Πινέλα κατά παραγγελία (custom)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

NavalArchitect έγραψε:....... έχω 3-4 ανθρώπους που κάνουν πινέλα. Βασικά χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον ένα, τον Μπιλ ('beejay') αλλά αυτή τη φορά είπα να εμπιστευθώ αυτόν εδώ:

http://www.pensoftheforest.co.uk/shavin ... stone.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ο Μπιλ είναι κύριος, άψογος στην επικοινωνία του, κι αυτό μετρά πολύ. Αυτός εδώ βάζει και λίγη 'σάλτσα' όταν αυτοδιαφημίζεται, είναι πιό ακριβός χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, κι εντάξει, όλοι πάνω-κάτω απ΄τους ίδιους παίρνουν θυσάνους και ακρυλικές μπάρες για τις βάσεις. Αυτός τώρα βρήκε εκεί μια άκρη με τις Αφρικανικές πέτρες και ε, υποτίθεται δίνει κάτι διαφορετικό.

....
Με αφορμή το παραπάνω post του Κωνσταντίνου απο άλλο θέμα,θα ήθελα να ρωτήσω τον ίδιο αλλά και όσους άλλους ξέρουν, απο ποιες τιμές ξεκινάνε οι λύσεις custom ωστε αν θα είχε νόημα σε ένα μικρό budget να προτιμήσει κανείς κάτι τέτοιο σε σχέση με ένα έτοιμο πινέλο.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
NavalArchitect

O Μπιλ ('beejay') κάνει πολύ λογικές τιμές, οι οποίες κατά την προσωπική μου άποψη είναι αρκετές φορές απροσδόκητα χαμηλές. Για παράδειγμα, πινέλο με ακρυλική βάση, θύσανο χοίρου 22-άρη σε διάμετρο, και μαζί ένα ξύλινο χειροποίητο μπωλ (για σαπούνι ξυρίσματος) μπορεί να τα χρεώσει 40-50 Ευρώ το πολύ μαζί με τα ταχυδρομικά. Μη ξεχνάτε ότι μιλάμε για χειροποίητα πράγματα, όπου εσείς διαλέγετε το σχέδιο και το υλικό της βάσης του πινέλου ή του μπωλ ξυρίσματος. Ασβός θα έλεγα από 50 Ευρώ και άνω, αλλά να ξεκαθαρίσω πως αυτά είναι πολύ γενικές προσεγγίσεις. Ο Μπιλ δουλεύει κυρίως ακρυλικό και ξύλο.

Ο Ροντ (το λινκ που έδωσα πιό πάνω), έχει τιμές στην ιστοσελίδα του. Ό,τι σχέδιο του ζητηθεί γίνεται, η βάση από ξύλο ή φυσική πέτρα, όλοι πάνω-κάτω τα ίδια δουλεύουν.

Υπάρχει κι ο Ολλανδός ο Χενκ ο οποίος πρέπει να είναι πιό ακριβός, λόγω Ολλανδίας. Αυτός όμως έχει πιό 'αιχμηρά' σχέδια, αν και φυσικά κάθε πρόταση μπορεί να πραγματοποιηθεί. Είχα συζητήσει μαζί του στην αρχή για πινέλο, πολύ παλιά, αλλά δεν προχώρησα. Ο Χενκ δουλεύει κυρίως ξύλο και δεν κάνει καθόλου μάρκετινγκ.

Άλλος ένας είναι ο neocaligatio (Chris) στο TSR. Αυτός όμως έχει αρκετό καιρό να εμφανιστεί.

Κάθε wet shaver πιστεύω πρέπει κάποτε στη ζωή του να φτιάξει ένα κατά παραγγελία πινέλο. Οι τιμές, αναλογιζόμενοι πόσο έχουν τα Simpsons, τα Shavemac, κλπ. είναι πολύ πιό προσιτές και λογικές - η δε δουλειά των παραπάνω ανθρώπων που τα φτιάχνουν είναι δοκιμασμένη και πολύ καλή.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Custom πινέλο εγώ έχω πάρει δύο φορές. Το πρώτο είναι αυτό και το δεύτερο αυτό.

Το πρώτο πινέλο μου είχε κοστίσει περισσότερο από το δεύτερο και οι παλιοί στο φόρουμ ξέρουν την ιστορία του. Silvertip, τεράστιος θύσανος όπως μου αρέσει και ωραία ξύλινη λαβή από cocobolo. Αποτέλεσμα, το χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές και μετά το έβαλα στο πωλητήριο. Τελικά το πούλησα σε καλή τιμή στο ebay.

Το δεύτερο αντιθέτως το χρησιμοποιώ συνέχεια και είναι πλέον το αγαπημένο μου πινέλο. Είναι φτιαγμένο από το θύσανο του Ω-48 και λαβή από ξύλο καρυδιάς.

Η αποτυχία του πρώτου custom και η επιτυχία ντου δεύτερου κατά τη γνώμη μου οφείλονται στο ότι όταν έπαιρνα το πρώτο δεν είχα καταλήξει 100% ακόμα στο ποια πινέλα μου αρέσουν και τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει. Ήξερα ότι μου άρεσε το Ω-48 και ότι δεν μου άρεσε το Pure badger Erwin Jagger που είχα, επίσης ήξερα ότι σε όλα τα φόρα θεωρούν τους ασβούς καλύτερους, άρα θεώρησα ότι αν πάρω το μεγαλύτερο μέγεθος σε θύσανο και λαβή για να μοιάζει στο Ω-48, και την καλύτερη ποιότητα ασβού, θα βγάλω ένα πινέλο που θα μου αρέσει πολύ. Λάθος.

Αντιθέτως, στη δεύτερη παραγγελία ήμουν 100% σίγουρος για το τι μου αρέσει και ζήτησα ακριβώς αυτό που ήθελα στον άνθρωπο που θα το κατασκευάσει. Αποτέλεσμα να είναι πολύ επιτυχημένο το πινέλο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι καλή λύση το custom made πινέλο για έναν αρχάριο που δεν έχει δοκιμάσει διάφορα πινέλα και δεν ξέρει τι θέλει. Είναι βέβαιο ότι η αγορά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του.
Αντιθέτως , είναι καλή λύση για αυτόν που έχει καταλήξει ακριβώς στο τι πινέλο του αρέσει και θέλει να προσθέσει την προσωπική του πινελιά.

Για να είναι επιτυχιμένη η αγορά custom made πινέλου κατά τη δική μου άποψη κάποιος πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι τρίχα μου αρέσει; Συνθετική, Αγριόχοιρου, Ασβού, Αλόγου;
Τι ποιότητα ασβού, χοίρου ή αλόγου θέλω;
Πόσο πλατύς θέλω να είναι ο θύσανος; 20χιλ, 22χιλ, 24χιλ, 26χιλ, 28χιλ, 30χιλ, 32χιλ;
Πόσο μακρύς θέλω να είναι ο θύσανος; Μακρύς, μεσαίος, κοντός; 50χιλ,55χιλ, 60χιλ;
Πως θέλω να είναι επάνω κομμένος; Πλατύς, ψιλο-γλόμπος, τελείως γλόμπος;
Πόσο χοντρό θέλω να είναι το χερούλι (η λαβή του πινέλου);
Πόσο μακριά τη θέλω;
Πόσο βαριά τη θέλω;

ΥΣ:Και μιας και το είδα, υπάρχει κάποιος λόγος αυτό το νήμα να είναι κλειδωμένο εδώ και ένα μήνα; Αν όχι παρακαλώ ξεκλειδώστε το.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
NavalArchitect

Slur έγραψε:Κωνσταντίνε σε καταλαβαίνω. Όλοι έχουμε καψουρευτεί αυτή την πανέμορφη Αφρικανική πέτρα που φέρνει ο τύπος. Και εγώ ήθελα να του ζητήσω να μου κάνει ένα Αφρο-48 με τη συγκεκριμένη πέτρα αλλά συγκρατήθηκα και επίσης δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσε να αντιγράψει επακριβώς τη λαβή του Ω-48 με αυτή την πέτρα.
Ναι, κάτσε να το δώ εγώ και θα σας πώ. Αν και αυτό τώρα θα πάρει χρόνο (δηλαδή θα πάρω τα πινέλα στα χέρια μου όταν έρθω στην Ελλάδα σε κάποιους μήνες).

Έχουν κάποιοι στο TSR αυτά τα πινέλα, αν βιαζόμαστε μπορώ να ρωτήσω βέβαια για εντυπώσεις. Είναι βαριά αυτή η 'πέτρα', δεν μπορώ να καταλάβω... Από 'κει και πέρα η δουλειά του πρέπει να είναι κανονική, απλά να κολλήσει και να σετάρει σωστά το θύσανο χρειάζεται κλπ. Πολλά από τα σχέδια που κάνει είναι πολύ συντηρητικά βέβαια, αλλά αυτό αλλάζει αν ο κάθε πελάτης έχει ένα διαφορετικό να προτείνει.

Το ξύλο καρυδιάς πάντως του Μπιλ είναι πάρα πολύ όμορφο, του πάει του 48 τέλεια, πολύ σωστή επιλογή.
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Μπορείτε να ποστάρετε το link του Beejay σας παρακαλώ. Στο google δε βγάζω άκρη. :confused
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

Γιατι δεν προσπαθεις να του στειλεις ΠΜ μεσω του δικου μας forum?
Ο beejay ειναι μελος.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

:eek μέλος ?!

Οκ φίλε. Σ'ευχαριστώ πολύ.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Well Shaved
Επαγγελματίας
12
Has thanked: 5 times
Been thanked: 60 times
Επικοινωνία:

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο Post για να το αναφέρω, αλλά βρήκα το παρακάτω site το οποίο έχει καποιες λαβές για πινέλα οι οποίες μου φάνηκαν ιδιαίτερες. Μπορείτε να επιλέξετε και το θύσανο. Δεν νομίζω να έχετε πολλές επιλογές ως προς το θύσανο, αλλά ρίξτε μια ματιά
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”