Καλησπέρα σας
Το σημερινό πρωινό ξύρισμα επιβαλλόταν να είναι θεϊκό γιατί η θεά της ζωής μου (η κοράκλα μου) είχε γιορτή στο σχολείο και οτιδήποτε λιγότερο σε αίσθηση προσώπου από καλολουστραρισμένο μαόνι σήμαινε :
"πετάω όλο τον εξοπλισμό στο καλάθι και πάω γύρα και αγοράζω μια εικοσπεντάδα ούτε καν Bic ούτε καν Gillette αλλά αυτά από τη λαϊκή που τα πουλάνε σε καρτέλα και δεν ξαναμιλάω ποτέ για ΠΞ "
Σάπων γλυκερίνης Παπουτσάνης
Tobs Jermyn Street Cream
Omega 10018 Χοίρος
Lord L6
Λεπίδα Personna Platinum (εκείνη η χτεσινή που μου έβγαλε την πίστη και λόγω ξεροκεφαλιάς ήθελα να δοκιμάσω σε πιο mild DE )
Η Jermyn St είναι η μόνη κρέμα που λαδεράρω σε μπολ (μη φανταστείτε τίποτα χλίδες ένα πλαστικό μεν βολικότατο όμως και ανάγλυφες λεπτές γραμμές έχει και καλό φαρδύ χείλος για να σκουπιζω τον αφρό και φαρδύτερο σε μια πλευρά για grip - γενικά ένα πλαστικό ποίημα του 0.5 ευρώ που χρησιμοποιούν για βαφή μαλλιών )
Το 10018 είναι μικρό πινέλο αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά ειδικά στα σαπούνια αλλά και στις κρέμες . Εδώ στην αρχή του σβουρίσματος - άλλη δεν έβγαλα με τον αφρό-γιαούρτι γιατί ξεκίνησα σπατουλάρισμα αλλά η αίσθηση της Tobs είναι γνωστή : απαλή μεταξένια υφή με ωραία κάλυψη .
Ξεκινάει λοιπόν ο Γούλβεριν την ξούρα και αμέσως καταλαβαίνει πως η ρίψασπις χτεσινή Personna συνεχίζει την ίδια βιόλα
Ο ήχος που κάνει στο πρόσωπο μου στο πρώτο πέρασμα δεν είναι το απαλό χριτς χριτσ χριτς που έχω συνηθίσει αλλά ένας μουντός ήχος γυαλόχαρτου πάνω σε ξερό ξύλο . Η αίσθηση ήταν χειρότερη με τη Lord που είναι από τις πιο mild μηχανές από τη χτεσινή Piccolo !
Επιτόπου σταματάω το ξύρισμα ξεπλένω το πρόσωπο και φορτώνω στη Lord μια φρέσκια Astra SP . Ξαναματαδούλεμα ο αφρός στο μπολ και πρώτο πέρασμα . Μια χαρά είμαστε ... Δεύτερο πέρασμα xtg και τρίτο xtg και έκανα και άλλα τρία περάσματα xtg .Θα μπορούσα να ξυρίζομαι μέχρι να πάει η κόρη πανεπιστήμιο

αλλά άρχισαν να μου βαράνε την πόρτα στο μπάνιο όλα τα θηλυκά του σπιτιού σε συγχορδία και σταμάτησα .
Αποτέλεσμα : Μαόνι λουστραρισμένο . Νορθουμπριανός Έβενος .
After Shave δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή έβαλα αργότερα ελάχιστο Nivea Balm Sensitive - ίσα μια σταλιά μη βγούμε έξω στεγνοί γιατί το πρωί πια την ψύχρα του την έχει .
Στη φωτό καμαρωτή και η ρίψασπις Personna (δεν ξέρει πως σε μικροσεκόντ θα τη φάει ο Τάρταρος

)
Και τέλος για αρωματισμό σώματος ένας πολύ καλός συνδυασμός με την Tobs Jermyn Cream (ymmv) είναι ένα παλιό σχετικά άρωμα .Χρήση με φειδώ .
Καληνύχτα σας και καλό ΣΚ
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...