La Toja Shaving Stick
-
- Νήπιο
- 13
- Been thanked: 35 times
ΛΑΡΡΥ έγραψε:Σήμερα ξαναδοκίμασα το εν λόγω σαπούνι. Λοιπόν, καλό είναι ΑΛΛΑ Tabac δεν είναι!
Με αφορμή τις παραπάνω δημοσιεύσεις μου επανέρχομαι να διορθώσω. Δοκιμάζοντάς το με διαρκή rotation με τα άλλα σαπούνια που έχω, τελικά θεωρώ ότι είναι απίστευτα καλό.Όντως το ξυράφι γλυστάει βελούδινα στο δέρμα και ο αφρός πλούσιος και ενυδατικός.Το άρωμα οκ. Τελικά το μόνο που δε μου αρέσει, είναι στην αρχή όταν το τρίβω στο πρόσωπό μου κόντρα για να πάρουν τα γένια το σαπούνι.ΛΑΡΡΥ έγραψε:Χθες το χρησιμοποίησα πρώτη φορά. Δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Στο πρόσωπο απευθείας η εφαρμογή και το lathering. Σίγουρα έκανε πλούσιο αφρό, απλά κάτι δε μου κόλησε.Η ενυδάτωση, το άρωμα, δεν ξέρω. Βέβαια για σύγκριση έχω μεγαθήρια (βλέπε tabac και ToOBS σανταλόξυλο). Σε προϊόν ίδιας τιμής έχω το De Vergulde Hand shaving stick το οποίο θεωρώ καλύτερο. Θα το ξαναδοκιμάσω από Δευτέρα και θα δώ. Έτσι κι αλλιώς από τα τρία που πήρα, το ένα θα κρατήσω. Τα άλλα δύο τα πήρα για χάρισμα.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Arisk για την αγορά και την οργάνωσή της, και τον Apostolos για την παραλαβή.
Άσχετο. Για κάποιο λόγο μου αρέσει να το συνδιάζω με το SPEICK ASL.
- Αλέξης
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 190 times
Το Σάββατο αγόρασα το LaToja από Carrefour της Βαρκελώνης προς 1,6 Ε το κομμάτι (και 1,1 Ε το Lea και συγχύστηκα βλέποντας κάτι τέτοια).
Χθες βράδυ έγινε η πρώτη δοκιμή. Με το που ανοίγεις την όμορφη και πρακτική συσκευασία του σε "χτυπάει" κατευθείαν το άρωμα του. κάτι σαν συνδυασμός πούδρας και θαλάσσιων αλάτων, με το οξύ άρωμα που μοιάζει σαν να μπαίνεις σε σπήλαιο να εξισορροπείται από μία ήρεμη δύναμη, μία μυρωδιά παλιού σαπουνιού και τάλκ.
Αν και δεν κάνω face lathering για το stickακι αυτό έκανα μία εξαίρεση. Αφού έκανα μασάζ με το στικ για 30-40 δεύτερα στο δέρμα, με το καλά μουλιασμένο ασβοπινέλο άρχισα να δημιουργώ αφρό : δημιουργήθηκε κατευθείαν, γλιστερός, παχύς και ογκώδης αφρός, τόσος που αφού τελείωσα με το πρόσωπο είχε περισσέψει αρκετός για να τον βάλω στο μπολ και να με λίγες σταγόνες νερό να κάνω μαρέγκα να άλλα 2 περάσματα.
Για τις ξυριστικές του επιδόσεις τι να πω καινούριο ? αφήνει αυτό το εκπληκτικό γλιστερό και ενυδατικο φίλμ που σε βοηθά να επιμείνεις σε κάνα-δυο σημεία και χωρίς αφρό και σου αφήνει το πρόσωπο απίστευτα ενυδατωμένο (σε σημείο που σκεφτόμουν να μη βάλω after shave).
Εγώ προσωπικά το θεωρώ μία από τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κάποιος με λίγα λεφτά (αν βέβαια έχει φίλο ή συγγενή στην Ισπανία) και ήδη μετά από επίσκεψη στα ικέα βρήκα το μπολάκι που θα το συντροφεύσει στα ταξίδια μας μετά το τρίψιμό του (αν και λέω να κρατήσω και ένα κομμάτι αποκλειστικά για face lathering).
Χθες βράδυ έγινε η πρώτη δοκιμή. Με το που ανοίγεις την όμορφη και πρακτική συσκευασία του σε "χτυπάει" κατευθείαν το άρωμα του. κάτι σαν συνδυασμός πούδρας και θαλάσσιων αλάτων, με το οξύ άρωμα που μοιάζει σαν να μπαίνεις σε σπήλαιο να εξισορροπείται από μία ήρεμη δύναμη, μία μυρωδιά παλιού σαπουνιού και τάλκ.
Αν και δεν κάνω face lathering για το stickακι αυτό έκανα μία εξαίρεση. Αφού έκανα μασάζ με το στικ για 30-40 δεύτερα στο δέρμα, με το καλά μουλιασμένο ασβοπινέλο άρχισα να δημιουργώ αφρό : δημιουργήθηκε κατευθείαν, γλιστερός, παχύς και ογκώδης αφρός, τόσος που αφού τελείωσα με το πρόσωπο είχε περισσέψει αρκετός για να τον βάλω στο μπολ και να με λίγες σταγόνες νερό να κάνω μαρέγκα να άλλα 2 περάσματα.
Για τις ξυριστικές του επιδόσεις τι να πω καινούριο ? αφήνει αυτό το εκπληκτικό γλιστερό και ενυδατικο φίλμ που σε βοηθά να επιμείνεις σε κάνα-δυο σημεία και χωρίς αφρό και σου αφήνει το πρόσωπο απίστευτα ενυδατωμένο (σε σημείο που σκεφτόμουν να μη βάλω after shave).
Εγώ προσωπικά το θεωρώ μία από τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κάποιος με λίγα λεφτά (αν βέβαια έχει φίλο ή συγγενή στην Ισπανία) και ήδη μετά από επίσκεψη στα ικέα βρήκα το μπολάκι που θα το συντροφεύσει στα ταξίδια μας μετά το τρίψιμό του (αν και λέω να κρατήσω και ένα κομμάτι αποκλειστικά για face lathering).
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2662 times
- Been thanked: 4669 times
Σήμερα παρέλαβα το la toja stick που με μεγάλη προθυμία μου έστειλε ο Δημήτρης.
Ευχαριστώ πολύ και που θα πάει, κάπως θα ανταπωδώσω.
Έκανα και το πρώτο μου ξύρισμα με αυτό. Εντυπώσεις?
Το άρωμα πολύ διακριτικό και σχετικά ουδέτερο.
Πρώτη φορά με στικ και δυσκολεύτηκα να φορτώσω με σαπούνι το πρόσωπό μου λόγω λιπαρού δέρματος.
Μετά με το Ωmega 80097 έκανα ένα πυκνό αφρό που γλυστρούσε υπέροχα.
Πραγματικά με το πρώτο πέρασμα προς τα κάτω με την EJ 89 barley και λεπίδα personna, κατάλαβα ότι άφηνε το λιγότερο "γρέζι" από όλους τους συνδυασμούς σαπουνιού-μηχανής-λεπίδας έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Με το ίδιο φόρτωμα στο πινέλο έκανα άλλα δύο περάσματα - κόντρα προς τα πάνω και κόντρα από το πλάι. Ειδικά το τελευταίο πέρασμα σχεδόν δεν το επιχειρώ ποτέ. Μου ρημάζει το δέρμα.
Με το la toja όμως όλα πήγανε υπέροχα και χωρίς ερεθισμό. Αφήνει το δέρμα πολύ πολύ μαλακό.
Μάλλον μπαίνει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μου με δεύτερο το cella. H χρήση του στικ δεν με βολεύει ιδιαίτερα , αλλά είμαι κατά της χρήσης φούρνου μικροκυμάτων γενικώς.
Πρέπει να το έχουμε όλοι στην "φαρέτρα" μας!
Ευχαριστώ πολύ και που θα πάει, κάπως θα ανταπωδώσω.
Έκανα και το πρώτο μου ξύρισμα με αυτό. Εντυπώσεις?
Το άρωμα πολύ διακριτικό και σχετικά ουδέτερο.
Πρώτη φορά με στικ και δυσκολεύτηκα να φορτώσω με σαπούνι το πρόσωπό μου λόγω λιπαρού δέρματος.
Μετά με το Ωmega 80097 έκανα ένα πυκνό αφρό που γλυστρούσε υπέροχα.
Πραγματικά με το πρώτο πέρασμα προς τα κάτω με την EJ 89 barley και λεπίδα personna, κατάλαβα ότι άφηνε το λιγότερο "γρέζι" από όλους τους συνδυασμούς σαπουνιού-μηχανής-λεπίδας έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα.
Με το ίδιο φόρτωμα στο πινέλο έκανα άλλα δύο περάσματα - κόντρα προς τα πάνω και κόντρα από το πλάι. Ειδικά το τελευταίο πέρασμα σχεδόν δεν το επιχειρώ ποτέ. Μου ρημάζει το δέρμα.
Με το la toja όμως όλα πήγανε υπέροχα και χωρίς ερεθισμό. Αφήνει το δέρμα πολύ πολύ μαλακό.
Μάλλον μπαίνει στην πρώτη θέση των προτιμήσεων μου με δεύτερο το cella. H χρήση του στικ δεν με βολεύει ιδιαίτερα , αλλά είμαι κατά της χρήσης φούρνου μικροκυμάτων γενικώς.
Πρέπει να το έχουμε όλοι στην "φαρέτρα" μας!
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29297 times
- Been thanked: 29410 times
Αν δεν σε βολεύει Παναγιώτη, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να το τρίψεις με έναν ψιλό τρίφτη και να το πιέσεις με βρεγμένα χέρια σε ένα μπολάκι. Εγώ πάντα έτσι κάνω τα sticks και δουλεύουν άψογα.
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Εγω έχω τρίψει 2 σε ενα ξύλινο μπολάκι της Floris και δουλεύεται υπέροχα
if you have a great shave you have a great day
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Σήμερα έκανα το πρώτο ξύρισμα μου με το σαπουνάκι. Επιγραμματικά μόνο, - επειδή όλοι λίγο πολύ το ξέρετε και ο μελλοντικός wet shaver του φόρουμ θα βρεί πολλές πληροφορίες σχετικά -, θα σταθώ σε δύο σημεία.
Πρώτον στο άρωμα του. Μου θυμίζει συνδιασμό πούδρας ανακατεμένη σε ROL. Mου αρέσει αυτό, εκτός απο ξυρισμένος με κάνει να νιώθω πως μόλις βγήκα απο μπουγάδα :megagrin !
Δεύτερον στην αναλογία τιμής / απόδοσης. Χωρίς να το συγκρίνω με κανένα, θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπέστατο και κάτι παραπάνω.
Απ'ότι έχω καταλάβει, σχετικά πρόσφατα είχε οργανωθεί μιά ομαδική αγορά La Toja. Με τέτοιες τιμές στα μεταφορικά ήταν επιβεβλημένη. Στην επόμενη είμαι σίγουρος πως θα συμμετέχω και ΄γω.
Πρώτον στο άρωμα του. Μου θυμίζει συνδιασμό πούδρας ανακατεμένη σε ROL. Mου αρέσει αυτό, εκτός απο ξυρισμένος με κάνει να νιώθω πως μόλις βγήκα απο μπουγάδα :megagrin !
Δεύτερον στην αναλογία τιμής / απόδοσης. Χωρίς να το συγκρίνω με κανένα, θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπέστατο και κάτι παραπάνω.
Απ'ότι έχω καταλάβει, σχετικά πρόσφατα είχε οργανωθεί μιά ομαδική αγορά La Toja. Με τέτοιες τιμές στα μεταφορικά ήταν επιβεβλημένη. Στην επόμενη είμαι σίγουρος πως θα συμμετέχω και ΄γω.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
-
- Εξειδίκευση
- 11
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Επειδή πλέον έχω πέντε στη φαρέτρα μου, αποφάσισα τα δύο να τα μεταφέρω σε μπολάκι. Όμως την ώρα που πήγαινα να πάρω τον τρίφτη παρουσιάστηκε σαν όραμα η γυναίκα μου μπροστά
με ένα τηγάνι στο ένα χέρι και μιά παντόφλα στο άλλο.Μετά λέει άκουσα φωνές απο τις δικές σας να της λένε " με το τηγάνι " " με το τηγάνι ".
Πήρα λοιπόν ένα μαχαίρι και έκοψα λεπτές ροδέλες το σαπούνι και ύστερα με ελάχιστο νερό το πατήκωσα στο μπολάκι.
Αύριο θα το δουλέψω και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
με ένα τηγάνι στο ένα χέρι και μιά παντόφλα στο άλλο.Μετά λέει άκουσα φωνές απο τις δικές σας να της λένε " με το τηγάνι " " με το τηγάνι ".
Πήρα λοιπόν ένα μαχαίρι και έκοψα λεπτές ροδέλες το σαπούνι και ύστερα με ελάχιστο νερό το πατήκωσα στο μπολάκι.
Αύριο θα το δουλέψω και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Ηλία καλύτερα τηγάνι παρά χύτρα ταχύτητος...... :bigsmilie Τώρα που το έβαλες στο μπολάκι θα δεις διαφορά . :thumbsup
Κάνε την Ιταλική μέθοδο όπως στο παρακάτω βιντεάκι και θα δεις..........
[youtube][/youtube]
Κάνε την Ιταλική μέθοδο όπως στο παρακάτω βιντεάκι και θα δεις..........
[youtube][/youtube]
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........