Φιλε Χ'άρη ,
Τα πάντα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων στο ξύρισμα με λεπίδα... Πόσο σκληρά γένια έχεις , ποσο ευαίσθητο δέρμα , τι μεταλλο ειναι το ξυράφι , ποσο καλα ακονισμένο είναι κτλ κτλ τκλ κτλ που θα πονοκεφαλιάσεις.....
Όπως όμως μου το περιγράφεις ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ. Το λεπιδι σου θελει ΑΚΟΝΙΣΜΑ αλλα από άνθρωπο που ξέρει. Και εννοώ είτα απο επαγγελματία που όμως είναι "μερακλής" και όχι απλά "πωλητής" (ελάχιστοι πλέον) ή από κάποιον που ακονίζει τα δικά του λεπίδια και ξέρει . Αυτη η δευτερ λύση είανι η καλύτερη , αν μπορείς να βρείς κάποιον , διότι αυτός ΚΑΙ σιγουρα ¨ΕΙΝΑΙ μερακλής ΚΑΙ σίγουρα ΞΕΡΕΙ να το κάνει , αφού εχει ΗΔΗ πειραματιστεί και μάθει πάνω στα δικά του. Αντιθέτως ενας επαγγελματίας αν ειναι μαγαζί συναφων , σημερα το κανει χωρις μεράκι (παλια ηταν αλλοιώς) οπότε συνηθως το πέρνεις ΜΙΣΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΟ (αρα μισοδουλευει και άρα ΠΟΝΑΕΙ και δεν εχει και καλο αποτέλεσμα) ή αν ειναι επαγγελματίας ακονιστής ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.
Αν θες εγώ προσφέρομαι (φυσικά αφιλοκερδώς) να σου τα ακονίσω , φτανει να μου τα στείλεις Θεσ/νίκη. Εχω 2 λεπίδες και τις ακονίζω μόνος μου. Εχω την πληρη σειρά πετρες που πρεπει να περασει το λεπιδι (4.000/8.000 Norton και 12.000 Νaniwa για το τελειωμα) οποτε και ακονιζεται πολυ αλλα και αποκτά το τέλειο φινιρισμα για μαλακό ξύρισμα. Εχω εμπειρία και τα αποτελεσμα το βλεπω στον εαυτό μου αφου ακονιζω μονος μου τα δικα μου λεπιδια για να ξυριστώ εγώ. Αν θες μου τα στελνεις Θεσ/νίκη και στα επιστρεφω ετοιμα ακονισμένα για ένα αποτελεσματικό , βαθύ και μαλακό ξύρισμα. Οποτε μετα απο αυτο , αν πονάς ακόμα πρεπει να ψαξεις να βρεις αλλού τις αιτίες , αν και νομιζω τοι ΔΕΝ θα εχεις αλλο πρόβλημε μετα απο το ακονισμά μου.
πονάω όταν ξυρίζομαι
-
- Νήπιο
- 13
- Been thanked: 10 times
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
- hero
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 73 times
- Been thanked: 249 times
Tο εχουμε αναφερει φιλε μου πολλες φορες παλαιοτερα οτι ενα ακονισμα εκτος απο γνωση θελει και αρκετο χρονο , κανενα μαγαζι εδω στο Ελλαδισταν δεν σεβεται τον πελατη και την δουλεια που κανει . Θα ηταν ποιο εντιμο να σου πει οτι δεν μπορει να το κανει γιατι δεν εχει χρονο και οχι να περασει μερικες φορες απο ενα δερμα και να σου πει οτι ειναι οκ.Εξαλου εαν ηταν σιγουρος οτι το εφτιαξε θα σου εκανε μια επιδειξη ειτε με τριχα ειτε με νυχι ειτε με ενα απλο περασμα στον βραχιονα . Το μαχαιρι θελει δουλεια για αυτο ποναει ,μπορει αυτο που αγορασες να μην ειναι πολυ καλο μαχαιρι ομως ειναι αδυνατον και σε καμια περιπτωση να μην κανει εστω και οριακα ενα αξιοπρεπες ξυρισμα .
Επισης οταν το φτιαξεις δοκιμασε και καποιο αλλο σαπουνι .
Επισης οταν το φτιαξεις δοκιμασε και καποιο αλλο σαπουνι .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
-
- Νήπιο
- 12
- Been thanked: 2 times
καλημέρα,
( και καλή χρονιά)
δοκίμασα το τεστ της τρίχας...
η λεπίδα μου δεν την κόβει με τίποτα...
τι να πω...
αυτό που με φοβίζει είναι το εξής:
δηλαδή κάθε φορά που θα χρειάζομαι ακόνισμα θα πρέπει να αγγαρεύουμε κάποιον από εδώ μέσα?
(ευχαριστώ δημόσια τον Dimitris Traditional που προσφέρθηκε να με βοηθήσει)
ευχαριστώ
χάρης
( και καλή χρονιά)
δοκίμασα το τεστ της τρίχας...
η λεπίδα μου δεν την κόβει με τίποτα...
τι να πω...
αυτό που με φοβίζει είναι το εξής:
δηλαδή κάθε φορά που θα χρειάζομαι ακόνισμα θα πρέπει να αγγαρεύουμε κάποιον από εδώ μέσα?
(ευχαριστώ δημόσια τον Dimitris Traditional που προσφέρθηκε να με βοηθήσει)
ευχαριστώ
χάρης
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Καλημέρα και καλή χρονιά επίσης.
Το "...κάθε φορά που θα χρειάζομαι ακόνισμα..." είναι σχετικό.
Ανάλογα την χρήση που κάνεις και τον αριθμό των ξυραφιών που έχεις, μπορεί να μην χρειάζεσαι ακόνισμα για 1-1,5 χρόνο.
Επίσης, αργότερα μπορείς να αποκτήσεις μια ή δυο πέτρες και να κάνεις μόνος σου τα ακονίσματα.
Το "...κάθε φορά που θα χρειάζομαι ακόνισμα..." είναι σχετικό.
Ανάλογα την χρήση που κάνεις και τον αριθμό των ξυραφιών που έχεις, μπορεί να μην χρειάζεσαι ακόνισμα για 1-1,5 χρόνο.
Επίσης, αργότερα μπορείς να αποκτήσεις μια ή δυο πέτρες και να κάνεις μόνος σου τα ακονίσματα.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
-
- Νήπιο
- 13
- Been thanked: 10 times
Παιδες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ να με ευχαριστεί , ειπαμε , αυτή η σελίδα είναι για να ανταλλάσουμε πληροφορίες κι εμπειρίες και να βοηθάει ο ένας τον άλλο όταν χρειάζεται.
Ειναι χαρα μου λοιπόν αν μπορώ να δώσω κι εγώ ένα χερι όπου χρειαστεί και δεν χρειάζεται καμιά αναφορά καν στο γεγονος.
Σας ευχαριστώ όλους και είμαι εδώ για όλους όπως και όλοι μας.
Δεν χρειάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ να με ευχαριστεί , ειπαμε , αυτή η σελίδα είναι για να ανταλλάσουμε πληροφορίες κι εμπειρίες και να βοηθάει ο ένας τον άλλο όταν χρειάζεται.
Ειναι χαρα μου λοιπόν αν μπορώ να δώσω κι εγώ ένα χερι όπου χρειαστεί και δεν χρειάζεται καμιά αναφορά καν στο γεγονος.
Σας ευχαριστώ όλους και είμαι εδώ για όλους όπως και όλοι μας.
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Βεβαίως υπάρχουν και αρκετές εταιρείες στο εξωτερικό που αναλαμβάνουν να το κάνουν.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
-
- Νήπιο
- 12
μπορει καποιος να μου δωσει πληροφοριες γι αυτες τισ εταιρίες?
-
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 81 times
Καλή Χρονιά και με υγεία.
Εγώ αγόρασα την παρασκευή από τον τσομπάρη ένα Dovo model 101686 φτηνό σε λεφτά,και το δοκίμασα
σήμερα για πρώτη φορά και η ξυρίζει καλά.Βέβαια έχω μικρή εμπειρία στα razors.
Το μόνο πρόβλημα είναι στο μουστάκι που πάντα με τραβάει ακόμα και με shavette.
Εγώ αγόρασα την παρασκευή από τον τσομπάρη ένα Dovo model 101686 φτηνό σε λεφτά,και το δοκίμασα
σήμερα για πρώτη φορά και η ξυρίζει καλά.Βέβαια έχω μικρή εμπειρία στα razors.
Το μόνο πρόβλημα είναι στο μουστάκι που πάντα με τραβάει ακόμα και με shavette.
-
- Νήπιο
- 12
Ο Τσομπάρης στο ακόνισε πριν στο δώσει?
η' στο 'έδωσε στο κουτί του έτσι όπως ήταν?
η' στο 'έδωσε στο κουτί του έτσι όπως ήταν?