Αγορά νέου Dovo

Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Έχω αποφασίσει να δοκιμάσω το πραγματικά παραδοσιακό ξύρισμα, δηλαδή με straight razor.

Μελετώντας τις παλαιότερες δημοσιεύσεις και συζητήσεις στο forum, κατέληξα στην αγορά καινούργιου μαχαιριού της Dovo, με επικρατέστερο το Dovo ‘Prima Silver Steel’ razor (5/8” Carbon Steel, full hollow), λόγω λογικού κόστους αλλά και εξαιρετικής εμφάνισης.

Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Κατάστημα αγοράς: γενικά προτιμάω να αγοράζω στην Ελλάδα (να αφήνουμε και λίγο χρήμα στην αγορά και στο κράτος…) και απ’ ότι ξέρω ο Τσομπάρης έχει τα Dovo και μάλιστα σε καλές τιμές. Είναι όμως shave ready το μαχαίρι και θα το κοιτάξει ο Τσομπάρης (πραγματικά) πριν την αγορά του; ή να το αγοράσω (μάλλον με μεγαλύτερο κόστος) απ’ ευθείας από το http://www.dovorazors.com" onclick="window.open(this.href);return false; που, απ’ ότι κατάλαβα είναι δοκιμασμένο; Επειδή δεν έχω εμπειρία από ξύρισμα με straight razor θέλω να ξέρω ότι τυχόν κακό ξύρισμα οφείλεται αποκλειστικά στη λάθος τεχνική μου.

2. Παρελκόμενα: Σε πρώτη φάση, λέω το μαχαίρι να το χρησιμοποιώ μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αρχικά λέω να αγοράσω μόνο ένα paddle strop. Χρειάζεται κάποιο άλλο πρόσθετο (π.χ. πάστες, πέτρα 10-12k για φρεσκάρισμα κλπ.);.

3. Τι απόψεις έχετε για το υποψήφιο μαχαίρι (Dovo Prima Silver Steel); Έχει νόημα να αγοράσει κανείς ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. http://www.dovorazors.com/page42.html" onclick="window.open(this.href);return false;) για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο;

Δεν πρόκειται να βιαστώ στην αγορά μου (λέω τώρα..) Εξάλλου, για εμένα, η μισή χαρά στις αγορές είναι η αναζήτηση.

Περιμένω τις απόψεις σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Λοιπόν φίλε μου, το εν λόγω ξυράφι το έχω και είναι απο τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις σε straight, τόσο σε χρήματα όσο και στη ποιοτητά του.Το θεωρώ το πιο value for money , το συγκεκριμένο και το Bismarck!

1.Θυμισέ μου ποια είναι η διαφορά χρημάτων μεταξύ του Τσομπάρη και του dovorazors.com.Όσον αφορά για το shave ready έχει γίνει και αλλού αυτή η συζήτηση αλλά ας το συζητήσουμε πάλι με άλλα δεδομένα.Σίγουρα απο το παραπάνω site θα το πάρεις shave ready και πιστεψέ με κόβει πολύ καλά!Τώρα απο το Τσομπάρη , καθώς πιστεύω ότι θα το ελέγξει , θα το πάρεις και απο κει shave ready, θέλω να πιστεύω.Αν πάρεις απόφαση να το πάρεις απο το παππού , να του το τονίσεις να το ελέγξει του θανατά!!Τώρα τα καινούργια δεδομένα ,είναι ότι αν κάτι δε σου κάθεται καλά υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα που μπορεί να στο ελέγξουνε και να στο ακονίσουνε σωστά!Οπότε με αυτο θέμα μην αγχώνεσαι!!

2.Ναι paddle strop θα πάρεις για αρχή, αυτό που έχει και τη πράσινη πάστα απο τη μια πλευρά , είναι λίγο μικρό αλλά πολύ καλής ποιότητας δέρμα!Τώρα για πέτρα μη βιάζεσαι αλλά μπορείς να πάρεις μια τελειώματος κινέζικη η αν έχει κάποιος κάτι άλλο να προτείνει πάνω σε αυτό ώστε μετά απο κάποια ξυρίσματα να το κάνειςένα φρεσκαρισματάκι.Αλλά και πάλι εδώ είμαστε εμείς να το κάνουμε και αυτό.

3.Όχι μην εμπλέκεσαι με ανοξέιδωτα, δεν υπάρχει λόγος!Το ξυράφι αυτό θα υπάρχει και για τα εγκόνια σου!Για το Prima Silver Steel μίλησα πιο πάνω!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Από τις τιμές που έχω δει σε άλλα post στο forum, ο Τσομπάρης πρέπει να είναι περίπου €20 φθηνότερος.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις ελέγχου του μαχαιριού, αλλά θεωρώ σημαντικό να ξέρω ότι είναι από την αρχή shave ready χωρίς να χρειαστεί να κάνω δοκιμές στο πρόσωπό μου. Σταδιακά, θέλω να μάθω τη βασική συντήρηση ενός (καινούργιου) ξυραφιού και να έχω τον έλεγχο.
Το "φρεσκάρισμα" σε πέτρα (ή στη πράσινη πάστα;) μετά από πόσα "κάποια ξυρίσματα" πρέπει να γίνει;
Χάρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Harry, άντε με το καλό να κάνεις κι εσύ το πρώτο σου ξύρισμα εύχομαι με straight razor.
Να εκφράσω κι εγώ τις δικές μου απόψεις πάνω στα ερωτήματα που έθεσες:

1. Από προσωπική εμπειρία θεωρώ ότι καλύτερα από το εξωτερικό να γίνει η αγορά (από τα γνωστά σημεία που στέλνουν shave ready το ξυράφι). Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις από Ελλάδα, θα το κάνεις αλλά για ακόνισμα θα το δώσεις σε κάποιον από εδω μέσα να σου το ακονίσει.

2. Αγορά για strop φυσικά και θα κάνεις, εγώ θα προτιμούσα την λωρίδα και όχι αυτό με την λαβή που από την μια μεριά έχει την πράσινη ή κόκκινη πάστα (ανάλογα). Το στροπάρισμα που θα κάνεις με την λωρίδα θα είναι χιαστί όπως θα το έκανες και με το άλλο που έχει την λαβή, αλλά ο χρόνος που χρειάζεσαι για να τελειώσεις είναι πολύ μικρότερος. Αν χρειάζεται να κάνεις 30 φορές πέρασμα το ξυράφι στο μικρό strop, θα κάνεις 5 περάσματα για παράδειγμα στο μεγάλο. Για αγορά υπάρχουν πολλοί στο εξωτερικό που φτιάχνουν και είναι γνωστοί, υπάρχουν και καταστήματα και εδω στην Ελλάδα που μπορείς να βρείς αξιοπρεπέστατα strops.

3. Για το θέμα του ξυραφιού τώρα, εγώ θα προτιμούσα για ξεκίνημα ένα ξυράφι στα 6/8", καλύτερη λαβή, σίγουρα λίγο πιο βαρύ από το 5/8", πιστεύω ότι το grip θα ήταν καλύτερο και η πίεση που θα ασκούσα θα ήταν πιθανότατα και ίσως λιγότερη από ότι με ένα 5/8" ξυράφι.

Αυτά είναι προσωπικές απόψεις, πιθανόν να είναι και λάθος για κάποιους. Σίγουρα δεν είναι να ακολουθήσεις κατά γράμμα ότι λέμε, αλλά ένα συμπέρασμα θα το βγάλεις :megagrin

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι :megagrin

ΥΓ: Ότι και να κάνεις μην ξεχάσεις τα βασικότερα (για μετά), καλή προετοιμασία και πολύ καλά τεντώματα!
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Αυτό είναι καθαρά στη κρίση σου και στη τσέπη σου!Γνωρίζεις πως έχουν τα πράγματα και παίρνεις απόφαση!

Η πράσινη πάστα, αν θα τα πω σωστά, είναι όταν βλέπεις ότι έχει χάσει λίγο τη κόψη του το ξυράφι μπορείς να το κάνεις κάποια περάσματα και μετά αφου το καθαρίσεις καλά να το περάσεις καλά απο το δέρμα σου.Τώρα αν χρειάζεσαι κατιτίς παραπάνω παίρνεις μια πέτρα τελειώματος και αφού κάνεις κάποια περάσματα σε αυτή το περνάς απο τη πράσινη πάστα και μετά αρκετά απο το δέρμα σου.Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι και η καλύτερη και συστήνουνε περισσότερο διοξείδιο του χρωμίου (πράσινο είναι και αυτό).Εγω προσωπικά το περνώ απο τις πέτρες μου κάθε 10 περίπου ξυρίσματα, άλλοι λένε κρατάνε και παραπάνω αλλά στη δικιά μου μούρη τόσο έχω δει να κρατάνε!Αυτό βέβαια παίζει ρόλο , τι ακόνισμα έχει γίνει πρώτα, τι γένια έχεις μέχρι και το πόσο σωστά ξυρίζεσαι!Αυτό θα το δείς και συ.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Απ' ότι έχω διαβάσει και εγώ στο forum (αλλά και σε ξένα), το 6/8" full hollow προτείνεται για αρχάριο.
Νομίζω όμως ότι το μαχαίρι είναι και λίγο "φετίχ". Μετράει και η εμφάνιση. Γι' αυτό δύσκολα θα καταλήξω σε κάτι τέτοιο http://www.dovorazors.com/page40.html" onclick="window.open(this.href);return false;, αλλά θα με ενδιέφερε και αυτό:
http://www.dovorazors.com/page29.html" onclick="window.open(this.href);return false; (αν και λίγο ακριβό για αρχή).

Θα το ψάξω λίγο ακόμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Harry αυτό που έδειξες ναι είναι απλό για κάποιον που θέλει να έχει το ξυράφι του και μια τσαχπινιά. Εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Το συγκεκριμένο κοστίζει 205 Ευρώ, ίσως βέβαια να είναι "τσιμπημένο" για αρχάριο..

Πάντως όπως και να έχει, υπάρχει πληθώρα επιλογών και σίγουρα θα βρείς αυτό που θα "γουστάρεις" :megagrin
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Γιώργο, "δυστυχώς" για την τσέπη μας, υπάρχει πληθώρα επιλογών... και μερικά, όπως αυτό που μου έδειξες, είναι πραγματικά έργα τέχνης.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
y.v
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 927 times
Been thanked: 1832 times

Συμφωνώ κι εγώ για το μεγεθος 6/8
Το θεωρώ πιό ανετο και πιό βολικό σε όλα.
Επίσης θεωρώ ότι για το στροπάρισμα χρειαζεται κρεμαστο λουρί και όχι paddle.
Ενα ποιοτικό, πλάτους 5 ή το πολύ 6 εκατοστών είναι το ιδανικό.

Οι κρεμες της Dovo που υπάρχουν στα paddles, είναι η πράσινη για αρκετα ξεακονισμενο ξυράφι, ενώ η κόκκινη για φρεσκαρισμα και φινιρισμα.(πιστευω ότι άν χρησιμοποιηθεί η πράσινη απαραιτήτως μετα θα πρεπει να περάστει το ξυράφι - αφου πλυθεί- και σε κόκκινη)
Επομένως δεν βλέπω τον λόγο για αγορα της πράσινης dovo, εκτος κι αν κάποιος συμβιβαστεί και θέλει να συντηρεί τα ξυραφια του μόνο σε πάστες, αλλά και πάλι μόνο με την κόκκινη θα κάνει δουλειά εάν αρχικά το ξυράφι ήταν καλοακονισμένο.
Γιάννης B.
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Σωστοι ολοι οι προλαλησαντες το μονο που εχω να πω και γω ειναι 6/8 και για το λουρι ισως για αρχαριο το κουπι ειναι καλυτερο μεχρι να μαθει τις κινησεις με το λουρι μπορει και να το κοψει απο τα πρωτα περασματα λογο της απειριας .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για τα straight razors”