Μετά ετοίμασα το Dovo, πήρα βαθιά ανάσα, και άρχισα να κάνω αφρό με τα υπολείμματα που είχαν μείνει στο κεσεδάκι.
Ο αφρός που δημιουργήθηκε αρχικά ήταν πολύ νερουλός, γεμάτος φουσκάλες:
(και με φλας, αν και οι φουσκάλες δεν φαίνονται τόσο καλά)
Όταν δοκίμασα να τον απλώσω στο πρόσωπό μου, ήταν πολύ νερουλός, έτρεχε και δεν μπορούσε να απλωθεί με τίποτα... Σκέτη αποτυχία... :cry
Δεν υπήρχε περίπτωση να ξυριστώ με αυτό το πράγμα. :dash
Τελικά πρόσθεσα και άλλο σαπούνι, και δημιουργήθηκε ένας πολύ πηχτός πράσινος αφρός ( υπέρ του δέοντος θα έλεγα...) ο οποίος καθόταν πολύ καλά πάνω στο πρόσωπο.
Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες.
Ο αφρός αυτός βοηθούσε τη φαλτσέτα να γλιστράει απίστευτα, αλλά κολλούσε πάνω της αφού ήταν πηχτός με υφή σχεδόν λάσπης. Από το ένα άκρο στο άλλο δηλαδή.
Παρόλα αυτά το ξύρισμα ήταν απροβλημάτιστο, πολύ βαθύ, και το πρόσωπο μου μετά το ξύρισμα απαλό σαν βελούδο! :dance5
Μόνο που δυσκολεύτηκα να ξεπλύνω τον αφρό από το πρόσωπο μου, αφού είχε αφήσει ένα πολύ παχύ και γλιστερό προστατευτικό φιλμ.
Την δεύτερη φορά που ξυρίστηκα, προσπαθώντας να μην κάνω το αρχικό λάθος και να γίνει νερουλός ο αφρός, έβαλα αρχικά πολύ λίγο νερό, και ο αφρός ήταν αρκετά καλός. Αλλά στην προσπάθειά μου να τον τελειοποιήσω πρόσθεσα πολύ νερό, και χάλασε πάλι, αλλά δεν ήταν τόσο χάλια όσο στην πρώτη δοκιμή. Παρόλο που δεν καθόταν πολύ καλά στο πρόσωπο (μετά από λίγο φαινόταν σαν να μην έχει αφρό το πρόσωπο μου) δεν πρόσθεσα σαπούνι, αλλά ολοκλήρωσα το ξύρισμα με τον αραιό αφρό. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κοντά με το πρώτο ξύρισμα ( με τον διορθωμένο, πολύ πηχτό αφρό), και δεν είχα καθόλου ερεθισμούς!!!!
Συμπέρασμα: το σαπούνι αυτό (η κρέμα όπως το τροποποίησα εγώ) δεν έχει πολλές ανοχές στην ποσότητα του νερού που θα προσθέσεις. Είναι δύσκολο να πετύχεις άριστο αφρό. Το καλό είναι ότι και με "λάθος" αφρό, είτε πολύ αραιό, είτε πολύ πηχτό, καταφέρνεις εξ' ίσου καλά αποτελέσματα!
Το μόνο αρνητικό είναι το άρωμα που αφήνει στο πινέλο. Ενώ το άρωμα του σαπουνιού εμένα μου αρέσει, είναι το κλασσικό άρωμα της καθαριότητας για όσους από εμάς έχουμε μεγαλώσει σε χωριά με τον παππού και την γιαγιά μας, η μυρωδιά που μένει στο πινέλο είναι απαίσια. Ευτυχώς μου έκοψε και χρησιμοποίησα ένα παλιό πινέλο που έχω από τον στρατό. Πάντως η μυρωδιά ενδέχεται να φύγει, αν χρησιμοποιηθεί το πινέλο με άλλο σαπούνι ή κρέμα που έχει πιο έντονο άρωμα...