Gillette New Type Short Comb 1930's
....Με γεια σου!Συγχαρητήρια για την αγορά καταπληκτική αισθητικά αν μη τι άλλο..Αλλά συγγνώμη λίγο βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ως ψιλοάσχετος;; : Αυτές τις μηχανές λογικά όσοι από εσάς "τυχεροί" τις έχετε ,τις έχετε μόνο για τη συλλογή σας γιατί αν είναι τόσο παλιές συνεχίζουν να παράγονται σε λίγα κομμάτια?? Πώς τις βρίσκετε;; και από που;;Μεταχειρισμένες;;Εννοείται ότι απλώς τις έχετε για συλλογή ...Δεν τις δοκιμάζετε και σε ξύρισμα.. :bigeek Γιατί αν είναι το τελευταίο(μεταχειρισμένες από δημοπρασίες, με νέα έστω ξυραφάκια) τότε συγγνώμη αλλά ούτε και με αποστείρωση κλιβάνου δεν θα την δοκίμαζα.. :bigsmilie .. Χωρίς πλάκα όμως...Χίλιες φορές πλαστικό Mach 3 Power...Stefanos έγραψε:Πως να ξεκινησει κανεις ενα θεμα για ενα απλο μηχανικο εργαλειο το οποιο εχει γινει οροσημο και σημειο αναφορας στον ανδρικο πληθυσμο τα τελευταια 80 χρονια! Για μια ξυριστικη μηχανη ο οποια ακομη και σημερα θεωρειται ως ο καλυτερος open comb σχεδιασμος και φυσικα δεν μιλαω απο αισθητικη αποψη! Για ενα σχεδιασμο ο οποιος ακομη και σημερα απλα αντιγραφεται (π.χ. iKon) διοτι ειναι αξεπεραστος!
Παρα το γεγονος οτι και η ιδια η Gillette σημερα φαινεται να θελει να αποκοπει απο το πραγματικα ενδοξο παρελθον της, ελεω χρηματος (να σημειωθει η εταιρεια δεν εχει ουτε καν ενα υποτυπωδες μουσειο σε καποιο σημειο του πλανητη).
Οπως και να εχει. Το New Type οταν βγηκε το 1930 εμελλε να γινει οροσημο και να παραχθει σε πολλες δεκαδες εκατομμυριων αντιτυπα. Τα περισσοτερα επιχρυσωθηκαν. Τα ελαχιστα που δεν επιχρυσωθηκαν θεωρουνται σπανια και συλλεκτικα (συντομα ενα στην κατοχη μου! :beah2 ) Υπηρξαν αρκετες λαβες, κυριως ομως αυτη που σας δειχνω στην φωτο..
Μερικες φωτο λοιπον:
Η φωτο αυτη βγηκε πριν μερικες μερες οταν το παρελαβα. Πλεον το κοκκινο βελουδο το εχω καθαρισει με μια οδοντοβουρτσα και ειναι καλυτερο, με εξαιρεση τους λεκεδες βεβαια. Να τονισω οτι η θηκη ειναι απο ενα Gold Tech και οχι η γνησια. Δεν πειραζει.
Το βαρος των επιμερους μελων θα φροντισω να το μετρησω και θα το αναφερω εδω τις επομενες μερες.
Εχω ξυριστει 2 φορες μεχρι στιγμης με αυτο το φανταστικο εργαλειο. Εχω κανει 2 απο τα πιο απιστευτα ξυρισματα της ζωης μου. Η κατανομη του βαρους και η θεση του κεντρου βαρους με βολευουν παρα πολυ στο ξυρισμα. Με την Astra SP (για μενα η πλεον καλυτερη λεπιδα) το ξυρισμα ειναι απιστευτο και σχεδον αν προσεξει κανεις στο πρωτο περασμα, ενα δευτερο απλα δεν ειναι απαραιτητο (οκ, ξυριζομαι κοντρα, σημαντικοτατος παραγοντας που δεν πρεπει να ξεχαστει)!
Προσωπικα δεν περιμενα μια τετοια αποδοση. Τελικα δεν χρειαζομαι το iKon...
Οταν ερθει το ασημιζον αυτο θα παει καποια στιγμη για συντηρηση και επιχρυσωση και μετα αεροστεγες κλεισιμο!
Η τιμη αυτου? 25,5€ με εξοδα αποστολης απο ΗΠΑ! Οποιος ψαχνει, βρισκει! :megagrin
Ερωτησεις?
@hero & Slur Καταρχάς η ερώτησή μου απευθύνονταν κυρίως στον χρήστη "Δορυφέρων" και "Στέφανο" ...Δεν μου απάντησες όμως...Slur έγραψε::hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1 :hystericalbs1
Κορυφαία απάντηση!
:lachtot :lachtot :lachtot :lachtot :lachtot :lachtot :lachtot :lachtot
...Σύμφωνοι -δεν παρεξηγούμαι εύκολα- διάβασα και τα πόστ περί απολύμανσης -αποστείρωσης-που αναφέρεστε ,λοιπόν όσον αφορά την απλή απολύμανση για καινούργια μηχανήματα οκ υπεραρκετά τα μέτρα ΑΛΛΑ -απλώς απορία και εδώ Για μεταχειρισμένα εργαλεία:τέτοια μέσα αποστείρωσης για μεταχειρισμένα προϊόντα μπορεί να έχει ο κάθε χομπίστας??Εντάξει εν μέρει σωστό και το παράδειγμα του οδοντιάτρου αλλά είπα εκεί είναι αναπόφευκτο να πας εδώ αν θες μπορείς να αποφύγεις την επικίνδυνη χρήση..hero έγραψε:Φιλε Σακη στο παρακατω link θα δεις το ποστ σχετικα με την απολυμανη- αποστειρωση .
Δεν ειναι θεμα χλευασμου απεναντι σου η απαντηση που εδωσα , ηταν ενα παραδειγμα γιατι το μεταλλο και
οσο υλικα αντεχουν 135 βαθμους κελσιου οτι μπορουν να αποστειρωθουν . Ενα βιομηχανικο προιον δεν μπορει να ειναι ουτε καν απολυμασμενοβοποτε καταλαβαινουμε οτι απο τα σταδια παραγωγης που εχει
περασει ποσους ριπους και μικροβια εχει .
Οποιος παρει μεταχειρισμενη DE την βραζει την περναει με οινοπνευμα και κανει οτι ειναι καλυτερο, αυτο
κατα την γνωμη μου πρεπει να γινει και σε καινουργια αγορασμενη .
http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... 8&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Με το ακόνισμα όντως δημιουργείται νέα επιφάνεια απλώς όλα αυτά αξίζουν τον κόπο??Θα μου πείτε "Αξίζουν αν σου αρέσει και έχεις το μεράκι αυτό" Δεκτή και μια τέτοια απάντηση καταλαβαίνω την "πόρωση" που δίνει ένα καλό hobby..Slur έγραψε:Στις μηχανές τα ξυραφάκια είναι ανταλλακτικά και καινούργια και ας είναι η μηχανή παλιά.
Φαντάσου ότι εγώ αγοράζω ξυράφια (straight razor) που δεν έχουν ανταλλακτικά ξυραφάκια και η κόψη είναι αυτή που θα με ξυρίσει όπως ξύρισε τους παλαιότερους κατόχους, χιλιάδες μάλιστα αν ήταν στα χέρια μπαρμπέρη όπως κάποια που έχω.
Και όμως κανένας κίνδυνος.
Εκτός από τον κλίβανο, με το πρώτο ακόνισμα με το που πέσει στα χέρια μου αφαιρείται και το μέταλλο στην κόψη και δημιουργείται καινούργια.
Τώρα όσον αφορά την απάντηση του hero δεν ήταν καθόλου ειρωνική, αλλά πολύ ουσιαστική, διότι με έναν πολύ έξυπνο τρόπο σου δείχνει ότι μετά από κλίβανο δεν μπορεί να τίθεται θέμα υγιεινής.
Για αυτό και μου φάνηκε πολύ ωραία και τη σχολίασα θετικά.
Λάβε υπόψη σου ότι το θέμα αυτό όλους μας είχε απασχολήσει λίγο η πολύ στην αρχή, δεν είναι μόνο δικιά σου απορία. Νομίζω ότι αν ξανασκεφτείς την απάντηση του hero με άλλη διάθεση θα πειστείς.