γεια σας και παλη
εχετε ακουσει για αυτην την μηχανη
πιος την εχει
ειναι καλη?
http://www.shaving-shack.com/feather-as ... steel.html" onclick="window.open(this.href);return false;
feather AS-D1
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Θεωρείται πολύ καλή μηχανή, είναι ανοξείδωτη αλλά παίζει καλά κυρίως με τις ομόσταβλες λεπίδες. Κάποια μέλη που την έχουν θα μας πουν περισσότερα.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Το έχω εγώ, αλλά λόγω του ότι μου το έστειλαν Ελλάδα πριν 3 μήνες και είμαι στην Ασία, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
Οι γενικές εντυπώσεις (διεθνώς) είναι ότι φαίνεται να είναι καθαρά μη επιθετικό DE razor, δουλεύει με διαφορά στο βέλτιστο όταν έχει τις λεπίδες της ίδιας εταιρίας, είναι αθόρυβο (αλλά κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά), θέλει λίγο διαφορετική γωνία στο πρόσωπο (ίδια με αυτήν του vintage Gillette Tech), είναι σχετικά βαρύ και πολύ στιβαρό έχοντας συν τοις άλλοις πολύ ωραία σχεδίαση.
Πολλοί το πιάνουν στα χέρια τους και δεν είναι υπομονετικοί, περιμένουν απόδοση ίδια με αυτήν ενός Μερκούρ ή Έντγουιν Τζάγκερ, το Feather αυτό κάνει δουλειά (και μάλιστα πολύ καλή) αλλά την κάνει αθόρυβα και σε λίγο μεγαλύτερη γωνία. Αν κανείς δεν πετύχει τις παραμέτρους σωστά, νομίζει πως το razor αυτό είναι 'αναιμικό', κάτι το οποίο είναι λάθος. Πολλοί (πάρα πολλοί) το πούλησαν μετά από 2-3 ξυρίσματα.
Αν είσαι πολύ προσεκτικός και για οποιοδήποτε λόγο δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα εύκολα, πρέπει (πριν το αγοράσεις) είτε να το δοκιμάσεις, είτε να είσαι σίγουρος για τις παραμέτρους που ανέφερα πιό πάνω. Π.χ. αν γενικά έχεις ευαισθησία στις λεπίδες της ιδίας εταιρίας, τότε φερ'ειπείν θέλει προσοχή. Επίσης, αν έχεις δοκιμάσει vintage Gillette Tech παλαιότερα και είχες θέμα με τη σχεδίαση της κεφαλής (π.χ. η γωνία που χρησιμοποιούσες σου έδινε ερεθισμό μετά το ξύρισμα), τότε πάλι θέλει προσοχή.
Είναι ένα razor το οποίο θα βρεις πιό εύκολα ελάχιστα μεταχειρισμένο από ένα φόρουμ (έτσι πήρα εγώ το δικό μου) και μπορείς φυσικά οποιαδήποτε στιγμή να το βρεις και καινούργιο. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με vintage Gillettes (Aristo Gold, Aristo Jr., No. 70, No. 15, κλπ.) το οποίο σημαίνει πως αν δεν έχεις ψάξει ή διαβεί καθόλου τον vintage δρόμο ως τώρα, καλό είναι να συνυπολογίσεις και αυτό πριν κάνεις ίσως αυτή την αγορά.
Οι γενικές εντυπώσεις (διεθνώς) είναι ότι φαίνεται να είναι καθαρά μη επιθετικό DE razor, δουλεύει με διαφορά στο βέλτιστο όταν έχει τις λεπίδες της ίδιας εταιρίας, είναι αθόρυβο (αλλά κάνει πολύ ουσιαστική δουλειά), θέλει λίγο διαφορετική γωνία στο πρόσωπο (ίδια με αυτήν του vintage Gillette Tech), είναι σχετικά βαρύ και πολύ στιβαρό έχοντας συν τοις άλλοις πολύ ωραία σχεδίαση.
Πολλοί το πιάνουν στα χέρια τους και δεν είναι υπομονετικοί, περιμένουν απόδοση ίδια με αυτήν ενός Μερκούρ ή Έντγουιν Τζάγκερ, το Feather αυτό κάνει δουλειά (και μάλιστα πολύ καλή) αλλά την κάνει αθόρυβα και σε λίγο μεγαλύτερη γωνία. Αν κανείς δεν πετύχει τις παραμέτρους σωστά, νομίζει πως το razor αυτό είναι 'αναιμικό', κάτι το οποίο είναι λάθος. Πολλοί (πάρα πολλοί) το πούλησαν μετά από 2-3 ξυρίσματα.
Αν είσαι πολύ προσεκτικός και για οποιοδήποτε λόγο δεν θες να δώσεις τόσα χρήματα εύκολα, πρέπει (πριν το αγοράσεις) είτε να το δοκιμάσεις, είτε να είσαι σίγουρος για τις παραμέτρους που ανέφερα πιό πάνω. Π.χ. αν γενικά έχεις ευαισθησία στις λεπίδες της ιδίας εταιρίας, τότε φερ'ειπείν θέλει προσοχή. Επίσης, αν έχεις δοκιμάσει vintage Gillette Tech παλαιότερα και είχες θέμα με τη σχεδίαση της κεφαλής (π.χ. η γωνία που χρησιμοποιούσες σου έδινε ερεθισμό μετά το ξύρισμα), τότε πάλι θέλει προσοχή.
Είναι ένα razor το οποίο θα βρεις πιό εύκολα ελάχιστα μεταχειρισμένο από ένα φόρουμ (έτσι πήρα εγώ το δικό μου) και μπορείς φυσικά οποιαδήποτε στιγμή να το βρεις και καινούργιο. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με vintage Gillettes (Aristo Gold, Aristo Jr., No. 70, No. 15, κλπ.) το οποίο σημαίνει πως αν δεν έχεις ψάξει ή διαβεί καθόλου τον vintage δρόμο ως τώρα, καλό είναι να συνυπολογίσεις και αυτό πριν κάνεις ίσως αυτή την αγορά.
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29388 times
- Been thanked: 29545 times
Δες και αυτό το σχετικό βιντεάκι, μπορεί να σε βοηθήσει στην γνώμη σου.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- Νήπιο
- 13
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
γεια σου wolfy
ωραιο το βιντεο
αλλα αν ξυριστο εγω κοντρα στον λαιμο μου
γινομαι χαλια ερεθιζεται πολη η επιδερμιδα μου
τι να φταιει?
παντος πρεπη να ειναι καλο απο οτι φαινεται
θελη ομος προσοχη
ωραιο το βιντεο
αλλα αν ξυριστο εγω κοντρα στον λαιμο μου
τι να φταιει?
παντος πρεπη να ειναι καλο απο οτι φαινεται
θελη ομος προσοχη
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
εγώ με τη gillette sensor ούτε λίγο πλάγια δεν τολμούσα να ξυριστώ στο λαιμό αφού γέμιζα κοκκινίλες και σπυράκια, αλλά τα de safety δεν έχουν καμία σχέση... Με κάτι παλιές gillette που έχω και με τη φαλτσέτα, τα παίρνω κόντρα- πλάγια- διαγώνια και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!! Καμία σχέση :dance5
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Αρκετοι παραγοντες,ενας απο αυτους το δερμα σουdraminos έγραψε: αλλα αν ξυριστο εγω κοντρα στον λαιμο μου
τι να φταιει?
Δεν ειναι απαραιτητη η Κοντρα,στο λεω γιατι οταν ξεκινησα μικρος τοτε που δεν υπηρχαν γνωσεις μας ειχαν εμφυτευσει την ιδεα πως πρεπει σωνει και καλα να πεσει και Κοντρα στο ξυρισμα
Εαν θες παρτα απο κατω απο τον λαιμο με κλιση ποτε Α->Δ και ποτε Δ->Α αναλογα πως βγαινουν οι τριχες σου.
Οσον αφορα το συγκεκριμενο DE επειδη ειναι πολυ ακριβο και δεν ειναι εποχες για τετοια πειραματα ξεκινα με ποιο απλα-φθηνα μοντελα αλλων εταιριων και αν σου αρεσει το σχεδιο και η αποδοση προχωρα
Εμενα οσα εχω δοκιμασει δεν με εντυπωσιασαν και τα εχω για το σαββατιανο ξυρισμα που ειναι το πιο απλο.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24764 times
- Been thanked: 7864 times
Την έχω εδω και πολύ καιρό, την πλήρωσα υπέρ το δέον (εκείνη την εποχή την είχε μόνο ένα e-shop στην Ευρώπη) αλλά δεν το μετανοιώνω. Θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική μηχανή από όλες τις απόψεις, κατασκευή, ομορφιά, συμπεριφορά. Οντως δεν θα την έλεγες επιθετική, χωρίς όμως να είναι και ψόφια. Εν ολίγοις όταν θέλω να πάω στα σίγουρα χρησιμοποιώ αυτή την μηχανή. Θα την ξανααγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη!
ΥΓ. Είναι αλήθεια πως αποδίδει τα μέγιστα με τις ομόσταυλες λεπίδες, όμως είναι πολύ καλή και σε άλλους συνδυασμούς με καλά προιόντα πχ. Astra Keramik ή Platinum.
ΥΓ. Είναι αλήθεια πως αποδίδει τα μέγιστα με τις ομόσταυλες λεπίδες, όμως είναι πολύ καλή και σε άλλους συνδυασμούς με καλά προιόντα πχ. Astra Keramik ή Platinum.
Γιάννης