Λιγότερες τρίχες μετά το ξύρισμα! Δικαιολογείται;

paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Παιδιά καλησπέρα.Μόλις πρωτοσυνδέθηκα.Καλώς σας βρήκα.Δεν θα πω πολλά (και άχρηστα) εισαγωγικά.
Ήθελα να μοιραστώ μία ιδιαιτερότητα του δερματός μου (ΜΟΝΟ δική μου άραγε?) και να βρω μια άκρη.Λοιπόν,κάποιες φορές,μετά από ξύρισμα παρατηρώ περιοχές του προσώπου μου να μένουν γυμνές από τρίχες που πριν είχαν τρίχες.Και στο μάγουλο το έχω παρατηρήσει ,και στο σαγόνι και δεν θυμάμαι που αλλού.Αν κοιτάξω καλύτερα με μεγενθυντικό φακό,βλέπω τις τρίχες να αχνοφαίνονται στους θύλακες τους,χωρίς να μπορούν για κάποιο λόγο να αναπτυχθούν.Μακροπρόθεσμα,μάλλον οι τρίχες επανεμφανίζονται(ή τουλάχιστον,δεν παρατηρώ κάτι που να μου κάνει εντύπωση).Μου κάνει εντύπωση κάθε φορά που συμβαίνει και αναρωτιέμαι ποιός είναι ο λόγος.Δεν κάθεται ωραία στο μάτι η τριχοφυία να διακόπτεται από μικρές μεν,περιοχές 'γυμνές' δε.
Ρωτάω λοιπόν.Έχει κανείς άλλος από εδώ ανάλογη εμπειρία προσωπική ή κάποιου τρίτου γνωστού του?Πως δικαιολογείται αυτή η 'ιδιαιτερότητα' του δέρματος και που οφείλεται?Και τέλος,τι μπορεί να κάνει κάποιος και πως μπορεί να διορθωθεί η όλη κατάσταση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει την καλοσύνη να ασχοληθεί με την απορία μου και να μου δώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.Καλώς σας βρήκα και πάλι.Καλό σας βράδυ.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη αν έχει ξανατεθεί παρόμοιο ζήτημα,αλλά δεν ξέρω πως να το διασταυρώσω.Σιγά σιγά θα μπαίνω στα κόλπα και εγώ :thnx
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Γεια χαρά φίλε μου, και καλώς όρισες. Για πόσο καιρό αυτά τα σημεία παραμένουν χωρίς τρίχες; Πόσο καιρό τώρα έχεις παρατηρήσει το φαινόμενο που περιγράφεις; Από στρες πως τα πάμε;
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Γειά σου φίλε, καλώς ήρθες στο forum!

Το θέμα σου ήταν σε λάθος τοποθεσία το μετέφερα στην σωστή. Επίσης γράφε και τους τίτλους με μικρά.

Σε αυτό που ρωτάς το θεμα είναι ιατρικό και πρέπει να επισκεφτείς δερματολόγο, δεν έχει νόημα ότι και να πούμε.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Kαλημερα και καλως ηρθες στην κλινικη (μολιςειδα οτι ο Αποστολος με καλυψε για τα κεφαλαια!)

Εγω θα ηθελα να κανω μια αλη ερωτηση.. Ποσο χρονω εισαι? Γιατι ξερω περιπτωση που ηταν οπως το περιγραφεις, αλλα ηταν πιτσιρικος (σχετικα) και με το περασμα των ετων, "εστρωσε"...

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Πρωτα πρωτα ποσο χρονων εισαι κι υστερα εαν παρατηρησες κατι παρομοιο στα μαλια σου. Εχεις καθολου ανγχος το οποιο το κρατας μεσα σου?
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Καλημέρα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.Για το πόσο παραμένουν χωρίς τρίχες τα σημεία αυτά,δεν το έχω παρακολουθήσει.Εννοώ πως μετά τις πρώτες μέρες εκδήλωσής του,που φαίνεται έντονα στα μάτια μου(οι άλλοι δεν το παρατηρούν καν) ,ίσως το μάτι το συνηθίζει,ίσως και επανεμφανίζονται πολύ γρήγορα ,οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω την διαρκειά του.
Πρώτη φορά που το παρατήρησα ούτε καν θυμάμαι πότε ήταν,αλλά για να μην δημιουργήσω παρερμηνείες ,συμβαίνει πολύ σπάνια.Πρέπει να το έχω παρατηρήσει τρεις φορές όλες και όλες σε μένα,η πιο πρόσφατη των οποίων κάπου δέκα μέρες πριν.Και όχι,δεν θυμάμαι τι κοινό είχαν αυτές οι τρεις φορές,για να μπορέσω να βρω μια άκρη.Το σίγουρο είναι πως δεν πίεζα το ξυράφι (γνωστότατης φίρμας,αναλώσιμο) περισσότερο από ότι στα άλλα σημεία.Γενικότερα πάντως δεν θα'λεγα πως ξυρίζομαι τακτικά.Ίσα ίσα,οι περισσότεροι με έχουν στο μυαλό τους με γένεια παντού.Τώρα τελευταία κάτι με έπιασε με το ξύρισμα και λόγω καλοκαιριού είπα να καθαρίσει λίγο το πρόσωπό μου και ίσως και να μαυρίσει.Με τα κρύα ίσως ξανααλλάξω προτιμήσεις.
Για να μην μακρηγορώ όμως πάλι,αυτό που είπες σχετικά με το στρες φιλε Value,ίσως και να είναι καθοριστικό.Δεν μπορώ να ξέρω αν έχω περισσότερο απο άλλους,αλλά σίγουρα είμαι αγχωμένος ,και πολύ κατά περιόδους.Πως θα μπορούσα άραγε να υπολογίσω εργαστηριακά το πόσο επιδρά το άγχος πάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση?
Οποιαδήποτε πρόταση ή απάντηση ευπρόσδεκτη.Καλή σας μέρα!
Υ.Γ.Μόλις είδα και τα καλωσορίσματα των διαχειριστών και τους ευχαριστώ αμφότερους.Για τον δερματολόγο το είχα στα υπ'όψην,αλλά είπα να εξαντλήσω τις πιθανότητές μου να βρώ κάποια απάντηση(είναι και ακριβοί στις μέρες μας..).Η ηλικία μου είναι 31(ζωή να χω..).Σας ευχαριστώ.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ στο κέντρο σε κάθε μάγουλο τον τελευταίο καιρό (ιδιαίτερα στο δεξί) γιατί φουσκώνω με αέρα το μάγουλα μου κατά το ξύρισμα για να πάρω καλύτερα τις τρίχες και τους έχω αλλάξει τον αδόξαστο, κοινώς τα έχω γδάρει κανονικά (ιδιαίτερα στην αρχή που μάθαινα να ξυρίζομαι με straight razor). Αλλά αφού εσύ λες ότι δεν ασκείς μεγάλη πίεση με το ξυράφι, μάλλον δεν ισχύει το ίδιο...
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Κατ' αρχάς να σου διευκρινίσω ότι δεν είμαι ειδικός επί του θέματος άρα επ' ουδενί δεν πρέπει να πάρεις ως δεδομένο αυτό που θα σου πω. Η περίπτωσή σου μου θυμίζει τον "τριχοφάγο" και πριν αρχίσεις να ψάχνεις το internet και να πανικοβάλλεσαι, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που σου έγραψε ο Αποστόλης. Ένας δερματολόγος είναι ο μόνος κατάλληλος για να σου πει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο τριχοφάγος λοιπόν, απ' ότι διάβασα, κύριο αίτιο έχει το στρες. Συνήθως δημιουργεί στρογγυλές οπές στο σημείο που θα εκδηλωθεί και συνήθως οι τρίχες επανεμφανίζονται μετά από ένα διάστημα περίπου 2 μηνών, ωστόσο αν κατάλαβα καλά από αυτά που γράφεις, εσένα δεν έχει τόση διάρκεια άρα θεωρώ πολύ πιθανό να μην είναι αυτή η περίπτωσή σου. Και όπως είπες, επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, φρόντισε να πας επίσκεψη στον δερματολόγο όταν θα είναι ορατό το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, το να προσπαθήσεις να μειώσεις το στρες στη ζωή σου, μόνο όφελος θα σου επιφέρει σε κάθε τομέα της υγείας σου μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για την υγεία μας από αυτό. Τώρα για το πως θα αντιμετωπίσεις το στρες, ούτε σε αυτό υπάρχει μία μόνο απάντηση. Θα σου έλεγα, αλλάζοντας φιλοσοφική θεώρηση της ζωής. Αλλά αυτό είναι πολύ γενικό για να βγάλεις συμπέρασμα. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, οι περισσότεροι από εμάς αγχωνόμαστε χωρίς να ξέρουμε γιατί, και κυρίως χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι όσο και να αγχωθούμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που θα καταφέρναμε χωρίς να έχουμε αγχωθεί. Αρκετές μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές αποδίδουμε χειρότερα όταν τα επίπεδα του άγχους αυξάνουν πολύ.

Για να τελειώνω και να μη μακρηγορώ, ο δερματολόγος θα σου δώσει την μόνη ασφαλή απάντηση στο τι έχεις. Να τον επισκεφτείς όταν θα υπάρχει το "πρόβλημα". Μείωσε σε κάθε περίπτωση και πάση θυσία τα επίπεδα του άγχους σου. Καλά ξυρίσματα! :megagrin
Βαλάντης
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13

Φίλε Βαλάντη, σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις.Όσο και αν τίποτα δεν είναι σίγουρο,τουλάχιστον πήρα μία κατεύθυνση για το που να στραφώ για να δικαιολογήσω αυτό που παρατηρείται στο δέρμα μου.Κατα πάσα πιθανότητα το άγχος πρέπει να ευθύνεται για όλο αυτό.Και είναι επίσης αυτοάνοσο από ότι ψιλιάζομαι,χωρίς να έχω επισκεφτεί ακόμα δερματολόγο(θα το κάνω όταν μπορέσω).
Απευθύνθηκα στο forum ,με την προοπτική να ακούσω πρακτικές συμβουλές,του στυλ 'ξυρίσου έτσι σε εκείνα τα σημεία ή μην ξυρίζεσαι μέχρι να εξαφανιστεί το σύμπτωμα',ωστόσο το ότι έμαθα για τον τριχοφάγο(ναι,ναι,αμέσως στο Google απευθύνθηκα για να βρω άρθρα κτλ κτλ σχετικά) και οι παροτρύνσεις για επίσκεψη σε δερματολόγο ,πρώτον με καθυσύχασαν κάπως ως προς το φόβο-άγχος-αγωνία μου και δεύτερον για μένα είναι εξ'ίσου χρήσιμα και πρακτικά.
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όποιον διέθεσε τον χρόνο του για να μου απαντήσει.Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε ακόμα σχόλιο,παρατήρηση,διευκρίνιση ή προτροπή από τα μέλη,αν κάποιος κρίνει ότι μπορεί να συνεισφέρει με κάτι που δεν έχει αναφερθεί ξανά και που ενδεχομένως να ήταν χρήσιμο,τόσο για μένα ,όσο και για οποιονδήποτε άλλον που έχει στο μέλλον παρόμοιες απορίες.
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
john_ranter
Νήπιο
Νήπιο
10

Καλησπέρα,

τον τελευταίο καιρό έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο πρόσωπο (και την ίδια ηλικία) με τον φίλο paratairosexthros και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο νεότερο και αν έχει βρεί κάποια λύση. Παρατηρώ και εγώ ότι αρκετές φορές μετά το ξύρισμα υπάρχουν μικρές κενές περιοχές (τελείως γυμνές) οι οποίες όμως δεν υπήρχαν πριν το ξύρισμα!! Νομίζω ότι μετά από 3-4 βδομάδες αρχίζουν σιγά σιγά και ξαναβγαίνουν μερικές σε εκείνα τα σημεία.

Ευχαριστώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”