Η αλήθεια είναι ότι και εμένα μου αρέσουν τα είδη γραφείου, στυλό, πένες, μπιμπελό κλπ. Εγώ χρησιμοποιώ στυλό, roller και πένα της Parker. Αυτό το κάνω για 2 λόγους κυρίως:
1) Είναι μια αξιόπιστη μάρκα με πολύ καλά προϊόντα, βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά και όλα αυτά σε αρκετά χαμηλές τιμές.
2) Έχω το κακό συνήθειο να χάνω τα φτηνά πλαστικά στυλό και το έλυσα με την χρήση των Parker που τα προσέχω πολύ παραπάνω. Είμαι τόσο απρόσεχτος με τα πλαστικά στυλό (τύπου bic) που είμαι ικανός να σου ζητήσω στυλό, να γράψω κάτι και σε ένα λεπτό που θα ξαναχρειαστώ να σου ζητήσω πάλι, ενώ εσύ να νομίζεις ότι στον έφαγα! :megagrin
Είδη Γραφείου
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29396 times
- Been thanked: 29551 times
- Aris
- Λύκειο
- 15
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 49 times
Πολυ εξυπνο θεμα ομολογω μπραβο,
Προσωπικα τα bic τα θεωρω μια σταθερη αξια. Λιγο ως πολυ τα εχω σε σταθερο rotation στο γραφειο. Γραφουν σε ολες τις επιφανειες, πανω απο μπλανκο, εχουν σταθερη ροη χωρις να παπαριαζουν, κοινως ειναι τα 4χ4 του γραφειου. Ειναι αξιοσεβαστα και διαχρονικα.
Μια αλλη μαρκα που χρησιμοποιω ειναι τα PILOT και περισσοτερο τα ΗΙ-TECHPOINT V7. Δεν ειναι τοσο σκυλια οπως τα Bic αλλα μου αρεσει πολυ η γραφη του υγρου μελανιου. Κοινως αν ειναι να γραψω εξω απο φακελο η πανω απο μπλανκο πιανω ενα bic :bigsmilie
Τελος προτιμω τα στυλο με μετρια εως χοντρη γραφη και οχι τοσο αυτα με την λεπτη
Προσωπικα τα bic τα θεωρω μια σταθερη αξια. Λιγο ως πολυ τα εχω σε σταθερο rotation στο γραφειο. Γραφουν σε ολες τις επιφανειες, πανω απο μπλανκο, εχουν σταθερη ροη χωρις να παπαριαζουν, κοινως ειναι τα 4χ4 του γραφειου. Ειναι αξιοσεβαστα και διαχρονικα.
Μια αλλη μαρκα που χρησιμοποιω ειναι τα PILOT και περισσοτερο τα ΗΙ-TECHPOINT V7. Δεν ειναι τοσο σκυλια οπως τα Bic αλλα μου αρεσει πολυ η γραφη του υγρου μελανιου. Κοινως αν ειναι να γραψω εξω απο φακελο η πανω απο μπλανκο πιανω ενα bic :bigsmilie
Τελος προτιμω τα στυλο με μετρια εως χοντρη γραφη και οχι τοσο αυτα με την λεπτη
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Τα Bic και εμενα με αρεσουν ειδικα οταν με πιανει η νοσταλγια.. Το απλο το Bic εδω ειναι σχετικα δυσευρετο, αλλα υπαρχει. Τα Parker ειναι αυτα που θεωρω ως τα απολυτα εργαλεια γραφης στην κατηγορια budget. Γενικα μου αρεσουν στυλο με καποιο ογκο και βαρος (σε λονικα πλαισια παντως). Οποτε τα bic τα χρησιμοποιω σπανιως. Οπως και στον Αρη και σε μενα αρεσει να γραφω με στυλο που εχει gel μεσα. Σε 4 στυλο που δεχονται ανταλλακτικο τυπου Parker, εχω αντικαταστησει με ανταλλακτικο με gel. Και γενικα οπου ειναι δυνατο, χρησιμοποιω στυλο με gel. Σε λειο, μη απορροφητικο χαρτι αυτο βεβαια ειναι σχεδον αδυνατο (γραφει, αλλα θελει... πιστολακι για να στεγνωσει γρηγορα), οποτε για εκει εχω κανα 2 με καλο μελανι που τα χρησιμοποιω.

- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29396 times
- Been thanked: 29551 times
Ναι, επειδή με όσα έγραψα μπορεί και να μην γίνω κατανοητός:
Ασφαλώς και τα Bic στυλό είναι τα απόλυτα εργαλεία, απλά όπως ήδη ανέφερα επειδή είναι τόσο φθηνά, δεν τους δίνω σημασία και τα ξεχνάω-χάνω.
Εμένα πάλι μου αρέσει η ψιλή γραφή, το πολύ μέχρι medium αν δεν βρω το fine ανταλλακτικό.
Ασφαλώς και τα Bic στυλό είναι τα απόλυτα εργαλεία, απλά όπως ήδη ανέφερα επειδή είναι τόσο φθηνά, δεν τους δίνω σημασία και τα ξεχνάω-χάνω.
Εμένα πάλι μου αρέσει η ψιλή γραφή, το πολύ μέχρι medium αν δεν βρω το fine ανταλλακτικό.
- Aris
- Λύκειο
- 15
Απιστευτο, λες οι Γερμαναραδες να σαμποταρουν οτι ειναι Γαλλικο; :bigsmilieStefanos έγραψε:Το απλο το Bic εδω ειναι σχετικα δυσευρετο,
Επισης εδω να πω οτι μου αρεσουν τα "κιτρινα" bic πιο πολυ απο τα διαφανη. Επισης παλαιοτερα επαιζα παρα πολυ καποια bic τα οποια ηταν σχεδον ιδια απεξω με τα Parker Jotter και ηταν απλα γ@μ@τα στυλο (μιλαμε τωρα εποχη λυκειου πριν περιπου 18 χρονια).
Η αληθεια ειναι εχω πολυ καιρο να τα δω....Το καλο με αυτα ηταν οτι ειχαν και το κουμπακι το οποιο το θεωρω μεγαλο advantage.
Τελος μου αρεσουν πολυ μα παρα πολυ ΑΥΤΑ αλλα ειναι πανακριβα για μενα......
My Ammo
Κοίτα σύμπτωση - ήμουν σήμερα στο site της Cross και προσπαθούσα να δω τις λεπτομέρειες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
Στο γραφείο όταν ήρθα εδώ, πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα χαρτικά κλπ. να πάρω ένα στυλό κι ένα μολύβι να γράφω, ένα κυπελάκι να τα βάζω μέσα κλπ. Ε, είχε 2-3 χρησιμοποιημένα κυπελάκια εκεί, από παλαιότερους που τώρα έχουν πάει αλλού. Πήρα ένα στα χέρια μου, είχε 2-3 μολύβια μέσα, ένα στυλό, κλπ.
Είχε όμως κι ένα Cross 'Century Classic' (Chrome), μολύβι. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ εκτενώς αυτή τη μάρκα, κι απ'ό,τι βλέπω τώρα αυτό το μοντέλο είναι σχέδιο του '49. Καταπληκτικό, λεπτό και διαχρονικό.
Μπήκε ήδη στη λίστα αγοράς απ'το duty free στο αεροδρόμιο με το πρώτο ταξίδι... Αυτό και το ίδιο σε στυλό.
Στο γραφείο όταν ήρθα εδώ, πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα χαρτικά κλπ. να πάρω ένα στυλό κι ένα μολύβι να γράφω, ένα κυπελάκι να τα βάζω μέσα κλπ. Ε, είχε 2-3 χρησιμοποιημένα κυπελάκια εκεί, από παλαιότερους που τώρα έχουν πάει αλλού. Πήρα ένα στα χέρια μου, είχε 2-3 μολύβια μέσα, ένα στυλό, κλπ.
Είχε όμως κι ένα Cross 'Century Classic' (Chrome), μολύβι. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ εκτενώς αυτή τη μάρκα, κι απ'ό,τι βλέπω τώρα αυτό το μοντέλο είναι σχέδιο του '49. Καταπληκτικό, λεπτό και διαχρονικό.
Μπήκε ήδη στη λίστα αγοράς απ'το duty free στο αεροδρόμιο με το πρώτο ταξίδι... Αυτό και το ίδιο σε στυλό.
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Το εχει ο πατερας μου αυτο (μια εκδοση του μαλλον να πω καλυτερα). ΠΟΛΥ λεπτο για τα λουκανικοδαχτυλα μου! :megagrin

- Aris
- Λύκειο
- 15
Ακριβως αυτη την κατηγορια μπανιζω απο τα cross, τα λεπτα στυλο που ανοιγοκλεινουν με "γυρισμα" του πανω μερους.NavalArchitect έγραψε: Καταπληκτικό, λεπτό και διαχρονικό.
Για μενα τα ποιο ντελικατα στυλο-μολυβια. Σαφως και οσοι φορατε σακακι στη δουλεια ενα τετοιο πρεπει να κοσμει την εσωτερικη σας τσεπη
My Ammo
Να πούμε την αλήθεια όμως, κι ο Στέφος έχει δίκιο. Είναι αρκετά λεπτό.
Μπήκα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (την Αμερικάνικη) και διάβαζα τα reviews. Έγραφε ένας, "...Μου το'καναν δώρο σετ μολύβι και στυλό το '71 όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο, το είχα σε όλες τις δουλειές που έκανα σαν βασικό μου στυλό, τώρα είμαι συνταξιούχος και ακόμη το ευχαριστιέμαι..."
Είναι μετά να μην πας να αγοράσεις ένα?
(Όχι βέβαια ότι άλλες μάρκες δεν θα άντεχαν τα σαραντατόσα χρόνια, αλλά λέμε...)
Μπήκα στην ιστοσελίδα της εταιρείας (την Αμερικάνικη) και διάβαζα τα reviews. Έγραφε ένας, "...Μου το'καναν δώρο σετ μολύβι και στυλό το '71 όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο, το είχα σε όλες τις δουλειές που έκανα σαν βασικό μου στυλό, τώρα είμαι συνταξιούχος και ακόμη το ευχαριστιέμαι..."
Είναι μετά να μην πας να αγοράσεις ένα?
(Όχι βέβαια ότι άλλες μάρκες δεν θα άντεχαν τα σαραντατόσα χρόνια, αλλά λέμε...)
- Aris
- Λύκειο
- 15
Κων/νε
Οταν μιλαμε για "κολληματα" μη προσπαθεις να δωσεις λογικες εξηγησεις..... :bigsmilie
Οταν μιλαμε για "κολληματα" μη προσπαθεις να δωσεις λογικες εξηγησεις..... :bigsmilie
My Ammo