Πρόβλημα με Semogue 2000

Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ευχαριστώ φίλε! Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με εντυπώσεις!
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ευχαριστω Δημήτρη!!!
Οντως το πινέλο θέλει διαφορετική αντιμετώπιση απο ολα τα αλλα που έχω. Μόλις το δοκίμασα με το ToOBS Sandalwood. Φόρτωσα το σαπούνι λιγο διαφορετικά, με αρκετή πίεση του πινελου, ώστε να ανοίγει λιγο οταν περιστρέφεται. Με καμία 40-50'στροφές είχα πλέον πλούσια κρέμα για 3 περάσματα.
Υποψιάζομαι οτι ευθύνεται η ιδιαιτερα μαλακή του τρίχα στις άκρες που για να φορτώσει θέλει μεγαλύτερη πίεση.
Νομίζω οτι θα το αγαπήσω!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24692 times
Been thanked: 7863 times

Χάρη, το ίδιο setup χρησιμοποίησα σήμερα, αλλά με 120 "γυροβολιές". Αρκετός αφρός για 2 περάσματα, προσωπικά δεν χρειάζομαι περισσότερα :megagrin
Εχω όμως μιά ερώτηση ή μάλλον θέλω να ακούσω και την γνώμη των υπολοίπων: Η συμπεριφορά του 2000 (ή και άλλων πινέλων) είναι καλύτερη όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν χρησιμοποιούμε κρέμες?
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Γιάννη φαντάζομαι ότι θα θέλει περισσότερη ποσότητα κρέμας σε σύγκριση με άλλα πινέλα.
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει με κρέμα όμως, άρα δεν ξέρω ακριβώς.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Δεν είμαι σίγουρος οτι καταναλώνει περισσότερη ποσότητα σαπουνιού ή κρέμας. Νομίζω ότι απλά δεν μαζεύει εύκολα σαπούνι λόγω της τρίχας του. Η κρέμα, όπου ελέγχεται η ποσότητα, θα είναι μια καλή δοκιμή.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Γενικά όταν φορτώνεις δεν έχει νόημα ούτε ο χρόνος ούτε ο αριθμός των στροφών. Σημασία έχει το πότε θα φορτώσει το πινέλο το οποίο το επιβεβαιώνεις οπτικά, οπότε μην αγχώνεστε ότι κάνετε σπατάλη, ή λάθος τεχνική κ.λπ.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Λοιπόν ....έχει βγεί η τελική αξιολόγηση του Semogue 2000 για χρήση με σαπούνια , πάντα κατά την προσωπική μου άποψη. Χθές έκανα την τελευταία δοκιμή. Bowl lathering. Έκανα καμιά 160 γυρισιές στο Tobs jermyn street (Ναι, ναι καλά διαβάσατε 160..) και άρχισα να χτυπάω τον αφρό ως συνήθως. Να τονίσω οτι το Jermyn street είναι απο τα πλέον εύκολα σαπούνια για αφρισμό. Με τα Omega μου (χοίρου) με 60 γυρισιές κάνω αφρό για 4-5 περάσματα. Λοιπόν αφού χτύπησα τον αφρό, ήδη η ποσότητα του δεν μου γέμισε το μάτι. Ο αφρός έφτασε για 3 περάσματα , χωρίς όμως να είναι πλούσιος στο τρίτο πέρασμα. Το πινέλο είναι πανέμορφο, έχει πολύ καλή και μαλακή τρίχα (δεν βλέπω όμως διαφορά στην μαλακότητα απο τα Omega μου). Αλλά στο δια ταύτα είναι το πιο ιδιότροπο και αναποτελεσματικό απο όλα τα πινέλα χοίρου που έχω (άλλα 5 Omega) . Αν δεν ηταν τόσο όμορφο και ποιοτικό θα είχε φάει σούτ. Αλλά θα το κρατήσω και θα το χρησιμοποιώ πιο αραιά στα σαπούνια που θέλω να τελειώσουν πιο γρήγορα.....

Υ.Γ Μένει να κάνω και κάποιες δοκιμές με κρέμες. Μακάρι να τα πάει καλύτερα!
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Τώρα που πήρες φόρα, άλλαξε του θύσανο.
Άρης
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Αμα εχω επιτυχία σε αυτό που θα κάνω τώρα , why not και για το 2000 ?? Αλλά είναι ξύλινη η λαβή, και θα θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13

Σήμερα πρώτη φορά δοκίμασα το 2000 με κρέμα ξυρίσματος , και πιο συγκεκριμένα την Old Spice (Bowl lathering) Μπορώ να πω οτι τα πήγε αρκετά καλύτερα απο οτι με τα σαπούνια που το εχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.Βέβαια έβαλα και αρκετούτσικη κρέμα (για τον φόβο των Ιουδαίων). Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και με άλλες κρέμες.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”