Droyt's glycerine soap

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Σημερα πηρα την αποφαση και το ανοιξα... Εδω και βδομαδες απλα αννοιγα την ακρη του και το σνιφαριζα, και η περιεργια μου μεγαλωνε για το εαν ο αφρος συνεχιζει να εχει το ιδιο διακριτικο αρωμα. Ενα ομορφο λεμονοαρωμα, διακριτικο, οχι τοσο εντονο οπως π.χ. του Αrko, και συγκριτικα το κανει να φαινεται χημικο, το αρωμα απο το τουρκικο σαπουνι (το οποιο δεν παυει να ειναι απο τα αγαπημενα μου!). Και στο μυαλο μου περασε αστραπιαια μια σκεψη: ΑΝΟΙΞΗ! Οι δυσκολιες ομως αρχιζουν νωρις. Που να βαλει καποιος το σαπουνι. Οπως σε πολλα πραγματα που οι Βρετανοι ειναι αναποδοι, σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο, ετσι και εδω, το σαπουνι ειναι τετραγωνο, ενα απο τα ελαχιστα (βασικα δεν ξερω αλλο) εμπορικα πλατια διαδεδομενο σαπουνι ξυρισματος, βαζοντας μας σε περιπετειες για να βρουμε το καταλληλο αποθηκευτικο μεσο! Εδω με το νουμερο 7! Δεν εχω φουρνο μικροκυμματων, δεν συνιστω αλλωστε το λιωσιμο σαουνιου σε φουρνο μικροκυματων, για πολλους και διαφορους λογους.

Θυμομουν οτι ο Slur το Col. Conk οταν το ειχε πρωτοπαρει, το ειχε εξαφανισει σε μια βδομαδα (θυμαμαι καλα?). Θυμομουν οτι εβαζε πολυ ζεστο νερο. Ξερω οτι τα σαπουνια γλυκερινης δεν εχουν καλες σχεσεις με το πολυ ζεστο νερο, αντιθετα με τα triple milled. Οποτε περιοριστηκα σε.. χλιαρο. Το γμτ της υποθεσης ειναι οτι το σαπουνι ειναι στο υψος οσο και το μεταλλικο κουτι που το εβαλα, με αποτελεσμα να μην καλυπτεται καλα απο το νερο!..

Τελικα οκ.. Χρησιμοποιησα το Μ46 εχοντας στην εφεδρια και το silvertip για να το χρησιμοποιησω με την I Coloniali mango, σε περιπτωση που ο ασθενης μου με αφηνε στη μεση... Το σαπουνι αυτο σηκωνει νερο... Πολυ νερο!... Πρωτη προσπαθεια σημερα, ο αφρος που παραγει δεν ειναι στα στανταρ μου που εχω συνηθησει, ειναι υποδεεστερος σε οτι αφορα την πυκνοτητα και ιδιαιτερα την αντοχη.. Ισως να οφειλεται στον τροπο παρασκευης (θερμοκρασια και ποσοτητα νερου - κατι το οποιο θα αλλαζει στις λεπτομεριες απο φορα σε φορα, ενω θα δοκιμαστουν και αλλα πινελα). Ο αφρος οταν ειναι ετοιμος, αρωματικα διατηρει ενα λεμονατο αρωμα, αλλα πολυ διακριτικο, και οπως ελεγα πιο πανω, μυριζει απαλα ανοιξη! Παρ' ολα ταυτα, αφηνει ενα καλο φιλμ, η λεπιδα δεν ειχε κανενα προβλημα (σε σχεση με τον βιασμο που υπεστη το προσωπο μου απο το nR41, η κεφαλη του Μ42 ειναι πουπουλο - που ειναι εξ ορισμου δλδ πουπουλο), και μετα το περασμα το δερμα ηταν ελαφρα στιλπνο. Ο αφρος στο 1,5 λεπτο περιπου αρχιζε να δειχει σημαδια αποσυνθεσης.. Δοκιμασα λιγο νερο παραπανω και φουπ, ξαναστρωνε.. Συνολικα εκανα περιπου 3 λεπτα προετοιμασια, οσο κανω και με τα triple milled. Νομιζω οτι ηταν λιγος ο χρονος που διεθεσα. Κατα τη διαρκεια του ξυρισματος παντως, και αφου ηδη ειχα συμπληρωσει νερο, ο αφρος εδειξε να σταθεροποιειται καπως καλυτερα.

Σε γενικες γραμμες θα ελεγα οτι ειναι ενας καλος μεσος ορος. Βεβαια σε σχεση με αλλα σαπουνια γλυκρινης δεν μπορω να το συγκρινω γιατι δεν εχω δοκιμασει, αλλα για τα λεφτα του (καπου στο ταληρο τα 125γρ) ειναι μια χαρα. Δεν θα χασετε και τιποτε το ιδιαιτερο αν δεν το παρετε. Σιγουρα ανηκει στα σαπουνια που πρεπει να μυρισει καποιος πριν το παρει, ακριβως λογω λεμονιου!..

Περισσοτερες εντυπωσεις, του χρονου μαλλον! :megagrin
Ερωτησεις θα απαντηθουν ομως φετος.. χεχε

Φιλικα
Στεφος
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”