Η 'δική μας' Lambda Athena
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
- Has thanked: 2855 times
- Been thanked: 3209 times
Όντος η λαβή της δένει τέλεια με την κεφαλή. Θα την αφήσω ως έχει.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"
Νίκος
Νίκος
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3610 times
- Been thanked: 5337 times
- Επικοινωνία:
Προσωπικα απο οταν ειδα ενα σημαδακι στην rockwell 6s κατω απο το base plate περιμετρικα εκει που σφιγγει η λαβη, βαζω ροδελα (o-ring) σε ολες τις μηχανες τριων τεμαχιων (εκτος απο την blackbird που εχει υποδοχη για τη λαβη).
Σπύρος Δέλτα.
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
@Spyros Delta , Και η Lambda Athena κάπως έτσι είναι. Ποιο είναι το λεπτότερο ροδελάκι που θα μπορούσα να βρω εδώ. Τα χοντροκομένα που βρήκα φαντάζουν άσχημα. Αν είναι να της βάλω κάτι, θα ήθελα να είναι αρκετά λεπτό.
Νίκος
Νίκος
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3610 times
- Been thanked: 5337 times
- Επικοινωνία:
@zanxion Δεν ξερω εδω τι παιζει.
Τα ειχα παραγγειλει απο εδω στον Ali
Soft (ειναι καλυτερα)
M5x10x0.5 mm (εσ. διαμετρος x εξ. διαμετρος x παχος) x100pcs
Τα ειχα παραγγειλει απο εδω στον Ali
Soft (ειναι καλυτερα)
M5x10x0.5 mm (εσ. διαμετρος x εξ. διαμετρος x παχος) x100pcs
Σπύρος Δέλτα.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11390 times
- Been thanked: 15030 times
Ούτε η Tatara παίρνει ροδέλα. Κ 1mm πάχος μια χαρά είναι, ιδίως αν είναι διάφανη μαλακή.
Μπάμπης
- Dr.Takero
- Λύκειο
- 8
- Has thanked: 6907 times
- Been thanked: 7555 times
Χαιρετώ την κοινότητα!
Η ΛΑΜΔΑ αξίζει τα 200 γιούρο;
Η ΛΑΜΔΑ αξίζει τα 200 γιούρο;
Let the music play
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
@Dr.Takero Τ' αξίζει και με το παραπάνω. Όχι μόνο επειδή μηχανή και κουτί είναι κουκλιά και τα δυο, αλλά και γιατί είναι εξαιρετική στο ξύρισμα. Τώρα θέλω και την Ares.
Νίκος
Νίκος
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
- Has thanked: 3496 times
- Been thanked: 2529 times
@Dr.Takero , καλησπέρα και από εμένα. Όντας κάτοχος και των 2 "αδελφών" - Αθηνάς και Άρη (v2), για διάστημα ενός χρόνου μπορώ να πω πως αρχικά παρουσίαζα και εγώ όλα τα σημάδια ενθουσιασμού που παρουσιάζει τώρα ο αγαπητός @zanxion . Εάν με ρωτούσες τότε θα απαντούσα και εγώ απευθείας "ναι", αλλά τώρα έχοντας περισσότερη ψυχραιμία δε νομίζω πως μπορώ να πω πως συμφωνώ. Τα παρακάτω φυσικά είναι προσωπική άποψη.
Ναι, και οι δύο μηχανές οπτικά και σχεδιαστικά όπως και οι συσκευασίες τους είναι πανέμορφες. Αν και το σχέδιο της Αθηνάς το θεωρώ πιο κοντά στο USS Enterprise καταλαβαίνω τα περί αμφορέα κλπ και σύνδεση με αρχαία Ελλάδα. Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες περί γεωμετρίας καθώς δεν είμαι γνώστης.
Στη πράξη μπορώ να πω πως ξυριστικά ο Άρης υπερτερεί της Αθηνάς, με την δεύτερη να είναι αποτελεσματική, πιο ήπια αλλά όχι και τόσο που να μου επιτρέπει το "μαγικό" ξύρισμα της μιας ημέρας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως πρόβλημα εμφοτέρων για εμένα εντοπίζεται στις λαβές τους που είναι και αυτό ακριβώς που τους προσίδει την τόσο ωραία εμφάνιση - κάτι που νομίζω εχει επισημανθεί ήδη πιο πίσω στο νήμα. Η λαβή του Άρη γλιστράει απαράδεκτα πολύ στο χέρι μου (ειδικά αν πάει σαπούνι), ενώ της Αθηνάς είναι καλύτερη ως προς την ολισθηρότητα γενικά αλλά έχει σοβαρό θέμα στην εργονομία της, η οποία επηρεάζεται από το πάχος και το βάρος της.
Τέλος, η πατίνα και η μυρωδιά της που επέρχεται ανεξάρτητα από το πόσο βούρτσισμα με οδοντόκρεμα θα τους δώσεις είναι κάτι που δε με τρελαίνει ιδιαίτερα αλλά δε πρόκειται να τις δίνω και κάθε χρόνο για γυάλισμα.
Συμπερασματικά και για να συνοψίσω, αυτή τη στιγμή οι εν λόγω μηχανές έχουν μπει στην άκρη και όταν ανοίγει το ντουλάπι το χέρι μου πηγαίνει στις R41, Ikon Tek (με λαβή bulldog), και τώρα πρόσφατα ξανά στη Merkur 34c. Κοινώς σε πολύ πιο οικονομικές και κοινότυπες μηχανές που όμως αποδίδουν τα μέγιστα.
Ναι, και οι δύο μηχανές οπτικά και σχεδιαστικά όπως και οι συσκευασίες τους είναι πανέμορφες. Αν και το σχέδιο της Αθηνάς το θεωρώ πιο κοντά στο USS Enterprise καταλαβαίνω τα περί αμφορέα κλπ και σύνδεση με αρχαία Ελλάδα. Δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες περί γεωμετρίας καθώς δεν είμαι γνώστης.
Στη πράξη μπορώ να πω πως ξυριστικά ο Άρης υπερτερεί της Αθηνάς, με την δεύτερη να είναι αποτελεσματική, πιο ήπια αλλά όχι και τόσο που να μου επιτρέπει το "μαγικό" ξύρισμα της μιας ημέρας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως πρόβλημα εμφοτέρων για εμένα εντοπίζεται στις λαβές τους που είναι και αυτό ακριβώς που τους προσίδει την τόσο ωραία εμφάνιση - κάτι που νομίζω εχει επισημανθεί ήδη πιο πίσω στο νήμα. Η λαβή του Άρη γλιστράει απαράδεκτα πολύ στο χέρι μου (ειδικά αν πάει σαπούνι), ενώ της Αθηνάς είναι καλύτερη ως προς την ολισθηρότητα γενικά αλλά έχει σοβαρό θέμα στην εργονομία της, η οποία επηρεάζεται από το πάχος και το βάρος της.
Τέλος, η πατίνα και η μυρωδιά της που επέρχεται ανεξάρτητα από το πόσο βούρτσισμα με οδοντόκρεμα θα τους δώσεις είναι κάτι που δε με τρελαίνει ιδιαίτερα αλλά δε πρόκειται να τις δίνω και κάθε χρόνο για γυάλισμα.
Συμπερασματικά και για να συνοψίσω, αυτή τη στιγμή οι εν λόγω μηχανές έχουν μπει στην άκρη και όταν ανοίγει το ντουλάπι το χέρι μου πηγαίνει στις R41, Ikon Tek (με λαβή bulldog), και τώρα πρόσφατα ξανά στη Merkur 34c. Κοινώς σε πολύ πιο οικονομικές και κοινότυπες μηχανές που όμως αποδίδουν τα μέγιστα.
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---
- zanxion
- Δημοτικό
- 4
@noobshaver , Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με μια R41 ή με μια iKon Tek, αλλά μην την συγκρίνεις με την 34c που είναι από τις ηπιότερες. Αυτό μα την πατίνα θα ήθελα να το δω για να το πιστέψω. Ο γαμπρός μου την ξεπλένει με ζεστό νερό και την παρατά ανάμεσα στις υπόλοιπες του. Πέρα από τα χτυπήματα κατά τη χρήση δεν έχει ίχνος οξείδωσης. Την δική του είδα και κόλλησα. YMMV φυσικά. Εγώ για παράδειγμα με την R41 (την πρώτη) δεν μπορώ να τα πάρω κόντρα με τίποτα. Αν εσύ έχεις μάθει με τις R41 και iKon Tek είναι επόμενο να σου είναι ήπια η Athena.
Σημειωτέον πως ένα ξύρισμα το κάνεις και με ένα bic metal. Όταν μιλάμε για ακριβές ξυριστικές, άλλη είναι η ουσία.
--- Και μια ανανέωση ---
Προστέθηκε μετά από 1 ώρα 48 λεπτά 21 δευτερόλεπτα:
Κοίτα που όλα έρχονται μαζί.
Κατά τύχη, Lambda Razors. Πολλοί ισχυρίζονται πως στεγνώνοντάς την με ένα πανί δεν είχαν ποτέ πρόβλημα αλλά βλέπω και κανα-δυο που ισχυρίζονται πως και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα είχαν ελάχιστη πατίνα μετά από αρκετό χρόνο. Απ' ότι διαβάζω όλα τα μπρούτζινα έχουν θέμα αργά ή γρήγορα με οξείδωση με το πέρασμα του χρόνου.
Θα την προσέχω. Ομολογώ πως με ψάρωσε αυτό το περι ιδιαίτερου κράματος και νόμιζα πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τεσπα ο @noobshaver έχει δίκιο, στο πέρασμα του χρόνου πιθανόν να αναπτύξει πατίνα ανάλογα με το πόσο την προσέχεις.
Δεν με χαλά γιατί ούτως ή άλλως δεν θα είναι καθημερινής χρήσης. Αν αξίζει τα χρήματά του; Κρίνεις και μόνος σου. Υπάρχουν ξυράφια zamak κοντά στο 50άρικο. Κάνουν καλό ξύρισμα, αλλά δεν κρατούν αρκετά, π.χ. χαλά ο κορμός σπειρώματος της κεφαλής εύκολα (Rockwell 6c), χάνει το επίχρισμα (που δεν μπορείς να το ξαναγυαλίσεις), κ.α.
Σημειωτέον πως ένα ξύρισμα το κάνεις και με ένα bic metal. Όταν μιλάμε για ακριβές ξυριστικές, άλλη είναι η ουσία.
--- Και μια ανανέωση ---
Προστέθηκε μετά από 1 ώρα 48 λεπτά 21 δευτερόλεπτα:
Κοίτα που όλα έρχονται μαζί.
Κατά τύχη, Lambda Razors. Πολλοί ισχυρίζονται πως στεγνώνοντάς την με ένα πανί δεν είχαν ποτέ πρόβλημα αλλά βλέπω και κανα-δυο που ισχυρίζονται πως και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα είχαν ελάχιστη πατίνα μετά από αρκετό χρόνο. Απ' ότι διαβάζω όλα τα μπρούτζινα έχουν θέμα αργά ή γρήγορα με οξείδωση με το πέρασμα του χρόνου.
Θα την προσέχω. Ομολογώ πως με ψάρωσε αυτό το περι ιδιαίτερου κράματος και νόμιζα πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τεσπα ο @noobshaver έχει δίκιο, στο πέρασμα του χρόνου πιθανόν να αναπτύξει πατίνα ανάλογα με το πόσο την προσέχεις.
Δεν με χαλά γιατί ούτως ή άλλως δεν θα είναι καθημερινής χρήσης. Αν αξίζει τα χρήματά του; Κρίνεις και μόνος σου. Υπάρχουν ξυράφια zamak κοντά στο 50άρικο. Κάνουν καλό ξύρισμα, αλλά δεν κρατούν αρκετά, π.χ. χαλά ο κορμός σπειρώματος της κεφαλής εύκολα (Rockwell 6c), χάνει το επίχρισμα (που δεν μπορείς να το ξαναγυαλίσεις), κ.α.
Νίκος
Νίκος
- noobshaver
- Δημοτικό
- 1
- Has thanked: 3496 times
- Been thanked: 2529 times
Αγαπητέ φίλε @zanxion , επαναλαμβάνω την ευχή που σου έδωσα και σε άλλο νήμα: να χαρείς τη μηχανή σου και να σου δώσει πολλά καλά ξυρίσματα.
Εγώ έδωσα μια ολιστική (δική μου) απάντηση στην ερώτηση που έκανε ο άλλος φίλος.
Μιλώντας για ακριβές ξυριστικές και λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία σου για τον Άρη, θα μπορούσες να τσεκάρεις και τις νέες εκδόσεις που διαθέτει ο Θ. Δραγώνας (σε πιο υψηλές τιμές βέβαια).
Για μένα πάντως η επόμενη ακριβή ξυριστική μάλλον θα είναι μια blackbird η οποία χαίρει τόσης εκτίμησης και εδώ στο φόρουμ από αρκετούς εμπειρότερους από εμένα.
Υ.Γ.: αν κάποιος διαχειριστής κρίνει πως η τελευταία μου απάντηση ταιριάζει περισσότερο στη σούπα, με χαρά θα την μετακινήσω.
Εγώ έδωσα μια ολιστική (δική μου) απάντηση στην ερώτηση που έκανε ο άλλος φίλος.
Μιλώντας για ακριβές ξυριστικές και λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία σου για τον Άρη, θα μπορούσες να τσεκάρεις και τις νέες εκδόσεις που διαθέτει ο Θ. Δραγώνας (σε πιο υψηλές τιμές βέβαια).
Για μένα πάντως η επόμενη ακριβή ξυριστική μάλλον θα είναι μια blackbird η οποία χαίρει τόσης εκτίμησης και εδώ στο φόρουμ από αρκετούς εμπειρότερους από εμένα.
Υ.Γ.: αν κάποιος διαχειριστής κρίνει πως η τελευταία μου απάντηση ταιριάζει περισσότερο στη σούπα, με χαρά θα την μετακινήσω.
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.
--- Ηλίας ---
--- Ηλίας ---