Σελίδα 3 από 3

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2017, 22:15
από Blade Runner
δεν ισχύει αυτό

το ουίσκι σταματά να ωριμάζει από την στιγμή που εμφιαλώνεται

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2017, 22:35
από tolis.k
Μια χαρά ωριμάζουν. Μπορεί βέβαια να μην είναι σε βαρέλι, αλλά συνεχίζουν την πορεία τους στο χρόνο. Μιλάμε για μη ανοιγμένο μπουκάλι. Οποιοδήποτε plain whisky που έχει μείνει ανέπαφο για πάνω από 10 χρόνια δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο που πωλείται εκείνη τη στιγμή στα ράφια του Σ/Μ.

Δεν ξέρω αν είναι πιο ώριμο....αλλά σίγουρα είναι καλύτερο.
Ας πούμε ότι παλαιώνει...

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 10 Ιαν 2017, 22:55
από y.v
Βρε Τολη! Εχω ενα κονιακ που εκαναν δωρο στη γιαγια μου όταν αραβωνιαστηκε γύρω στο 1924 και ξεχαστηκε για χρονια σε ενα νουλάπι.
Λες να ειναι 92 ετων στη γευση;

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 10:03
από babis1974
Καλό οικονομικό και ¨ελαφρύ¨ για αρχάριους το Dewars

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 10:08
από macho
το ουισκι δεν ωριμαζει στο μπουκαλι απο την στιγμη που θα γινει η εμφιαλωση.εχω την εντυπωση οτι κανενα ποτο δεν ωριμαζει εκτος απο καποια κρασια(λογω σταφυλιου).μαλλον ξεθυμαινει και γιαυτο μπορει να φαινεται πιο γλυκοπιοτο.
dewars & ballantines
ballan.png

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 10:13
από babis1974
Το αλκοόλ που βρίσκετε σε μπουκάλι είναι έτοιμο προς κατανάλωση , μην το κρατάτε στην κάβα σας έχοντας την λανθασμένη άποψη ότι αυτό θα ωριμάσει αντίθετα με τον καιρό θα χαλάσει και θα το πετάξετε.
Αυτοί που αποθηκεύουν τα μπουκάλια έχουν γνώση και κατάλληλο εξοπλισμό.

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 14:37
από bill3377
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Από τη στιγμή που το ουίσκι βγει από το βαρέλι, σταματά και η παλαίωσή του. Αυτό τουλάχιστον έχω διαβάσει σε φόρουμ για ουίσκι. Είμαστε όμως λίγο off topic. Καλή αρχή Ανδρέα!

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 20:06
από dimitris
Επιμένω ότι ένα Speyside είναι καλύτερο για εισαγωγή στο single malt. Είναι τα πιο γλυκόπιοτα για μένα, πχ ένα Glenmorangie.
Peat monsters, sherry bombs, cask strength είναι για πιο προχωρημένους, πάντα για τη δική μου γνώμη.

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 20:15
από Moustardas
Από τα συμφραζόμενα και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, κατάλαβα οτι ο Ανδρέας δεν έχει ξαναπιεί γενικότερα ουίσκι.
Ας το επιβεβαιώσει ή όχι ο ίδιος.

Αν όντως δεν έχει κανένα μέτρο σύγκρισης, ας πιει κάποια από κλασσικά γνωστά και πολυδιαφημιζόμενα blended και μετέπειρα ας πορευθεί ανάλογα στον χώρο.

Re: Εισαγωγικό Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 11 Ιαν 2017, 20:38
από andreas
Έχω πιει whiskey αλλά αυτό ήταν όταν ήμουν ακόμα αμούστακο σε μπαράκια και λοιπές "σχολικές" εκδηλώσεις. (ναι τόσο παλιά), έκτοτε δεν έχω πιεί, γιατί οι παρέες που έκανα απλά δεν την είχαν αυτή την "συνήθεια".
Σαφώς ήταν μπόμπες τα ποτά και τότε δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στο τι πίνω αλλά στο τι βλέπω ;)
Έχω μία σχετική εμπειρία στα ποτά (κονιάκ, βόντκα και όχι βότκα) δεν λέω πως είναι το ίδιο βέβαια αλλά φαντάζομαι πως κάτι θα καταλάβω (ελπίζω).