Κι εγώ είχα πάει μια Cerena Solingen στον Τσομπάρη για ακόνισμα, είχα dώσει 14 Ε (όταν site στο εξωτερικό αποστέλλουν shave ready τα ξυράφια τους με μόνο +6 Ε ! :dash ) και το μαχαίρι όχι μόνο με πονάει, με κατακαίει και με αφήνει αξύριστο αλλά μου το γύρισε και στην μπροστά άκρη λίγο σπασμένο.
εκ προσωπικής πείρας πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να το πας για ακόνισμα, να πληρώσεις ακόνισμα και να στο γυρίσουν πίσω και το ξυράφι όχι απλά να μην περνάει hht αλλά να μην πληρεί ούτε καν τις ελάχιστες προδιαγραφές ξυρίσματος.
δυστυχώς ως λυση βλέπω είτε να το στείλω σε κάποιον, είτε να καταφύγω στην πολυέξοδη και επισφαλή (μέχρι να μάθεις) λύση της αγοράς πετρών και εκμάθησης ακονίσματος.
πονάω όταν ξυρίζομαι
Αυτή την εμπειρία είχα κι εγώ από τον προαναφερόμενο καταστηματάρχη, κι έκτοτε 'ποτέ ξανά' για οτιδήποτε εκεί. Για μένα προσωπικά όποιος του πηγαίνει ξυράφι (straight) για ακόνισμα, πολύ κακώς κάνει.
-
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 81 times
'Οπως ήταν μάλιστα ήταν ο παππούς που μου είπε πως δεν χρειάζεται και είναι έτοιμο για ξύρισμα.harristheo έγραψε:Ο Τσομπάρης στο ακόνισε πριν στο δώσει?
η' στο 'έδωσε στο κουτί του έτσι όπως ήταν?
Το μόνο πρόβλημα εκτός από το μουστάκι είναι ότι τραβάει και όταν έχω γένια 4 ημερών,μπορεί να θέλει ακόνισμα περισότερο
- νικος
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 241 times
Τοτε το ξυραφι σου θελει ακονισμα απο το εργοστασιο δεν ειναι ποτε shave ready και φυσικα ουτε να το σκεφτης να το πας σε ελληνικο καταστημα για ακονισμα μονο εξω ή αν μπορει καποιο μελος απο δω να σε εξυπηρετηση
Ολα ειναι δρομος
-
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 81 times
Πριν κανα 2 μήνες έστειλα το DOVO best quality 6/8 για ακόνισμα στην Αγγλία (the invisible edge),και προσπάθησα να ξυριστώ αλλά με τραβάει,μήπως φταίει το padle?ή δεν το ακονίζω με αρκετή δύναμη?.
Απο προετοιμασία είμαι σωστός γιαί ξυρίζομαι μετά από μπάνιο και η σαπουνάδα καλη?
Τι λέτε να φταίει?
ΥΓ.το Padle το αγόρασα απο τσομπάρη και είναι filarmonica και απο τι 2 πλευρές έχει μόνο δέρμα.
Απο προετοιμασία είμαι σωστός γιαί ξυρίζομαι μετά από μπάνιο και η σαπουνάδα καλη?
Τι λέτε να φταίει?
ΥΓ.το Padle το αγόρασα απο τσομπάρη και είναι filarmonica και απο τι 2 πλευρές έχει μόνο δέρμα.
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Καθε ξυραφι για να ξυρισει καλα θελει σωστο στροπαρισμα, δερμα τεντωμενο και οχι παρα πολυ δυναμη. Αν εχεις χαλαρο το δερμα και βαζεις δυναμη στο ξυραφι υπαρχει η περιπτωση να χαλασεις την κοψη. Δες κανενα βιντεακι για το σωστο στροπαρισμα (νομιζω εχει βγαλει και ενα ο Geo) και ξαναπροσπαθησε.
Το Ιασονας με Ο
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Σωστά τα λέει ο Ιάσωνας, αλλά θα προσθέσω τον σημαντικότερο παράγοντα: Εμπειρία. Το ξύρισμα με ξυράφι θέλει πολύ χρόνο για εκμάθηση. Προσωπικά το παλεύω συστηματικά (2-3 ή και περισσότερο φορές την εβδομάδα) για ένα περίπου χρόνο και δεν μπορώ να θεωρήσω ότι το κατέχω 100%.
Κατά την άποψη μου τα 20-30 ξυρίσματα είναι το ελάχιστο για να αρχίσεις να έχεις καλό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον τώρα ξέρεις ότι το ξυράφι είναι shave ready και όλα εξαρτώνται από εσένα. Καλό είναι να μελετήσεις τα βίντεο των εμπειρότατων μελών του φόρουμ μας!
Για το στροπαρισμα, δες αυτό το βίντεο.
Μην απογοήτευσε!! Σιγά - σιγά θα δεις ότι κάθε ξύρισμα θα είναι καλύτερο και διασκεδαστικότερο!
Κατά την άποψη μου τα 20-30 ξυρίσματα είναι το ελάχιστο για να αρχίσεις να έχεις καλό αποτέλεσμα. Τουλάχιστον τώρα ξέρεις ότι το ξυράφι είναι shave ready και όλα εξαρτώνται από εσένα. Καλό είναι να μελετήσεις τα βίντεο των εμπειρότατων μελών του φόρουμ μας!
Για το στροπαρισμα, δες αυτό το βίντεο.
Μην απογοήτευσε!! Σιγά - σιγά θα δεις ότι κάθε ξύρισμα θα είναι καλύτερο και διασκεδαστικότερο!
Χάρης