Το πρώτο μου open DΕ είναι γεγονός!Η αλήθεια είναι , να σας πω να γελάσετε, πως το είδα στο ebay σε δημοπρασία αλλά νόμιζα πως είναι το Old type της Gillette!Μου άρεσε και η θήκη που είχε , ρώτησα αν έχει το κλασσικό crack που έχει στη λαβή το συγκεκριμένο μοντέλο και το κέρδισα τελικά.Μου το φέρνει ο ταχυδρόμος , το ανοίγω και άρχιζω να το ψάχνω, δεν έβλεπα πουθενά να γράφει Gillette έτσι επισκέφτηκα πάλι την σελίδα του πωλητή βλέποντας πως δεν είναι Gillette αλλά Wardonia Sheffield!Πήρα μια κρυάδα στην αρχή αλλά μετά είδα πως πρόκειται για ένα καλούτσικο ξυράφι.
Έχω ξεκινήσει ήδη το γυάλισμα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το μόνο που με χαλάει είναι ότι τα 2 ακριανά (μόνο τα ακριανά) δοντάκια του είναι λίγο στραβά.Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να τα ισιώσω και σε τι να το πάω να μου το φτιάξει αν γίνεται!Απο ότι βλέπω δεν είναι απο αλουμίνιο.
Επίσης αν γνωρίζετε κάτι για το συγκεκριμένο ξυράφι , χρονολογία η οτιδήποτε άλλο θα ήμουνα ακόμη πιο ευτυχής!Βρήκα
αυτό στο google και πιθανολογώ πως είναι του 1930-1940.Δεν έχει κάποιο κωδικό παρά γράφει Made In England στη κάτω βάση και WARDONIA SHEFFIELD στη μπίλια στο κάτω άκρο της λαβής του.
Σήμερα αν προλάβω θα ξυριστώ με αυτήν, αύριο αναμένετε φωτό απο τη τελική του μορφή μετά το γυάλισμα!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας