Martin de Candre

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Αν μείνει ξεσκέπαστο, το σαπούνι θα σκληρύνει περισσότερο και έτσι θα διαρκέσει και περισσότερο.
Μάλλον όμως θα είναι πιο δύσκολο το φόρτωμα.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Απο οσο ξερω το θεμα για το ποσο σκληρο θα ειναι το σαπουνι ειναι στο τι υλικο χρησιμοποιηθηκε στην σαπωνοποιηση δηλαδη ποτασα ή σοδα. Εφοσον βαζει ποτασα τα σαπουνια θα ειναι πιο κρεμωδη (μαλακα).

Παντως εγω δε το αφηνω ανοιχτο μου αρεσει το αρωμα και δεν θελω να εξασθενιση

Αρη το εγραψα και εγω οτι αυτη ειναι η πρωτη εντυπωση σε σχεση με το MWF. Φυσικα μπορει να αλλαξει στην πορεια
Ολα ειναι δρομος
NavalArchitect

Χάρη έχω 2 χ λεβάντα γυάλινα 170γρ, ένα Ελλάδα (μόλις 2 ή 3 ξυρίσματα) κι ένα εδώ. Μη στενοχωριέσαι, αν δεν έχει γίνει κι άλλο group buy ως τότε θα μιλήσουμε πριν κατέβω Ελλάδα...
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

NavalArchitect έγραψε:Χάρη έχω 2 χ λεβάντα γυάλινα 170γρ, ένα Ελλάδα (μόλις 2 ή 3 ξυρίσματα) κι ένα εδώ. Μη στενοχωριέσαι, αν δεν έχει γίνει κι άλλο group buy ως τότε θα μιλήσουμε πριν κατέβω Ελλάδα...
Ευχαριστώ Κωνσταντινε, αν δεν έχω αγοράσει καινούργιο μέχρι τότε θα το έχω υπόψη μου!
Χάρης
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 35 times

Τα mdc τα βρήκα σε ένα φαρμακείο και στο κατάστημα 48 € την μεγάλη συσκευασία.
ΛΑΡΡΥ
Νήπιο
Νήπιο
13
Been thanked: 35 times

Λοιπόν...Martin de Cadre.

Είναι καλό σαπούνι; Αναμφισβήτητα!
Από ενυδάτωση; Πάρα πολύ καλό.
Από αφρό τι λέει;Τα σπάει! Παχιός και πλούσιος.
Γλυστάει; Πολύ καλά.
Προστατεύει; Σίγουρα.
Μυρωδιά; Το unscented που πήρα μυρίζει σαν ένα πολύ καλό αριστοκρατικό σαπούνι και κάτι απροσδιόριστο για τη μύτη μου.
Στροφάρει εύκολα; Ναι για! Αλλά αν θες να κάνεις δύο, τρία ή τέσσερα περάσματα μη το φορτώσεις με 10 στροφές όπως στα βιντεάκια.Ρίχ΄του καμιά 25αρια.
Σε σχέση με το Mitchell's; Δε θα έλεγα ακριβώς ένα κλικ κάτω. Απλά κάτι διαφορετικό.
Αξίζει τα λεφτά του (απόδωση/τιμή); Τώρα τί σου πω; Δεν πολυκοιτάω το συντελεστή αυτό. Το άντεχε η τσέπη μου και το πήρα.Πάντως αν το αγοράσεις δε θα χάσεις. Από το να πάρεις 5 σαπούνια μέτρια πάρε αυτό. Επίσης δε γνωρίζω την ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται.Να προσθέσω ότι από αυτά που διαβάζω αντέχει στη χρήση.

ΥΓ
Σχετικά την κριτική μου να πω ότι δε μου αρέσει να έχω στο ράφι μου πάνω από 5 σαπούνια, δύο πινέλα και δύο μηχανές. Άφτερ σέιβ είχα ανέκαθεν τέσσερα- πέντε και κανα-δυο μπάλσαμ γιατί μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ ως κολόνια. Όταν έιναι βγώ δηλαδή, ξυρίζομαι και τα φοράω.
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Έχω χρησιμοποιήσει το σαπούνι αυτό 4-5 φορές από ένα δείγμα που είχε την καλοσύνη να μου στείλει ένας φίλος από το φόρουμ.
Διάβασα προσεκτικά όλα όσα έχουν γραφεί παραπάνω και έχω διαβάσει πάρα πολλά σε ξένα φόρουμ 2 χρόνια τώρα που ασχολούμαι με το π.ξ.

Ομολογώ πως περίμενα πως και πως να το δοκιμάσω με τα τόσα καλά που έχω ακούσει,και ίσως οι προσδοκίες μου αυτές να με κάνουν να έχω πια, όχι αρνητική αλλά μέτρια άποψη γι αυτό το σαπούνι.'Ισως και αδιάφορη.

Και για να εξηγούμαι...
ναι αφρίζει εύκολα,ναι έχει πολύ καλή ενυδάτωση, ναι γλιστράει το ξυράφι πολύ καλά....όμως θεωρώ πως σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η πολύ υψηλή τιμή του.
Είναι ένα πολύ καλό σαπούνι αλλά μέχρι εκεί !

Δέν είναι ανώτερο του Castle Forbes που κοστίζει τα μισά λεφτά, για να μην πω για το La toja που κοστίζει μόλις 2 ευρώ !

Ο πανικός που ξεκίνησε από τα Αμερικάνικα φόρα (ως γνωστόν οι Αμερικάνοι κάνουν σαν παλαβοί με τα ευρωπαικά προιόντα) και το μάρκετινγκ (πολύ υψηλή τιμή, απλησίαστο άρα και κορυφαίο) κατά την γνώμη μου έφεραν ένα αρκετά καλό προιόν σε πολύ υψηλότερη θέση απ' ό,τι του αξίζει !

Αρωματικά δεν μου λέει απολύτως τίποτε !!

Θα μου πείτε...κρατάει πολύ, δεν τελειώνει άλλο...
Μα γιατί να έχω ένα προιόν πληρωμένο στο κόκαλο που δεν τελειώνει ποτέ,και δεν μου δίνει κάτι περισσότερο από ένα φτηνότερο και παραπλήσιο προιόν?

Αυτή βέβαια είναι η προσωπική μου άποψη και σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου.

Εν κατακλείδι χαίρομαι που δεν σπατάλησα 50 ευρώ, και με τα λεφτά αυτά θα πρότεινα σε όσους δεν το έχουν αγοράσει, να πάρουν 25 στικάκια la toja που θα τους κρατήσουν το ίδιο χρονικό διάστημα και θα τους προσφέρουν την ίδια ξυριστική απόλαυση.

Άντε, βαράτε τώρα...περιμένω βρίσιμο :megagrin
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Βρισιμο γιατι, ειναι η αποψη σου και ειναι σεβαστη οσο και να διαφωνουν καποιoι. Θα συμφωνησω μαζι σου οτι ειναι πολυ ακριβο μαλλον θεμα μαρκετινκ οπως ειπες αλλα μην ξεχνας οτι ειναι μια Αρτισαν κατασκευαστρια με πολυ καλα υλικα (χωρις tallow) και πολυ καλη συσκευασια και απο τα πιο καθαρα που υπαρχουν στον χωρο
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Arisk
Λύκειο
Λύκειο
15
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 790 times

Πάνο θα συμφωνήσω μαζί σου, και θα προσθέσω ενα ακόμη ελάτωμα. Δεν εχει tallow >:)
Άρης
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Δεν το έχω δοκιμάσει το εν λόγω σαπούνι, που πολλοί κατατάσσουν πολύ ψηλά στις θέσεις προτίμησης αγαπημένων σαπουνιών κι ας είναι και "tallow lovers", η αλήθεια , όμως είναι ότι λόγω της υπερβολικά υψηλής τιμής του για veggie σαπούνι με προδιαθέτει αρνητικά όπως και τον Πάνο, με την έννοια ότι έχεις υπερβολικά πολλές, σχεδόν μη εφικτές προσδοκίες από αυτό. Λογικό όταν πληρώνεις 40+++ ευρώ για 200 γραμμάρια (δηλ. 200 E το κιλο) να απαιτείς "και καφέ να σου ψήνει", δηλάδή γίνεσαι υπερβολικά απαιτητικός και πάντα θα το συγκρίνεις με προϊόντα που μπορεί να δίνουν ελάχιστα καλύτερο αλλά σίγουρα φθηνότερο αποτέλεσμα.

Και κάτι ακόμα πάνω σε αυτό που - φαντάζομαι για πλάκα - έλεγε ο Πάνος "πολλοί θα διαφωνήσουν - περιμένω βρίσιμο" κτλπ. Σε πολλά φόρα εξειδικευμένων ενδιαφερόντων και σίγουρα σε αρκετά ξυριστικά φόρα, παρατηρείται το φαινόμενο του groupthink. Δηλαδή, βγαίνουν κάποια μέλη, έμπειρα και αναγνωρισμένα και λένε το χ για ένα προϊόν και μετά υπάρχει σχεδόν καθολική συμμόρφωση με το "δόγμα" που έχει δημιουργηθεί με τους περισσότερους να μην "τολμάνε" να διαφωνήσουν, αν και εκφράζονται ψήγματα διαφοροποίησης. Βέβαια αυτή είναι μία παθογενής διαδικασία (ειδικά στο χώρο λήψης αποφάσεων) , καθώς για χάρη της ομοφωνίας και σύμπνοιας της ομάδας, καταπνίγονται οι διαφορετικές απόψεις, που μπορεί εμπειρικά και αντικειμενικά να θεμελιώνονται καλύτερα από άλλες. Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι κάτι τέτοιοι συμβαίνει και στο φόρουμ μας και ούτε κατά διάνοια στοχοποιώ ή κατηγορώ κάποιον, που και να συνέβαινε, τις πιο πολλές φορές συμβαίνει ασυνείδητα ακόμα και στο συμβούλιο ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ για ζωτικής σημασίας θέματα (βλ. the bay of pigs invasion).

Απλά θέλω να πω στον Πάνο, ότι καλά κάνει και εκφράζει με σαφήνεια την άποψή του ανεξάρτητα από το τι θα πω εγώ ή ο οποισδήποτε ή η κοινή γνώμη του δικού μας ή άλλου φόρουμ, γιατί έτσι μόνο βοηθάει να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για το αντικείμενο. Είναι πολύ χρήσιμα τα reviews και από το εξωτερικό και ειδικά από το φόρουμ μας (κι εγώ προσωπικά τα λαμβάνω σοβάρά υπόψη πριν αγοράσω ένα προϊόν) αλλά από τη στιγμή που έχει μία συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη άποψη, καλά κάνει και την εκφράζει, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί το "βρίσιμο" από οποιοδήποτε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”