Ευαίσθητο δέρμα - σκληρά γένια
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29518 times
- Been thanked: 29729 times
Ωραία, χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο ξεκίνα από αυτό, πιο κοφτερές λεπίδες και καθόλου πίεση και βλέπουμε.
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Οκ! Θα δοκιμάσω με Personna, μετά Astra Superior Platinum και μετά Feather :eek
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
ΑΚΡ δοκιμασες ειπαμε? .οΟ(εχω και ενα alzheimer ακι δεν θυμαμαι ποιος ειχε πει οτι δοκιμασε και δεν του εκατσαν..)

- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Που τις βρίσκουμε αυτές; Νομίζω ότι έχουν σταματήσει την παραγωγή τους.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Ευαισθητο δηλαδη κοβεσαι ευκολα-κοκκινιλες μετα το περασμα ή τσουξιματα;dimitris έγραψε:τα γένια μου είναι σκληρά και το δέρμα μου ευαίσθητο.
Εκτός απο πολύ καλή προετοιμασία, υπάρχει κάτι άλλο να μην ερεθίζει το δέρμα;
Εχω πολυ μαλακο δερμα και σκληρες τριχες γιαυτο ρωταω μηπως μπορω να βοηθησω
Ομοιως ευαισθητος σε μερικα "χημικα" το λεω και στις δοκιμες στα σαπουνια-κρεμες.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
Όχι απαραίτητα κοψίματα, αλλά νιώθω το δέρμα ευαίσθητο για αρκετή ώρα μερικές φορές μετά το ξύρισμα.
Ιδιαίτερα με οχι πολύ κοφτερές λεπίδες.
Ιδιαίτερα με οχι πολύ κοφτερές λεπίδες.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Οση ωρα κανεις γυρισματα με το πινελο ή στην ωρα της αναμονης πριν αρχισει η λεπιδα να πιασει δουλεια νοιωθεις κατι σαντσουξιμο ή μυρμηγκιασμα στην επιδερμιδα;
Οταν λες "ευαισθητο" μετα το ξυρισμα εννοεις σαν να μην αντεχει που λεμε αγγιγμα;
Οταν ριχνεις μετα after shave νοιωθεις πολυ τσουξιμο;
Οταν λες "ευαισθητο" μετα το ξυρισμα εννοεις σαν να μην αντεχει που λεμε αγγιγμα;
Οταν ριχνεις μετα after shave νοιωθεις πολυ τσουξιμο;
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Όχι
- Ναι αλλά όχι τόσο πολύ, απλά το νιώθω.
- Ναι αλλά όχι πολύ.
- Ναι αλλά όχι τόσο πολύ, απλά το νιώθω.
- Ναι αλλά όχι πολύ.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Αυτό που λες το ένοιωθα και εγώ παλιότερα, λιγότερο με την safety, αλλά περισσότερο (και για πιο πολύ καιρό) με την φαλτσέτα. Για εμένα τελικά ήταν καθαρά θέμα τεχνικής. Όταν βελτίωσα τις γωνίες μου και μείωσα την πίεση που ασκούσα στην φαλτσέτα (με το safety το κατάφερα πολύ πιο εύκολα για αυτό αναφέρομαι στην φαλτσέτα), η ευαισθησία αυτή μειώθηκε έως και εξαφανίστηκε μπορώ να πω.
Κάποια φορά ένοιωσα μάλιστα να καίγεται το δέρμα μου και έγινε κατακόκκινο μόλις έβαλα after shave (floid), μετά δε από 2 μέρες άρχισε να ξεφλουδίζει το δέρμα στο πηγούνι μου, και επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα floid νόμιζα ότι έφταιγε αυτό και ότι μου προκάλεσε έντονο ερεθισμό. Τελικά όμως κατάλαβα ότι το είχα παρακάνει με την πίεση στο ξυράφι, και ενδεχομένως πολύ λάθος γωνία αφού ήμουνα στα πρώτα στάδια εκμάθησης της φαλτσέτας.
Θέλω να καταλήξω ότι αφού πάρεις κάποιες κατά κοινή ομολογία καλές και ήπιες λεπίδες (personna ,astra superior platinum), και κάποιο καλό σαπούνι ή κρέμα, προσπάθησε να βελτιώσεις την τεχνική σου και το πιο πιθανόν είναι να εξαφανιστεί η ευαισθησία που νιώθεις στο δέρμα σου μετά το ξύρισμα.
Κάποια φορά ένοιωσα μάλιστα να καίγεται το δέρμα μου και έγινε κατακόκκινο μόλις έβαλα after shave (floid), μετά δε από 2 μέρες άρχισε να ξεφλουδίζει το δέρμα στο πηγούνι μου, και επειδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα floid νόμιζα ότι έφταιγε αυτό και ότι μου προκάλεσε έντονο ερεθισμό. Τελικά όμως κατάλαβα ότι το είχα παρακάνει με την πίεση στο ξυράφι, και ενδεχομένως πολύ λάθος γωνία αφού ήμουνα στα πρώτα στάδια εκμάθησης της φαλτσέτας.
Θέλω να καταλήξω ότι αφού πάρεις κάποιες κατά κοινή ομολογία καλές και ήπιες λεπίδες (personna ,astra superior platinum), και κάποιο καλό σαπούνι ή κρέμα, προσπάθησε να βελτιώσεις την τεχνική σου και το πιο πιθανόν είναι να εξαφανιστεί η ευαισθησία που νιώθεις στο δέρμα σου μετά το ξύρισμα.
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 16
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Υπό την προϋπόθεση ότι κάνεις καλή προετοιμασία...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)