Αγαπητοί έχω το εξής θέμα: :confused
Όταν αγόρασα τον ασβό από τον Hondo εξεπλάγην από την πρώτη μέρα! :eek Τι αφρός ήταν αυτός! Τι ωραία που τον άπλωνε στο πρόσωπο, πόσο κρατούσε τον αφρό του, πόσο γρήγορα στέγνωνε και τι μαλακό που ήταν!
Αποφάσισα όμως να πάρω και έναν χοίρο ώστε να δοκιμάσω και αυτόν. Επειδή δεν ήθελα να πάρω γουρούνι στο σακί μελέτησα και αποφάσισα να πάρω έναν από τους καλούς, όμορφους και ακριβότερους τον Semogoue 830. Το έπλυνα, το καθάρισα, το ξίδιασα, το μούλιασα και γενικά του φέρθηκα πολύ καλά.
Έχω ξυριστεί μαζί του τρεις φορές. Άλλες τόσες έχω φτιάξει σαπουνάδα για να τον «στρώσω». Αλλά αυτός αγαπητοί δεν λέει να στρώσει!!!
Δεν κάνει αφρό!
Εξαφανίζει την σαπουνάδα!
Δεν στεγνώνει αμέσως!
Ο θύσανος έχει τις τρίχες κολλημένες την μια με την άλλη (μόνο όταν τον στέγνωσα ελαφρά, με πιστολάκι ξεκόλλησαν)
ΔΕΝ απλώνει τον αφρό στο πρόσωπο!
Χτες το δεύτερο πέρασμα το έκανα με του ασβού …Έτσι μου έρχεται να του δώσω μια να πάει στο διάολ….
Να συνεχίσω να κάνω αφρό με αυτό; (Μου χαλάει το ξύρισμα)
Να κάνω δοκιμές κάθε μέρα με Kolynos;
Θα στρώσει λέτε ποτέ; ή να το κάνω στο φούρνο με πατάτες; :rocket
Semogue 830 vs ασβός noname Hondos (χελώνακι)
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Φίλε Μελέτιε ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να κρίνεις την απόδοση ενός πινέλου χοίρου αν πρώτα δεν στρώσει και όπως ολοι γνωρίζουμε οι χοίροι θέλουν αρκετό στρώσιμο. Το δικό μου το Semogue 2000 που ήθελα και εγω να το πουλήσω (κακώς) άρχισε να αποδίδει τα αναμενόμενα μετά τις 25 χρήσεις περίπου σε αντίθεση με το Semogue OC bristle που ξυριζόμουν κανoνικά απο την τέταρτη χρήση κιόλας. Σίγουρα το δικό σου θέλει αρκετό στρώσιμο. Αν θέλεις την γνώμη μου κάνε του συνεχόμενα test lather και παρακολούθα την συμεριφορά του. Θα δεις οτι θα βελτιώνεται συνεχώς , και θα φθάσει στο σημείο να αποδίδει τέλεια. Ετσι και αλλιώς το πινέλο που πήρες θεωρείται απο τα πολύ καλά πινέλα της Semogue , απλά θέλει λίγο υπομονή για να αποδώσει τα μέγιστα.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29649 times
- Been thanked: 29926 times
Εγώ θα ήθελα να σου πω ότι η σύγκριση των 2 πινέλων είναι ατυχής. Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις έναν ασβό με έναν χοίρο, καθώς έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, τελείως διαφορετική ποιότητα κατηγορίας το καθένα ξεχωριστά (συγκρίνεις την χαμηλότερη ποιότητα ασβών με ένα πολύ καλό και ποιοτικό χοίρο), με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό (άλλη είναι η δυνατή κατηγορία που αποδίδει πολύ καλά ένας ασβός και άλλη ένας χοίρος). Και λόγω της απειρίας, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο.
Δούλεψε για αρκετό διάστημα το Semogue, μέχρι να σπάσουν οι τρίχες του και να μάθεις και εσύ το πινέλο και θα δεις ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά του και η κρίση σου. :megagrin Δώστου χρόνου του χοίρου για να αποδόσει σωστά.
Δούλεψε για αρκετό διάστημα το Semogue, μέχρι να σπάσουν οι τρίχες του και να μάθεις και εσύ το πινέλο και θα δεις ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά του και η κρίση σου. :megagrin Δώστου χρόνου του χοίρου για να αποδόσει σωστά.
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Θα συμφωνήσω με τον Άρη και τον Αντώνη. Υπομονή με το Semogue. Θέλει τον χρόνο του. Δες αυτό το νήμα.
Χάρης
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Οπως ειχε πει και ο Κωνσταντινος επειδη το 830 ειναι ιδιαιτερως πυκνο θελει πολυ καιρο να στρωσει, κοντα ενα μηνα συχνης χρησης. Ωστοσο οταν στρωσει θα γινει απιστευτα απαλο!
Το Ιασονας με Ο
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
θα βελτιωθεί περισσότερο, συνέχισε έτσι !
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........