BBS ή βαθύ ξύρισμα;

Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6297 times
Been thanked: 4412 times

Δεν κυνηγώ το BBS κι όταν συμβαίνει εκπλήσσομαι ευχάριστα. Ο σκοπός μου είναι κυρίως η υγεία του δέρματος και επί το πλείστον το Socially Accepted Shave. Βέβαια επειδή μ' αρέσει η αίσθηση λεπίδας τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι DFS. Ξυρίζομαι κάθε δεύτερη μέρα επείδη τότε έχουν βγει σε ικανοποιητικό βαθμό τα γένια. Το τελευταίο εξάμηνο κάνω συστηματικά pre shave είτε με το λάδι του Κώστα είτε με σαπούνια (κύβος ή γλυκερίνης παπουτσάνη ή brushless cream Apivita). Νιώθω ότι η καλύτερη προετοιμασία της τρίχας έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό το ξύρισμα τόσο σε βάθος όσο και σε λιγότερο ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Επίσης στο pre shave αποδίδω σε μεγάλο βαθμό και την μεγάλη διάρκεια που έχουν οι λεπίδες που δοκιμάζω.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31293 times
Been thanked: 32773 times

zanxion έγραψε: 25 Μαρ 2025, 07:51 .......................
Το ξύρισμα δεν το βλέπω ποτέ ψυχαναγκαστικό. Αν δεν νοιώθω καλά (αν κι ένα καλό ξύρισμα με φτιάχνει γενικότερα), ή αν δεν έχω χρόνο για ένα καλό ξύρισμα, απλά το αφήνω για την επόμενη μέρα.
Ακριβώς έτσι....Πολύ σωστά. :) Το ξύρισμα είναι απόλαυση και καθαριότητα.
Και για μένα το BBS είναι το μόνο ζητούμενο.
Φαίνεται λίγο έως πολύ απόλυτο, αλλά η λογική μου είναι: ή όλα ή τίποτα.

Μπορώ να πω, πως μετά από 10 χρόνια στο σπορ, πετυχαίνω πάντα (99%) BBS, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο hardware και software, ανάλογα με την περίπτωση.
Ολα είναι θέμα καλής τεχνικής, επιλογής των σωστών εργαλείων και φυσικά καλής διάθεσης.
Γιάννης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”