Μπωλ σαπουνιού ξυρίσματος G.F. Trumpers

NavalArchitect

Αγορασμένο το Νοέμβριο του 2011 από το μαγαζί της G.F. Trumpers στην Jermyn St.
Αν θυμάμαι καλά η τιμή ήταν περίπου 42 λίρες.

Έχω ένα θέμα, οπότε θέλω τη βοήθειά σας. Έβαλα σαπούνι Nanny's μέσα επροχθές, το μπωλ όμως είναι πολύ σφικτό και δεν κλείνει καθόλου εύκολα. Όταν το καταφέρω να κλείσει, μετά είναι πραγματικά δύσκολο να το ανοίξω.

Τι να κάνω για να το 'χαλαρώσω'? Γιά ρίξτε μου καμμιά ιδέα ρε παιδιά...
Ευχαριστώ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Επειδή από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να διακρίνω, είναι ανοξείδωτο ή επιχρωμιωμένο?

Το πιο απλό θα ήταν να τρίψεις το εσωτερικό του καπακιού με κάποιο γυαλόχαρτο ή σφουγγαράκι Scotchbrite ή κάτι αντίστοιχο.
Επειδή είναι όμως λίγο βάρβαρη μέθοδος, μπορείς να δοκιμάσεις, έχοντας το κλειστό να περιστρέψεις τα δυο τμήματα έτσι ώστε να λειανθεί το ένα από το άλλο. Αν νομίζεις ότι ¨βρίσκει" σε περισσότερα σημεία, κάνε το ίδιο χωρίς να έχεις κλείσει τελείως το καπάκι. Δηλαδή αν το ένα εισέρχεται μέσα στο άλλο για 8 χιλ. κλείστο βηματικά πρώτα στα 2 χιλ, μετά στα 4 κοκ.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
NavalArchitect

Ευχαριστώ, νομίζω είναι επιχρωμιωμένο. Θα δοκμάσω αυτό που λες και θα επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29386 times
Been thanked: 29538 times

Δοκίμασε αν θέλεις Κωνσταντίνε όταν είναι ανοιχτό το μπολ, να βάλεις ένα πολύ λεπτό πανάκι και προσπάθησε να κλείσεις το καπάκι έχοντας από κάτω το λεπτό πανί. Αφού το κλείσεις κάνε μερικές περιστροφές το καπάκι όπως είναι κλειστό το μπολ και θα είσαι έτοιμος. Στην ουσία ανοίγεις ελαφρώς και ομοιόμορφα την διάμετρο του καπακιού.
NavalArchitect

Μπράβο Αντώνη, ευχαριστώ, θα δοκιμάσω και αυτό τώρα!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Ξανακοιτώντας τις φωτογραφίες, παρατηρώ οτι είναι το καπάκι που εισέρχεται μέσα στο κύπελλο και όχι το αντίθετο. Άρα το κάτω μέρος πρέπει να λειάνεις ή να διευρύνεις. Αυτό δεν αναιρεί όσα ειπώθηκαν.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29386 times
Been thanked: 29538 times

Τώρα που βλέπω την καινούργια φωτογραφία, μάλλον έχει δίκιο ο Φώτης. Όπως και να έχει, περιμένουμε ενημέρωση Κωνσταντίνε με τα αποτελέσματα.
NavalArchitect

Δεν τα πήγα καλά, για να είμαι ειλικρινής. Έβαλα πετσέτα 2 φορές, και τις 2 σχίστηκε από λίγο.

Προσπάθησα να βάλω 'μέσα' το τελείωμα του καπακιού, σε όλη την περιφέρειά του, τίποτα.

Προσπάθησα να βάλω 'μέσα' το κάτω μέρος (μπωλ) σε όλη την περιφέρειά του, κυρίως χτυπώντας το, τίποτα. Χειρότερα τό'κανα, φυσικό ήταν αυτό...

Δεν είναι από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω, δεν έχω και εργαλεία ούτως ή άλλως, το μπωλ έχει αρχίσει να χάνει την επιχρωμίωσή του στο στόμιο του κάτω μέρους, κουράστηκα κι σταμάτησα.

Έβγαλα το σαπούνι, το έβαλα σε άλλο μπωλ (κεραμεικό Olympius Zeus) που ήδη έχει Valobra Menthol κάτω-κάτω και sample Nanny's French Lavender από πάνω. Τόσος χρόνος χαμένος, ήταν άνιση η μάχη. Έπλυνα λίγο το μπωλ και τό'βαλα στην άκρη για να το φέρω Ελλάδα καποια στιγμή.
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Να σου κάνω μία χαζή ερώτηση Κωνσταντίνε; Μήπως έχει πάρει (πιέστηκε) λίγο είτε το μπολ είτε το καπάκι και έχει χάσει την εντελώς κυκλική φόρμα του με αποτέλεσμα να βρίσκει; Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το σημείο που βρίσκει και να το πιέσεις προσεκτικά με τα δάκτυλά σου (αν είναι αρκετά μαλακό το μέταλλο), με διαδοχικές δοκιμές μέχρι να έρθει στο σωστό σχήμα... Πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις γιατί μετά θα βρίσκει σε άλλο σημείο. Το έχω πάθει, αλλά δεν θυμάμαι τι αντικείμενο ήταν...
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
NavalArchitect

Απ'την αρχή ήταν δύσκολο. Δεν ήταν οριακό, ήταν πολύ δύσκολο να κουμπώσει. Όταν κούμπωνε, έκλεινε ερμητικά σχεδόν.

Μετά που το πίεσα έγινε όντως αυτό που είπες, αλλά δεν είναι καθόλου εύκαμπτο ώστε να το επαναφέρω. Γι'αυτό και σταμάτησα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αξεσουάρ”