Υπέρταση (η ύπουλη)

Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Πρίν από αρκετά χρόνια (2002-2003) είχα κάτι ζαλάδες και πήγα στον doctor (Zivago) να με τσεκάρει (τότε ζούσα στην Κύπρο). Με έβαλε να κάνω ένα τέστ κοπώσεως και χέστηκε επάνω του ο γιατρός, χτύπησα μια πίεση τότε 25 με 18 και με κατέβασε από το μηχάνημα σε χρόνο ρεκόρ! Αφού μου έδωσε μια θεραπεία με κάτι φάρμακα για την πίεση τα οποία δεν μου έκαναν και πολλά πράγματα είπα να πάρω και μια 2η γνώμη.

Ξανά σε άλλο γιατρό, άλλο ένα τέστ κοπώσεως, άλλος ένας γιατρός χεσμένος, πάλι τα ίδια. Αυτός τελικά μου έδωσε μια πιο δυνατή θεραπεία με φάρμακα πρωί-βράδυ και ήμουν "καλύτερα". Είχα αρχίσει τότε φυσικά και είχα κι άλλα θέματα, δούλευα πάνω από 14-15 ώρες την ημέρα (κάθε μέρα) και τα Σάββατα πολλές φορές κανένα 6ωρο και είχα τρελλά επίπεδα άγχους.

Για να μην τα πολυλογώ, η "φυσιολογική πίεση" για μένα από τότε ήταν 16-17 η μεγάλη με 11-12 η μικρή. Κάθε μέρα έκανα κι ένα (καμμιά φορά και 2) πακέτο τσιγάρα, και η ζωή κυλούσε όμορφα :megagrin

Τώρα που έφτασα στα 44, με 3 παιδιά, ειλικρινά με έπιασε φόβος μην ψοφήσω και δεν προλάβω να χαρώ τα παιδιά μου, και δεν μπορέσω να σταθώ δίπλα τους σαν πατέρας. Αυτό και μόνο με έκανε να κόψω το τσιγάρο και να ενδιαφερθώ να ρίξω την πίεσή μου.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία στην Μεσογείων υπάρχει ένα από τα καλύτερα "κέντρα πίεσης" στην Ελλάδα, πήγα πρίν από 1 μήνα, μου άλλαξαν την δοσολογία των φαρμάκων μου, μου έκοψαν το βραδυνό το χάπι γιατί στην ουσία δεν μου έκανε τίποτα και τζάμπα το έπινα, μου έγραψαν κάποιες εξετάσεις να κάνω (καρδιογράφημα, τρίπλεξ καρδιάς, ακτινογραφίες θώρακα, εξετάσεις αίματος και ούρων) και την τελευταία εβδομάδα παίρνω την πίεση 2 φορές την ημέρα πρωί-βράδυ. Θα πάω σε λίγες ημέρες να με ξαναδούνε, να δούνε τις μετρήσεις της πίεσης μου που θα τους παω και να μου πούνε πως θα συνεχίσω από δω και μπρός.

Αφού λοιπόν έκοψα το τσιγάρο τον τελευταίο μήνα και αύξησα την δοσολογία των φαρμάκων, η πίεση για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια έχει πέσει στο 12 με 8 και είμαι πολύ σούπερ :ninja_hide

Πλέον από Darth Vader (που αγκομαχούσε κάτω από την μάσκα) έχω γίνει Optimus Prime (Transformers) και είμαι πολύ κολοσσοκουκλίδης :hystericalbs1

Δηλαδή είμαι πολύ καλύτερα :hellas
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Μπράβο ρε Γιώργο. Πολύ καλά νέα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Δημήτρη η θεραπεία όπως είπαμε είναι μία, καθημερινή βόλτα στο Μοναστηράκι να βρούμε κανένα καλό ξυράφι να πέσει η πίεση. Ο γιατρός μάλιστα είπε να πηγαίνω πάντα μαζί με παρέα, να μην είμαι μόνος μου και ζαλιστώ :hystericalbs1 (σαν τους δύτες!!!)

Οπότε θα πηγαίνουμε μαζί ρε φίλε, για να με βοηθάς δηλαδή, όχι για να βρούμε ξυράφια!!! :hystericalbs1 :hystericalbs1
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Φιλε Γιωργο εκανες πολυ καλα που το τσεκαρησες διοτι η πιεση ειναι υπουλη. Εκτος απο το κακο που μπορει να προκαλεσει ανα πασα στιγμη ,κτυπα ξυλο, ¨χτιζει σιγα σιγα και τις αρτηρειες. Ο πατερας μου χωρις να εχει καπνισει ποτε του χωρις χοληστερινη ειχε 75% φραμενη την μια αρτηρια και και την ξεφραξαμε. Ο γιατρος μας ειπε οτι εγινε απο την αρυθμιστη πιεση γιατι επαιρν το χαπακι οποτε το θυμοταν η οποτε μετριοταν και ηταν ψηλα. Τελος παντων καλα κανεις.Εγω ηδη εχω κοψει το αλατι στο φαι. Ολα αναλατα φιλε γιατι πρεπει να την κοντρολαρουμε. Δεν εχω πολυ αλλα τα κληρονομικα ειναι αδυνατον να τα αποφυγεις απλα θελω νατα καθυστερισω. Ασκηση και ασκηση.

Nikos
Sent from my iPad using Tapatalk
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Γιώργο, να είσαι πάντα καλά
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Γιώργο, να είσαι πάντα καλά !!!
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Και η γυναίκα μου έχει θεματάκια με πίεση ,και τώρα , στα πλαίσια της δίαιτας που κάνει- με ζήλεψε που έγινα κορμάρα- έκοψε το αλάτι.

Η πίεση της είναι καμπάνα !!!!

Το τι τρώμε είναι σημαντικός παράγοντας μαζί με το τσιγάρο και φυσικά τα όποια οργανικά αίτια.
Η μεσογειακή διατροφή προτείνεται παγκόσμια ως ιδανική και εμείς που την φτιάξαμε ουσιαστικά κοντεύουμε να την ξεχάσουμε.

Ας ξαναβρούμε τις χαμένες μας αξίες και συνήθειες , ειδικά τις διατροφικές .
Ας σηκωθούμε επιτέλους από τον υπολογιστή και τον καναπέ ,ας περπατήσουμε έξω στην φύση και όχι στον διάδρομο, και θα είμαστε καλά.

Δίαιτα Γιώργο , ρίχνεις την πίεση , αδυνατίζεις κι όλας και σε βλέπει και ο μπέμπης κορμάρα !!!
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Thanks guys!!!

Δυστυχώς η πίεση που έχω είναι ιδιοπαθής (πάνω από 95% άγνωστες αιτίες), όταν ξεκίνησα να έχω πίεση κολυμπούσα κάθε πρωί στις 07:00 ενάμιση χιλιόμετρο σε πισίνα και ήμουν στα 67 κιλά, δεν έκανα καθιστική ζωή ούτε υπέρβαρος να πεις ήμουν. Κάτι το κληρονομικό, κάτι η γκαντεμιά, τον ήπιε ο coccolino :hystericalbs1
Γιώργος

Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

1. ΑΣΚΗΣΗ
2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ
3. ΑΓΧΟΣ
4. ΤΣΙΓΑΡΟ - ΠΟΤΟ

Ρυθμίστε όλα αυτα και ο οργανισμός ξέρει πως να αντιμετωπίσει και τις πιο δύσκολες ιδιοπαθείς καταστάσεις. Ολα όμως στο καλύτερο δυνατό ενα να υπαρχει προβληματικό θα χαλάσει την σωστή ισορροπία. Ισορροπία ειναι το Α - Ω για τα πάντα.
Άρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13

Άρη αν τα πάρουμε όχι σαν 1, 2, 3, 4 αλλά ως Α, Β, Γ, Δ εγώ κόλλησα στο Γάμα :gamisiana
Όλα τ' άλλα ρυθμίζονται, αυτό δύσκολα!
Γιώργος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”