Cella
-
nikos.a
Σίγουρα κάτι κάνετε λάθος. Γλιστράει εκπληκτικά το ξυράφι και προσφέρει σίγουρα πιο καλό ξύρισμα από το Proraso. Εξαιρετικό θα έλεγα.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Συμφωνώ με τον Νίκο , όπως και για το γεγονός ότι δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ του Cella και του Proraso.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- natnat
- Λύκειο

- 13
- Has thanked: 2737 times
- Been thanked: 4694 times
Το proraso είναι ένα καλούτσικο σαπούνι.
Το Cella είναι εξαιρετικό.
Φορτώστε παραπάνω το πινέλο και μην βάζετε εξ αρχής πολύ νερό.
Το Cella είναι εξαιρετικό.
Φορτώστε παραπάνω το πινέλο και μην βάζετε εξ αρχής πολύ νερό.
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Μακαρι και αλλα προιοντα να ειχαν την αποδοση της Cella :-)

-
minime
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 8 times
Tην ίδια εμπειρία έχω με τα tallow-based σαπούνια. To tallow δεν κάθεται καλά στο δέρμα μου. (Πέταξα το MWF, να φανταστείς. :xp1). Για κοίταξε μήπως συμβαίνει και με σενα κάτι τέτοιο.kostagr έγραψε:Ενώ η μυρωδιά της μου αρέσει πάρα πολύ για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση ότι δεν είχα τόσο καλό ξύρισμα σε σχέση με το tabac η proraso.
Ίσως φταίει η feather που χρησιμοποίησα, θα δοκιμάσω και με astra μπας και δω τίποτα.
Αν και το δέρμα μου το αισθάνομαι πιο στεγνό τώρα σε σχέση με τα άλλα σαπούνια και φυσικά πιστεύω ότι κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό.
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 12
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12134 times
Μηπως θυμασαι που ? :-)(Πέταξα το MWF, να φανταστείς. :xp1)
Η Cella ειναι πολυ δυνατη κρεμα/σαπουνι - δεν διαλυεται ευκολα. Οποτε ακομα και αν η αρχικη κρεμα βγει "στεγνη", βρεχοντας το πινελο και συνεχιζοντας την προσπαθεια στο τελος θα βγει κατι καλο. Ειναι εντυπωσιακο το ποσο πολυ αφριζει αυτο το πραγμα και τι προστασια προσφερει, διορθωνοντας/καλυπτοντας ακομα και αθλια ή ταλαιπωρημενα ξυραφακια.
Το μονο αρνητικο της ειναι οτι θεωρειται (και λογω κοστους) απαραιτητο αρχικο προιον - οποτε ανεβαζει απελπιστικα ψηλα τον πηχυ για ολα τα υπολοιπα που θα αγορασεις μετα.

- digibill
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:

Cella. Διάβαζα για αυτήν εδώ στο φόρουμ κι αναρωτιόμουν: «μα είναι δυνατόν να είναι τόσο καλή; Κι αυτό το άρωμα "αμύγδαλο"; Δηλαδή πώς είναι δυνατό να μυρίζει αμύγδαλο; Και τι σόι ηλίθιο άρωμα πρέπει να είναι το αμύγδαλο;»
Κατάφερα (πάσχω αυτή την περίοδο από έλλειψη χρόνου) και πέρασα από το wellshaved ένα πρωί. Σκοπός μου ήταν να αγοράσω ένα aftershave. Πριν φύγω, ο Γιώργος μου λέει "Έχεις δοκιμάσει το cella; Όχι; Και θα φύγεις χωρίς να πάρεις cella; ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ!". Τον κοιτάω περίεργα, θυμάμαι τα διάφορα που έχει πάρει το μάτι μου στο φόρουμ, λέω "αν και πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποια στιγμή να σταματήσω να αγοράζω καινούργια σαπούνια, δε βαριέσαι, 5€ είναι, κάπως θα τα δικαιολογήσω στον εαυτό μου -και στη γυναίκα μου :boeller ".
Γυρνώντας στο σπίτι, ανοίγω το κουτάκι να το μυρίσω καλύτερα.... Πραγματικά μύριζε αμύγδαλο!! Δεν ξέρω αν συνέβη και σε κάποιον άλλο, αλλά εμένα το άρωμα αυτό πραγματικά με παραξένεψε, γιατί δε νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο στη φύση που να μυρίζει τόσο ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΕΝΤΟΝΑ αμύγδαλο. Ούτε καν το ίδιο το αμύγδαλο
Μάλιστα, μοιάζει πολύ με το άγουρο αμύγδαλο, όταν είναι ακόμα μαλακό, υγρό και ζουμερό μες στο κέλυφός του. Μου θύμισε τα άγουρα αμύγδαλα που μου έσπαγε η γιαγιά μου στο χωριό όταν ήμουν πιτσιρίκι (καλά και τώρα δε με πήραν τα χρόνια, αλλά μετά από κάμποσα εγκεφαλικά η γιαγιά δε μου σπάει πλέον αμύγδαλα!)
Ξεκινάω λοιπόν τη χρήση... Ο Γιώργος με είχε "προειδοποιήσει" κατά κάποιο τρόπο να μην απογοητευτώ αν δεν αφρίσει καλά, να την βρέξω κλπ... Έτσι κι αλλιώς όμως, πάντα βρέχω τα σαπούνια / κρέμες πριν τη χρήση, οπότε δεν μου φάνηκε περίεργη η σύσταση... Έτρεξα λίγο χλιαρό νερό στην επιφάνεια της κρέμας και μετά από 5 - 10 λεπτά φόρτωσα τον μαλακό pure badger. Το πινέλο φόρτωσε πανεύκολα, αρκούν καμιά 10αριά σβούρες. Αν και ο Γιώργος μου πρότεινε face lathering, προσωπικά προτιμώ το bowl lathering. Ξεκίνησα τις σβούρες στο bowl. Είχα στραγγίξει καλά το πινέλο πριν φορτώσω και διαπίστωσα ότι η κρέμα "ζήταγε" συνεχώς νερό. Μου φάνηκε τόσο υδρόφιλη όσο περίπου είναι οι κρέμες της proraso (τις οποίες αφρίζω συνήθως χωρίς καν να στραγγίξω το πινέλο από το μούλιασμα!) Τελικά, δεν είναι τόσο υδρόφιλη (ξαναδοκίμασα χωρίς να στραγγίξω καλά το πινέλο και τελικά χρειάστηκε να φορτώσω λίγο ακόμη κρέμα), αλλά πάντως θέλει νεράκι. Μην τη φοβηθείτε στο νερό...
Το αποτέλεσμα; Κρέμα! Με όλη τη σημασία της λέξης: πηχτή, ομοιογενής, αφρισμένη, ευωδιαστή κρέμα αμύγδαλο... Μην τη φάτε· ξυριστείτε! :megagrin Ποσότητα ικανή να βγάλει (και έβγαλε) τέσσερα περάσματα....
Να πω την αλήθεια, πριν τη δοκιμή της ήμουν σχετικά επιφυλακτικός ως προς το αν θα μου αρέσει το άρωμα. Τελικά το άρωμά της είναι πολύ ευχάριστο: η κρέμα μυρίζει έντονα και όμορφα, ο αφρός της πιο διακριτικά, ευχάριστα καθ' όλη τη χρήση. Μάλιστα νομίζω πως το άρωμά της την καθιστά ιδανική για όλο το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι.
Ξυριστικά τώρα, η εμπειρία μπορεί να περιγραφεί περιεκτικά με μία μόλις λέξη: ΟΥΑΟΥ! :mad Απόλυτη ενυδάτωση και γλίστρημα ξυραφιού! Αισθάνεσαι ότι θα σε καλύψει σε όλες τις συνθήκες, ότι μπορείς να ξυριστείς εντελώς άγαρμπα - και πράγματι το έκανα! Ξυρίστηκα τόσο άγαρμπα, που τελικά σε μερικά σημεία κατακρεουργήθηκα :boeller
Φυσικά δεν φταίει η κρέμα γι αυτό. Αν χρησιμοποιούσα κάποιο άλλο σαπούνι, με τον τρόπο που ξυρίστηκα τώρα θα έκανα πλαστική προσώπου. Με την cella κατέληξα απλά με ερεθισμένες γωνίες...
Συμπερασματικά:
-Αξίζει ως κρέμα; ΝΑΙ. Πολύ καλή ενυδάτωση και καταπληκτική λίπανση.
-Value for monery; ΑΠΟΛΥΤΟ. Ο ορισμός του value for money! Σε αυτή την τιμή και με αυτές τις αποδώσεις, είναι μια κρέμα που πρέπει όλοι να δοκιμάσουν. Αν θα έπρεπε να έχω ένα και μοναδικό σαπούνι ξυρίσματος, αυτό θα μπορούσε άνετα να είναι η cella.
-Σε σχέση με την proraso; Οι proraso είναι από τις αγαπημένες μου (γιατί συνδυάζουν χαμηλή τιμή, με εξαιρετική απόδοση και αρώματα που πραγματικά μου αρέσουν). Σε σχέση με αυτές, η cella είναι τουλάχιστον ισάξια, ίσως και ένα κλικ παραπάνω. (και λέω "τουλάχιστον" γιατί α) είναι tallow based, κάτι που μπορεί να μην ταιριάζει στα δέρματα όλων και β) την έχω χρησιμοποιήσει μόλις 2 φορές, συχνότητα ικανή μεν να αποδείξει την αξία και τα προφανή της πλεονεκτήματα, μικρή όμως δε.) Όσο βρίσκει κανείς τα σωληνάρια της proraso στον Χόντο στα 2,8€, η proraso βγαίνει με καλύτερο value for money. Στις "φυσιολογικές" όμως τιμές της proraso (στα 5-6€), η σύγκριση είναι μάλλον προς όφελος της cella. Σε κάθε περίπτωση πάντως ψειρίζουμε τη μαϊμού, καθώς και τα proraso είναι πολύ καλά σαπούνια, αλλά και η cella έχει εξαιρετική απόδοση.
Λοιπόν.... Δεν την δοκιμάσατε ακόμα; Ιεροσυλία τέκνα μου....... :megagrin
-
kostagr
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 15 times
Χμμμμμμμ...... Πόσο νερό? Γιατί εγώ δεν έχω καταφέρει με διάφορα πειράματα να φτιάξω σχιφτό αφρό. Την παράτησα βέβαια αλλά θα ξανά δοκιμάσω.
Υπάρχει παρόμοια μυρωδιά στη φύση, πικραμύγδαλο και ίσως το κυάνιο :megagrin
Υπάρχει παρόμοια μυρωδιά στη φύση, πικραμύγδαλο και ίσως το κυάνιο :megagrin