Γιατί δεν γλιστράει το ξυράφι?

paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Χαιρετίζω τους συνφορουμίτες.Η απορία μου έχει να κάνει με το γιατί το ξυράφι μου (gillette,mach3 ή fusion)'σκαλώνει' στο δέρμα μου(κάτω από το πηγούνι και προς το λαιμό).Χρησιμοποιώ κρέμα ξυρίσματος Νιvea με πινέλο.Ενώ στις υλόλοιπες περιοχές του προσώπου δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα,στην περιοχή που ανέφερα πριν αισθάνομαι το δέρμα μου να με 'τραβάει' και αναγκάζομαι να περνάω το ξυράφι περισσότερες φορές και με μεγαλύτερη πίεση,κάτι που συνεπάγεται περισσότερους ερεθισμούς και κοψίματα.
Γνωρίζετε πως θα μπορούσα να το αποφύγω αυτό?Τι θα μπορούσα να κάνω για να ξυρίζομαι με ένα μόνο πέρασμα?Και τέλος,ποιά προιόντα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να ξεχάσω μια και καλή αυτό το πρόβλημα?
Ευχαριστώ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Προετοιμασία κάνεις; Με ποιον τρόπο;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Καλημέρα Απόστολε.Η προετοιμασία μου ξεκινά με χλιαρό προς ζεστό νερό στο πρόσωπο,μασάζ με το πινέλο για δύο λεπτά,πυκνός αφρός.Και ακολουθούν απαλές κινήσεις,ξέπλυμα των λεπίδων μετά από κάθε πέρασμα και γενικά όχι βιασύνη.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Δοκίμασε να πας λίγο έως πολύ αργά στο συγκεκριμένο σημείο.
or
Grow A Beard
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Και γρήγορα το έχω επιχειρήσει και αργά.Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο,τράβηγμα του δέρματος.Γενικότερα,δεν έχω την αίσθηση που έχω στα μάγουλα για παράδειγμα,όπου η λεπίδα πηγαίνει αβίαστα.Και αναρωτιέμαι αν πρόκειται για ευαισθησία του δέρματος σε εκέινη την περιοχή ή αν πρόκειται για κάτι το συνηθισμένο.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Επικοινωνία:

Πρόκειται λογικά για ευαισθησία του δέρματος σου σε εκείνη την περιοχή που όμως μπορεί να αλλάξει αν δοκιμάσεις άλλες τεχνικές απο ότι χρησιμοποιείς στα μάγουλα που δεν έχεις αυτή την ευαισθησία. Παίξε και λίγο με την κλίση της μηχανής.
or
Grow A Beard
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Ευχαριστώ Απόστολε!
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29669 times
Been thanked: 29933 times

Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό που λες είναι φαινόμενο που δημιουργεί το ξυράφι με τις πολλαπλές λεπίδες (lift & cut); Νομίζω ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας που έχουν τα ξυράφια αυτά, στα σημεία ακριβώς που αναφέρεις (λόγω καμπυλότητας) σκαλώνει η πρώτη λεπίδα τραβώντας την τρίχα και σου δημιουργεί αυτό το τράβηγμα. Αν δεν θες να πάρεις ένα safety ή straight, δεν δοκιμάζεις ένα ξυράφι με μια λεπίδα (π.χ. bic) και να μας πεις πως πήγε;
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Νομιζω οτι σε εκεινα τα σημεια δεν εχεις βρει πως ειναι η τριχοφυια , πολαπλα περασματα απο το ιδιο σημειο με την ιδια φορα δεν μπορει να κοψει παραπανω, οσο και να προσπαθεις μονο ερεθισμους θα εχεις ,πρεπει να αλλαξεις φορα της μηχανης προς τα γενια .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Οτι ειπε ο wolfy
Εχω κοπει ασχημα σε εκεινο το σημειο με τετοια μηχανη
Απο οταν γυρισα ξανα στις DE το ξεχασα τελειως
Συμπερασμα: για ολα φταινε "οι πολλες λεπιδες".
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”