Βοήθεια για την επιλογή σωστού set up+

Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Παιδιά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας. :megagrin

Όσο αφορά την τα γένια μου και προς ποια πλευρά βγαίνουν το γνωρίζω δυστυχώς πολλά χρόνια(είναι το σημαντικότερο).

Τώρα όσον αφορά την κρέμα-σαπούνι δεν είναι βρε παιδιά κάτι σαν το ξυράφι που σε άλλους κάθεται καλά στο πρόσωπο και σε άλλους όχι,αυτό δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος για να το καταλάβεις.!!!

Όπως μου πρότειναν δυο λεπίδες για αρχή,έτσι περίμενα να προτείνετε κάποιο σαπούνι/κρέμα,από αυτά που διαθέτω στην λίστα μου ποιο πάνω,και το λέω αυτό γιατί ένα προϊών είναι καλύτερο από ένα άλλο,και δεν έχει σχέση με το μοναδικό πρόσωπο που έχει ο κάθε άνθρωπος,και επιμένω σε αυτήν την άποψη μου γιατί αυτός ήταν και ο λόγος να παρατήσω το ΠΞ.

Μου έκαναν δώρο πριν πολλά χρόνια ένα straight razor λέω και εγώ αφού στον μπαρμπέρη δεν έχω πρόβλημα πάμε γερά,μου έδειξαν και αρκετά πράγματα - τεχνικές - tips και άρχισα να ξυρίζομαι στην αρχή στα μάγουλα και ποιο μετά έμαθα και έκανα 1 πέρασμα WTG,έκανα πολύ ώρα με προσοχή και μηδαμινές αμυχές,μέχρι που μου λέει ένας να αλλάξω σαπούνι,εεε αυτό ήταν, δεν μπορώ να το ξεχάσω,λουτρό αίματος,για ένα προϊών παράτησα το ΠΞ.

Και όπως λέει και η σοφή παροιμία καλύτερα να ξέρεις παρά να έχεις... ;)

Νομίζω πως δεν ζητώ κάτι παράλογο,και ας το πάρουμε και αλλιώς,πείτε πως θέλετε να ξυριστείτε με μια πολύ επιθετική μηχανή αλλά για πρώτη σας φορά,τι θα κάνατε;και σας λέω εγώ να φίλε αυτές τις κρέμες-σαπούνια έχω διάλεξε...!!!

Μπορεί να τα βλέπω λάθος τα πράγματα,αλλά άνθρωποι είμαστε,και δεν θέλω να κάνω το ίδιο λάθος που είχα κάνει πριν από χρόνια.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες-συμβουλές που μου δίνετε. :thnx
Πάντα Φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Φιλε Αντωνη εαν δεν δοκιμασεις να βγαλεις τα δικα σου συμπερασματα για τα σαπουνια δεν μπορει καποιος να σου πει κατι διοτι ειμαστε διαφορετικοι μεταξυ μας. Για παραδειγμα εμενα δεν μου αρεσει και δεν μου κανει καθολου το Proraso sensitive. Τωρα αν μου ζητησεις τους λογους ισως δεν μπορω να τους περιγραψω αλλα δεν μου καθεται καθολου καλα. Οχι οτι δεν ξυριζομαι ωραια με αυτο απλα δεν το προτειμω.
Αν παρολοαυτα θελεις προταση ενα πολυ καλο δοκιμασμενο και αγαπημενο σχεδον απο ολους μας (δεν εχω ακουσει κατι αντιθετο) ειναι το LA toja απο αυτα που εχεις και φυσικα οι κρεμες TOBS Avocado και Cella.
Αλλα εκεινο που μετραει ειναι η προετοιμασια η τεχνικη η πομονη και ο χρονος.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Ακριβώς αυτό που περιέγραψε ο Νίκος, σε ένα μέλος η τάδε κρέμα ή το τάδε σαπούνι είναι το ιδανικό σε άλλο όχι, είναι τόσο υποκειμενικό που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη εύκολα. Εξαιρούνται τα κορυφαία προϊόντα που και πάλι μπορεί να μην σου αρέσουν γιατί γούστα είναι αυτά. Το παραδοσιακό ξύρισμα δεν είναι κάτι στατικό και μονότονο, το αντίθετο, όσο θα δοκιμάζεις τόσο θα αλλάζεις γνώμη - γούστα κάτι που σου άρεσε μετά από Χ χρόνο μετά θα λες καλά πως ξυριζόμουν με αυτό ;
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Όπως έγραψε και ο Νίκος παραπάνω, είχα γραψει κι εγώ πριν μερικά πόστς
Νώντας έγραψε:Αντώνη εγώ έχω να σου προτείνω κάποια για αρχή, προϊόντα εννοώ.
Ξεκίνησε με την κρέμα την Avocado, μετά αύριο μεθαύριο δοκίμασε την Τσέλα και την Σπάικ.
...
Ξεκίνα με ένα απο αυτά, θεωρούνται από πάρα πολλούς (και είναι) πολύ καλά . ;)
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Παραβιάζω την αρχική μου συμβουλή...

Αντώνη, επειδή επιμένεις για πιο συγκεκριμένη "συμβουλή", με ονοματα και προϊόντα, ιδού μια άκρως υποκειμενική πρόταση: Τι θα έκανα ΕΓΩ, αν διέθετα αυτό το στοκ.
Φυσικά, υπάρχει άφθονη εκ των υστέρων γνώση, και αμφιβάλλω αν θα τηρούσα αυτά που λέω παρακάτω, αν ήμουν νεοφώτιστος! Θα δοκίμαζα σαν τρελλός τα πάντα!

ΠΡΟΤΑΣΗ
Pre: Proraso
Soap/Cream: Cella, TOBS Avocado εναλλάξ ανά εβδομάδα
Blade: Persona, Astra εναλλάξ ανά εβδομάδα
Κρατάω σταθερά τα ζεύγη σαπουνιού-λεπίδας, τις πρώτες 4-5 εβδομάδες τουλάχιστον. Δηλαδή:
1η εβδομάδα: Cella + persona
2η εβδομάδα: Cella + Astra
3η εβδομάδα: Avocado + Persona
4η εβδομάδα: Avocado + Astra

Η ΛΟΓΙΚΗ
Ολα σταθερά και μία νέα μεταβλητή σε κάθε νέο σετ και για καμπόσα συνεχόμενα ξυρίσματα.
Μηχανή και πινέλο είναι πάντα ίδια. Και η Pre.
Κρατάω σκοπίμως λίγες (2 Χ 2) τις μεταβλητές των αναλώσιμων. Ετσι ώστε αν κάτι πάει στραβά, να μπορώ να εντοπίσω εύκολα το αίτιο στην νεοεισερχόμενη μεταβλητή.
Θα τελειοποιούσα τις τεχνικές μου και θα αποκτούσα άνεση με τα συγκεκριμένα υλικά, για τουλάχιστον ένα μήνα (ιδανικά δύο) και μετά θα άρχιζα να βάζω νέα υλικά, ένα κάθε φορά, είτε λεπίδα είτε σαπούνι.
Eκτός των άλλων, έτσι θα φτιάξεις και ένα-δυο ιδανικά σετ, που θα τα ξέρεις καλά, και λειτουργούν σαν σημείο αναφοράς (=control group, στην επιστήμη) για μελλοντικές δοκιμές/συγκρίσεις νέων υλικών.

Υ.Γ.
Οπως προείπα, το σχήμα αυτό δεν το έχω εφαρμόσει ποτέ τόσο σχολαστικά...
Για μεγάλα διαστήματα όμως κρατούσα ένα υλικό σταθερό, είτε γιατί δεν είχα άλλο (αφραγκία, αδιαφορία), είτε επειδή βαριόμουν ν' αλλάξω είτε επειδή είχα "κολλήσει" σε κάποιο υλικό...
Ετσι απέκτησα μια πείρα συγκρίσεων.
Εδω και χρόνια, που έχω υπερφορτωμένο στοκ, κάνω ό,τι να 'ναι, κάποτε με αιματηρά αποτελέσματα...!
Αλλά το λάθος ανώτερον της τέχνης!
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά όλους.. :thnx

Και εγώ ανάμεσα σε αυτά τα τέσσερα προϊόντα ήμουν αλλά δεν μπορούσα να διαλέξω,γιατί δεν ξέρω... :cry

Δηλαδή στην ουσία ζήταγα μια επιβεβαίωση στα τέσσερα αυτά προϊόντα για να είμαι σίγουρος.!!!

Αλλά το τελευταίο post του (NikosX) μάλλον Νίκος, με βοήθησε πάρα πολύ... <3

Γιατί δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ο συνδυασμός (Όλα σταθερά και μία νέα μεταβλητή σε κάθε νέο σετ και για καμπόσα συνεχόμενα ξυρίσματα).

ΥΓ:1 Νίκο σε ευχαριστώ πολύ γιατί αυτή η σκέψη σου με βοηθά στα μέγιστα...
ΥΓ:2 Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για το χρόνο και την υπομονή που δείξατε...
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Επικοινωνία:

Καλά ξυρίσματα, απολαυστικά, εν υγεία!
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...

Μετά από όλα αυτά που σας ζάλισα σε αυτό το post, θα προσπαθήσω να σας περιγράψω το πρώτο μου (βάπτισμα του πυρός) το πρώτο μου ξύρισμα με DE μηχανή.( Αλλά νουβέλα με τίτλο 08/09/14 )

Είχα μια αμφιβολία γιατί τα γένια μου ήταν μεγάλα,(12 μέρες) τουλάχιστον,είπα να τα τριμάρω,αλλά μετά λέω πάμε γερά και ότι θέλει ας γίνει.

Αυτό έγινε την Κυριακή ξημέρωμα δευτέρας 08/09/14 για να μην με ενοχλήσει κανένας και να συγκεντρωθώ,έκανα λοιπόν το μπανάκι μου,με ζεστό νερό,καθάρισα καλά το πρόσωπο μου με σαπούνι,και μετά ξεπλύθηκα αλλά άφησα το πρόσωπο μου υγρό.

Είχα βάλει το πινέλο να ξεδιψάσει,μαζί με το μπολ μου σε ζεστό νερό,ξαναέβρεξα το πρόσωπο πήρα τα πολλά νερά με τα χέρια μου,και έβαλα Pre: Proraso άσπρη με κυκλικές κινήσεις,και την άφησα 3 λεπτά να δουλέψει,ωστόσο εγώ χτύπαγα την κρεμούλα μου Cella,μέσα στο μπολ,και έκανα ένα εξαιρετικό αφρό,τον οποίο τον έκανα λίγο ποιο παχύ,ώστε όταν ξεπλυθώ από το 1ο πέρασμα να μην νερουλιάσει,πέρασα τον αφρό στο πρόσωπο και έκανα μασάζ για 1-2 λεπτά,μετά περίμενα ένα τρίλεπτο περίπου να δουλέψει ο αφρός.

Πήρα μια Persona καινούργια την φέλλωσα,και την έβαλα στην EJ 89 αφού πρώτα έπεσε το κεντράρισμα που έπρεπε,και ήμουν έτοιμος,για την μεγάλη στιγμή,έχοντας βρει από πριν την κατάλληλη λαβή της μηχανής,και πως να την κλειδώνω στο σημείο που ζυγίζει,με το μικρό δαχτυλάκι.

Ξεκίνησα βρίσκοντας την σωστή γωνία που στην ουσία ήρθε μόνη της,(WTG) στις πρώτες κινήσεις νόμιζα πως δεν έκοβε τίποτα αλλά άρχισα να ακούω τον ήχο από τις τρίχες που κόβονταν,και μετά είδα ότι πραγματικά όλα πήγαιναν τέλεια,έτσι τελείωσε το πρώτο πέρασμα χωρίς άγχος και με επιτυχία. :megagrin

Ξέπλυνα το πρόσωπο μου καλά για να φύγουν τα όποια κατάλοιπα,έβγαλα τα πολλά νερά με τα χέρια μου,και έβαλα 2η φορά αφρό που ήταν άψογος όση ώρα με περίμενε,έτσι τέλειωσα και το 2ο πέρασμα (WTG) με απόλυτη ασφάλεια και με επιτυχία.

Ξέπλυνα καλά το πρόσωπο μου,και άρχισα να κοιτάζω στον καθρέπτη,με πολλή προσοχή,αφού είδα ότι όλα ήταν καλά ένα χαμόγελο έσκασε από το πρόσωπο μου, :) μετά ψηλάφισα όλο το πρόσωπο και είδα-αισθάνθηκα ότι ήμουν αξύριστος,σαν να χάιδευα ένα γυαλόχαρτο,κοίταξα τον αφρό τον χτύπησα και λίγο και αυτό ήταν,λέω θα κάνω άλλο ένα πέρασμα.

Έβαλα αφρό και όσο είχε το μπολ και είπα να κάνω ένα πέρασμα (XTG) από το αυτί προς την μύτη,έτσι και έπραξα,τελείωσα κανονικά,χωρίς να έχω τραβήγματα ούτε αισθάνθηκα κάτι,ξεπλύθηκα καλά και πάω να κοιτάξω στον καθρέπτη και έμεινα να κοιτάζω πολλή ώρα,το θέαμα που είδα με σοκάρισε πραγματικά,τόσο που ούτε καν σκέφτηκα να βγάλω μια φώτο,ένας ερεθισμός σε όλο του το μεγαλείο,οι περιοχές που είχαν ερεθιστεί ήταν αυτές που ερεθίζονταν πάντα,μουστάκι και γύρω από αυτό,και στον λαιμό δεξιά και αριστερά,όπως παλιά,στα ίδια σημεία,έπιασα το alum block και αφού πρώτα το έβρεξα με κρύο νερό άρχισα να το τρίβω μαλακά πάνω στο πρόσωπο,αμάν τι ήταν αυτό αν δεν είχε κόσμο το σπίτι θα ούρλιαζα από το τσούξιμο.

Αφού άφησα λίγο το δέρμα να ηρεμήσει έβαλα lotion speik,που δεν κατάλαβα τίποτα σαν να έβαλα νερό,πέρασαν 5 λεπτά και μπήκε και το balsam,κοίταξα με μια φευγαλέα ματιά στον καθρέπτη και βγήκα έξω στην αυλή να με φυσήξει ο αέρας,και να σκεφτώ τι δεν πήγε καλά,αν έκανα εγώ κάποιο λάθος,αλλά δεν έβγαζα άκρη με τίποτα.

Εν κατακλείδι και από ότι είδα την επόμενη μέρα, δεν υπήρχε ούτε κόψιμο, ούτε γρατζουνιά,ούτε τίποτα,που να δείχνει ότι έφταιγε η λάθος γωνία της μηχανής,ούτε η παραμικρή αμυχή που να μου βάζει υποψίες για οτιδήποτε.

ΥΓ:1 Το WTG κάτω από το σαγόνι είναι αρκετά χάλια,οι φορά των τριχών είναι σαν λωρίδες,όπου η κάθε μια έχει άλλη φορά.
ΥΓ:2 Το πρόσωπο μου τώρα που γράφω είναι σχεδόν καθαρό,εκτός από 2 σημεία 1 στον λαιμό δεξιά,και 1 στο στόμα δίπλα από τα χείλη,τι να κάνω να ξυριστώ αύριο;και αν ναι πόσα περάσματα και με ποια φορά;
ΥΓ:3 Μάλλον φταίει το δέρμα μου που είναι σε κατάσταση εμβρυακή.
Αν κατάλαβε κάποιος τι δεν πήγε καλά;ας μου πει,κάθε πρόταση-παρατήρηση-διόρθωση δεκτή....

Πάντα φιλικά Αντώνης
Αντώνης

NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Επικοινωνία:

Διάγνωση δερματολογική μέσω Ιντερνετ ΔΕΝ γίνεται.
Αλλά και αυτοψία να έκανα, δερματολόγος δεν είμαι...

Εκ πείρας ωστόσο, θα παρατηρούσα:

1. Με γένια 12 ημερών η επιδερμίδα είναι "κοιμισμένη", αντιδρά διαφορετικά από ό,τι σε καθημερινό ξύρισμα.
2. Γένια 12 ημερών τα τριμάρεις!
3. Τρία περάσματα είναι ταλαιπωρια, όπως και να το κάνουμε. Ειδικά η κόντρα στο τρίτο πέρασμα προφανώς προκάλεσε τον ερεθισμό.
4. Η στυπτηρία είναι για τις αιμορραγίες, ΟΧΙ για ερεθισμό-razor burn.
5. Σε περίπτωση ισχυρού ερεθισμού-razor burn, θα ακολουθούσα την εξής θεραπεία:
(α) παγωμένο νερό για συστολή των επιφανειακών μικροαγγείων
(β) Witch hazel ή άλλη ανακουφιστική λοσιόν χωρίς αλκοόλ
(γ) ένα δοκιμασμένο βάλσαμο

Σχολια για το σετ και, κυρίως, για τη ρουτίνα σου:
• Δεν τριμάρισες τη γενειάδα...
• Καλώς έβαλες pre-shave
• Οριακά μεγαλυτερη προστασία μπορεί να πρόσφερε η κρέμα Avocado, αλλά οριακά.
• Σε αναίμακτο πρόσωπο, αλλά φουλ ερεθισμένο και με razor burn, έβαλες στυπτηρία! Αυτονόητο ότι έγινες Τζόκερ...
• Η Speick AS lotion γενικά είναι επιθετική, περιέχει οινόπνευμα.
• Δεν λες ποιο βάλσαμο χρησιμοποίησες.
Άβαταρ μέλους
christostz03
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 6352 times
Been thanked: 9776 times

Aντώνη, καταρχάς, μην απογοητεύεσαι. Εξάλλου, αν κατάλαβα σωστά, δεν πήγε και τόσο άσχημα πια (κάποια κοψιματάκια και ερεθισμούς όλοι - λίγο ως πολύ - τα είχαμε στο πρώτο μας ξύρισμα.
Θέλει υπομονή και επιμονή.
Μήν ξεχνάς ότι και λόγω της ευαισθήσιας του δέρματός σου σίγουρα χρειάζεσαι υπομονή και όχι βιασύνη στην εξαγωγή συμπερασμάτων.
Δεν είναι ανάγκη από το πρώτο σου κιόλας ξύρισμα να προσπαθείς να "αναλύσεις" τι πήγε ή δεν πήγε καλά.
Δώσε του το χρόνο του.
Άσε τα γένια σου να μεγαλώσουν λίγο (νομίζω οι 12 μέρες που αναφέρεις είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα) και κάνε δύο τρία ξυρισματάκια ακόμα και τότε θα δείς ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουν όλα να ξεδιαλύνουν.

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη. Δώσε του χρόνο ...
Wet Shaving Rules !!!

"Φορτώστε" σαν να μην υπάρχει αύριο ... Λεφτά για καινούρια κρέμα ή σαπούνι ΠΑΝΤΑ υπάρχουν ...

-- Χρήστος --
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”