκηση για να το κανεις.. Μιας και δεν κατεχω το αθλημα, σε παραδιδω στους γνωστες!
Και παλι, καλως ηρθες, καλη παραμονη και καλη χρονια με τελεια ξυρισματα! :hellas
Φιλικα
Στεφος
Οι shavette εχουν λεπιδα που αλλαζει. Λογικο λοιπον να ξυριζει τελεια!
Παω 200€ στοιχημα οτι το ξυραφι σου ακομη δεν ειναι shave ready!.. Το να το ακονισεις ειναι τεχνη. Θελεις διαφορες πετρες αλλα και υπομονη και εξασκηση για να το κανεις.. Μιας και δεν κατεχω το αθλημα, σε παραδιδω στους γνωστες!
Και παλι, καλως ηρθες, καλη παραμονη και καλη χρονια με τελεια ξυρισματα! :hellas
Φιλικα
Στεφος

- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29368 times
- Been thanked: 29505 times
Καλωσόρισες Χάρη.
Εγώ πάλι με shavette δεν κάνω καλά ξυρίσματα. Περίμενε όμως αν θέλεις, να μπουν οι μαχαιράδες μας να σε βοηθήσουν!
Εγώ πάλι με shavette δεν κάνω καλά ξυρίσματα. Περίμενε όμως αν θέλεις, να μπουν οι μαχαιράδες μας να σε βοηθήσουν!
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Φίλε Χάρη (σωστά?) καταρχάς καλώς όρισες και ελπίζω να έχεις μια καλή καινούρια χρονιά.
Απο όσο κατάλαβα, το ξυράφι το αγόρασες σε κάποιο απο τα 2-3 μαγαζιά που υπάρχουν στην Αθήνα. Στην συνέχεια, και μετά την εμπειρία σου στη ΝΥ, το ξαναπήγες στο ίδιο κατάστημα για ακόνισμα?
Όπως είπε και ο Στέφανος, κατά πάσα πιθανότητα το ξυράφι δεν είναι ακονισμένο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με το Dovo που αγόρασα σαν πρώτο ξυράφι.
Αν επιτρέπεται, ποιο Dovo αγόρασες. Και επίσης, υπάρχει ακόμα στην Αθήνα Σπλέντιτ?
Απο όσο κατάλαβα, το ξυράφι το αγόρασες σε κάποιο απο τα 2-3 μαγαζιά που υπάρχουν στην Αθήνα. Στην συνέχεια, και μετά την εμπειρία σου στη ΝΥ, το ξαναπήγες στο ίδιο κατάστημα για ακόνισμα?
Όπως είπε και ο Στέφανος, κατά πάσα πιθανότητα το ξυράφι δεν είναι ακονισμένο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με το Dovo που αγόρασα σαν πρώτο ξυράφι.
Αν επιτρέπεται, ποιο Dovo αγόρασες. Και επίσης, υπάρχει ακόμα στην Αθήνα Σπλέντιτ?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
- Νήπιο
- 12
Ναι στο ίδιο κατάστημα πήγα από εκεί που την αγορασα.
Την ακονισε ο ίδιος και μου είχε πει ότι εγώ στην προσπάθεια μου να συντήρηση την ελπίδα μεταξύ των ξυρισμα των την είχα χοντρυνει με τα περάσματα μου στο δέρμα.
Την ακονισε και μου την έδωσε.
Διάφορα δεν είδα...καμία.
Δεν ξέρω ποια dovo έχω.
Που γράφει τι είναι?
Υπάρχει το σπλεντιντ....
Την ακονισε ο ίδιος και μου είχε πει ότι εγώ στην προσπάθεια μου να συντήρηση την ελπίδα μεταξύ των ξυρισμα των την είχα χοντρυνει με τα περάσματα μου στο δέρμα.
Την ακονισε και μου την έδωσε.
Διάφορα δεν είδα...καμία.
Δεν ξέρω ποια dovo έχω.
Που γράφει τι είναι?
Υπάρχει το σπλεντιντ....
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Το οτι πουλαει ξυραφια, δε σημαινει οτι ξερει να τα ακονιζει κιολας.. :xp1
Βαλε μια φωτο για να δουμε ποια εχεις.. Γιατι αμα χαλασανε και σε αυτα την ποιοτητα, θα ειναι για σφαλιαρες!
Βαλε μια φωτο για να δουμε ποια εχεις.. Γιατι αμα χαλασανε και σε αυτα την ποιοτητα, θα ειναι για σφαλιαρες!

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Το ξυράφι σου δεν είναι shave ready, κανένα κατάστημα στην Ελλάδα δεν γνωρίζει πως να κάνει τα ξυράφια έτοιμα για ξύρισμα, εκτός απο μερικούς ιδιώτες που κάποιοι είναι και εδώ μέλη. Ειδικά τα φτηνά μοντέλα θέλουν ακόμη περισσότερο τεχνογνωσία. Μπορείς να βάλεις μια φωτογραφία να δούμε το μοντέλο;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Φίλε Χάρη (με το υπέροχο όνομα :megagrin ) χωρίς να είμαι ο ειδικός των παραδοσιακών ξυραφιών, το πρόβλημα και εγώ πιστευω ειναι το γνωστό: το μαχαίρι δεν ειναι shave ready,κατι που, ειδικά σε αρχάριους, ειναι ακόμα πιο σημαντικό. Βέβαια, σίγουρα χρειάζεται και η τεχνικη που την αποκτας σιγα-σιγα.Το βλέπω και σε εμένα, που είμαι ακόμα νέος στο σπορ, κάθε ξύρισμα που κάνω με μαχαίρι ειναι αποτελεσματικότερο και απολαυστικότερο.
Εφοσον σε ενδιαφέρει το ξύρισμα με μαχαίρια, θα μπορούσες να αγοράσεις και ένα δεύτερο-κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει- από ένα πραγματικα δοκιμασμένο πωλητή μαχαιριων shave ready του εξωτερικού, ώστε να έχεις ένα σωστό σημείο αναφοράς και να ξέρεις ότι απο εκεί και πέρα ειναι θέμα τεχνικής. Επίσης η σωστή προετοιμασία (πχ ζεστο μπάνιο, pre shave, καλο σαπούνι) κάνει μεγάλη διάφορα στο να γλιστράει το ξυράφι.
Καλα ξυρίσματα και κυρίως καλη παραμονή στο forum!
Εφοσον σε ενδιαφέρει το ξύρισμα με μαχαίρια, θα μπορούσες να αγοράσεις και ένα δεύτερο-κάτι που αργά ή γρήγορα θα γίνει- από ένα πραγματικα δοκιμασμένο πωλητή μαχαιριων shave ready του εξωτερικού, ώστε να έχεις ένα σωστό σημείο αναφοράς και να ξέρεις ότι απο εκεί και πέρα ειναι θέμα τεχνικής. Επίσης η σωστή προετοιμασία (πχ ζεστο μπάνιο, pre shave, καλο σαπούνι) κάνει μεγάλη διάφορα στο να γλιστράει το ξυράφι.
Καλα ξυρίσματα και κυρίως καλη παραμονή στο forum!
Χάρης
-
- Νήπιο
- 12
Το οτι πουλαει ξυραφια, δε σημαινει οτι ξερει να τα ακονιζει κιολας..
Στον συγκεκριμένο κύριο το ανάποδο συμβαίνει..
Τροχαίο είναι και πουλάει και ξυραφια...
Δεν ξέρω πως να κάνω upload φωτό από,εδώ...
Χάρης
( με το όντως υπέροχο όνομα..... :bigsmilie )
Στον συγκεκριμένο κύριο το ανάποδο συμβαίνει..
Τροχαίο είναι και πουλάει και ξυραφια...
Δεν ξέρω πως να κάνω upload φωτό από,εδώ...
Χάρης
( με το όντως υπέροχο όνομα..... :bigsmilie )
-
- Νήπιο
- 12
δεν γνωρίζω πως να κάνω upload φωτογραφίες
ο συγκεκριμένος κύριος τροχείο είναι και πουλάει και ξυράφια..
ο συγκεκριμένος κύριος τροχείο είναι και πουλάει και ξυράφια..