Εργασίες στα ξυράφια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Το dandy λυθηκε μπηκε στον κλιβανο και εγινε ο καθαρισμος με το dremel σε λιγο πιανω τα ντουκοχαρτα
και τις παστες ,το βραδακι αργα θα καθαριστει η πλαστικη λαβη και αυριο με το καλο θα γινει το ακονισμα .
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω πειρακι και ροδελιτσα απο Δευτερα θα το καρφωσω. Φωτογραφιες με τα σταδια μολις το τελειωσω .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ο κλίβανος μπορεί να κάνει ζημιά στο ξυράφι; Τι θερμοκρασίες ανεβάζει;
Τυχερός που έχεις τέτοιο εξοπλισμό! Εμείς παλεύουμε με τους ατμούς και τα βραστά νερά!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Κλιβανο δεν εχω ,εχουν ομως ολοι οι οδοντιατροι . Πεταχτηκα σε εναν φιλο και σε 20 λεπτα ηταν οκ , ο κλιβανος ο σωστος ειναι ο αυτοκαυστος και ειναι 132-135 κελσιου . Οτιδηποτε μεταλικο δεν παθαινει τιποτα
και εισαι σιγουρος σαν τα χειρουργικα εργαλεια . Τα πλαστικα δεν κανουν να μπουν σε κλιβανο εκτος και εχουν σημανση .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Εχω ενα ξυραφι F.Reynolds το οποιο το εχω ακονισει εγω απο την αρχη σε μια βελγικη, το bevel με δυσκολεψε λιγο αλλα τα ψιλοκαταφερα. Ακολουθησα ολα τα βηματα, με βαρια λασπη με πιο νερουλη λασπη, με νερο και με τρεχουμε νερο κατω απο την βρυση. Μετα το περασα απο πρασινη και κοκκινη παστα και τελειωσα με 200 περασματα απο το λουρι. Το ξυραφι κοβει ανετα τις τριχες του χεριου μου ωστοσο σημερα που πηγα να ξυριστω το ενιωθα τραχυ, το αποτελεσμα του ξυρισματος ηταν καλο (κανενας ερεθισμος κανενα κοψιμο). Τι πρεπει να κανω για να γινει πιο γλυκια η κοψη;
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14

Αν και η βελγικη φτανει ψιλα grit εαν εχεις μια 12κ δοκιμασε αλλα μην βαλεις παστες πριν το δοκιμασεις . Μπορει ομως να ειναι ετσι και ξυραφι οποτε δεν θα δεις καμια διαφορά . Εαν δεν εχεις 12κ δουλεψε στην βελγικη χωρις λασπη με ελαχιστο νερο μετα με περισσοτερο και τελειωσε με την πρασινη παστα εαν ειναι οξειδιο .
Νίκος
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Ιασονα ,χωρις παρεξηγηση, κατα την γνωμη μου εχεις λιγο μπερδεψει τα πραγματα. Πριν ακομη να εισαι συγουρος οτι κατεχεις την τεχνικη ακονισες και μονος σου ενα μαχαιρι απο την αρχη. Ειναι λοιπον δυσκολο για σενα να καταλαβεις τι φταιει η τεχνικη η το ακονισμα? Αυτο που λενε ολοι και στα ξενα φορα ειναι οτι χρειαζεσαι τουλαχιστων εκατο ξυρισματα για να μπορεσεις να πεις οτι το κατεχεις λιγο. Αντε για εσας τους νεωτερους να ειναι πενηντα. Παρε λοιπον ενα shave ready, που εχεις νομιζω, και ξεκινα καθημερινα η δυο τρεις φορες την βδομαδα. Και μετα θα μπορεσεις να αξιολογησεις το ακονισμα σου. Ολοι μας εδω και ο Χαρης και ο Ηλιας (Boltsis) πηραν πετρες αφου ασχοληθηκαν τρεις τεσσερεις ,και παραπανω στην περιπτωση μου, μηνες με τα μαχαιρια. Υπομονη και επιμονη. Δυσκολο το ξερω και σε καταλαβαινω γιατι εχω γιο στην ηλικια σου αλλα αξιζει τον κοπο στο τελος.

Οπως παντως τα περιγραφεις το ακονισμα σου ειναι καλο. Η τεχνικη θελει βελτιωση και κυριως η πιεση και η γωνια.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Νικο προς Θεου δεν σε παρεξηγω, με τα μαχαιρια ξυριζομαι απο τον Ιανουαριο εχω πλεον 6 στην κατοχη μου (οχι οτι εχει σημασια) και ειμαι σιγουρος οτι η τεχνικη μου ειναι καλη μιας και εχω μηνες να κανω κακο ξυρισμα οταν χρησιμοποιω μαχαιρι (που εχουν ακονισει οι αλλοι και οχι εγω).

Νικο-Ηρωα :bigsmilie θα ακολουθησω την συμβουλη σου και θα μεταφερω τα αποτελεσματα.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ιάσονα ο y.v που δυστυχώς δεν τον βλέπω να συμμετεχει μαζί μας μου είχε πει πως μετά απο ακόνισμα με την coticule να μην το βάζω σε καμία πάστα παρα μόνο σε διοξείδιο του χρωμίου.Αυτό και μόνο αυτό του δίνει μια πιο γλυκιά , πιο φίνα κόψη.Μια πρασινη πάστα που είχε το paddle strop μου , έλεγε πως ίσως μπουκώνει το ξυράφι.Αν δεν έχεις διοξείδιο του χρωμίου μην το περνάς πουθενά, απλά πήγαινε κατευθείαν σε δέρμα καλό με πολλά πολλά περάσματα.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ηλία έχω την αίσθηση ότι η πράσινη πλευρά στο strop είναι οξείδιο του χρωμίου. Οι διαμαντόπαστες, θεωρητικά, είναι λιγο πιο τραχιές. Στο strop που έχω απλώσει με crox πρόσεξα να μην είναι ιδιαιτερα πυκνό ώστε να μην κινδυνεύει να υπερακονόζεται το ξυράφι (φαντάζομαι αυτό εννοούσε ο y.v.)

Ιάσονα, προσωπικά βρίσκω ότι το οξειδιο του χρωμίου με βοηθάει να δημιουργήσω καλύτερη κόψη. Τώρα αν είχα μεγαλύτερη εμπειρία στο ακόνισμα μπορεί να μην χρειαζόταν τόσο. Ο Νίκος καλά τα λέει με τα grit, αλλά εμείς (δηλ. εγώ) που έχουμε δοκιμάσει μόνο μια πέτρα πως θα κρίνω αν φθάνει στα 10.000 ή στα 12.000;

Πάντως δοκίμασέ το πάλι όπως λέει ο Νίκος (ch2700). Ίσως απο full hollow σε wedge να δυσκολεύεσαι να βρεις τη σωστή γωνία αμέσως. Εγω στο Joseph Rogers που είναι μάλλον 1/2 κοβόμουν εύκολα πριν το μάθω.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Χάρρυ μιλάς για το paddle strop που έχω εγώ?Ο Γιάννης μου είπε πως πρόκειται για πρασινη παστα, τώρα τι να πω δε μπορώ να το ξέρω αυτό!Λίγο θέλει και καλά έκανες ώστε να μη το μπουκώσεις!

Λες να θέλουμε καμια πέτρα τελειώματος 12Κ?Τι έχεις διαβάσει εσύ για τη πέτρα μας?
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”