Gillette Tech

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Να είστε καλά παιδιά. Το κουτί είναι ένα, αυτό της "Made in USA", αλλά αποτελείται από δύο μέρη (το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο). Η εγγλέζικη δεν έχει κουτί. Αν και βρήκα πρώτα την εγγλέζικη, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην αμερικάνικη που είναι New Old Stock. Κάθε μια κόστισε (στο "λιμάνι") λιγότερο από μια καινούργια EJ, περιλαμβανομένων και των μεταφορικών που δυστυχώς είναι αυξημένα πλέον μετά τις νέες αυξήσεις από Royal Mail και USPS.
Το "λιμάνι" θέλει υπομονή και να έχεις από πριν αποφασίσει μέχρι πόσα θες να δώσεις για το κομμάτι που σε ενδιαφέρει, υποβάλλοντας προσφορά την τελευταία στιγμή.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6048 times

Πριν λίγες μέρες παρέλαβα την "ελαφριά" Tech από Γαλλία, και χθές την Ball End-60+ gr από Αμερική.
Την πρώτη φορά με την ελαφριά και περσόννα ξυραφάκι με ένα περασμα κατα τη φορά, ένα κόντρα (όπως συνήθως έκανα και με τις Σένσορ/Blue II αλλά και στα πρώτα ξυρίσματα με την DE89) και "τελειώματα" το ξύρισμα ήταν όχι και τόσο 'βαθύ".
Από την επομενη φορά άρχισα να ακολουθώ το 1.κατα τη φορά, 2. υπο γωνία και 3. κόντρα. Με την Τζάγκερ/άστρα πλάτινουμ το αποτέλεσμα ήταν "WOW", απίθανο. Με την ελαφριά Tech ναι, καλύτερο από την πρώτη φορά, αλλά με αρκετά έξτρα μικρά περάσματα για να κάνουμε bbs :bigsmilie .
Σήμερα ήρθε η ώρα της Ball End, με άστρα πλάτινουμ. Σαφώς καλύτερο από την ελαφριά (και το ίδιο ¨ακίνδυνο) το ξυρισμα, αλλά για μένα όχι όπως της Τζάγκερ.
Με τη μικρή μου πείρα, άς μου επιτραπέι λοιπόν να γράψω:
Για νέους στο ξύρισμα με DE, ναί μπορείτε να ξεκινήσετε με την Tech και να έχετε κι ένα πρώτο κομμάτι για τη Vintage συλλογή σας (Αλλά μπορείτε ναξεκινήσετε και με μιά από την τριάδα , που οι εμπειρότεροι εδώ προτεινουν. De89 ή R89 ή 34c! Και μετά ψάχνετε και κάποια-ες VIntage.)
Συνοψίζοντας, προσωπικά την ελαφριά, δεν την φχαριστήθηκα, την Ball End Ναί, και την Jagger ΝΑΙ
Πάντω κι εγώ , όπως κι ο Γιώργος και όλοι οσοι έχουν Tech και άλλες Vintage, χαίρομαι που τις έχω στη συλλογή μου :dance
Άβαταρ μέλους
Vulcan
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 141 times
Been thanked: 184 times

Εικόνα

Gillette Tech Aluminum Handle (English) σε κλειστό σχηματισμό.

Η συλλογή μου από Gillette Tech προήλθε από κληρονομιά που μου άφησε ένας πολύ καλός άνθρωπος & γείτονας πριν κάμποσα χρόνια. Όλες οι μηχανές ήταν σε N.O.S. (New Old Stock) κατάσταση αν και δεν φαίνεται από την φωτογραφία. Εργαλείο καθημερινής (Δευτ. ~ Παρασκ.) χρήσης εδώ και έξι χρόνια πλην Σ-Κ όπου αναλαμβάνει το βαρύ πυροβολικό (μαχαίρι). Αξιόπιστη και το κυριότερο πραγματικά ασφαλής μηχανή.

Μια συμβουλή για του κατόχους της συγκεκριμένης μηχανής. Μήν δοκιμάσετε να την καθαρίσετε από άλατα με διάλυμα ξυδιού όσο αραιωμένο και να είναι αυτό, μία μέθοδος που προτείνεται συχνά σε όλα τα φόρα σχετικά με το π.ξ.
Οξειδώνεται ραγδαία το σπείρωμα της κεφαλής με συνέπεια την ολική καταστροφή του και την αχρήστευση της μηχανής. "Πάθει μάθος" [Αισχύλος, 525-456 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ποιητής] ή "παθός & μαθός" [ταξιτζής (Γιώργος Τζιφός) προς Αντωνάκη (Γιώργος Κωνσταντίνου) από την Ελληνική ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" του 1965 ] :dash
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29442 times
Been thanked: 29604 times

Είχα μια τέτοια Gillette, για καθημερινό ξύρισμα ή σε περιπτώσεις μαλακών γενιών είναι πολύ καλή, στο δάσος με συρματοπλέγματα που έχω εγώ για γένια δεν είναι ενδεδειγμένη. Αλλά για όποιον ενδιαφέρεται για συλλογή έστω, αξίζει να έχει μια από αυτές.
Άβαταρ μέλους
marinos79
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 190 times
Been thanked: 762 times

Σ' αυτή την κεφαλή έχω βάλει λαβή από άγνωστη Σοβιετική μηχανή. Της ανέβασα έτσι το βάρος στα 70γρ. και τώρα έχει γίνει πάρα πολύ καλή, γιά καθημερινό ξύρισμα. Αυτήν είχα πάρει μαζί μου το καλοκαίρι στις διακοπές.
Άβαταρ μέλους
geobarou
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 89 times
Been thanked: 70 times

Vulcan έγραψε:Μια συμβουλή για του κατόχους της συγκεκριμένης μηχανής. Μήν δοκιμάσετε να την καθαρίσετε από άλατα με διάλυμα ξυδιού όσο αραιωμένο και να είναι αυτό, μία μέθοδος που προτείνεται συχνά σε όλα τα φόρα σχετικά με το π.ξ.
Οξειδώνεται ραγδαία το σπείρωμα της κεφαλής με συνέπεια την ολική καταστροφή του και την αχρήστευση της μηχανής

Και άμα την κάνεις την πατάτα, πως την φτιάχνεις;;; :megagrin
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Τορνος (δημιουργια νεου σπιρωματος) - Αφαιρεση του παλαιου και κολληση του καινουργιου στην κεφαλη - Επιμεταλλωση της κεφαλης :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gstefanoudis
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 252 times
Been thanked: 214 times

Προχθές βρήκα κι εγώ μία Gillette Tech σε ένα συρτάρι. (Αφότου ανακάλυψα το forum έχω κανει άνω κάτω το πατρικό μου!! 8)
Την καθάρισα και έχει μπεί σε ενέργεια!
IMG_2476.JPG
IMG_2477.JPG
IMG_2478.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος

"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Παρέλαβα προχθες μία gillette tech αγγλική .
Ήταν πολυ καθαρή χρειάστηκε ελάχιστο καθάρισμα και απολύμανση πιό πολυ για προληπτικούς λόγους.
Δοκιμάστηκε χτες και φυσικά είδα και εγω τι σημαίνει πολυ mild μηχανή μπόρεσα λίγο και προσεκτικά να κόψω κάποια γένεια σχεδον κοντρα κάτω από το πηγούνι δεξια που δεν μπορούσα με καμμία άλλη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
tiguansm
Νήπιο
Νήπιο
11
Has thanked: 215 times
Been thanked: 93 times

Και μία κοντινή δυστυχως δεν έχει αριθμό και δεν ξέρω χρονολογία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Double edge razors”