Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
36
22%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
75
46%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
41
25%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
10
6%
Τόσο χάλια που το παράτησα
2
1%

Σύνολο ψήφων: 164
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 190 times

Χαίρομαι πολύ διαβάζοντας τις πρώτες εμπειρίες νέων μελών και συγκρίνοντάς τις με τις πρώτες δικές μου δημοσιεύσεις. Στην αρχή μπαίνεις χαμένος, νομίζεις ότι ξέρεις κάποια πράγματα αλλά έχει τόσα να μάθεις, μετά ψάχνεσαι, διαβάζεις, ανακαλύπτεις σιγά σιγά έναν καινούριο κόσμο. Και πολλά τα οφείλουμε στο φόρουμ και στα έμπειρα μέλη που προσφέρουν απλόχερα βοήθεια. Και μετά έρχεται το πρώτο ξύρισμα με μία σωστή DE και τα αλλάζει όλα. Και όπως λενε οι περισσότεροι δεν υπάρχει επιστροφή. Καλή συνέχεια και καλά ξυρίσματα φίλε!
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Οποίος θέλει να ξεκινήσει το παραδοσιακό ξύρισμα, πρέπει απαραίτητα να επενδύσει σε κάποιο επώνυμο safety razor. Σε διαφορετική περίπτωση θα βγάλει πιθανότατα λάθος συμπεράσματα και ίσως απομακρυνθεί από αυτόν τον τρόπο ξυρίσματος.
Panagiotis14
Νήπιο
Νήπιο
11
Been thanked: 2 times

Η πρώτη εμπειρία με safety razor ήταν πολύ κακή τόσο που δεν ασχολήθηκα για μερικά χρονια. Πολλά κοψίματα και ερεθισμοί και σε αυτό έφταιγε η κακή και βιαστική προετοιμασία.
nikos.a

Ολα πηγαν καλα, αν εξαιρεσεις βεβαια ενα μικρο κοψιμο στο κατω μερος του πηγουνιου απο δικο μου λαθος. Εκει εκανε τη δουλεια του το proraso στυπτικο gel.
Θάνος.Μ
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 7 times

Έχουμε και λέμε!!! ΟΙ επιλογές μου στην πρώτη αγορά έχουν ως εξής:
Ξ.Μ EJDE89B
Ξυραφάκια επέλεξα μια σειρά από διάφορες εταιρίες ώστε να δοκιμάσω και να καταλήξω(μια συμβουλή μου διάβασα στην κοινότητα αλλά δεν θυμάμαι από ποιόν φίλο)
Κρέμα πήρα την OMEGA S με άρωμα ευκαλύπτου
Περνάμε τώρα στην εμπειρία του πρώτου ξυρίσματος.
Μετά από το μπάνιο και αφού έχω αφήσει το πινέλο σε ζεστό νερό να μαλακώσει απλώνω την κρέμα κατευθείαν στο πρόσωπο και την αφήνω για τρία λεπτά.Επέλεξα τα ξυραφάκια DERBY που ήταν δώρο με τη μηχανή.
Με πολύ αργές και απαλές κινήσεις ξεκίνησα το ξύρισμα. Η φοβία για κοψίματα που είχα ξεπεράστηκαν από την πρώτη στιγμή. Η αίσθηση που μου έδινε η μηχανή ήταν ότι για να κοπής πρέπει να ίσε τελείως απρόσεκτος στις κινήσεις σου. Δεν περίμενα να παρέχει τόση μεγάλη ασφάλεια. Για να ολοκληρώσω το ξύρισμα έκανα τρία ξυρίσματα και αυτό πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν γνωρίζω τον τρόπο που κάνει τη μηχανή αποτελεσματική. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι πολλές φορές μου έδινε την αίσθηση ότι σκαλώνει και δεν μπορώ να καταλάβω που μπορεί να οφείλετε αυτό.
Η πρώτη μου εμπειρία μ' έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο, νιώθω σαν να έχω ξυριστεί πρώτη φορά αληθινά. Παρέλειψα να αναφέρω ότι χρειαζότανε να βάζω λίγη δύναμη πράγμα το οποίο όπως είχα διαβάσει ήταν περιττό.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις συμβουλές, τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις σας.
Σας ευχαριστώ για την παρότρυνση να μάθω να ΞΥΡΙΖΟΜΑΙ και όχι απλός να κόβω τα γένια μου.

Υ.Γ Να θυμίσω ότι ήμουν με μόνιμα γένια και προτιμούσα την εύκολη λύση της κοπτικής μηχανής.
Άβαταρ μέλους
nik16v
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 8866 times
Been thanked: 3947 times

Η πρώτη εμπειρία μου με Μηχανή Ασφαλείας ήταν αναπάντεχα καλή και αναίμακτη.
Περισσότερο φόβο είχα λόγω ξυραφιού, γωνίας κλπ.
Μηχανή EJ89.
Από εκεί και πέρα αν ξεθαρέψεις τρως τις "τιμωρίες" σου και έρχεσαι στα ίσα σου.
Άβαταρ μέλους
Stam
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 314 times
Been thanked: 209 times

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήσα το πρώτο μου παραδοσιακό ξύρισμα:

Merkur 34C HD-Feather
EJ Best Badger
MWF Soap
Tabac ASL

Δυστυχώς δεν πήγε πολύ καλά. Είχα σαν προτεραιότητα να ακολουθήσω τους βασικούς κανόνες, ο αφρός μου ήταν μάλλον λεπτός σε σχέση με ο,τι είχα δει τριγύρω ενώ για να μην περνάω από τα ίδια σημεία, έκανα τελικά 5 χέρια χωρίς να καταφέρω πολύ βαθύ ξύρισμα. Την γωνία την έβρισκα και την έχανα συνέχεια και είχα 2-3 κοψιματάκια σε σημεία λίγο πιο δύσκολα. Το πινέλο μάδησε πολύ, αλλά υποθέτω είναι φυσιολογικό στην πρώτη του χρήση. Ερεθισμό δεν είχα κανέναν αν και γι'αυτό ίσως πρέπει να ευχαριστήσω το Tabac και το γενικότερα αναίσθητο δέρμα μου..
Πάντως η προεργασία και η διαδικασία η ίδια ήταν απολαυστικές, παρόλο που παιδεύτηκα αρκετά και δεν τα κατάφερα εν τέλει. Οι ελάχιστες "γεμάτες" ξούρες που κατάφερα ήταν τόσο ικανοποιητικές που ανυπομονώ για το επόμενο ξύρισμα σε 1-2 μέρες!
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Εγώ θα έλεγα ότι μια χαρά τα πήγες. Όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε!

Στάλθηκε από το IdeaTabA1000L-F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Ακριβώς όπως είπε και ο Απόστολος, μια χαρά τα πήγες . Ξεκίνησες και λίγο στα βαθιά (βλέπε feather) , ίσως ηταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις για αρχή τις Persona platinum που είναι πιο ήπιες και πιο ενδεδειγμένες για αρχάριο στο πξ. Σιγά σιγά θα βρείς τα πατάματα σου και τα ξυρίσματα σου θα απογειωθούν ! Στα πολύ + η 34άρα , ξεκινάς με μια απο τις καλύτερες μηχανές που υπάρχουν !
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Άβαταρ μέλους
natnat
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 2675 times
Been thanked: 4672 times

Ναι μην απογοητευτείς.
Οι Persona είναι εξαιρετικά ισορροπημένες.
Προτείνω πολύ φόρτωμα χωρίς πολύ νερό και face lathering. Δεν είναι ανάγκη να γίνει πυχτός αφρός 1 δάχτυλο. Aν δεις ότι στεγνώνει ο αφρός στο δέρμα σου πριν τελειώσεις το κάθε χέρι, ξαναπέρνα το πινέλο πριν την μηχανή.
Μετά από 2-3 ξυρίσματα θα πετάς.
Παναγιώτης

Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”