Το ξύρισμα της ημέρας : Οκτώβριος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7470 times
Been thanked: 10232 times

- PS Smooth Operator Smoked Wood
- Williams sc
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Mach3 #16
-ΑSB Faena λεβαντα :clap:
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Μεταμεσονύχτιο ξανά !
Πριν λίγο :
✔ Dove men + care brushless sc ( κεφάλι )
✔ S.M PX by kikos7 (πρόσωπο )
✔ Omega 10810
✔ Merkur 34c HD
✔ Ladas super stainless (1)
✔ Denim Musk asl
Τα σαπούνια του Δημήτρη όσο τα δουλεύω τα γνωρίζω καλύτερα , και έκανα μαζί τους στο παρελθόν το λάθος να τα φορτώνω στα 30 sec (όπως θεωρώ ότι πρέπει για σαπούνια ) . Τελικά δίνουν αφρό καλό και με το μισό χρόνο φορτώματος , κρίμα γιατί έκανα σπατάλη σε τόσο καλά σαπούνια (είναι το τρίτο που χρησιμοποιώ μετά το Cuba και το Argos ) .
Τη Ladas την είχα από την προπερασμένη συνάντηση (συγνώμη δεν θυμάμαι ποιος φίλος μου την είχε δώσει αλλά τον ευχαριστώ ) . Τίποτε ιδιαίτερο . Χωρίς να είναι ιδιαίτερα κοφτερή, πράγμα που δεν μου αρέσει γιατί προτιμώ λεπίδες κοφτερές , αλλά είναι ήπια (για όποιον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ) . Δεν θυμάμαι ποιος είχε ρωτήσει τώρα τελευταία αν παίζει ρόλο το υλικό της λεπίδας . Νόμιζα ότι το είχα μόνο εγώ σαν απορία , και τελικά έχω διαπιστώσει πως ότι είναι super stainless μου κάνει απροβλημάτιστο ξύρισμα .
Καλό ξημέρωμα σε όλους!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
Dr.Takero
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 6919 times
Been thanked: 7555 times

Έκτακτο ξύρισμα το απόγευμα λόγω εξόδου η οποία τελικά δεν έγινε και πήγα γυμναστήριο (αυτή έχασε!).

Πρη Prorasso άσπρο
Σαπούνι Savon Mystere λεμόνι by Kikos7. Τα είπε όλα ο Άκης λίγο πιο πάνω. Θα προσθέσω ότι τα σαπούνια των δυο Δημήτρηδων (ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!) βγάζουν μια αίσθηση αγνότητας. Ωραία, ξεκούραστα αρώματα και ποιοτικός αφρός.
Πινέλο Simpson Duke 3
Merkur Progress (μπήκε στο παιχνίδι μετά από 4+ μήνες στον πάγκο) + Astra μπλε
ΟΣΜΑ aloum
Asl Old Spice Wolfthorn για να ταιριάξει στο σαπούνι
Asb Herbana αγγούρι για να μην έχω τσουξήματα από τον ιδρώτα του γυμναστηρίου

1. Αν ξυριστείς με Razorock Black Hawk μετά δεν πρέπει να ξυριστείς σε λιγότερο από 3 ημέρες. Αν το θέλεις βάλε κάργα πρη σέιβ και καλό σαπούνι αλλιώς τρέχα γύρευε.
2. To balsam της Herbana είναι ΠΟΙΟΤΙΚΑΡΑ! Δεν λαδώνει, δεν βρωμάει, ανακουφίζει και προστατεύει! Τι άλλο να κάνει;
Let the music play
Άβαταρ μέλους
panagiotis72
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 1309 times
Been thanked: 1801 times

Χθές βραδάκι:
- sf VICHY homme
- GILLETTE sensor 3 + BIC classic
- asb VICHY sensi baume Ca
- asl SCORPIO inferno..
....
καλημέρα και καλη συνέχεια
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Σήμερα το πρωί, με γένια δύο ημερών (παρά κάτι).

Προετοιμασία: Παπουτσάνης Aromatics Marine
Κρέμα: Top Ten Dynamic
Πινέλο: Omega 10005 (χοίρος)
Μηχανή: Lord L6
Ξυραφάκι: Supermax Blue Diamond Tit. Platinum (#2)
Mετά το ξύρισμα: Κορρές Καλέντουλα και Τζίνσενγκ

Από τα τέλη Αυγούστου είχα βγάλει την Top Ten απ' το ράφι, για να την έχω βασική κρέμα όταν τελείωσε η Lord Emofresh, αλλά επικράτησε η λατρεία μου για το στικάκι της Wilkinson Sword. Μια χαρά κρεμούλα είναι, έστω κι αν ο αφρός της δεν είναι τόσο συμπαγής όσο των καλών σαπουνιών, κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά. Η διακριτική δόση της μενθόλης που έχει, γίνεται αισθητή τώρα που έχουν πέσει οι θερμοκρασίες και σε ξυπνάει για τα καλά. Θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιώ τακτικά μπας και τελειώσει -την είχα αγοράσει πριν κλείσω μήνα στο ΠΞ, όταν ήμουν μες στον ενθουσιασμό της αναζήτησης και κοντεύει να κλείσει τριετία στο ράφι μου!

Το μπαλμ του Κορρέ, τέλος, εξαιρετικό κι αυτό για την εποχή. Θα του δώσω να καταλάβει.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31420 times
Been thanked: 32966 times

Εικόνα

Ωmega.80097
Vitos.Extrasuper.Coco ss
Fatip.grande
Wilkinson.sword
Myrsol.formula.C asl

"Φτηνιάρικο" setup, αλλά αποτελεσματικό. 8)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
costasf
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 226 times
Been thanked: 982 times

Εικόνα

Καλό ΣΚ
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
8
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times

Καλησπέρα σας

Το σημερινό πρωινό ξύρισμα επιβαλλόταν να είναι θεϊκό γιατί η θεά της ζωής μου (η κοράκλα μου) είχε γιορτή στο σχολείο και οτιδήποτε λιγότερο σε αίσθηση προσώπου από καλολουστραρισμένο μαόνι σήμαινε :
"πετάω όλο τον εξοπλισμό στο καλάθι και πάω γύρα και αγοράζω μια εικοσπεντάδα ούτε καν Bic ούτε καν Gillette αλλά αυτά από τη λαϊκή που τα πουλάνε σε καρτέλα και δεν ξαναμιλάω ποτέ για ΠΞ " :closed

Σάπων γλυκερίνης Παπουτσάνης
Tobs Jermyn Street Cream
Omega 10018 Χοίρος
Lord L6
Λεπίδα Personna Platinum (εκείνη η χτεσινή που μου έβγαλε την πίστη και λόγω ξεροκεφαλιάς ήθελα να δοκιμάσω σε πιο mild DE )

Η Jermyn St είναι η μόνη κρέμα που λαδεράρω σε μπολ (μη φανταστείτε τίποτα χλίδες ένα πλαστικό μεν βολικότατο όμως και ανάγλυφες λεπτές γραμμές έχει και καλό φαρδύ χείλος για να σκουπιζω τον αφρό και φαρδύτερο σε μια πλευρά για grip - γενικά ένα πλαστικό ποίημα του 0.5 ευρώ που χρησιμοποιούν για βαφή μαλλιών )

Το 10018 είναι μικρό πινέλο αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά ειδικά στα σαπούνια αλλά και στις κρέμες . Εδώ στην αρχή του σβουρίσματος - άλλη δεν έβγαλα με τον αφρό-γιαούρτι γιατί ξεκίνησα σπατουλάρισμα αλλά η αίσθηση της Tobs είναι γνωστή : απαλή μεταξένια υφή με ωραία κάλυψη .

Εικόνα

Ξεκινάει λοιπόν ο Γούλβεριν την ξούρα και αμέσως καταλαβαίνει πως η ρίψασπις χτεσινή Personna συνεχίζει την ίδια βιόλα :angry-banghead:
Ο ήχος που κάνει στο πρόσωπο μου στο πρώτο πέρασμα δεν είναι το απαλό χριτς χριτσ χριτς που έχω συνηθίσει αλλά ένας μουντός ήχος γυαλόχαρτου πάνω σε ξερό ξύλο . Η αίσθηση ήταν χειρότερη με τη Lord που είναι από τις πιο mild μηχανές από τη χτεσινή Piccolo ! :angry-jumpinganger:
Επιτόπου σταματάω το ξύρισμα ξεπλένω το πρόσωπο και φορτώνω στη Lord μια φρέσκια Astra SP . Ξαναματαδούλεμα ο αφρός στο μπολ και πρώτο πέρασμα . Μια χαρά είμαστε ... Δεύτερο πέρασμα xtg και τρίτο xtg και έκανα και άλλα τρία περάσματα xtg .Θα μπορούσα να ξυρίζομαι μέχρι να πάει η κόρη πανεπιστήμιο :music-headbanger: αλλά άρχισαν να μου βαράνε την πόρτα στο μπάνιο όλα τα θηλυκά του σπιτιού σε συγχορδία και σταμάτησα .

Αποτέλεσμα : Μαόνι λουστραρισμένο . Νορθουμπριανός Έβενος .

After Shave δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή έβαλα αργότερα ελάχιστο Nivea Balm Sensitive - ίσα μια σταλιά μη βγούμε έξω στεγνοί γιατί το πρωί πια την ψύχρα του την έχει .

Στη φωτό καμαρωτή και η ρίψασπις Personna (δεν ξέρει πως σε μικροσεκόντ θα τη φάει ο Τάρταρος :mrgreen: )

Εικόνα

Και τέλος για αρωματισμό σώματος ένας πολύ καλός συνδυασμός με την Tobs Jermyn Cream (ymmv) είναι ένα παλιό σχετικά άρωμα .Χρήση με φειδώ .

Εικόνα

Καληνύχτα σας και καλό ΣΚ
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Καλησπέρα,
στικάκι το λοιπόν σήμερα, σαν στικάκιιιιι

Futur @6
Supermax Blue Diamond (Platinum) #2
Semogue Mistura
LEA Stick
Korres Calendula-GInseng
Aqua Velva

Προσπαθησα να το τρίψω στο βρεγμένο πρόσωπο, δεν τα κατάφερα και πολύ καλά,
δεν μπορείς να το πιάσεις και από τη βάση, φεύγει/βγαίνει, πρέπει να πιάσεις το σαπούνι.
Μετά προσπάθησα να φορτώσω από το σαπούνι, και αφρισμό σε μπολάκι, τάκανα λίμπα που λένε...
Άρα: Το σαπούνι θέλει σε μπολάκι. Και τα στικάκια τρίψιμο (ΠΟΚ πάντα έτσι;).
Όσο για τα ταξίδια;; Κρεμούλα και συνθετικό.
Πάντως σαν σαπούνι, με μιά πρώτη χρήση, ναι είναι καλό, πλησιάζει το Λα Τόχα.

Δεν βάζω συχνά Blue Diamond στη Φιουσούρ, δέν τα πάει καλά αντίθετα με άλλες μηχανές όπως Ματαντόρ ή Πάρκερ 94.
Τα ίδια και προχθές και σήμερα. Δέν έδειχνε τόσο κοφτερή όσο με άλλες μηχανές και "δάγκανε" αρκετές φορές
Όπως λένε, ο Ηρακλής βασικά , μα και πολλοί άλλοι φίλοι, δεν κάνουν όλες οι λεπίδες για τη Futur, λίγες τα βγάζουν πέρα.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

...Προσπαθησα να το τρίψω στο βρεγμένο πρόσωπο, δεν τα κατάφερα και πολύ καλά,
...
Το είχες βρεγμένο;
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”