Παρα το γεγονος οτι για πολλους η απολυτη ξυριστικη μηχανη για αρχαριους ειναι η 34c, η πρωτη μου ηταν η 38c.. Για μενα εχει το απολυτο status του allrounder, την εχω δοκιμασει με πολλα ξυραφια, δεν ειχα ποτε σχεδον προβλημα. Το καλυτερο ξυρισμα το εκανα με συνδυασμο Feather, Astor, Lord Platinum, Personna Red και απο αυτα αν επρεπε να ξεχωρισω καποιο, θα ελεγα Lord Platinum και Feather
Ποιος την εχει, και τι εμπειριες εχει κανει σε σχεση με ποια ξυραφια!?
DE Merkur 38c
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:

- zamc
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 49 times
Κι εμένα θα με ενδιέφεραν απόψεις για την μηχανή αυτή. Κι εγώ αρχάριος είμαι και είμαι ανάμεσα σε 34c και στην 38c. Ομολογώ πως η 38 μου αρέσει πιο πολύ (λόγο μακρύτερου βραχίονα κρατήματος) και φαντάζομαι πως θα εχει πιο εύκολο κράτημα. Βέβαια δεν έχω πιασει στα χέρια μου καμία απο τις 2 οπότε με ενδιαφέρον περιμένω κι εγώ απόψεις για την 38c
OTI KAI NA KANEIΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ,
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
M.GANDHI
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times

Merkur HD 38C Barber Pole safety razor.
The barber pole 38C safety razor is a longer handled version of the Merkur HD 34C. Built to the same high quality as the 34C the additional length alters the weight and balance of the razor.
-----------------------------------------------------------------------------
Merkur's razor innovation is modeled after American barber poles. The handle is a dense, 4 oz. brass core, and is slightly longer than the original HD, but shorter than Merkur original classics. Celebrated for its classy design, this new razor is equipped with the same precision head as other Merkur classics.
Length: 105mm Weight: 115 grams
-----------------------------------------------------------------------------
Merkur's new 38C double edge safety razor is an update on the classic design of their best selling HD series. With a longer handle, recalling the look of an American barber pole, the swirls allow a firm grip while the solid brass core provides greater heft and improved balance. The head is identical to the venerable HD Straight model. Polished chrome finish, weight 4 ounces, 4" overall. Includes sample blade. Made in Solingen Germany.
----------------------------------------------------------------------------
This Safety Razor weighs over 4 oz., due to a solid brass, chrome plated core. The head is identical to the other classic non-adjustable razors from Merkur. The handle features an enhanced grip for great control.
The Merkur 38C, Barber-Pole Handle, Double-Edge Safety Razor is a classic piece of shaving equipment and is one of the best selling razors produced by Merkur. The razor itself is almost double the weight of the Merkur HD, making it ideal for those who prefer a hefty shaving instrument. All standard double-edge blades are compatible with the 38C.
Merkur "Barber Pole" 38C - Badger & Blade
Την εχει δοκιμασει κανενας συνξυριστης;
Ειναι καλη επιλογη για εναν αρχαριο;
Αξιζει να την παρει καποιος νεος στον χωρο σε σχεση με την 34C ;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Ρε παιδια γιατι δεν χρησιμοποιειτε τη μηχανη αναζητησης? Με αρεσει που εχετε δει οτι εχω βαλει και φωτο της.. :bigeek
Η 38c ηταν η πρωτη μου ξυριστικη μηχανη κλασικου ξυρισματος. Πλεον την εχω παροπλισει γιατι δεν με βολευει η μακρια λαβη της. Σαν εργαλειο ειναι πολυ καλη, εαν βολευει σε καποιον η μακρια λαβη. Βαρυ πραγμα. Εχει την ιδια κεφαλη με την 34ρα. Αν η λαβη ηταν 2 εκατοστα ή τεσπα στο μηκος της 11c θα την ειχα ερωτευτει, στην 12c εκδοση της βεβαια και πρωτα.... Το ειχα αναφερει και στο νημα που εγραφε για το τι θα θελαμε να δουμε συντομα...
Η 38c ηταν η πρωτη μου ξυριστικη μηχανη κλασικου ξυρισματος. Πλεον την εχω παροπλισει γιατι δεν με βολευει η μακρια λαβη της. Σαν εργαλειο ειναι πολυ καλη, εαν βολευει σε καποιον η μακρια λαβη. Βαρυ πραγμα. Εχει την ιδια κεφαλη με την 34ρα. Αν η λαβη ηταν 2 εκατοστα ή τεσπα στο μηκος της 11c θα την ειχα ερωτευτει, στην 12c εκδοση της βεβαια και πρωτα.... Το ειχα αναφερει και στο νημα που εγραφε για το τι θα θελαμε να δουμε συντομα...

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
1) Με μπερδεψε το Barber Pole και νομιζα ηταν διαφορετικη
:oops
2) Βγαινει και σε κοκκινο

:oops
2) Βγαινει και σε κοκκινο

- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Και σε μπλε και απο το 2010 και σε μαυρο.. :xp1

- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Καταρχήν πρόκειται για μία 34άρα απλά με άλλη λαβή; Γιατί αν είναι έτσι δεν θα υπάρχουν και μεγάλες διαφορές...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Η κεφαλη ειναι η ιδια με την 34ρα, αλλα φυσικα και υπαρχουνε διαφορες.. Πρωτα πρωτα, πιο μεγαλη μαζα και πιο σημαντικο, διαφορετικο κεντρο βαρους. Που σημαινει οτι πρεπει να μαθεις να την κρατας και να την κινεις διαφορετικα. Αλλα δεν παυει να ειναι ενα ομορφο εργαλειο!

- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
Η πιο μακρια λαβη δεν τραβαει πιο κατω την μηχανη κατα το περασμα;
Αυτο δεν αφαιρει κατι απο την πιεση της κεφαλης στο δερμα;
Αυτο δεν αφαιρει κατι απο την πιεση της κεφαλης στο δερμα;
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Επικοινωνία:
Κατα καποιο τροπο ναι, υπαρχει διαφορετικη διανομη. Αν εχει κανεις κουπια αντι για χερια βεβαια ειναι οκ! Το παχος οκ, το βαρος οκ, αλλα γμτ ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Το ιδιο ισχυει και για την Futur αλλα και τη Vision για τα δικα μου γουστα παντα