Truefitt & Hill Sandalwood shaving cream

Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29564 times
Been thanked: 29786 times

Είχα βάλει αυτήν την κρέμα αρκετό καιρό πριν στην wish-list. Είχα διαβάσει πολύ καλά λόγια γιαυτήν, τόσο για το άρωμά της όσο και για την ποιότητά της. Έπρεπε λοιπόν να την δοκιμάσω κάποια στιγμή και έφτασε η ώρα. Το σανδαλόξυλο ήταν σχεδόν η αποκλειστική μου επιλογή, μιας και με τρελαίνει αυτό το άρωμα (έχω γενικώς διαπιστώσει ότι μου αρέσουν τα ξυλώδη κυρίως αρώματα).

Από σανδαλόξυλα έχω δοκιμάσει μόνο της TOBS (που είναι και το αγαπημένο μου) όσο και της Proraso. Αν και έχουν αρωματικά κάποιες διαφορές, η βάση τους είναι η ίδια. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι το άρωμα που πλησιάζει περισσότερο στο πραγματικό σανδαλόξυλο είναι αυτό της Proraso. Όταν λοιπόν πρωτοέπιασα στα χέρια μου την κρέμα, πέρα από την πολυτέλεια που αναδύεται γενικώς, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να την μυρίσω (είμαι οσφρητικός τύπος άλλωστε). Το άρωμά της είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα, σίγουρα ντελικάτο, εκλεπτυσμένο και μοντέρνο, αλλά δεν μου έφερνε σε καμία περίπτωση το σανδαλόξυλο που ήξερα από τα προηγούμενα προϊόντα. Έχει μια αμυδρά υποψία σανδαλόξυλου στην βάση, αλλά αρωματικά νομίζω ότι πλησιάζει προς την Jermyn Street, για όποιον την έχει μυρίσει. Θα έλεγα ότι έχει ένα 30-40% άρωμα σανδαλόξυλου και ένα 60-70% της Jermyn. Εκρηκτικός συνδυασμός, καθώς μου αρέσουν και τα δύο αυτά αρώματα. Πάντως αν μου έκλεινες τα μάτια και μου το έφερνες να το μυρίσω, εγώ προσωπικά δεν θα έλεγα ότι μυρίζει σανδαλόξυλο. Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ φρέσκο και δροσερό σανδαλόξυλο και όχι σκοτεινό όπως της TOBS.

Εικόνα

Όπως είπα και παραπάνω, από την συσκευασία ακόμη αντιλαμβάνεσαι ότι παίζεις σε μια πολυτελή κατηγορία και αυτό σου ανεβάζει την διάθεση. Μαύρη πλαστική (χοντρή) συσκευασία, με χρυσαφί γράμματα στο επάνω καπάκι και ανάγλυφα γράμματα και το σήμα της T&H στην βάση του μπολ, δείχνει γενικώς πολύ προσεγμένη. Ανοίγοντας το καπάκι (βιδωτό) υπάρχει ένα δεύτερο πλαστικό άσπρο καπάκι, προστατευτικό για την κρέμα, βοηθάει στην καλύτερη αποθήκευσή της. Παρότι και οι TOBS έχουν ένα ανάλογο προστατευτικό καπάκι, εδώ είναι σαφώς πιο προσεγμένο, καθώς εφαρμόζει απόλυτα στο άνοιγμα του μπολ, ενώ της TOBS είναι πιο χαλαρό και φεύγει προς την βάση του επάνω καπακιού του μπολ.

Εικόνα

Η κρέμα είναι λευκή, πιο μεταξένια από το σανδαλόξυλο της TOBS, στα ίδια επίπεδα με την Jermyn.

Εικόνα

Στο ξύρισμα τώρα, χρειάζεται στην κυριολεξία πολύ μικρή ποσότητα για να κάνεις τον αφρό σου, καθώς αφρίζει πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Παράγει έναν ποιοτικότατο αφρό, με εξαιρετική ενυδάτωση, πολύ καλό γλίστρημα και εξαιρετική προστασία στο πρόσωπο. Για να την συγκρίνω με μια TOBS, είναι ένα κλικ πιο πάνω ποιοτικά, πολύ ωραία αρωματικά, αναδύει μια πολυτέλεια γενικότερα. Από την συσκευασία έως την δράση. Μετά το ξύρισμα νοιώθεις πολύ ισορροπημένος, σε καλύπτει απόλυτα αυτή η κρέμα και αφήνει ένα πολύ ωραίο άρωμα.

Στο φλέγον ερώτημα τώρα, αγοράστηκε από το G&C στα 25€ με τα μεταφορικά και με 10% έκπτωση. Είναι σε συσκευασία των 190gr ενώ οι TOBS σε συσκευασία των 150gr. Στοιχίζει δηλαδή όσο 2 ½ TOBS (περίπου). Αξίζει άραγε αυτή η διαφορά;

Είναι ένα κλικ καλύτερη ποιοτικώς, ναι έχει ένα πολύ ωραίο άρωμα αλλά το value for money μιας TOBS, που είναι εξίσου καταπληκτικές κρέμες και μου δίνουν και αυτές την πολυτέλεια (οκ, λίγο λιγότερο μεν αλλά ανήκουν στην ίδια κατηγορία), είναι στα ύψη και κάνει την σύγκριση άνιση. Αν σε ποιότητα στην κλίμακα 1-10 έδινα στην T&H ένα 10, η TOBS θα έπαιρνε ένα 9. Την παίρνεις όμως 2 ½ φορές φθηνότερα. Οπότε ο καθένας κάνει τις σκέψεις του και βγάζει τα συμπεράσματά του. Εγώ ασφαλώς και χαίρομαι που την πήρα, γιατί οι αγορές μου πλέον είναι στοχευμένες και δεν υπάρχει χώρος για μετριότητες.

Συστατικά:

Αqua (water), stearic acid, myristic acid, potassium hydroxide, coconut acid, glycerin, parfum (fragrance), triethanolamine, sodium hydroxide, methylparaben, propylparaben, citronellol, coumarin, limonene, linalool.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Θα συμφωνήσω και εγω με την περιγραφή σου μιας και έχω και τις δύο κρέμες!Η TOBS πιο συνθετική μυρωδιά , πολύ πιο δυνατή έναντι της πιο φυσιολογικής μυρωδιάς αλλά συνάμα πιο αδύνατη της TH!Ποιοτικά η TH είναι ένα σκαλί πιο πάνω απο την ΤΟΒS.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Συμφωνώ και εγω με τον Αντώνη και τον Ηλία. Πολύ ωραία η παρουσίαση.
Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, αλλά όταν άνοιξα την συγκεκριμένη και μαθημένος από το Σανταλόξυλο της TOBS, νόμιζα ότι έχει αλλοιωθεί η κρέμα. Καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουνα. Είναι πολύ ποιοτική όμως και όντως με ελάχιστη ποσότητα βγάζει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
if you have a great shave you have a great day
NikosX
Δημοτικό
Δημοτικό
11
Has thanked: 208 times
Been thanked: 895 times
Επικοινωνία:

Παίδες, τη μυρωδιά πρέπει να την κρίνουμε σε σύγκριση με ένα αυθεντικό αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου.
Φρονώ ότι και οι δύο κρέμες περιέχουν συνθετικό άρωμα και όχι αιθέριο έλαιο.
Η ακριβή Art of Shaving περιέχει αιθέριο έλαιο.

Συμφωνώ πάντως με τον Αντώνη ότι οι αγορές πρέπει πλέον να είναι στοχευμένες, με μόνο κριτήριο την ποιότητα του προϊόντος (εγώ θα πρόσθετα και την αγνότητα των των πρώτων υλών) ― τουλάχιστον για όσους έχουν δει στα ράφια τους μερικές δεκάδες κρέμες-σαπούνια...
He shaved evenly and with care, in silence, seriously.James Joyce
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Αυθεντικό είναι το ASL του D.R. Harris (αυτό που έσπασα σαν βλαξ πριν το χρησιμοποιήσω).
Βαρύ, έντονο άρωμα ξύλου.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Tsu
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 44 times
Been thanked: 29 times

Είναι φανταστική κρέμα και κάνει πλούσιο αφρό γρήγορα. Είναι ό,τι ωραιότερο έχω μυρίσει σε κρέμα- καμία σχέση με το σανδαλόξυλο της Proraso.
Προσοχή: η αντίστοιχη κολώνια της T&H δεν έχει το ίδιο άρωμα, είναι πιο βαρύ και ξυλώδες(κακώς,κατά τη γνώμη μου).
Κώστας
nikos.a

Άρωμα μεθυστικό! Εξαιρετικό. Όπως εξαιρετική είναι και η κρέμα στο σύνολο. Πλούσιος αφρισμός, ενυδατικός, προστατευτικός. Λίγη ποσότητα αρκεί. Μπορεί να έχει paraben, αλλά ειλικρινά δεν με πειράζει καθόλου. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

πολυ καλη κρεμα με αριστες ιδιοτητες.προσφερει εξαιρετικη προστασια κατα το ξυρισμα,βοηθαει αψογα την λεπιδα να ολισθαινει και ενυδατωνει τελεια το προσωπο.το αρωμα της φρεσκο και δροσερο δεν θυμιζει πολυ σανδαλοξυλο.αυτο υπαρχει στο βαθος αλλα δεν κυριαρχει οσφρητικα.συνδυαζεται πολυ καλα με οποιοδηποτε asl η cologne. απο τις καλυτερες κρεμες που κυκλοφορουν ,εχω την γνωμη οτι αξιζει τα λεφτα της.
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Πραγματικά καθημερινή Πολυτέλεια !!!!!!!!!
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

macho έγραψε:πολυ καλη κρεμα με αριστες ιδιοτητες.προσφερει εξαιρετικη προστασια κατα το ξυρισμα,βοηθαει αψογα την λεπιδα να ολισθαινει και ενυδατωνει τελεια το προσωπο.το αρωμα της φρεσκο και δροσερο δεν θυμιζει πολυ σανδαλοξυλο.αυτο υπαρχει στο βαθος αλλα δεν κυριαρχει οσφρητικα.συνδυαζεται πολυ καλα με οποιοδηποτε asl η cologne. απο τις καλυτερες κρεμες που κυκλοφορουν ,εχω την γνωμη οτι αξιζει τα λεφτα της.
Μάχο πως συγκρίνεται με την Νο10; Έχει διαφορά στην απόδοση;
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”