-= Κάτι μου βρομάει =-
- qsplan
- Λύκειο

- 4
- Has thanked: 10718 times
- Been thanked: 8125 times
Εμείς κατεβαζαμε το σινγκλ μαλτ δίχως αύριο, ο συντάκτης του γρίφου έγινε τύφλα και δεν βγάζει νόημα ο γρίφος
Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
- Algebar
- Εξειδίκευση

- 5
- Has thanked: 18981 times
- Been thanked: 21313 times
Δοκίμασα και τα Truth, Betrayal, Woman αλλά χωρίς επιτυχία.
Νομίζω πάντως ότι πρέπει να ψάξουμε όλα τα σαπούνια μήπως κρύβουν κάποιο διαφορετικό στοιχείο.
Χθες το βράδυ εν τω μεταξύ είδα ένα περίεργο όνειρο...
"Ένα κουτάκι με σαπούνι, το κουτί και το καπάκι ήταν ολόλευκα και πάνω στο καπάκι χαραγμένο ένα δισκοπότηρο.
Το καπάκι άνοιξε και βγήκε από μέσα μια "λευκή νεράιδα"...
Η νεράιδα πέταξε και κάθισε πάνω σε μια λευκή ασπίδα με 3 διαγώνιες κόκκινες γραμμές.
Άρχισε να κλαίει, χωρίς δάκρυα."
Μπορεί άραγε να μας βοηθήσει με τον περίεργο γρίφο ???
Νομίζω πάντως ότι πρέπει να ψάξουμε όλα τα σαπούνια μήπως κρύβουν κάποιο διαφορετικό στοιχείο.
Χθες το βράδυ εν τω μεταξύ είδα ένα περίεργο όνειρο...
"Ένα κουτάκι με σαπούνι, το κουτί και το καπάκι ήταν ολόλευκα και πάνω στο καπάκι χαραγμένο ένα δισκοπότηρο.
Το καπάκι άνοιξε και βγήκε από μέσα μια "λευκή νεράιδα"...
Η νεράιδα πέταξε και κάθισε πάνω σε μια λευκή ασπίδα με 3 διαγώνιες κόκκινες γραμμές.
Άρχισε να κλαίει, χωρίς δάκρυα."
Μπορεί άραγε να μας βοηθήσει με τον περίεργο γρίφο ???
Γιάννης
- andreas
- Διαχειριστής

- 17
- Has thanked: 12295 times
- Been thanked: 12734 times
- Επικοινωνία:
Όλοι όσοι είχαν φέρει τα σαπούνια μαζί τους διαπίστωσαν με απογοήτευση πως ήταν ίδια. Όλα αναγράφανε τα ίδια συστατικά.
Αλλά για κάποιο λόγο όταν άκουσαν "woman" και "λευκή νεράιδα" σαν να τους έκανε κάτι κλικ και άρχισαν να κοιτιούνται μεταξύ τους προσπαθώντας να σκεφτούν κάποιο όνομα...
Αλλά για κάποιο λόγο όταν άκουσαν "woman" και "λευκή νεράιδα" σαν να τους έκανε κάτι κλικ και άρχισαν να κοιτιούνται μεταξύ τους προσπαθώντας να σκεφτούν κάποιο όνομα...
► Εμφάνιση spoiler
-Γιε μου που πας;
-Μάνα θα πάω στα καράβια.
-Μάνα θα πάω στα καράβια.
- stratri1
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 1318 times
- Been thanked: 923 times
Ένας ένας και θα πάρετε όλοι. Ένας εξαφανίστηκε, o άλλος έστειλε σαπούνια, οι άλλοι πίνανε και καπνίζανε και τώρα πρέπει να βρούμε τον κωδικό και να βρούμε και έναν ονειροκρίτη για το παλικάρι που είδε νεράιδες και ασπίδες. Ρε τι είσαστε εσείς; Και απ' ότι κατάλαβα, ο πιο μπερδεμένος από όλους είναι ο Λάνσελοτ, που μας κουβάλησε εδώ πέρα, για να κάτσει να τα πίνει βραδυάτικα.
Δεν παραγγέλνεις κανένα καφέ sir Lancelot, μπας και ξυπνήσουμε; Και κοίτα και τα κουτάκια που έχεις γεμίσει το μαγαζί σου.Υπάρχει πουθενά καμιά νεράιδα επάνω σε ασπίδα; Τι είναι τούτο;
Δεν παραγγέλνεις κανένα καφέ sir Lancelot, μπας και ξυπνήσουμε; Και κοίτα και τα κουτάκια που έχεις γεμίσει το μαγαζί σου.Υπάρχει πουθενά καμιά νεράιδα επάνω σε ασπίδα; Τι είναι τούτο;
- qsplan
- Λύκειο

- 4
- Has thanked: 10718 times
- Been thanked: 8125 times
Ένας φρέσκοαλεσμένος καφές πάντα βοηθάει, αλλά πάνω που λες αυτο ειναι αλλος ένας γρίφος ξεπροβάλλει... οι αρχαίοι είχαν την Λερναία Ύδρα, εμείς την Guinevere...
Κύριοι... Πάμε βόλτα...
Κύριοι... Πάμε βόλτα...
Heck, Bay Rum was invented to refresh sailors who were pirating ‘round the Caribbean; if that’s not a group that knows how to beat the heat, I’m not sure who is.
- mgm
- Γυμνάσιο

- 3
- Has thanked: 7731 times
- Been thanked: 4975 times
Σαν την κυρά της λίμνης ακούγεται αυτή. Να δοκιμάσουμε Viviane ή Nimue? Αυτή έδωσε το Excalibur στον Αρθούρο.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Γιώργος
- Algebar
- Εξειδίκευση

- 5
Μπράβο Lancelot, πως μας ξέφυγε το Guinevere !!!!
Και τώρα νέος γρίφος μπροστά μας
"Σε περίμενα.
Θυμάμαι παιδί ακόμα με τους γονείς μου, ένα ταξίδι σε αυτό το μαγευτιKό νησί.
Αυτό το νησί που με έκανε αργότερα αυτό που είμαι τώρα.
Με το που τον Είδα λάτρεψα την δουλειά του. Τις λίγες μέρες που μείναμε έμαθα ότι μπορούσα από αυτόν.
Ο αρχιμάστορας ξυπνούσε πρώτα απ' όλους, εκτός από εμένα βέβαια, που τον περίμενα στην πόρτα ανυπόμονα. ΠΡώτα να μαζέψουμε τα υλικά και μετά να τα ετοιμάσουμε. Με το ραδιόφωνο να παίζει τα ΙταλιάνιΚα και με μεγάλη προσοχή φτιάχναμε σάπων, δεν ήταν να παίζεις με αυτά.
Κάθε χρόνο που πηγαίναμε αντί να μειώνεται η αγάπη μου για αυτήν την τέχνη, αντίθετα θέριεΥε περισσότερο.
Αφού θέλεις τόσο πολύ να μάθεις για αυτήν, τόσο όσο το ήθελα κι εγώ...
Σε πΡοκΑλώ να βρεις αυτό το μέρος και να έρθεις.
Ίσως με βρεις εκεί, ποιος ξέρει. Πρόσεχε όμως η ιστορία του θα σε πάει πολύ πίσω! Από το 1850 κι όμως αντέχει ακόμα!"
Νομίζω ότι ψάχνουμε νησί λογικά στην Ιταλία ή κάπου με Ιταλικό πληθυσμό αφού έπαιζε τα Ιταλιάνικα και με ιστορία (σαπωνοποιίας ?) από το 1850.
Σκέφτηκα τα μεγάλα νησιά Σικελία, Σαρδηνία αλλά και κάποια πιο μικρά όπως Μουράνο, Ισολα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάποια σύνδεση.
Καμιά καλή ιδέα ???
Και τώρα νέος γρίφος μπροστά μας
"Σε περίμενα.
Θυμάμαι παιδί ακόμα με τους γονείς μου, ένα ταξίδι σε αυτό το μαγευτιKό νησί.
Αυτό το νησί που με έκανε αργότερα αυτό που είμαι τώρα.
Με το που τον Είδα λάτρεψα την δουλειά του. Τις λίγες μέρες που μείναμε έμαθα ότι μπορούσα από αυτόν.
Ο αρχιμάστορας ξυπνούσε πρώτα απ' όλους, εκτός από εμένα βέβαια, που τον περίμενα στην πόρτα ανυπόμονα. ΠΡώτα να μαζέψουμε τα υλικά και μετά να τα ετοιμάσουμε. Με το ραδιόφωνο να παίζει τα ΙταλιάνιΚα και με μεγάλη προσοχή φτιάχναμε σάπων, δεν ήταν να παίζεις με αυτά.
Κάθε χρόνο που πηγαίναμε αντί να μειώνεται η αγάπη μου για αυτήν την τέχνη, αντίθετα θέριεΥε περισσότερο.
Αφού θέλεις τόσο πολύ να μάθεις για αυτήν, τόσο όσο το ήθελα κι εγώ...
Σε πΡοκΑλώ να βρεις αυτό το μέρος και να έρθεις.
Ίσως με βρεις εκεί, ποιος ξέρει. Πρόσεχε όμως η ιστορία του θα σε πάει πολύ πίσω! Από το 1850 κι όμως αντέχει ακόμα!"
Νομίζω ότι ψάχνουμε νησί λογικά στην Ιταλία ή κάπου με Ιταλικό πληθυσμό αφού έπαιζε τα Ιταλιάνικα και με ιστορία (σαπωνοποιίας ?) από το 1850.
Σκέφτηκα τα μεγάλα νησιά Σικελία, Σαρδηνία αλλά και κάποια πιο μικρά όπως Μουράνο, Ισολα αλλά δεν μπόρεσα να κάνω κάποια σύνδεση.
Καμιά καλή ιδέα ???
Γιάννης
- mgm
- Γυμνάσιο

- 3
- Has thanked: 7731 times
- Been thanked: 4975 times
Κέρκυρα νομίζω, σαπωνοποία Πατούνη
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Γιώργος
- Algebar
- Εξειδίκευση

- 5
Πολύ καλή η σκέψη σου Χαράλαμπε, η μακραίωνη Ενετοκρατία και η ιστορία της σαπωνοποίας Πατούνη ταιριάζουν πολύ με το γρίφο.
Τι λέτε και οι υπόλοιποι, φύγαμε για Κέρκυρα ??
Τι λέτε και οι υπόλοιποι, φύγαμε για Κέρκυρα ??
Γιάννης
-
Gian_Arg
- Δημοτικό

- 2
- Has thanked: 5889 times
- Been thanked: 3346 times
Η Σαπωνοποιία Πατούνη στην Κέρκυρα, λειτουργεί ακατάπαυστα από το 1850! Δηλαδή το ταξίδι συνεχίζεται? Φύγαμε για Κέρκυρα λοιπόν!