Ξύρισμα με κλασσικό πράσινο σαπούνι ελαιόλαδου

Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Νεκρομάντης έγραψε:Παρόλο που δεν καθόταν πολύ καλά στο πρόσωπο (μετά από λίγο φαινόταν σαν να μην έχει αφρό το πρόσωπο μου) δεν πρόσθεσα σαπούνι, αλλά ολοκλήρωσα το ξύρισμα με τον αραιό αφρό.

και δεν είχα καθόλου ερεθισμούς!!!!

Το μόνο αρνητικό είναι το άρωμα που αφήνει στο πινέλο.
Χμμμ εδω θελει μελετη
Μηπως "γλυστραγε" γιαυτο;
Το λυνουμε με ενα απλο πινελο για τετοιες δουλεις πχ Αγριοχοιρου.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Φυσικά γουρουνότριχα χρησιμοποίησα. Δεν θα πειραματιζόμουν με τον ασβό (αν και δεν είναι ούτε αυτός ιδιαίτερα ακριβός, pure badger της omega).
Την τελευταία φορά το ξέπλυνα με ΠΟΛΥ ζεστό νερό, και η άσχημη μυρωδιά σχεδόν εξαφανίστηκε.
Μάλλον αυτό θα κάνω από εδώ και πέρα. Πάντως σίγουρα θα το τιμήσω αρκετές φορές ακόμα το πράσινο σαπουνάκι!!! :bigsmilie
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

Λιγο ξυδι με το ζεστο νερο δεν θα βοηθουσε;

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Με "πολυ ζεστο" νερο, ειδικα σε φτηνο πινελο μαλλον θα αρχισεις να καταστρεφεις την κολλα και υπαρχει κινδυνος να σκασει στο πλαστικο στεφανι στη βαση του θυσανου και τελικα να το διαλυσεις.. Το εχω κανει σε 3 πινελα, πριν με "κοψει" οτι εκανα λαλακια. Η προταση του Δορυ, χρησιμοποιοντας λιγο ξυδι, αλλα λιγοτερο ζεστο νερο ειναι πιο ορθολογικη. Εν τελει το πολυ πολυ να εχεις μονο ενα πινελο για ενα συγκεκριμενο σαπουνι. Εχω ενα φιλο που το κανει ετσι. Για ολα τα 140 σαπουνια και περιπου 90 κρεμες του... :megagrin
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Νεκρομάντης
Δημοτικό
Δημοτικό
13
Has thanked: 148 times
Been thanked: 41 times

Το πινέλο που μου έδωσαν στον στρατό, το έχω για αυτές τις δουλειές. Για να πειραματίζομαι. Και να καταστραφεί, δεν χάλασε ο κόσμος! :bigsmilie
Μανώλης

"the blind are leading the blind are leading the blind"
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Νεκρομάντης έγραψε:Ακόμα να προσθέσω σε αντίθεση με αυτά που έχω δει στο φόρουμ, πως έχω την πεποίθηση πως το φυσικό χρώμα του σαπουνιού ελαιολάδου είναι το πράσινο, ενώ τα λευκά σαπούνια φτιάχνονται από φοινικέλαιο.
Φίλε Μανώλη όχι! Το 100% σαπούνι ελαιολάδου είναι κατάλευκο και όχι πράσινο.Δεν χωρά αμφιβολία περι τούτου.....Εκτός και αν κάνεις και κάποιο ποσοστό υπερλίπανσης και βγεί ελαφρώς κιτρινωπό :megagrin
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
ανδρεας
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Νεκρομάντης έγραψε:Και εν κατακλείδι μία ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση τώρα που έχει περισσότερη υγρασία το σαπούνι να χαλάσει και να αναπτυχθούν σε αυτό μύκητες και άλλα ανεπιθύμητα μικρόβια;
Πάρα πολύ απίθανο να αναπτυχθούν μύκητες πάνω στο σαπούνι. Ειναι πολύ αλκαλικό για αυτούς.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Φιλε Αρη που εχει καταλευκο σαπουνι ελαιολαδου? Τα λευκα ειναι φοινικελαιο στο σουπερ μαρκετ.

Nikos
Sent from my iPad using Tapatalk
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14

aris22 έγραψε:Εκτός και αν κάνεις και κάποιο ποσοστό υπερλίπανσης και βγεί ελαφρώς κιτρινωπό
Εμας σαν παιδι τοτε μας εβγαινε προς το "ζαχαρι" δηλαδη ασπρο με λιγο κρεμ μεσα
Τετραγωνο μεγαλο κομματι σαν μισο τουβλο
Σαγρε και δυσκολο μεχρι να φυγει η πρωτη στρωση.

Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Εγώ αγόρασα 3 σαπούνια ελαιόλαδου απο την Κρήτη κ ειναι υπόλευκα. Το πράσινο δεν είναι καθαρό.
Άρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”