Merkur 46c

Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Καλημερα σας κυριοι, με μια νεα παρουσιαση!

Η Dovo σχεδιαζει να ριξει στην αγορα μια νεα μηχανη, απο το καλοκαιρι και μετα, το αργοτερο μεχρι τα Χριστουγεννα.. Ο τυπος ειναι το 46c. Φυσικα δεν θα ειναι τιποτε κοσμογονικο, και παλι μια απο τα ιδια σε κεφαλη με μια νεα λαβη. Η μηχανη θα ειναι 4 τεμαχιων, ενω για την ωρα προβλεπεται η λαβη να ειναι ματ και η κεφαλη επιχρωμιωμενη. Φυσικα μιλαμε για ενα traveller set. Απο τωρα ξερω οτι το εν λογω κομματι θα πολωσει τις αποψεις. Να τονισω οτι και η λαβη ειναι μπρουτζινη και επιχρωμιωμενη με guilloche χαραξη. Πριν συνεχισω, ας βαλω μερικες φωτο.

Εικόνα
Εικόνα
© Stefan Wolf

Θα προτιμουσα η κεφαλη να ειναι και αυτη ματ. Η Dovo δηλωσε οτι εφοσον πανε καλα οι πωλησεις θα "σκεφτει" να κανει και μια εκδοση με ματ κεφαλη (οπως δηλωσαν για την ωρα δεν αξιζει για λογιστικους λογους να γινει εξ αρχης ματ - ΙΜΗΟ μπλα μπλα μπλα). Να πω, οτι ο,τι και να γινει, δεν προκειται να το παρω, γιατι απλα η λαβη ειναι μακρια, οποτε δεν με βολευει.. Αυτα σε ο,τι αφορα τα προσωπικα γουστα. Σχεδιαστικα δεν εχει να προσφερει κατι το ιδιαιτερο. Η Merkur καλα θα εκανε να δοκιμαζε το βημα της Mühle. Μια αλλη κεφαλη. Το ωραιο ειναι οτι στις πατεντες της εχει πολλες κεφαλες που παρηγαγε παλιοτερα και θα μπορουσε να αρχιζει να παραγει και παλι (οπως για παραδειγμα την κεφαλη της Progress σε μια non adjustable εκδοση, οπως για παραδειγμα οι Merkur 601, Merkur 640 κ.α.). Αλλα ειναι κατι που η Dovo δεν θα το εκανε ποτε.. Λογω κοστους..
Περιμενω αποψεις σας για το νεο (sic) εργαλειο της Dovo..

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
NavalArchitect

Η προσωπική μου άποψη είναι πως η επιχρωμιωμένη κεφαλή με τη ματ λαβή δεν ταιριάζουν πάρα πολύ. Η σκέψη για ένα τέτοιο σετ ταξιδίου είναι καλή, όμως αναγνωρίζω πως για αυτούς που δεν τους αρέσουν οι τόσο μακριές λαβές είναι λιγότερο πιθανή μια τέτοια αγορά.

Η σχεδίαση της λαβής θυμίζει Pils, είναι από σχεδιαστικής πλευράς κάτι χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, το ματ φινίρισμα είναι μια χαρά (Futur κι άγιος ο Θεός). Η θεώρηση ότι επειδή δεν υπάρχουν πολλά χρήματα πρέπει να κάνουμε ένα ακόμη μέτριο σχεδιαστικά προιόν με κεφαλή και λαβή που έχουν αταίριαστο φινίρισμα - κι άμα θέλετε πάρτε το - είναι για εμένα προσωπικά άστοχη κίνηση προς τον καταναλωτή.

Δηλαδή μας κάνουν και χάρη από πάνω? Δεν κοιτάνε πρώτα την έλλειψη φαντασίας σε αυτά τα προιόντα που βγάζουν τώρα τελευταία (43C/44C)? Δεν κοιτάνε κατόπιν και την ποιότητα φινιρίσματος η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στα κλασικά μοντέλα τους (34C/G, 33C, κλπ.)? Ας το βγάλουν κι ας μην πούν τίποτε στο φινάλε. Να δουν πώς θα πάει η υπόθεση, και βλέπουμε. Η Muehle δεν είπε τίποτε και σε κάποια φάση έβγαλε και το ροζ R41. Το ίδιο και με τα εξάγωνα ή χρυσά τύπου EJ DE 87, κλπ.

Τι να πω... Δηλαδή σε λίγο θα δούμε Futur με επιχρωμιωμένη κεφαλή και ματ λαβή? Πόσο καλόγουστο θα τους φαινόταν αν εγώ έβγαζα κάτι τέτοιο στην αγορά?
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ωράια η παρουσίαση Στέφο!
Είναι απλό. To παραδοσιακό ξύρισμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, και σε συνδυασμό με το ότι οι εταιρείες παραγωγής μηχανών είναι πλέον ελάχιστες, ότι και να βγάλει MERKUR θα πουλήσει την άλλη μέρα μερικές εκατοντάδες μηχανές. Το παραπάνω είναι πιο γνωστό ως ''αρπαχτή''
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29386 times
Been thanked: 29538 times

Καλά, για την παρουσίαση δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω, απλά Στέφος-εγγύηση! :megagrin

Όσον αφορά την μηχανή θα συμφωνήσω και εγώ ότι δεν μου αρέσει ο συνδυασμός επιχρωμιωμένης κεφαλής με ματ λαβή. Δεν έχει να κάνει τόσο με την συγκεκριμένη μηχανή, γενικώς δεν μου πολυαρέσουν τέτοιες πατέντες. Θεωρώ ότι με την παρουσίαση αυτού του προϊόντος χάνει πόντους η Merkur και έχω την αίσθηση ότι τα αποτελέσματα από τις πωλήσεις αυτού δεν θα είναι ικανοποιητικά. Φυσικά η αγορά του χώρου μεγαλώνει αρκετά όσο περνάει ο καιρός, οπότε μένει να δούμε τα αποτελέσματα.

Όσον αφορά το R41 το ροζ που ανέφερε ο Κωνσταντίνος, θεωρώ ότι εμφανισιακά τουλάχιστον, είναι πολύ όμορφο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Merkur.
Άβαταρ μέλους
Value
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 11 times
Been thanked: 117 times

Δεν ξέρω, κάτι δεν κολλάει στον συνδυασμό. Ούτε εμένα μου αρέσει. Υποψιάζομαι μάλιστα, πως επειδή είναι traveller set, θα έχει και σχετικά τσιμπημένη τιμή σε σχέση με μια αντίστοιχη μηχανή της. Δεν το βλέπω να πιάνει. Άτιμο marketing...
Βαλάντης
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

H κεφαλη δεν με συγκινει
Η λαβη μου θυμιζει πτυσομενο τηλεσκοπιο ασε δε που ισως να γλυστραει
Δεν βλεπω σε τι να ξεχωριζει για να την παρω.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

+1
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24762 times
Been thanked: 7864 times

Συμφωνώ, σαφώς ομορφότερες οι παληές της travel...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Δε μου αρέσει :beah .
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Χαιρομαι που συμφωνειτε μαζι μου! :megagrin
Εικόνα