WARDONIA SHEFFIELD DE open razor

Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Το πρώτο μου open DΕ είναι γεγονός!Η αλήθεια είναι , να σας πω να γελάσετε, πως το είδα στο ebay σε δημοπρασία αλλά νόμιζα πως είναι το Old type της Gillette!Μου άρεσε και η θήκη που είχε , ρώτησα αν έχει το κλασσικό crack που έχει στη λαβή το συγκεκριμένο μοντέλο και το κέρδισα τελικά.Μου το φέρνει ο ταχυδρόμος , το ανοίγω και άρχιζω να το ψάχνω, δεν έβλεπα πουθενά να γράφει Gillette έτσι επισκέφτηκα πάλι την σελίδα του πωλητή βλέποντας πως δεν είναι Gillette αλλά Wardonia Sheffield!Πήρα μια κρυάδα στην αρχή αλλά μετά είδα πως πρόκειται για ένα καλούτσικο ξυράφι.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Έχω ξεκινήσει ήδη το γυάλισμα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, το μόνο που με χαλάει είναι ότι τα 2 ακριανά (μόνο τα ακριανά) δοντάκια του είναι λίγο στραβά.Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να τα ισιώσω και σε τι να το πάω να μου το φτιάξει αν γίνεται!Απο ότι βλέπω δεν είναι απο αλουμίνιο.
Επίσης αν γνωρίζετε κάτι για το συγκεκριμένο ξυράφι , χρονολογία η οτιδήποτε άλλο θα ήμουνα ακόμη πιο ευτυχής!Βρήκα αυτό στο google και πιθανολογώ πως είναι του 1930-1940.Δεν έχει κάποιο κωδικό παρά γράφει Made In England στη κάτω βάση και WARDONIA SHEFFIELD στη μπίλια στο κάτω άκρο της λαβής του.

Σήμερα αν προλάβω θα ξυριστώ με αυτήν, αύριο αναμένετε φωτό απο τη τελική του μορφή μετά το γυάλισμα!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Καλορίζικο Ηλία και καλά ξυρίσματα.
Τα δοντάκια σου φαίνονται δύσκολο να τα επαναφέρεις μόνος σου?
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Μεγειες βρε θηριο! Ενα απο τα ελαχιστα μεταλλικα Wardonia! :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Ευχαριστώ πολύ παιδιά ,ήδη έδωσα και τη θήκη σε ένα φίλο μου για βιολογικό καθαρισμό :megagrin !

Φώτη να πω την αλήθεια χέζομαι να δοκιμάσω να τα ισιώσω, φοβάμαι μη χαλάσω τα πλαινά και επίσης μη σπάσω κανένα δοντάκι, εκεί είναι που θα ξενερώσω τελείως!Αν και δε νομίζω να πειράζει κάτι στο ξύρισμα αλλά λέω να ρωτήσω κανένα αργυροσχρυσοχόο μήπως μπορεί να το φτιάξει αυτός ζεσταίνοντάς το.

Στέφανε γνωρίζεις τίποτα άλλο επι αυτής της εταιρίας?Φαίνεται καλής ποιότητας αντίστοιχης της Gillette!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Καλορίζικο Ηλία, φαίνεται πολύ ωραίο κομμάτι.
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Η γνώμη μου πάντως είναι να τα αφήσεις στην ησυχία τους...
Χίλιες φορές καλύτερα στραβά δοντάκια (από τη στιγμή μάλιστα που δεν επηρεάζουν το ξύρισμα), παρά σπασμένα δοντάκια...
Θα σου θυμίσω και αυτό, για παραδειγματισμό.
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Δε νομιζω οτι μπορω να πω κατι περισσοτερο απ'οτι μπορει να βρει κανεις εδω.. :megagrin

Mονο οτι οι μεταλλικες μηχανες ειναι πιο σπανιες απο τις μηχανες βακελιτη και γαλαλιθου, ασχετως με την πληθωρα παραγωγης.. Μαλλον λογω της καλης ποιοτητας δεν θελει κανεις να τα αποχωριστει... Χμ..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24772 times
Been thanked: 7864 times

Με γειά Ηλία! Παίρνει και τις κανονικές λεπίδες?
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29398 times
Been thanked: 29552 times

Καλορίζικο Ηλία!
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Eυχαριστώ και πάλι!Ναι Γιάννη παίρνει τις κανονικές λεπίδες.
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”