Thomas Turner & Co

Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ένα ακόμη ξυράφι που κέρδισα σε δημοπρασία για 40 ευρώ.Λέγεται Thomas Turner & Co και συγκαταλέγεται στο κατάλογο των καλών ξυραφιών.Όμορφο ,απλό ξυράφι με πολύ καλοσυντηρημένη λεπίδα.Είναι 6/8 hollow ground.
Στη περιγραφή ο πωλητής έγραφε "Suffolk Works, Sheffield ca. 1834-1921 Turner Thomas & Co. Merchants, & table & spring knife, razor, saw, file, edgetool, steel, &c. manufacturers, Suffolk Works, 1 Suffolk road Sheffield England." τώρα να είναι είναι μεταξύ αυτής της χρονολογίας και στο sheffield δε ξέρω ακριβώς τι εννοεί.Αν καταλαβαίνει κανείς κάτι παραπάνω ας μου πει.Πάντως αν είναι τότε κατασκευασμένο το ξυράφι είναι σε άριστη κατάσταση.
Αν ψάξεις πραγματικά βρίσκεις πολύ καλά ξυράφια σε χαμηλή τιμή, αρκεί να ψάχνεις!

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

To ξυράφι δεν είναι shave ready και θα το στείλω στο μέλος Slur για να το ακονίσει."Μετα χαράς" μου είπε θα το ακονίσει και το πιστεύω αυτό , πράγμα που με ικανοποιεί πάνω απ΄όλα!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Φαίνεται πολύ καλό.
Δεν βλέπω την ώρα να παίξω μαζί του :dance

Είναι αλήθεια ότι ψάχνοντας βρίσκεις πολύ καλά ξυράφια σε πολύ καλές τιμές.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Χαίρομαι που συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, αυτό είναι και το νόημα του forum. Ηλία φαίνεται καλή αγορά!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Εννοείται ότι αυτό είναι το νόημα ενός forum!

Επίσης να αναφέρω κατα τη γνώμη μου πάντα όσον αφορά τα Dovo , δε θα έδινα παραπάνω λεφτά απο ότι αξίζει ένα Silver Steel Prima (το δικό μου) μέχρι και ένα Bishmarck.Δε θέλω να επηρεάσω κανέναν ούτε το παίζω έμπειρος, απλά αυτή είναι η γνώμη μου.Δε θα θελα να λείπει απο τη συλλογή μου το Dovo μου αλλά δε θα έδινα περισσότερα λεφτά απο τα παραπάνω ξυράφια που ανέφερα!Πιστεύω υπάρχουν καλύτερα ξυράφια στην ίδια τιμή των ακριβών μοντέλων της Dovo!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Εν μέρη έχεις δίκιο. Απο την άλλη η Dovo είναι σταθερή αξία, δηλαδή ένα ξυράφι Dovo μπορεί να μήν είναι το καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλό.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Εγώ πάλι έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν αξίζει να αγοράσει κανένας αυτά τα πανάκριβα custom made όπως ένα Maestro Livi ας πούμε.
Δεν λέω ότι δεν είναι καλά ξυράφια, ούτε έχω καμία προσωπική εμπειρία (δυστυχώς :cry ), αλλά είναι τόσο καλά ώστε να κοστίζουν 2000 ευρώ για παράδειγμα ;
Δύσκολο μου φαίνεται.

Αν και μερικές βραδυές βλέπω στον ύπνο μου κάποια Tim Zowada ...
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Πόσο έχουνε αυτά τα Tim Zowada :megagrin ?
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

Όσο και τα Livi :cry

http://www.classicshaving.com/zowadagallery.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Δε γράφει τιμές όμως σε αυτό το site για τα ξυράφια αυτά.

"Ρεμάλια" που έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντάρας ,σήμερα ηρθε η δεύτερη έκπληξη που σας έλεγα.. :xp1
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15

boltsis έγραψε:Δε γράφει τιμές όμως σε αυτό το site για τα ξυράφια αυτά.
Σε κανένα custom made δεν αναγράφουν τιμές. Είναι σαν τα κοσμηματοπωλεία που δεν γράφουν τιμές κάποια.

Για τα συγκεκριμένα έχω επικοινωνήσει με email στο παρελθόν για κάποια που μου άρεσαν και οι τιμές είναι εκεί που σου είπα. Περίπου 1000 - 2000 ευρώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κατάλογος ξυραφιών”