ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Άβαταρ μέλους
Μάικ
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 1 time

το θέμα της μετανάστευσης θίχτηκε εδώ πριν ένα χρόνο περίπου.
σήμερα το θέμα δεν εξακολουθεί να παραμένει απλώς επίκαιρο. αντίθετα, έχει αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις σε παγγήινο επίπεδο, και φαίνεται πως απασχολεί επίσης μια ολοένα αυξανόμενη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ
μάρτυς η παρακάτω δημοσκόπηση του ΔΟΛ (Δημ/γραφικός Οργ/σμός Λαμπράκη) που πραγματοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα (Δεκέμβριος 2010).

τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας παρουσιάζουν θα'λεγα ζωηρό έως ανησυχητικό ενδιαφέρον:
http://news.in.gr/polls-archive/poll-vote/?plid=228

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ
αρκετά μέλη εδώ ανέπτυξαν ήδη τις θέσεις τους εύστοχα και διεξοδικά.
εκτίμησα πολύ την ειλικρίνεια διατύπωσης και την αντικειμενικότητα προσέγγισης στο θέμα τούτο.

παραγωγική συζήτηση, χωρίς υπεκφυγές, φληναφήματα, και περιττές αντεγκλήσεις. κοντολογίς σοβαρή.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΡΩΝ
και ναι, συμφωνώ κι εγώ με τη βασική διάκριση μεταξύ "πρόσφυγας" (ακούσιος) και "μετανάστης" (εκούσιος). βέβαια, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ή συνδυασμοί αυτών (πχ ακούσιος μετανάστης, εκούσιος πρόσφυγας) που έμαθα στο πλαίσιο των σπουδών μου στο AMU (American Military University).

μην άγχεσθε, ω, κούροι και κόρες ελλήνων. δεν κάνουμε διατριβή πάνω στο θέμα. απλώς διευκρινίζουμε προσωπικές θέσεις & εμπειρίες. παρενθετικά, να κι ένα εύθυμο πραγματικό περιστατικό με τα διαμειφθέντα από προσωπική εμπειρία για να χαλαρώσουμε λιγάκι:

A LADΥ ASKS: So, what about you Michael? Are you a Greek refugee?
(MIA ΚΥΡΙΑ ΡΩΤΑΕΙ: Eσύ λοιπόν, Μάικολ, τι είσαι? Έλληνας πρόσφυγας?)

ANSWER GIVEN: Well, it depends what you mean, ma'am. Immigrants make history. Refugees are its victims!
(ΔΟΘΕΙΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εξαρτάται τι εννοείτε, κυρία. Οι μετανάστες είναι διαμορφωτές της ιστορίας. Οι πρόσφυγες είναι θύματά της!)

ΕΡΩΤΗΣΗ
στο πλαίσιο της παραπάνω δημοσκόπησης, πώς διαμορφώνεται η θέση σας σήμερα?
α) έχει μεταβληθεί?
β) τροποποιηθεί τρόπον τινά? ή
γ) παραμένει η ίδια?

ίσως το ερώτημα αυτό ανήκει στις δημοσκοπήσεις του σάιτ.
ωστόσο οι κλασικές μονολεκτικές απαντήσεις των δημοσκοπήσεων δεν βοηθούν και πολύ.
οι αναλυτικότερες προσεγγίσεις-- όπως αυτές που διατυπώθηκαν ήδη--θα ήταν, πιστεύω, και πιο χρήσιμες και πιο ενδιαφέρουσες.

εσείς τι άλλο --αν υπάρχει-- θα προσθέτατε σ'αυτή τη συζήτηση σήμερα?
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 34 times
Been thanked: 50 times

ANSWER GIVEN: Well, it depends what you mean, ma'am. Immigrants make history. Refugees are its victims!
(ΔΟΘΕΙΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εξαρτάται τι εννοείτε, κυρία. Οι μετανάστες είναι διαμορφωτές της ιστορίας. Οι πρόσφυγες είναι θύματά της!)
Πολυ ευστοχη παρατηρηση
ΕΡΩΤΗΣΗ
στο πλαίσιο της παραπάνω δημοσκόπησης, πώς διαμορφώνεται η θέση σας σήμερα?
α) έχει μεταβληθεί?
β) τροποποιηθεί τρόπον τινά? ή
γ) παραμένει η ίδια?
Παραμένει η ίδια
My Ammo
Μηχανή: Edwin Jagger DE89L
Πινέλα: Boar Omega 10018, 10048, 2x10065, Edwin Jagger pure badger
Κρέμες: Body Shop Maca Root, Nivea
Σαπούνια: Valobra, Mama Bear Lavender
Λοσιόν: 4711, Floid Suave
Balm: Body Shop Maca Root
Άβαταρ μέλους
Μάικ
Νήπιο
Νήπιο
14

μερσί για την απάντηση, άρη.
φαίνεται πώς και οι προλαλήσαντες έχουν την ίδια άποψη. ο μόνος που ίσως διαφοροποιείται κατά τι είναι ο ανδρέας, γιατί το σκέφτεται όλο και πιο σοβαρά και ισορροπημένα σήμερα.

ΑΝΔΡΕΑ αγόρι μου,
αφού είσαι άπταιστος στ'αγγλικά και δε φαίνεσαι απλώς τυχοδιώκτης (αναλογίζεσαι και το μέλλον της οικογένειας), τι προσπάθειες έχεις κάνει μέχρι στιγμής και πού ακριβώς είναι το κόλλημα? έχεις υπόψη σου τη λοταρία πράσινης κάρτας των ΗΠΑ? μια φίλη μου κέρδισε και ήταν όλο χαρά! η πρεσβεία μας στην αθήνα έχει πολύ κατατοπιστικό ιστότοπο σχετικά.

NO VISA
πρόσφατα έμαθα ότι και οι έλληνες απέκτησαν το δικαίωμα τουριστικής επίσκεψης χωρίς βίζα στις ΗΠΑ. πλην η βίζα εργασίας μάλλον δεν υπάγεται σ'αυτό ε?

βέβαια, έχουμε κι εμείς ανεργία εδώ (οι μισοί άντρες της εκκλησίας μου-και οικογενειάρχες οι άνθρωποι-είναι άνεργοι εδώ και μήνες). ωστόσο, όποιος θέλει βρίσκει δρόμο.

JOB SEARCH?
βλέπω συχνά γνωστούς μου αμερικανούς που υποτίθεται «ψάχνουν για δουλειά» να κάθονται με τις ώρες στα Starbucks και μου'ρχεται να τους πω:
«ρε σεις, τι κοιτάτε ο ένας τον άλλο με τα χέρια σταυρωμένα? έτσι θα βρείτε δουλειά? πίνοντας καφέ? το Στάρμπαξ είναι καφενείο, όχι γραφείο ευρέσεως εργασίας!»

FREEWAY EXITS
απ'ό,τι ξέρω τα McDonalds κάνουν πάντα προσλήψεις.
πώς και δε βλέπω άνεργους μεξικάνους πουθενά? μόνο λευκοί (και δη νεαροί με ντύσιμο χιπ) στέκονται στις εξόδους των αυτο/δρόμων και ζητιανεύουν...

τι θα λεχθεί γι'αυτούς τους "άνεργους"?
έχετε και τέτοιους αυτού?
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15

NO VISA
πρόσφατα έμαθα ότι και οι έλληνες απέκτησαν το δικαίωμα τουριστικής επίσκεψης χωρίς βίζα στις ΗΠΑ. πλην η βίζα εργασίας μάλλον δεν υπάγεται σ'αυτό ε?
Δυστυχως οχι....αλλο το ενα κ αλλο το αλλο
έχετε και τέτοιους αυτού?
Μακη πλεον η Ελλαδιτσα μας εχει ανεργους απο επιπεδο Αγράμματου μέχρι επίπεδο Phd!!!!

Ανεργια σε ολα τα μηκη, πλατη κ επιπεδα της χωρας......οσο για καινουργιες θεσεςι εργασιας τις ξεχναμε, αφου ηδη χανονται οι υφισταμενες θεσεις :cry
My Ammo
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11796 times
Been thanked: 12115 times
Επικοινωνία:

Μάικ έγραψε: ΑΝΔΡΕΑ αγόρι μου,
αφού είσαι άπταιστος στ'αγγλικά και δε φαίνεσαι απλώς τυχοδιώκτης (αναλογίζεσαι και το μέλλον της οικογένειας), τι προσπάθειες έχεις κάνει μέχρι στιγμής και πού ακριβώς είναι το κόλλημα? έχεις υπόψη σου τη λοταρία πράσινης κάρτας των ΗΠΑ? μια φίλη μου κέρδισε και ήταν όλο χαρά! η πρεσβεία μας στην αθήνα έχει πολύ κατατοπιστικό ιστότοπο σχετικά.
Φίλε Μάικ
Ο μόνος προορισμός που έχω κοιτάξει είναι η Γερμανία.
Αμερική συναντάω δυσκολίες του τύπου. Είναι μακριά από την Ελλάδα θέλει βίζα και πράσινη κάρτα για να μπορέσεις να εργαστεί κάποιος από εκεί και πέρα η έκταση είναι τεράστια και η επιλογή της περιοχής για μένα θα ήταν αδύνατη λόγο άγνοιας των συνθηκών!
Θέλω να πω πχ έχω ακούσει ότι στην New York είναι πολύ καλά για εργασία αλλά το κόστος διαβίωσης είναι στα ύψη!

Καναδάς πάλι μακριά, Αυστραλία, η μισή πλημμύρισε :megagrin
Γαλλία, Αγγλία και αυτές χάλια είναι.

Αύριο συναντάω τον Στέφανο και από την Κυριακή αν προσεύχεστε βάλτε με και εμένα μέσα, ή τουλάχιστον think positive for me.
Γιατί θα αρχίσει το κυνήγι της χρυσής θέσης! :megagrin

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ανδρέας.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Aris
Λύκειο
Λύκειο
15

Αντρεα πηγες Γερμανια; whats going on? καμια φωτο θα μας ανεβασετε; :iirre
My Ammo
Άβαταρ μέλους
Gati
Νήπιο
Νήπιο
15
Has thanked: 17 times
Been thanked: 7 times

Aris έγραψε:Αντρεα πηγες Γερμανια; whats going on? καμια φωτο θα μας ανεβασετε; :iirre
αυριο θα ειναι εδω!!!
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Συνάντηση κορυφής αύριο? Αντρέα σου εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 25262 times
Been thanked: 7877 times

Good Luck!
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Μάικ
Νήπιο
Νήπιο
14

συμφωνώ και επαυξάνω, Ανδρέα.
(and yes, you're in my prayers, bro. seriously!)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”