Το ξύρισμα της ημέρας: Μάιος 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας.

Palmolive Classica
Liojuny Finest 24mm
Edwin Jagger DE89L
Treet Platinum (#3)
Nivea Cooling ASL + Arko Cool ASC

Εχω πάθει την πλάκα μου με το Treet Platinum. Εκεί που είχα αρχίσει να προβληματίζομαι για την αγριάδα που προκαλούν στην Jagger αρκετά ξυραφάκια που είχα σε εκτίμηση, όπως το Lord Super Chrome (σε συνδυασμό με το ευαίσθητο δέρμα μου), ήρθε αυτό για να βρω την υγειά μου. Το άφησα στη μηχανή για τουλάχιστον ένα ξύρισμα ακόμα, δείχνει ότι θα το βγάλει ανετότατα. Αλλά να στοκάρω; Οχι, δεν θα βιαστώ. Πρώτα να τελειώσει αυτό το πακετάκι.

Την κόκκινη Palmolive έχω βαλθεί να την τελειώσω από τις αρχές Απριλίου (πρόσφατα αποφάσισα το ιδιο και για την Αspis Ice Rain, με την οποία εναλλάσσονται) και ήδη την έχω ρίξει στο 1/3 περίπου, από κει που ήταν αρκετά πάνω από τη μέση. Βοηθάει και το γεγονός ότι είναι φοβερή κρέμα κι έτσι δεν βλέπω σαν αγγαρεία τη χρήση της έναντι των πιο μερακλίδικων σαπουνιών -εκ των οποίων μόνο ελάχιστα της ρίχνουν, από τα υπόλοιπα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Το άφτερ σέιβ της Nivea το βάζω με τις χούφτες για να φεύγει κι αυτό, ενώ για όσους αναρωτιούνται, η κρέμα Arko Cool είναι ακόμα το ίδιο σωληνάριο που πάλευα να τελειώσω πριν τρεις μήνες, όταν ακόμα έγραφα ανελιπώς στο Ξύρισμα της Ημέρας! Πρέπει να 'χει βγάλει πάνω από 100 ξυρίσματα και έχει λίγη ακόμα, ίσως και για τρεις ή τέσσερις χρήσεις.
NavalArchitect

Mongoose & Feather ProGuard
Dovo Best badger
C&E Nomad (vintage, early '00s)
Mennen Skin Bracer
Russian asb
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31244 times
Been thanked: 32745 times

Εικόνα

SOC.2band
HTGAM.Gondolier ss
Parker.97R
Ladas.super.stainless
Fine.American.blend asl

Πρώτη δοκιμή σήμερα με τον Γονδολιέρη.
Υπέροχο άρωμα, προστασία και γλίστρημα. Με τον αφρό δεν τα πήγα καλά, παραφόρτωσα το σχεδόν στεγνό πινέλο και γιά να το κάνω να δουλέψει μετά, πρόσθεσα πολύ νερό. Κάποια στιγμή το γλυκό έδεσε, αλλά ήταν ταλαιπωρία.
Πρέπει να μάθω τα χούγια του, αλλά το σαπούνι είναι διαμαντάκι. :)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Καλησπέρα στους φίλους !
Πριν λίγο :
✔ Proraso λευκό ss
✔ Omega S10081
✔ Merkur 34c HD
✔ Derby (1)
✔ Denim Black asl
Απόλαυση και χαλάρωση !
Τελικά στο Π.Ξ είτε ακριβό set up είτε φθηνό σου φτιάχνει τη διάθεση και εμένα προσωπικά με χαλαρώνει!
Ψυχοθεραπεία με σαπουνάδα σα να λέμε !
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Link.2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1411 times

foxtrot έγραψε: Πρέπει να μάθω τα χούγια του, αλλά το σαπούνι είναι διαμαντάκι. :)
Ένα από τα χούγια το λέει πίσω στην ετικέττα ο θείος: "Performs best at 95-140 οF"
Παναπεί 35-60 οC. Τουλάχιστον 40-45οC λέω εγώ.

Περαιτέρω απόψεις μου:

Καλό μούλιασμα (blooming το λέει ο Αμερικάνος).
Και δεύτερο blooming (το απόνερο από το πρώτο κάνει τέλειο wash και pre) σηκώνει: για να κρατήσεις την επιθυμητή θερμοκρασία...

Καλό το 2band που έβαλες και πολύ φημισμένο, θα το'βαζα και εγώ (ή mixed ή σκέτο boar ή κάνα βαρβάτο pure badger), αλλά ελαφρά μουλιασμένα για να έχουν πιότερο backbone & scratch ώστε να το σηκώσουν καλύτερα.

Παρότι πιάτο, το γύραναγα και ανάποδα για να φορτώσω ώστε να τρέχει το παν μέσα στο πινέλλο.

"I used more product and it worked" (...and more water)

Added in 10 minutes 7 seconds:
Roadrunner έγραψε:
Εχω πάθει την πλάκα μου με το Treet Platinum.
!!!Treet Platinum Rules!!!
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Muhle R89Twist
Bic Platinum (11)
DR HARRIS Mix Pure Badger & Boar 28mm
Pino Silvestre Shavemaster
Fetih by Norina Asl
Korres Calendula & Ginseng Afs Balm

Εικόνα

Καλοκαιρινό το άρωμα του σημερινού ξυρίσματος !!

:hellas1 :hellas2
Γιάννης
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Link.2 έγραψε:
foxtrot έγραψε: Πρέπει να μάθω τα χούγια του, αλλά το σαπούνι είναι διαμαντάκι. :)
Ένα από τα χούγια το λέει πίσω στην ετικέττα ο θείος: "Performs best at 95-140 οF"

Περαιτέρω απόψεις μου:

Και δεύτερο blooming (το απόνερο από το πρώτο κάνει τέλειο wash και pre) σηκώνει: για να κρατήσεις την επιθυμητή θερμοκρασία...

[..]

Παρότι πιάτο, το γύραναγα και ανάποδα για να φορτώσω ώστε να τρέχει το παν μέσα στο πινέλλο.

"I used more product and it worked" (...and more water) [..]
To ξεσκίζεις βέβαια έτσι το σαπουνάκι :whistle: , αυτό είναι το κακό, αλλά έτσι θα πάρεις το max που μπορεί να σου δώσει.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Link.2
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 1411 times

bill3377 έγραψε:Καλημέρα στην παρέα! Ιστορική μέρα για 'μένα η χθεσινή (ή μάλλον η σημερινή μιας και το ξύρισμα ήταν μεταμεσονύχτιο) καθώς ήταν το πρώτο ξύρισμα με straight razor!
Πολύ ωραία Βασίλη!
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι κοινές εμπειρίες όλων των πρωτάρηδων στο straight, και ο δρόμος προς τη δεξιοτεχνία είναι πάντα λίγο μακρύς! Θα παρατήρησες ότι το τράβηγμα και ο ερεθισμός είναι "ηπιότερος" από τo DE (όταν τα πράγματα πάνε στραβά...) και πολύ ηπιότερος από αυτό της σαβέττας. Επίσης κρατάει λιγότερο και φεύγει ευκολότερα με το balm.

Το ξυράφι σου έχει διπλά jimps (πάνω κάτω αυλακώσεις) και αυτό το θεωρώ μεγάλο παράγοντα σταθερότητας.
Εγώ πολλές φορές τρίβω τα λίγο βρεμένα δάχτυλα σε alum ή στύψη για να αισθάνομαι καλύτερο κράτημα και μαζί με τα διπλά jimps αυτό με βοηθάει πολύ.
Ακόμα, βλέπω και την εσωτερική κόκκινη επενδυση στη λαβή: αυτό δίνει καλύτερη ακαμψία και κράτημα αν και όταν το γυρίσεις 300ο και το μπλοκάρεις ανάποδα (με το μαλακό για να μη χαλαρώσει) για να το τσακώσεις ανάμεσα σε δείκτη και αντίχειρα και να δουλέψεις...

Added in 4 minutes 57 seconds:
Ηλίας έγραψε:
Link.2 έγραψε:

Περαιτέρω απόψεις μου:

[..]

"I used more product and it worked" (...and more water) [..]
To ξεσκίζεις βέβαια έτσι το σαπουνάκι :whistle: , αυτό είναι το κακό, αλλά έτσι θα πάρεις το max που μπορεί να σου δώσει.

Δεν πειράζει Ηλία: σκληρός ο σάπων, σκληρός και ο χειριστής...
Πώς αλλιώς θα δώσει παχύν και προστατευτικόν αφρόν;
Άβαταρ μέλους
Pedro
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 49 times
Been thanked: 81 times

bill3377 έγραψε:Καλημέρα στην παρέα! Ιστορική μέρα για 'μένα η χθεσινή (ή μάλλον η σημερινή μιας και το ξύρισμα ήταν μεταμεσονύχτιο) καθώς ήταν το πρώτο ξύρισμα με straight razor! Τα υλικά:

Pre shave: Proraso white
Σαπούνι: Tabac
Πινέλο : Omega 11574
Razor: Crown & Sword ERN 1166
Aftershave: Old Spice
Εικόνα
Ξεχωριστή εμπειρία η χθεσινή. Εκτός από το ζεστό μπάνιο, χρησιμοποίησα και Pre shave για να βοηθήσει περισσότερο το ξύρισμα. Ξεκίνημα με πέρασμα από το λουρί 50 φορές. Έπειτα έναρξη ξυρίσματος. Μου πήρε αρκετή ώρα καθώς πήγαινα αργά, με μικρές κινήσεις και τεντώνοντας το δέρμα πάντα λίγο πάνω από το ξυράφι. Το ένοιωθα να τραβάει πολύ καθώς έκοβε τα γένια 2 1/2 ημερών. Παρόλ' αυτά, τελείωσα το πρώτο πέρασμα με ένα ανεπαίσθητο και πολύ μικρό γδαρσιματάκι. Αποφάσισα να περάσω και δεύτερο χέρι ξανά με τη φορά της τρίχας. Εκεί το ξυράφι γλιστρούσε πολύ άνετα και έκοβε ότι είχα ξεχάσει στο προηγούμενο πέρασμα. Από τη χαρά μου και την άνεση που σιγά σιγά αποκτούσα και από ένα μικρό σκάλωμα της λεπίδας, να σου και μια μικρή χαρακιά. Ευτυχώς όχι βαθιά αλλά βγήκε το αιματάκι :D Τελείωσα και το δεύτερο πέρασμα και σταμάτησα. Αρκετά για πρώτη φορά. Κόντρα άλλη στιγμή.
Πολύ το χάρηκα αυτό το ξύρισμα. Μπορεί να με δυσκόλεψε, μπορεί να ένοιωθα να τραβάει, είχα και ένα κοψιματάκι, δεν πέτυχα το τέλειο ξύρισμα, αλλά σημασία έχει ότι δοκίμασα και με straight razor και σιγά σιγά θα το μάθω κι αυτό :P

Μεγιές Μεγιές Bill!!
Μπράβο!! Σου ευχομαι πάντα τετοια χαμόγελα μετα απο τετοια πραγματικα δύσκολα περασματα με straight razor.Καλή αρχη :clap: :clap: :clap:
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5632 times

Link.2 έγραψε: Δεν πειράζει Ηλία: σκληρός ο σάπων, σκληρός και ο χειριστής...
Πώς αλλιώς θα δώσει παχύν και προστατευτικόν αφρόν;
Το ξέρεις το ανέκδοτο με τον σκληρό που τον έλεγαν Βιτάμ ; ;)

Πέρα απο τη πλάκα τo ξέρω πως έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το ξεπετσιάζεις στη κυριολεξία. Εγώ μέσα σε 4 και κάτι μήνες είχα φάει ένα ταψί ΗΤGAM/Cavendish.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”